Με την τεστοστερόνη τι κάνουμε;

dim d

Well-Known Member
Τι έρευνα να έχω; Αυτό είναι Hair Loss 101. Όλα τα ανδρογόνα μπορούν να πλήξουν τα τριχοθυλάκια σε οσους έχουν ΑΓΑ, όχι μόνο η Τ και DHT. Απλά η DHT είναι πιο βλαβερή γιατί έχει περισσότερη ανδρογόνα δράση. Υπαρχουν πολλοί που διαλύουν τα επίπεδα DHT με dut και έχουν ακόμα ασταμάτητη τριχόπτωση. Αιτία η Τ, ξεκάθαρα.
σπανια προχωρα η αραιωση με φινα κι ειδικα με την ντουτα..Αν ισχυε οτι κι αλλα ανδρογονα οπως η τεστοστερονη δρουν επιθετικα στην αριαωση, τοτε πολλοι απο οσους παιρνουν φινα οπως κι γω, κατι που την αυξανει θα ειχαμε χειροτερευσει αμεσα. Συνοτπτικα η ΑΓΑ δεν εξαρταται απο καμια τιμη ορμονης αλλα απο κληρονομικη ευαισθησια των θυλακων σε αυτες. Δεν ξερω αν πειραματιζεσαι με αλλα αντιανδρογονα αλλα μεγαλη προσοχη...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

dim d

Well-Known Member
Περα απο αυτο οτι μια μελετη λεει κατι δεν ειναι πανακεια, το βλεπβ συνεχεια στην ερευνα την δικια μου....δεν εχουν ολα τα papers την ιδια σημασια.

shawn00

New Member
Δεν ανοίγει κάτι αυτό το link.
σπανια προχωρα η αραιωση με φινα κι ειδικα με την ντουτα..Αν ισχυε οτι κι αλλα ανδρογονα οπως η τεστοστερονη δρουν επιθετικα στην αριαωση, τοτε πολλοι απο οσους παιρνουν φινα οπως κι γω, κατι που την αυξανει θα ειχαμε χειροτερευσει αμεσα. Συνοτπτικα η ΑΓΑ δεν εξαρταται απο καμια τιμη ορμονης αλλα απο κληρονομικη ευαισθησια των θυλακων σε αυτες. Δεν ξερω αν πειραματιζεσαι με αλλα αντιανδρογονα αλλα μεγαλη προσοχη...
Σπάνια, αλλά γίνεται. Υπάρχουν πολλες περιπτώσεις σε αλλά forum που ακόμα και με dut χάνουν μαλλιά.

Memm

New Member
Η χαμηλή τεστοστερόνη προκαλεί τριχόπτωση για τον απλούστατο λόγο του οτι όταν κάποιος έχει χαμηλή Τ ανεβαίνει το λίπος όπου μετά ανεβαίνουν τα οιστρογόνα μαζί με την προλακτινη και κατεβαίνει η FSH όχι μόνο θα έχεις τριχόπτωση αλλά θα νιώθεις και μίζερος μιας και η προδιαγραφές για εμάς τους άνδρες είναι να έχουμε καλά επίπεδα τεστοστερόνης

makis25

Well-Known Member
Τα συμπερασματα για τη χαμηλη τεστοστερονη σε σχεση με την ΑΓΑ ειναι αυθαιρετα . Η μελετη που ποσταρε ο shawn ειναι ex vivo και περιγραφει αναλυτικα πως χρησιμοποιησαν πολλαπλασιες συγκεντρωσεις ( νομιζω 6 φορες μεγαλυτερες μαλλον κανω λαθος δε θυμαμαι τελευταια φορα που το διαβασα) απο αυτες που συναντα καποιος στο δερμα Τ και DHT στα DP cells για να μετρησουν αποπτωτικο αποτελεσμα και η μελετη ειναι 15 χρονων και προηγειται της διαπιστωσης πως η dht παραγεται μεσα στον τριχοθυλακα απο την T . Εξαλλου στο συμπερασμα το γραφει . Τα ιδια δηλαδη που ανεφερα και νωριτερα .

