Μεταμοσχευση στην Ευρώπη

konstantineh

New Member
Καλησπέρα και απο μένα.
Διαβάζω το φόρουμ (αλλοτε τακτικά και άλλοτε αραιά και πού) εδώ και περίπου ενα χρόνο. Σκέφτομαι εδώ και καιρό για μεταμόσχευση και σιγά σιγά η ιδέα ωριμασε στο κεφάλι μου.
Ηθελα λοιπον την γνωμη των μελών του φορουμ. Καταρχάς λιγα πραγματα για μενα: είμαι 35 χρονών, Norwood θα έλεγα μάλλον 3V ή 4. Η αραίωση ξεκίνησε εδώ και καποια χρόνια αλλά τα τελευταία 4 χρόνια με μινοξιδίλη η κατάσταση ήταν απολυτα ελεγχομενη. Πλεον όμως οχι. Συγκρίνω φωτο πριν απο 3 χρονια με τωρα και η διαφορα ειναι τεραστια. Γνωρίζω οτι θα επρεπε να ποσταρω φωτο ομως νομίζω για αυτο που θελω να ξερω δεν ειναι απαραίτητο. Διαμένω εδω και 4 χρονια Γερμανία. Για μενα οι χωρες οπως η Ολλανδία ή το Βελγιο δεν ειναι μακριά. Επίσης, αν και σε καμια περιπτωση δε μου φαινεται δικαιολογημένη μια τιμή 5E/graft, το οικονομικό δεν είναι το πρωτεύων πρόβλημα (πριν ομως αρχίσει καποιος να λεει ότι θα πρεπει να παω αμερική, να πω ότι το οτι το οικονομικό δεν είναι προβλημα δε σημαίνει οτι δεν ειναι σημαντικός παραγοντας. Ειναι και παραείναι, και θα τον συνυπολογίσω στην τελική αποφαση). Διαβάζοντας το φορουμ έχω ψιλοκαταλήξει σε καποια ονόματα. Διπλα παραθετω και καποια πραγματα που με προβληματίζουν.
1) De Reys, βελγιο. Αυτή τη στιγμή η πρώτη μου επιλογή. Ακούγεται σαν απο του καλύτερους στην ευρώπη (είναι?) και οι τιμές του ειναι απολυτα λογικές με 2,5 ευρώ/graft. Μου κανει ομως περιεργο που δουλευει σπιτι του.
2) Κeser. Το ονομα του προκυπτει παντα αναμεσα στους καλυτερους. Μια και για μενα μονο η FUE συζητιέται (και παλι, σας παρακαλώ οχι ποστ του τυπου αν χρειαζομαι FUE ή FUT, είναι άλλο θεμα) είναι μια επιλογή. Αλλα δεν είναι φθηνός (για 2500 grafts θελει 8750 ευρώ=3,5 ευρώ/graft. Συν οτι για μενα ειναι μακρια.
3) Feriduni. Το σαιτ του δεν αναφερει τιμες αλλα σε αλλο φορουμ του εξωτερικου βρήκα οτι κοστολογεί περίπου 5 ευρω/graft! Οπως διαβασα κάπου απο ενα απο τα παλιοτερα μελη εδω, τετοιες τιμες ειναι αδικαιολογητες
4)Bisanga. Επίσης 5 ευρω/graft!
6) Μιχαλης Γεωργίου. Ακουω θετικά σχολια. Και η τιμες του ειναι λογικες με 3,25 ευρω/graft.
Θα ήθελα λοιπον την (τεκμηριωμενη κατα προτιμηση) γνωμη σας. Ειδικα αυτών που εχουν επισκευτεί καποιους απο τους παραπανω γιατρους ή που εχουν σοβαρή γνωμη. Αν καποιος εχει να προτείνει εναλλακτική ευπροσδεκτη.
Τελος, ενα μικρό σχολιο: Το σαιτ σίγουρα βοηθα την ενημερωση. Αλλα η πραγματικοτητα ειναι οτι ειναι γεματο και απο πληροφοριακό "θορυβο". Διαβαζοντας κανεις νομιζω ειναι αδυνατο να αποφασισει ή να εμπιστευτει καποιον. Εγω προσωπικά ειμαι χειρουργός, και μαλιστα σε απαιτητική ειδικοτητα. Σιγουρα στην Ελλαδα (οπου ξερω τους περισσοτερους συναδελφους) υπαρχουν πολλοι οι οποιοι δεν ειναι επαρκεις. Ομως υπαρχουν και αρκετοι που ειναι πραγματικά καλοι και θα χειρουργούμουν απο αυτους. Αυτο που θελω να πω (και το λεω -επαναλαμβανω- σαν χειρουργός ο οποιος εργαζεται σαν επιμελητης στη Γερμανια) ειναι οτι προκειται για μια "απλή" επεμβαση, με απιστευτα μεγαλο βαθμό επαναληψιμοτητας. Δε μπορω να φανταστω οτι δεν την κατεχουν αρκετοι. Νομιζω οτι η διαφορα αποτελεσματων εχει να κανει με το πρωτογενές υλικό (τον ασθενη) και -ισως- λιγοτερο με την τεχνική του γιατρου, ειδικά όταν μιλάμε για ονοματα οπως τα παραπανω που ειναι κορυφαια. Αυτα. Θα παρακαλουσα εντουτοις για σχολια πανω στην ερωτηση μου.
Ευχαριστώ

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Gio

New Member
Φίλε Κωσταντίνε καλώς όρισες. Αρχικά, έχεις έρθει σε προσωπική επαφή με τους συγκεκριμένους γιατρούς; Αν ναι, τότε σαν γιατρός και μάλιστα χειρούργος και εσυ ο ίδιος δεν θα είχες πρόβλημα να αποφασίσεις. Για τον De reys εγώ προσωπικά ακούω πρώτη φορά απο σένα, οι Ferudini και Bisanga θεωρώ είναι απο τους καλύτερους παγκοσμίως αλλά όπως λες και εσυ -και έχω πει και εγώ- πολλοί παράγοντες καθορίζουν την επιτυχία της επέμβασης και πρώτα πρώτα οι απαιτήσεις και.... οι δυνατότητες του ασθενή.

Για τον Γεωργίου θα σε καθοδηγήσουν τα μέλη που χειρουργήθηκαν εκεί αλλά και αυτός, έχει να παρουσιάσει πολύ καλά αποτελέσματα.
Απο εκεί και πέρα, πλην της minoxidil έχεις ακολουθήσει κάποια άλλη θεραπεία;;
Θα βοηθούσαν οι φωτογραφίες αλλά αν για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλεις να τις μοιραστείς μαζί μας, άκρως σεβαστόν.

konstantineh

New Member
Γεια σου Gio.Ευχαριστώ για την απαντηση. Εχω στείλει καποια μειλ αλλα προσωπική επαφή δεν ειχα ακομα. Τωρα ξεκινάω ενεργα να ψαχνω το θεμα της ΜΜ για μενα. Αλλα ξερεις, παρόλο που η προσωπική επαφή ειναι σημαντική, δεν ειναι η σημαντικότερη. Γνωριζω συναδελφους που τα communication skills τους ειναι εξαιρετικά παρόλο που ειναι μετριοι χειρουργοι. Και οι ασθενεις τους λατρευουν. Και γνωριζω και καποιους οι οποιοι πραγματικα ειναι ακομψοι στους τροπους αλλα πραγματικα παρα πολυ καλοι. Ενω λοιπον εμπιστευομαι την προσωπική επαφη, γνωρίζω οτι δεν ειναι και η πιο σημαντική. Τον De Reys τον αναφερουν αρκετα τα σαιτ του εξωτερικού. Το προβλημα ειναι και εκει οτι οπως και εδω υπαρχει πλημμυρα πληροφοριων και δεν μπορεις να σχηματισεις γνωμη. Εκτος απο μινοξιδίλη 5% οχι, αλλα βαζω πλεον μονο μια φορα την ημερα γιατι ερεθιζεται το δερμα μου. Νομιζω οτι μετα απο ενα σημειο το αποτελεσμα της μινοξ φθινει, ο οργανισμος τη συνηθιζει. οι Ferudini και Bisanga ειναι σιγουρα εξαιρετικοι. Αλλα και πανακριβοι. Οπως ειπα, πιστευω οτι (χωρις να γνωριζω ομως) μετά απο καποιο επιπεδο εμπειριας του γιατρου, παιρνεις καλα αποτελεσματα χωρις να ξηλωθεις.

gpeiraias

Member
Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω την δημιουργία του θέματος πέραν απο την διαφήμιση του de reys με τα 2.5 ευρω/graft....

Flosk

Well-Known Member
Καλησπερα φιλε μου. Απο ολους τους υποψηφιους εγω θα διαλεγα τον Bisanga αν ειχα το χρημα αλλα αν δεν βγαινεις οικονομικα νομιζω πως και ολοι οι υπολοιποι θα πρεπει να θεωρουνται αξιοπιστες λυσεις. Εγω προσωπικα εχω δει το ονομα του Del Ray να παιζει σε ξενα φορουμ αλλα σε οποιον και να αποφασισεις τελικα ισως η πιεση του να εμφανιστει ενα αποτελεσμα δημοσια σε καποιο φορουμ να ειναι αρκετη για οποιονδηποτε γιατρο ωστε να προσπαθησει να ειναι σε καλη μερα οταν σε αναλαβει. Οποτε μη χαθεις οταν αποφασισεις..

malloumpas

New Member
Νομίζω ότι με όλους όσους ανέφερες θα έχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα απο 9 έως 10 με ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους. Χτυπάνε άσχημα τα 5 ευρώ ανά graft κάποιων βέβαια, που είναι απαράδεκτη τιμή, ειδικά όταν έχουν τα ιατρεία τους σε φορολογικούς παραδείσους, όπως το Βέλγιο. Ο De Rey νομίζω ήταν σε μία κλινική που ονομάζεται Προ-Χαιρ κλινικ και έφυγε από αυτούς οι οποίοι μετά πάτωσαν, αλλά έχω δει πολύ κριτικές για αυτόν στο διαδίκτυο.

konstantineh

New Member
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Και γω αυτή την εντύπωση αρχίζω να αποκομίζω. Δε νομιζω οτι ειναι υποδεεστερος, και στα σαιτ του εξωτερικου (πχ alopezia.de) εχει αρκετα αποτελεσματα του. Αν και ακομα δεν εχω το "ματι" να καταλαβω αν ειναι καλα ή όχι. Αλλα αυτο που βλεπω μου αρεσει. Αλλα σαν κλασικός έλληνας σκέφτομαι γιατί αυτός ειναι πιο φθηνός (μισή τιμή) απο fedurini? Ισως επειδή δεν εχει κλινική ή προσωπικό να συντηρησει.
Οσο για το σχολιο του gpeiraias...ναι πραγματικα. Αυτος ειναι ο μοναδικός στοχος του ποστ. Να διαφημίσω ενα γιατρό. Γιατί ειναι συγγενής μου. Οχι οχι. Γιατί μου ειπε: "Συνάδελφε, εχω ακουσει οτι η ελλαδα εχει μεγαλη αγορα, και το χρήμα ρεει αφθονο. Βαλε ενα καλο λογο για μενα στο σαιτ σας και απο μενα οτι θες". Αυτο ειναι κλασική ελληνική νοοτροπια. Να βλεπουμε την πονηρια πισω απο τα παντα ετσι ωστε εμεις να ειμαστε πιο ξυπνιοι. Αν δηλαδή ειχα κανει ΜΜ και ελεγα "παιδες, πηγα στον De Reys και εμεινα πολυ ευχαριστημένος" τοτε θα ήταν υπερ-διαφημιση υποθετω. Δηλαδή ποτε ειναι ενημερωση? Το νοημα του ποστ ειναι αυτο ακριβως που γραφω. Να παρω γνωμες απο ατομα που το ψαχνουν πολυ περισσοτερο απο μενα. Και αν με το καλο κανω τη θεραπεια (για Μαρτη λεω) θα ποσταρω φωτο να ειστε σιγουροι.
Φιλικα.

gpeiraias

Member
What's up Doc....?Φίλε μπορέι να μας ψεκάζουν όμως ακόμα δεν τα χουμε χαμένα...Μπήκες στο φορουμ να ρωτήσεις ποιοί είναι οι καλύτεροι γιατροί στην ευρώπη και μας πετάς σαν πρώτη σου επιλογή τον βέλγο (...αν ψάξεις στο google "hairlossgr και το όνομα του γιατρού που αναφέρεις δεν θα βρείς ούτε ένα αποτέλεσμα....Κατά τα άλλα παρακολουθείς το site -ενίοτε...και είναι η και πρώτη σου επιλογή...Εμάς τότε τι μπήκες να μας ρωτήσεις?ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ούτε ένας στο φορουμ που να έχει κάνει Μ/Μ σε αυτόν.Καλή συνέχεια..

konstantineh

New Member
Θα μπορουσε να ειναι η πρώτη μου επιλογή γιατί ειναι 184 χλμ απο μενα και γιατί είναι λογικές οι τιμες του. Μηνυμα εχω στειλει σε Kesser και Γεωργιου. Αναμενω.
Απο τους καλυτερους παγκοσμιως (τους Αμερικάνους) ποσα αποτελεσματα τους υπάρχουν στο σαιτ gpeiraia?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Gio

New Member
Φίλε gpeiraias, με όλο τον σεβασμό, δεν πιστεύω οτι το παλικάρι κάνει διαφήμιση. Καταλαβαίνω ποιο το σκεπτικό σου αλλά απο την άλλη ο άνθρωπος ρώτησε για ένα σύνολο γιατρών με σκοπό να συλλέξει γνώμες και εμπειρίες.
Ας κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, γιατί με τέτοιου είδους διαμάχες ρίχνουμε το επίπεδο της ενημέρωσης στην κοινότητα..

