Μηπως εχω ανδρογενη αλωπεκια?

nelldeyn

New Member
Οπως ειχα αναφερει και σε παλαιοτερο ποστ πριν απο 3 χρονια ειχα κανει ντεκαπαζ στα μαλλια μου και μετα απο ενα χρονο που το σταματησα αρχισαν να μου πεφτουν υπερβολικα πολυ τα μαλλια μου.
Πριν απο ενα χρονο πηγα σε δερματολοφο και μου εδωσε μινοξιδιλη την οποια εφαρμοζα για 4 μηνες περιπου και δεν ειχα καμια βελτιωση, η τριχοπτωση συνεχιζε ακαθεκτη και ουτε επανεκφυση ειδα.Μετα μου εδωσε καποιο διαλυμα με κορτιζονη και παλι τιποτα.
Πλεον εχει σταματησει η τριχοπτωση δεν ειναι τοσο εντονη αλλα τα μαλλια μου ειναι παρα πολυ λεπτα και αραια κυριως στην κορυφη και στα πλαγια.Μηπως αυτο ειναι ανδρογενη αλωπεκια? αλλα δεν εχουμε ιστορικο φαλακρας στην οικογενεια.τι μπορει να μου συμβαινει? :huh:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

pithikas

Well-Known Member
nelldeyn είπε:
Οπως ειχα αναφερει και σε παλαιοτερο ποστ πριν απο 3 χρονια ειχα κανει ντεκαπαζ στα μαλλια μου και μετα απο ενα χρονο που το σταματησα αρχισαν να μου πεφτουν υπερβολικα πολυ τα μαλλια μου.
Πριν απο ενα χρονο πηγα σε δερματολοφο και μου εδωσε μινοξιδιλη την οποια εφαρμοζα για 4 μηνες περιπου και δεν ειχα καμια βελτιωση, η τριχοπτωση συνεχιζε ακαθεκτη και ουτε επανεκφυση ειδα.Μετα μου εδωσε καποιο διαλυμα με κορτιζονη και παλι τιποτα.
Πλεον εχει σταματησει η τριχοπτωση δεν ειναι τοσο εντονη αλλα τα μαλλια μου ειναι παρα πολυ λεπτα και αραια κυριως στην κορυφη και στα πλαγια.Μηπως αυτο ειναι ανδρογενη αλωπεκια? αλλα δεν εχουμε ιστορικο φαλακρας στην οικογενεια.τι μπορει να μου συμβαινει? :huh:

Aφου δε σε επιασε η μινοξιδιλη πολυ πιθανο να μην ειναι ΑΑ.

nelldeyn

New Member
αιματολογικες δεν ειναι σιγουρα.ειχα κανει για σιδηρο φεριτινη και ολα αυτα και ηταν μια χαρα :-/
Επισης να αναφερω οτι ειμαι 22 χρονων και δεν εχω περασει απο εγκυμοσυνες, εμμηνοπαυση και τετοια.

Atermon

Member
nelldeyn είπε:

Τι τα θέλετε αυτά τα ντεκαπάζ και τις βαφές; :p
Για λίγο καιρό μην κάνεις τίποτα στα μαλλιά σου, ούτε ντεκαπάζ, ούτε βαφές, ούτε πιστολάκι, ούτε τίποτα, παρά μόνο ένα ελαφρύ σαμπουάν. Άσε τα να ανασάνουν και δες πως θα πάει.

nelldeyn

New Member
τα εχω αφησει στην ησυχια τους εδω και 2 χρονια αλλα δεν εχει πυκνωσει απο τοτε.εχουν γινει λεπτα και ευθραυστα.τωρα λουζομαι με το σαμπουαν κατα της τριχοπτωσης απο la roche rosay.εχει ψιλοσταματησει.
ολο το μαλλι ειχα κανει ντεκαπαζ και καθε μηνα την ριζα.δεν υπαρχει πιο καταστροφικο πραγμα ???
Εχω ακουσει οτι η βιοτινη βοηθαει στην αναπτυξη των μαλλιων και στην τριχοπτωση. Μηπως να το δοκιμαζα και αυτο; :huh:

athenian

Well-Known Member
τα χαλασες τα μαλλια σου με το ντεκαπαζ αλλα μου κανει εντυπωση που μετα απο δυο χρονια δεν εχουν επανελθει οπως πρεπει.ανεβασε καμια φωτογραφια αν θες.

Joan87

Active Member
Δεν ευθύνεται το ντεκαπάζ αν όπως λες έχουν περάσει 2 χρόνια και είναι ακόμα χάλια. Αν έχεις κοντό μαλλί, τότε έχει ανανεωθεί ολόκληρο και με το κόψιμο έχει φύγει όλο το κατεστραμμένο κομμάτι από το ντεκαπάζ. Αν πάλι έχεις μακρύ, τότε το κατεστραμμένο κομμάτι είναι στις άκρες και μόνο αυτό θα πρέπει να είναι εύθραυστο κτλ. Και φυσικά αν ήταν να σου πέσουν από το ντεκαπάζ..τότε αυτό θα γινόταν άμεσα και όχι 1 χρόνο μετά.

nelldeyn

New Member
Τι μπορει ομως να ειναι? γιατι μολις σταματησα τη ντεκαπαζ αρχισε σαν τρελο να πεφτει. Στην οικογενεια μου παντως δεν εχουμε ιστορικο φαλακρας και παντα σε ολη μου τη ζωη ειχα πολυ μαλλι και χοντρη τριχα και μετα απο αυτο η τριχα ειναι λεπτη, αδυναμη και πεφτει.. :/

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα