Μμ στο εξωτερικό και μεταφορά κεφαλαίων

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ε καλά ρε Γιώργο, εννοείται ότι θα τα σπάσεις δίνοντας τα μισά στον άλλο...είναι κοινή λογική

Sent from my iPhone using Tapatalk

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

John1924

Active Member
Η μεταφορά χρηματικών ποσών άνω των 2.000 ευρω απαγορεύεται. Το ότι δεν προβλεπεται κύρωση δεν
Το σημαντικο είναι το threshold των 10.000€, αν πας με παρέα στην ουσία έχεις 20.000€ άρα είσαι ΟΚ. Αν ήταν 2.000€ θα υπήρχε θέμα. Ερώτηση: πάνω από 2.000€ πρέπει να αποδείξεις προέλευση (χαρτιά ανάληψης από τράπεζα, κλπ)

Η μεταφορά χρηματικών ποσών άνω των 2.000 ευρω απαγορεύεται. Το γεγονός ότι δεν προβλεπεται κύρωση δεν καθιστά τη μεταφορά επιτρεπτή. Απλώς δεν επιβάλλεται στον παραβάτη πρόστιμο ή άλλη ποινή. Επειδή δεν μου έχει τύχει ανάλογη περίπτωση στην πράξη, απαντώντας σε θεωρητικό επιπεδο, θεωρώ ότι απλώς μπορούν να σου απαγορεύσουν τη μεταφορά και εξαγωγή του ποσου. Ελεγχος για παράνομη προέλευση μπορεί να γίνει μόνο εάν υπάρχουν υπόνοιες μαύρου χρήματος. Δηλαδή είναι στη διακριτική ευχέρεια της Τελωνειακής Αρχής. Καλού κακού εγώ θα είχα μαζί μου τα αποδεικτικά της νομιμης προέλευσης

Giorgos-3

Well-Known Member
Αν εχετε σκοπο να κανετε επισης τα ψώνια σας το οριο αγορών διαφερει αναλογα με το μεσο που θα γυρίσετε αν σας ενδιαφερει κ αυτο.

John1924

Active Member
Παλι λαθος ....αν σε πιασω εγω εσενα κ εχεις εσυ πανω σου 20.000€ κ μου πεις τα μισα ειναι του φιλου δεν μετραει ...αν τα μοιράσεις ομως κ ο καθενας πανω του εχει λιγοτερα απο 10.000€ ολα καλα...ολα αυτα που σας λεω φυσικα ειναι με ρο γράμμα του νόμου. Ειναι κ αναλογως που θα πεσεις κ ποσο ειναι διατεθειμένος ο καθε υπάλληλος να ναι ελαστικός .
Πιστεύω στους υπόλοιπους εδώ μεσα που διαβάζουν να έγινα κατανοητός. Δεν κανουμε επίδειξη γνώσεων ούτε διαγωνισμό ποιος ειναι σωστός και ποιος λάθος. Φιλικά

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Η μεταφορά χρηματικών ποσών άνω των 2.000 ευρω απαγορεύεται. Το ότι δεν προβλεπεται κύρωση δεν

Η μεταφορά χρηματικών ποσών άνω των 2.000 ευρω απαγορεύεται. Το γεγονός ότι δεν προβλεπεται κύρωση δεν καθιστά τη μεταφορά επιτρεπτή. Απλώς δεν επιβάλλεται στον παραβάτη πρόστιμο ή άλλη ποινή. Επειδή δεν μου έχει τύχει ανάλογη περίπτωση στην πράξη, απαντώντας σε θεωρητικό επιπεδο, θεωρώ ότι απλώς μπορούν να σου απαγορεύσουν τη μεταφορά και εξαγωγή του ποσου. Ελεγχος για παράνομη προέλευση μπορεί να γίνει μόνο εάν υπάρχουν υπόνοιες μαύρου χρήματος. Δηλαδή είναι στη διακριτική ευχέρεια της Τελωνειακής Αρχής. Καλού κακού εγώ θα είχα μαζί μου τα αποδεικτικά της νομιμης προέλευσης

Αχ αυτές οι ασάφειες. Άρα τζίφος, γιατί αν σε σταματήσουν στο αεροδρόμιο και δεν σε αφήσουν να τα πάρεις μαζί σου, ο σκοπός για τον όποιον ξεκίνησες και είναι αντικείμενο αυτής της συζήτησης δεν επιτελείται.

Giorgos-3

Well-Known Member
Δεν κανω καμια επίδειξη ...απλα ετσι οπως το ανέφερε ο cvial δεν Ημουν σιγουρος πως το εννοούσε κ ειπα απλα να ρο πω ξεκαθαρα μην μπερδευτεί καποιος ...

John1924

Active Member
Αχ αυτές οι ασάφειες. Άρα τζίφος, γιατί αν σε σταματήσουν στο αεροδρόμιο και δεν σε αφήσουν να τα πάρεις μαζί σου, ο σκοπός για τον όποιον ξεκίνησες και είναι αντικείμενο αυτής της συζήτησης δεν επιτελείται.

