Μεταμοσχευση στην ελλαδα

Hope

Active Member
Corfu Rider η συμβουλή μου:

Καταρχάς προσπάθησε να χαλαρώσεις. Μερικές φορές ο πανικός μας (είμαι παθών γι' αυτό στο λέω :)) είναι ΠΟΛΥ κακός σύμβουλος. Η εικόνα σου δεν είναι καθόλου τραγική.

Θα σε συμβούλευα να δοκιμάσεις πολύ κοντό κούρεμα στα πλαϊνά και πίσω και λίγο μακρύτερα στην κορυφή, θεωρώντας ότι θα βελτιώσει/καμουφλάρει αισθητά την διαφορά πυκνότητας.
Παίρνεις και μια άλλη γνώμη από δερματολόγο (εγώ είχα παρουσιάσει κάποια στιγμή στο ίδιο σημείο συμμετρικά alopecia areata η οποία σε εμένα πέρασε μόνη της καθώς είναι αυτοάνοσο) και παράλληλα να πας σε ενδοκρινολόγο να κάνεις ενδελεχή έλεγχο.

Θα σε συμβούλευα να ξεχάσεις προς το παρόν την μ/μ σε αυτό το σημείο. Πρέπει να χαλαρώσεις, να κάνεις υπομονή για να δεις την εξέλιξη της αλωπεκίας σου.
Αν θες να κάνεις κάτι να δοκιμάσεις PRP (σε αρκετά περιστατικά έχει καλά αποτελέσματα επανέκφυσης - η D*I ξέρω ότι κάνει σίγουρα) με παράλληλη χρήση μινοξιδίλης 5% (μινοξιδίλη μόνο στα πλαϊνά που έχεις πρόβλημα, PRP μπορείς να κάνεις και σε άλλο σημείο). Πιστεύω ότι θα δεις αποτελέσματα με την συνδυαστική θεραπεία.

Φίλε μου χαλαρά και όλα θα πάνε καλά!
Μακάρι να είναι οι τρίχες μας το σημαντικότερο πρόβλημα στην ζωή μας ;)
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Corfu Rider

Active Member
Σας ευχαριστώ παιδιά!! Απόψε διάβαζα σε sites του εξωτερικού, ότι κάποιες κλινικές σε κάποιες χώρες, συνδυάζουν το hair tatoo με την μεταμόσχευση. Διάβασα για Βέλγιο, Αγγλία και Αμερική.. βέβαια, όχι για την.. τσέπη μου..... πήγα και σε άλλο δερματολόγο, και μου είπε ότι μάλλον δεν θα υπάρξει περαιτέρω απώλεια ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται, γιατί όσα ήταν να χάσω από τις 'ευάλωτες' περιοχές, τα έχασα. Και βασικά, το ουσιαστικό μου πρόβλημα είναι η αραίωση και το 'αδυνάτισμα' των τριχών.. Απόψε που έκανα μπάνιο, παρατήρησα, ότι με το νερό οι τρίχες κολλάνε (όπως σε όλους μας) και λόγω αυτού, φαίνεται πιο πολύ το δέρμα της κεφαλής, δια μέσω των αυλακώσεων που προκύπτουν από την σύζευξη τριχών μεταξύ τους. Άρα, σίγουρα ένα smp ποιοτικό, θα σκουρήνει το χρώμα του δέρματος ανάμεσα από τις τρίχες, και δεν θα διακρίνεται ιδιαίτερα η αραίωση και η μη-μεγάλη πυκνότητα.. όσον αφορά την κλινική, ένα νέο μέλος εδώ, έγραψε ότι θα μεταμοσχεύσει 4000 τριχοθυλάκια, και έτσι περιμένω να μας πει τις εντυπώσεις του (από τιμή και από 'ποιότητα επέμβασης'). Όμως, κάποια έμπειρα μέλη του φόρουμ, μας ενημερώνουν ότι η D*I ΔΕΝ είναι καλή 'στις πυκνώσεις'.. επειδή δεν ξέρω και πάρα πολλά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί και τι κάνουν λάθος.. Όμως με απασχολεί πολύ, γιατί εγώ ΠΥΚΝΩΣΗ θέλω και όχι τοποθέτηση μαλλιών σε 'κενή' περιοχή..
Όσοι έχουν το θάρρος και την εμπειρία, θα έπρεπε να επικοινωνήσουν με αυτή την κλινική και να τους πουν ότι είναι μεγάλη θυσία για τους ανθρώπους της εποχής μας να κάνουμε μεταμόσχευση και θα πρέπει να μας προσέχουν όσο μπορούν και να κάνουν ότι είναι καλύτερο για να μην 'πετάξουμε τα λεφτά μας'.. γιατί είναι κρίμα.. Το ίδιο ισχύει για ΟΛΕΣ τις κλινικές στην Ελλάδα, απλώς στο φορουμ δεν βλέπω να ασχολούνται ιδιαίτερα με τις άλλες κλινικές.. και εάν είναι 'μάπα', καλά κάνουν και δεν τις αναφέρουν.. γιατί είχα δει πριν κάποιες εβδομάδες, διαφήμιση στην τηλεόραση κάποιας κλινικής που κάνει μεταμόσχευση με μόνο €590, αλλά τα παιδιά εδώ μου είπαν.. 'μακριά'.. Επίσης, ένας φίλος μου είπε ότι είχε δει παλιά -πριν τις γιορτές νομίζω- κάποια εκπομπή σε πρωινάδικο, που έδειχνε κάποιον να υποβάλλεται σε hair tattoo.. δεν θυμάται το κανάλι, μόνο ότι ήταν κάποιος χωρίς καθόλου μαλλιά ξαπλωμένος, και ένας γιατρός του έκανε tatoo στο κεφάλι με κάποια βελόνα.. και πρέπει να ήταν στο νοσοκομείο 'ΥΓΕΙΑ' ή κάτι τέτοιο έγραφε.. ούτε ο φίλος μου δεν θυμάται καλά, γιατί δεν έδωσε ιδιαίτερη προσοχή, όμως όταν του είπα πριν λίγες ημέρες ότι πρόκειται να κάνω κάτι για τα μαλλιά μου, το ανέφερε.. Εάν κάποιος από το φόρουμ είχε δει στην τηλεόραση κάτι παρόμοιο, ας μου πει.. (αν και πιστεύω, ότι εάν γίνεται στο 'ΥΓΕΙΑ' δεν θα είναι και φθηνό..)
 

amunt

Member
Corfu Rider μην χρησιμοποιησεις μινοξιδιλη αν θελεις το κατω κεφαλι να βλεπει ψηλα
 

Corfu Rider

Active Member
Σε ευχαριστω)))
Δεν θα χρησιμοποιουσα ετσι και αλλιως, προτιμω πιο μονιμη λυση οπως smp η μεταμοσχευση..
Για αυτο ψαχνω μια καλη κλινικη και μια καλη τιμη για κατι τετοιο..
Οταν καταληξω καπου, θα πω αναλυτικα στο φορουμ με ολες τις λεπτομερειες..
 
Μπλουζα