Μεταμόσχευση ή είναι νωρίς ακόμα?

giannisgx89

New Member
Καλησπέρα παιδιά!

Όπως θα δείτε και στο προφίλ μου είμαι μέλος σχεδόν 5 χρόνια και επισκέπτομαι την σελίδα αρκετά συχνά για να ενημερώνομαι για θεραπείες και να βλέπω αποτελέσματα μεταμοσχέυσεων.

Το 2012 όταν έκανα την εγγραφή μου στο φόρουμ ήταν τότε που έπεφταν τούφες από το κεφάλι μου μόνο με ένα χάιδεμα (κυρίως στους κροτάφους και στο "μπιφτέκι").
Για περίπου ένα χρόνο αργότερα είχα πολύ έντονη τριχόπτωση και άρχισε να φαίνεται έντονα το πάτερν της ΑΑ. Άδειασα στους κροτάφους και αραίωσα αρκετά στο κράουν.

Τότε λόγο του ότι ήμουν απελπισμένος και τρομαγμένος γιατί ήταν απότομο όλο αυτό, έκανα 2 ποστ στο φόρουμ σχετικά με το θέμα της μεταμόσχευσης.

Το πρώτο ήταν αυτό, μόλις έγινα μέλος: http://goo.gl/CkaHgB
και το δεύτερο αυτό, μετά από σχεδόν 3 χρόνια: http://goo.gl/FktHzK

Όπως θα δείτε και στις φώτο παρακάτω (σε φωτισμό δωματίου και με δυνατό φλας), στο κράουν η κατάσταση έμεινε σχεδόν ίδια ίσως λίγο καλύτερη τώρα. Στους κροτάφους άδειασα τελείως και στην χεαρλαιν μπροστά αραίωσε αρκετά.

Τότε σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να κάνω μεταμόσχευση όμως όπως πολύ σωστά τα παιδιά από το φόρουμ είπαν ότι είναι νωρίς και αν συνεχιστεί επιθετικά η τριχόπτωση τότε εκτός το ότι θα χρειαζόμουν και άλλες μεταμοσχεύσεις το αποτέλεσμα θα ήταν κάτω του μετρίου.

Τώρα όμως που εδώ και 2 χρόνια δεν έχω σχεδόν καθόλου τριχόπτωση, η ποιότητα της τρίχας είναι πολύ καλύτερη και φαίνεται το μαλλί υγιές, σκέφτομαι και εγώ να κάνω μεταμόσχευση μαλλιών και θέλω την γνώμη σας σε μερικές απορίες που έχω.

Είμαι στα 26-27 τώρα και το πάτερν της ΑΑ είναι ακριβώς το ίδιο με τον πατέρα μου, από τον ποίο έχω κληρονομήσει τα πάντα!:p (κυριολεκτικά δίδυμοι και εμφανισιακά αλλά και από θέματα υγείας, όπως το θέμα με τα ακάρεα που αναφέρω παρακάτω) . Της μητέρας μου ο μπαμπάς έχει και εκείνος το ίδιο πάτερν ΑΑ όπως και του πατέρα μου ο πατέρας. Και εκεί βασίζομαι στο γεγονός ότι τα μπροστινά μαλλιά δεν θα πέσουν (εκτός τους κροτάφους που ίσως μπουν μέσα κι άλλο) και το κράουν θα αδειάσει όπως έχω σχηματίσει στις φώτο.
Γνωρίζω ότι ίσως είναι νωρίς για μεταμόσχευση ακόμα και ίσως κάνω υπομονή 2-3 χρόνια ακόμα, όμως το γεγονός ότι μπορώ να "καλυτερέψω" την εμφάνιση μου τώρα είναι δελεαστικό.

Πόσα γραφτς πιστεύεται ότι θα χρειαστώ? Θα έχω θέμα με shockloss?
Θεραπείες δεν έχω κάνει τίποτα παρά μόνο rogaein που το έβαζα για 2-3 μήνες, ναι τότε είχε σταματήσει την τριχόπτωση όμως δεν ήθελα να το χρησιμοποιώ για "μια ζωή".
Διάφορες θεραπείες δεν θέλω να κάνω τώρα ούτε και μελλοντικά, όμως είμαι θετικός στο να βάζω rogaein τους πρώτους 2-3 μήνες μετά την μεταμόσχευση για να μην πέσουν τα "μαμά" μαλλιά από shockloss.

Θέλω επίσης να αναφέρω ότι έκανα εξετάσεις αίματος όλα φυσιολογικά.
Έχω κάνει και τεστ αλλεργίας και φάνηκε ότι έχω έντονη αλλεργία στα ακάρεα (dust mites).
Με ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα στο google διάβασα ότι τα ακάρεα τρέφονται με τρίχες, οτι αρκετά ζουν και τρέφονται από τον θύλακα της τρίχας και αυτός είναι ο λόγος που σε πολλούς ανθρώπους η τρίχα τους είναι λεπτή και άτονη.
Ξεκίνησα ανοσοθεραπεία με σταγόνες κάτω από την γλώσσα και ήδη είμαι στον 1+ χρόνο, ο γιατρός ανέφερε ότι η θεραπεία δείχνει αποτελεσματα από τον 3 χρόνο κ αργότερα.
Στον χρόνο που κάνω την θεραπεία αυτή, μαζί με διατροφή και γυμναστική +βιταμίνες της priorin και το σαμπουάν priorin αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι, στους κροτάφους όταν άδειασα είχαν μείνει μόνο χνούδια και τώρα βλέπω ότι γίνονται τρίχες σιγά σιγά με πολύυυυ αργό ρυθμό.

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ και το θέμα με τα ακάρεα που κανονικά θέλει ένα δικό του θέμα γιατί δεν έχει αναφέρει κάνεις κάτι για αυτό στο φόρουμ νομίζω.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

PS. Στην φώτο που είναι τρεις μαζί με ημερομηνίες είναι από 2012 έως 2013, οι υπόλοιπες είναι σημερινές.
 

Συνημμένα

  • Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    707.9 KB · Προβολές: 61
  • IMG_20160516_131739.jpg
    IMG_20160516_131739.jpg
    1.5 MB · Προβολές: 71
  • IMG_20160516_131845.jpg
    IMG_20160516_131845.jpg
    1.2 MB · Προβολές: 73
  • IMG_20160516_131858.jpg
    IMG_20160516_131858.jpg
    1.1 MB · Προβολές: 72
  • IMG_20160516_131911.jpg
    IMG_20160516_131911.jpg
    2.6 MB · Προβολές: 62
  • IMG_20160516_131924.jpg
    IMG_20160516_131924.jpg
    2.3 MB · Προβολές: 61
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

FreeThinker

Well-Known Member
To crown δεν εχει καλυτερεψει, αλλα εχει μεινει ΟΛΟΙΔΙΟ. Εντυπωση μου κανει που δεν εχεις κανει καμια θεραπεια και εχεις διατηρηθει ετσι -το οτι εβαζες μινοξ για 2-3 μηνες μονο δεν το θεωρω καν θεραπεια. Το regaine δε 'σταματαει' την τριχοπτωση. Το regaine ειναι για επανεκφυση και εφορου ζωης, θεωρητικα ο,τι κερδιζεις το χανεις με τη διακοπη του.

Αμα κανεις μεταμοσχευση, δεν εχει νοημα να βαζεις regaine τον πρωτο καιρο για συντηρηση, αφου οπως σου ειπα δε συντηρει. Η φινα ειναι για συντηρηση και αρκετοι παιρνουνε μετα απο μεταμοσχευση για αυτον τον λογο. Αλλα δε στην προτεινω...

Αφου εχεις μεινει ετσι σταθερος 5 χρονια νομιζω ειναι ασφαλες να κανει μεταμοσχευση τωρα. Θα χασεις κι αλλα βεβαια, αλλα σου παει πολυ αργα. Τυχερος εισαι
 
Τελευταία επεξεργασία:

ItsAllGone

Active Member
Θα ελεγα δεν ειναι νωρις το προβλημα σου ειναι αρκετα μεγαλο για την ηλικια σου εισαι μονο 26 χρονων.Το shockloss ειδικα στο crown μην το φοβασαι ειναι σχεδον αδυνατο να κρατησουν ακομα για πολυ.
 

FreeThinker

Well-Known Member
Θα ελεγα δεν ειναι νωρις το προβλημα σου ειναι αρκετα μεγαλο για την ηλικια σου εισαι μονο 26 χρονων.Το shockloss ειδικα στο crown μην το φοβασαι ειναι σχεδον αδυνατο να κρατησουν ακομα για πολυ.

Εισαι νεο μελος και δεν εχεις δει τιποτα ακομα. Το προβλημα του ειναι μεσαιας κατηγοριας, υπαρχουν πολλοι χειροτεροι εδω μεσα και σε μικροτερη ηλικια.

Προφανως δε διαβασες το νημα του γιατι λεει οτι 5 χρονια εχει μεινει ετσι. Οποτε τιποτα δεν ειναι αδυνατο.
 

giannisgx89

New Member
@FreeThinker Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου!
Ήδη προσπαθώ να κάνω όσο ποιο λεπτομερή έρευνα μπορώ απο κλινικές και αποτελέσματα και εδώ και καιρό που διαβάζω και βλέπω αποτελέσματα πιστεύω οτι παω προς Κύπρο.

Θα μιλίσω και αρμοδιους εκεί να δώ πως κρίνουν την κατάσταση μου και παράλληλα θα ενημερώνο και το φόρουμ.
 

dimitris50423

Well-Known Member
φιλε μου το μαλλι σου το εχεις πολυ κοντο ειδικα στο crown. δοκιμασε να το αφησεις λιγο πιο μακρυ και βαλε μας ξανα φωτο. νομιζω οτι θα εχεις αρκετα καλη καλυψη. εχεις μαλλι αλλα ειναι πολυ κοντο για να σου δωσει καλυψη.
αυτο μπορει να σου δωσει καποια χρονακια ακομη αναμονης ωστε να δεις αν θα αραιωσει και αλλο.
τα ειχες ποτε λιγο μακρυτερα?
στις 2 τελευταιες φωτο το κεφαλι σου ειναι πολυ καλα.
 

giannisgx89

New Member
Φίλε Δημήτρη το μαλλί πίσω στο crown μεγαλώνει με πολύ αργούς ρυθμούς. Κουρεύω πολύ κοντά τα πλαϊνά και πίσω για να φαίνεται κάπως καλύτερο το μαλλί.
 
Μπλουζα