Επειδή ακριβώς το νομικό πλαίσιο στην προκειμένη περίπτωση είναι θολό (κατά την αποψή μου σκοπίμως ώστε να υπάρχει ¨παραθυράκι¨ για τη μεταφορά κεφαλαιων σε γειτονικές χώρες τη ΕΕ π.χ. Βουλγαρία, να τα καταθέσει ο ενδιαφερόμενος σε υποκατάστημα ελληνικής τράπεζας που διέπεται από το βουλγαρικό δίκαιο, να αποκτήσει πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και με τον τρόπο αυτό να πραγματοποιεί απεριόριστες αναλήψεις), γι αυτο ζήτησα από το Γιώργο να μας πει στην πράξη πως λειτουργούν τα Τελωνεία σε αυτές τις περιπτώσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αυτό που μου μένει είναι ότι υπάρχει ρίσκο σοβαρό, γιατί ακόμα και αν δεν υπάρχει πρόστιμο σου απαγορεύσουν την ώρα που έχεις πτήση να τα πάρεις μαζί σου, τι κάνεις? Απλά χάνεις την μμ.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αφορά μια συζήτηση που άρχισε στο νήμα του Πάνου. Επειδή έχει ενδιαφέρον ανοίγω καινούργιο νήμα και τα σχόλια μεταφέρονται εδώ.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Alexkazer

New Member
Καλησπέρα κ πάλι. Χαίρομαι cvial που άνοιξες καινούριο νήμα πάνω σε αυτό το θέμα διότι είναι αρκετά σοβαρό για όσους θέλουν να κάνουν την επέμβαση εκτός Ελλάδος κ έχουν μια ανασφάλεια με τα μετρητά που μπορούν να έχουν μαζί τους.. Όπως καταλαβαίνω από τα παιδιά που μίλησαν μέχρι τώρα για το ποσό μέχρι 9999€ ΑΝΆ άτομο δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα κ δεν χρειάζεται κάποιο αποδεικτικό π. Χ χαρτί ανάληψης από τράπεζα..;;

Giorgos-3

Well-Known Member
Να μιλήσω πάνω σ αυτα που λετε η θα κανω επίδειξη γνώσεων ; Πας να βοηθηςεις αε κάτι κ βρισκεις κ το μπελά σου! Ελεος δλδ !

John1924

Active Member
Ωραίο θέμα όντως αν και άπτεται περισσότερο οικονομικών και νομικών θεμάτων και απαιτεί ειδικές θεωρητικές (και πρακτικές) γνώσεις. Πάντως για να μην το περιορισουμε στη μμ, ισχυει το ιδιο για οποιοδήποτε ταξίδι και για οποιοδήποτε λόγο αυτό πραγματοποιείται. Π.χ εγώ το καλοκαιρι έλειψα για πολυήμερο διηπειρωτικό ταξίδι και αναγκαστικά κουβαλούσα αρκετά μετρητά επάνω μου (αρκετά πάνω από το όριο των 2.000 ευρω). Οπως επίσης και οι συνταξιδιώτες μου. Ελεγχος δεν έγινε σε κανέναν. Ακομα κι αν γινοταν ομως, επροκειτο για νομιμο χρήμα και για δικαιολογημένο σκοπό ταξιδίου. Και γενικώς επειδή ταξιδεύω στο εξωτερικό αρκετά συχνά, δεν βλέπω γενικώς να γίνονται έλεγχοι στους "κοινους θνητους". Γνώμη μου ειναι οτι μονο ως "καρφωτό" σε ελεγχουν. Οπως είπα ομως και προηγουμένως, ειναι calculated risk.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Θα συμφωνήσω, και εγώ ταξιδεύω και πολλές φορές έχοντας αρκετά χρήματα μαζί μου. Το ρίσκο είναι μικρό τουλάχιστον όπως είναι τα πράγματα μέχρι στιγμή και όταν μιλάμε για τέτοια ποσά.

Παιδιά λόγω επαγγέλματος Επίσης να αναφέρω ότι σε πτήσεις εντός ζώνης schengen (μιλάμε για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες όλην Τουρκίας όμως) η πιθανότητα ενός ελέγχου είναι μηδαμινή. Μόνο αν υπάρχει πληροφορία για εσένα. Τώρα σε οτι αφορά Τουρκία και γενικά σε πτήσης εντός ζώνης schengen οι έλεγχοι είναι δηγματολειπτικοι του τύπου ενας έλεγχος σε μια πτήση 300 ατόμων. Κατά λοιπά ισχύουν αυτά που είπαν τα παιδιά. Μέχρι 10000 ευρώ το άτομο Δεν υπάρχει πρόβλημα. Άρα τα παιδιά Δεν θα έχουν θέμα. 3 άτομα με λιγότερα από 20000 ευρώ.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεν είπαν ακριβώς αυτό τα παιδιά. Είπαν ότι πάνω από 2000€ μπορεί να σου απαγορεύσουν να τα βγάλεις από την χώρα (χωρίς όμως πρόστιμο) άρα τέλος το ταξίδι. Για να λέμε και τα πράγματα με το ονομά τους. Τώρα ότι έχεις πολύ μικρές πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι άλλο θέμα.

Giorgos-3

Well-Known Member
Όχι cvial κανενας τελωνειακος δεν θα ατο κανει αυτο .πες οτι εχεις 8.000€ κ σε σταματαω για έλεγχο εγω ξαφνικα .θα κανω την συνήθη διαδικασια των ρευστών διαθεσίμων θα σε ρωτησω στο προφορικό τι θα τα κανεις τα λεφτα αυτα (να σε κοψω ) κ θα σου πω μετα καλο ταξιδι .δεν εχω δικαιωμα να στα κρατησω τα λεφτα ουτε εσενα χωρις συγκεκριμενο λογο. Για να σε σταματησω πρεπει να χω πληροφορία κ να σαι σιγουρος οτι περα τους δείγματολείπτικους ελέγχους κανεναν δεν σταματάμε τυχαία.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Πολύ χρήσιμη η πληροφορία Γιώργο και ειδικά όταν προέρχεται από έναν του χώρου. Άρα αυτό περί ορίου 2000€ στερείται πρακτικής εφαρμογης.

John1924

Active Member
Αρα συμφωνούμε ότι στην πράξη μεχρι 10.000 ευρω ταξιδευεις (σχεδον) άφοβα, ανεξαρτήτως των περιορισμών που θέτει ο Νομος.

Μπλουζα