Φίλε konstantineh καλησπέρα κι απο μενα.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Δεν εχει κι αδικο σε αυτό που λεει ο gpeiraias περι διαφήμισης, αλλα τελος παντων, ολοι καλοδεχούμενοι.

Λοιπον εφοσον το χρήμα δεν ειναι απεριοριστο ή κι αν ακομη ειναι, τα 5ευρώ/graft ειναι πολύ υψηλη τιμή κατα τη γνώμη μου, εφοσον μπορεις να πετυχεις ενα ΑΡΙΣΤΟ αποτελεσμα με πολύ λιγότερα χρήματα. Σε αυτο το φορουμ θα δεις πολλές μμ απο τον Γεωρ*ιου που προανέφερες (το πριν και το μετά).

Εγώ προσωπικά αν ειχα τα χρήματα θα πηγαινα Κύπρο (Γεωρ*ίου ή h*c). Μπορεί De Rey που προανέφερες να ειναι παρα πολύ καλός, αλλα σε αυτο το φορουμ δεν θα δεις καμία μμ του.

Αυτή ειναι η γνώμη μου και δεν ξέρω αν σε βοηθησα.

gpeiraias

Member
Διαφήμιση κάνει αλλά δεν την κάνει σωστά.Αυτό μου την δίνει με τα μισόλογα και τα πλαγιομετοπικά πονηρά posts εδώ μέσα..Πες ρε παλίκαρε ότι θες να τον διαφημίσεις τον βέλγο δεν είναι κακό. Κακό είναι να το παιζει πονηρός και αθώοος...
Αφού έχει πάρει ήδη την απόφαση του,το είπε καθαρά , είναι φθηνός , κοντά του και απο αυτά που διαβάζει τον θεωρεί έναν απο τους καλύτερους και αποτελέι την πρώτη του επιλογή.Εμάς τι μας ρωτάει τότε?Για ποιόν λόγο?Υπάρχει λογική?

konstantineh

New Member
[attachment=6380][attachment=6381][attachment=6382]

Λοιπον, αυριο ειναι η μεγαλη μερα.
Ταξιδευω για Βελγιο (απο δω περιπου 2 ωρες). Μου ειπε οτι ειμαι Norwood 3 με 4 και θα χρειαστω περιπου 2000 grafts.
Θελω να μην κατεβασω την hairline και να μη γεμισω τελειως τους κροταφους. Πιο πολυ να γεμισει το μαλλι μμου.
Θα το κανει λεει σε 2 sessions, 1000 grafts καθεμια.
Σχολια? Προτασεις?? Παρατηρήσεις?? Κατι που θα πρεπει να ξεκαθαρισω με το γιατρο νωρίτερα?
Για τιμες νομιζω οτι υπαρχουν ολα στο σαιτ.
Φιλικα,

Συνημμένα

• Hairline45.JPG
    Hairline45.JPG
    119.6 KB · Προβολές: 48
  • temporal right.JPG
    temporal right.JPG
    120.4 KB · Προβολές: 45
  • crown.JPG
    crown.JPG
    88.7 KB · Προβολές: 47

Physio40

Member
Kαλή επιτυχία πρώτα από όλα Κωσταντίνε! Χωρίς άγχος. Κοίτα αν έχεις καλό λόγο φτάνουν και παραφτάνουν τα μοσχεύματα για να γεμίσεις και κροτάφους. Tην hairline μη την κατεβάσεις οκ αλλά να δώσεις έμφαση στο μπροστά γιατί αυτό κοιτάει πρώτα όποιος σε αντικρίζει.

Από συμβουλές ζήτα να φωτογραφίσεις τα μοσχεύματα πριν τα τοποθετήσει ώστε να μπορείς κι εσυ να μετρήσεις. Καλό ταξίδι!

Bouklas

Well-Known Member
Καλή επιτυχία και από μένα φιλε μου, καλο ταξίδι και να σου πάνε όλα όπως επιθυμείς! :)

konstantineh

New Member
[attachment=6393][attachment=6394][attachment=6395]

Παραθετω τρεις φωτογραφιες με το αποτελεσμα μετα τη ΜΜ στις 25.3.14

Συνημμένα

• postop2.jpg
    postop2.jpg
    476.6 KB · Προβολές: 42
  • postop1.jpg
    postop1.jpg
    466 KB · Προβολές: 41
  • postop4.jpg