Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
Η μεταφορά χρηματικών ποσών άνω των 2.000 ευρω απαγορεύεται. Το γεγονός ότι δεν προβλεπεται κύρωση δεν καθιστά τη μεταφορά επιτρεπτή. Απλώς δεν επιβάλλεται στον παραβάτη πρόστιμο ή άλλη ποινή. Επειδή δεν μου έχει τύχει ανάλογη περίπτωση στην πράξη, απαντώντας σε θεωρητικό επιπεδο, θεωρώ ότι απλώς μπορούν να σου απαγορεύσουν τη μεταφορά και εξαγωγή του ποσου. Ελεγχος για παράνομη προέλευση μπορεί να γίνει μόνο εάν υπάρχουν υπόνοιες μαύρου χρήματος. Δηλαδή είναι στη διακριτική ευχέρεια της Τελωνειακής Αρχής. Καλού κακού εγώ θα είχα μαζί μου τα αποδεικτικά της νομιμης προέλευσηςΤο σημαντικο είναι το threshold των 10.000€, αν πας με παρέα στην ουσία έχεις 20.000€ άρα είσαι ΟΚ. Αν ήταν 2.000€ θα υπήρχε θέμα. Ερώτηση: πάνω από 2.000€ πρέπει να αποδείξεις προέλευση (χαρτιά ανάληψης από τράπεζα, κλπ)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Πιστεύω στους υπόλοιπους εδώ μεσα που διαβάζουν να έγινα κατανοητός. Δεν κανουμε επίδειξη γνώσεων ούτε διαγωνισμό ποιος ειναι σωστός και ποιος λάθος. ΦιλικάΠαλι λαθος ....αν σε πιασω εγω εσενα κ εχεις εσυ πανω σου 20.000€ κ μου πεις τα μισα ειναι του φιλου δεν μετραει ...αν τα μοιράσεις ομως κ ο καθενας πανω του εχει λιγοτερα απο 10.000€ ολα καλα...ολα αυτα που σας λεω φυσικα ειναι με ρο γράμμα του νόμου. Ειναι κ αναλογως που θα πεσεις κ ποσο ειναι διατεθειμένος ο καθε υπάλληλος να ναι ελαστικός .
Η μεταφορά χρηματικών ποσών άνω των 2.000 ευρω απαγορεύεται. Το ότι δεν προβλεπεται κύρωση δεν
Η μεταφορά χρηματικών ποσών άνω των 2.000 ευρω απαγορεύεται. Το γεγονός ότι δεν προβλεπεται κύρωση δεν καθιστά τη μεταφορά επιτρεπτή. Απλώς δεν επιβάλλεται στον παραβάτη πρόστιμο ή άλλη ποινή. Επειδή δεν μου έχει τύχει ανάλογη περίπτωση στην πράξη, απαντώντας σε θεωρητικό επιπεδο, θεωρώ ότι απλώς μπορούν να σου απαγορεύσουν τη μεταφορά και εξαγωγή του ποσου. Ελεγχος για παράνομη προέλευση μπορεί να γίνει μόνο εάν υπάρχουν υπόνοιες μαύρου χρήματος. Δηλαδή είναι στη διακριτική ευχέρεια της Τελωνειακής Αρχής. Καλού κακού εγώ θα είχα μαζί μου τα αποδεικτικά της νομιμης προέλευσης
Επειδή ακριβώς το νομικό πλαίσιο στην προκειμένη περίπτωση είναι θολό (κατά την αποψή μου σκοπίμως ώστε να υπάρχει ¨παραθυράκι¨ για τη μεταφορά κεφαλαιων σε γειτονικές χώρες τη ΕΕ π.χ. Βουλγαρία, να τα καταθέσει ο ενδιαφερόμενος σε υποκατάστημα ελληνικής τράπεζας που διέπεται από το βουλγαρικό δίκαιο, να αποκτήσει πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και με τον τρόπο αυτό να πραγματοποιεί απεριόριστες αναλήψεις), γι αυτο ζήτησα από το Γιώργο να μας πει στην πράξη πως λειτουργούν τα Τελωνεία σε αυτές τις περιπτώσεις.Αχ αυτές οι ασάφειες. Άρα τζίφος, γιατί αν σε σταματήσουν στο αεροδρόμιο και δεν σε αφήσουν να τα πάρεις μαζί σου, ο σκοπός για τον όποιον ξεκίνησες και είναι αντικείμενο αυτής της συζήτησης δεν επιτελείται.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.