Κανενας αντρας δεν εχει χειροτερη ΑΓΑ απο αυξημενα οιστρογονα . Κανενας αντρας δεν εχει βελτιωση στην ΑΓΑ αν εχει χαμηλη Τ και την ανεβασει . Κανεις . Ποτε . Ειναι αδυνατον . Δεν εχω βρει δεδομενα που να δειχνουν κατι τετοιο .

makis25

Well-Known Member
Επισης shawn μου φαινεται λιγο αστειο να λες πως η χαμηλη Τ και συνεπως αυξημενα οιστρογονα κανουν την τριχοπτωση χειροτερη ενω ταυτοχρονα χρησιμοποιεις οιστρογονο τοπικα για να βελτιωσεις την τριχοπτωση σου .

dim d

Well-Known Member
Εχω την εντυπωση πως εννοει οτι η ψηλη τεστοστερονη ειναι το προβλημα, οχι η χαμηλη. Παντως το ποσοστο που βλεπει επιδεινωση με φινα η ακομα και με ντουντα, σιγουρα δεν ειναι στο 1/8, οπως γραφεται αρχικα, δηλαδη σε αυτους που λεει οτι ευθυνεται κυριως η ελευθερη τεστοστερονη ( ευαισθησια σε αυτη). Γενικα καλο ειναι και θα επιμεινω να μη πειραματιζομαστε με αγωγες αγνωστες και οχι πολλακις δοκιμασμενες οπως η φινα η η μινοξ.

dim d

Well-Known Member
Η χαμηλή τεστοστερόνη προκαλεί τριχόπτωση για τον απλούστατο λόγο του οτι όταν κάποιος έχει χαμηλή Τ ανεβαίνει το λίπος όπου μετά ανεβαίνουν τα οιστρογόνα μαζί με την προλακτινη και κατεβαίνει η FSH όχι μόνο θα έχεις τριχόπτωση αλλά θα νιώθεις και μίζερος μιας και η προδιαγραφές για εμάς τους άνδρες είναι να έχουμε καλά επίπεδα τεστοστερόνης
Το θεμα ειναι οτι η φινα ανεβαζει την ελευθερη τεστοστερονη για αυτο απαγορευεται κι σε αθλητες μερικες φορες...

Ronaldo

Well-Known Member
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ψάχνουμε όλα τα ανδρογόνα που πιθανόν να προκαλούν τριχόπτωση. Άν είναι έτσι θα πέρναμε αντιανδρογόνα και όχι blokcers της 5α-αναγωγάσης. Αφού μειώνουμε την DHT που έχει αποδειχτεί να παίζει τον πιο καθοριστικό ρόλο στην τριχόπτωση ας αφήσουμε τα υπόλοιπα ανδρογόνα κανονικά όπως η τεστοστερόνη ώστε να λειτουργεί ο οργανισμός σωστά χωρίς παρενέργειες.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Τα συμπερασματα για τη χαμηλη τεστοστερονη σε σχεση με την ΑΓΑ ειναι αυθαιρετα . Η μελετη που ποσταρε ο shawn ειναι ex vivo και περιγραφει αναλυτικα πως χρησιμοποιησαν πολλαπλασιες συγκεντρωσεις ( νομιζω 6 φορες μεγαλυτερες μαλλον κανω λαθος δε θυμαμαι τελευταια φορα που το διαβασα) απο αυτες που συναντα καποιος στο δερμα Τ και DHT στα DP cells για να μετρησουν αποπτωτικο αποτελεσμα και η μελετη ειναι 15 χρονων και προηγειται της διαπιστωσης πως η dht παραγεται μεσα στον τριχοθυλακα απο την T . Εξαλλου στο συμπερασμα το γραφει . Τα ιδια δηλαδη που ανεφερα και νωριτερα .

Κανενας αντρας δεν εχει χειροτερη ΑΓΑ απο αυξημενα οιστρογονα . Κανενας αντρας δεν εχει βελτιωση στην ΑΓΑ αν εχει χαμηλη Τ και την ανεβασει . Κανεις . Ποτε . Ειναι αδυνατον . Δεν εχω βρει δεδομενα που να δειχνουν κατι τετοιο .

Μόλις βρω καιρό θα ποστάρω λίγα υποστηρικτικά σε αυτό που λες και το πιστεύω και εγώ. Απλά μου αρέσει να μελετώ και την άλλη άποψη και δεν έχω βρει καιρό να διαβάσω το paper που έστειλε (ευγενώς) ο shawn.

huehuexd123

New Member
Συγνώμη κιόλας γιατι μπορεί να είμαι και ημιμαθής, αλλά μιλάτε για τριχόπτωση,φίνα,ντούτα και αντιανδρογόνα.Η τριχόπτωση δεν έχει να κανει με την ΑΑ, αλλά είναι φυσιολογικό κομμάτι του κύκλου της τρίχας.Τα φάρμακα αυτά επηρεάζουν τον κύκλο της τρίχας? Εκτος και μιλάμε για μινοξ.
Το θέμα λοίπον ειναι σε τι κατασταση θα βγει η τρίχα ξεκινώντας ο νέος κύκλος της. Κάποιος που ΔΕΝ έχει ΑΑ όσες τρίχες και να χάνει ημερησίως (εκτος και μιλάμε για κατι ακραίο στυλ telogen effluvium)
τα μαλλία μετα απο τρεις περιπου μήνες θα ξαναβγούν αλώβητα με αποτέλεσμα να μην αραιώνει το κεφάλι του. Εαν ΕΧΕΙ ΑΑ τα μαλλιά αυτά κυκλο με κυκλο θα βγαίνουν όλο και πιο αδύναμα με αποτέλεσμα το κεφάλι να αραιώνει,και εκεί στοχευουν αυτά τα φάρμακα,στο να προστατεύουν τον θύλακα απο τα ανδρογόνα, ωστε να μην αποδυναμώνεται και σε κάθε κυκλο το μαλλί να βγαίνει ακέραιο.Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι οτι αυτού του τύπου τα φάρμακα ΔΕΝ στοχέυουν στο να μη βλέπεις λιγότερες τρίχες στο νιπτήρα,αλλά στο να γύρισουν αυτες οι τριχες στη θέση τους και να είναι οπως πριν. Και το ξεκαθαρίζω, μιλάω μόνο για αντιανδρογόνα, όχι για μονοξιδίλη.

makis25

Well-Known Member
Αυτο το νημα απο το πρωτο ποστ ασχολειται με την τριχοπτωση στο πλαισιο της ΑΓΑ , ξαναδιαβασε προσεκτικα αν σου ξεφυγε κατι . Οχι με αλλες μορφες τριχοπτωσης .

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Μόλις βρω καιρό θα ποστάρω λίγα υποστηρικτικά σε αυτό που λες και το πιστεύω και εγώ. Απλά μου αρέσει να μελετώ και την άλλη άποψη και δεν έχω βρει καιρό να διαβάσω το paper που έστειλε (ευγενώς) ο shawn.

Λοιπόν μελέτησα την μελέτη του shawn και οφείλω να συμφωνήσω με τον Makis25. Είναι πολύ έμμεσος (και με αρκετή φαντασία) ο συσχετισμός που κάνει ο shawn για τον ρόλο της τεστοστερόνης. Ποστάρω παρακάτω μια πολύ πρόσφατη κλινική μελέτη που θεωρώ ότι είναι to the point και μάλιστα πιάνει το θέμα σφαιρικά αφού αναλύει και τις σύγχρονες αντιλήψεις του βιολογικού μηχανισμού πρόκλησης της ΑΓΑ.

Δεν θα επεκταθώ παρά μόνο θα κάνω quote το ακόλουθο: "Our data demonstartes that increased bioactivity dependent on conversion of binding testosterone to free testosterone might be irrelevant to the pathogenesis of AGA, and that the elevated levels of free testosterone are not directly involved in hair loss". Για το αντίθετο (low T) ούτε λόγος.

medscimonit-24-7770.pdf

Συνημμένα

• medscimonit-24-7770.pdf
    412.5 KB · Προβολές: 288
Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Επίσης το paper λέει κάτι επίσης πολύ σημαντικό:

"We found that the decreased level of DHT was correlated with a higher curative rate, and the minimum decreased percentage after anti-androgen therapy necessary to an obvious curative rate was not over 50%, because those with a decrease of over 50% do not have a significantly higher curative rate. These data provide a novel strategy for the designation of precise drug dose and personal therapy to avoid the adverse effects of anti-androgen drugs".

Με λίγα λόγια αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να φτάσεις την DHT στο μείον 64% (1 mg) για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα. Πιθανώς και το 50% (άρα μικρότερη δόση) έχει το ίδιο αποτέλεσμα (αν δεχτούμε τις παρατηρήσεις της μελέτης). Αυτό σημαίνει ότι αξίζει τον κόπο να μπει κάποιος σε μια προσωπική στρατηγική της φίνας έτσι ώστε να πάρει το καλύτερο δυνατόν με τις μικρότερες (ή και καθόλου) παρενέργειες.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ποσα mg σημαινει αυτο ομως πρακτικα?

Αν ισχύει η αναλογικότητα (δεν το ξέρω), περίπου 0.75mg. Και για να το κάνω πιο λιανά και για αυτούς που είναι των θεωρητικών σπουδών. Δεν σημαίνει ότι πάνω από το 0.75mg (αν θεωρήσουμε ότι είναι αυτό) δεν έχεις ωφέλη. Απλά εκεί είναι το peak της δοσολογίας ως προς το σημαντικό όφελος. Από εκεί και πάνω το όφελος είναι πολύ μικρότερο (αλλά υπαρκτό) από την αύξηση της δόσης.

Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα