Μακριά Μαλλιά

Fallen_A

New Member
Καλημέρα παιδιά είμαι καινουριός εδώ, διαβάζω το φόρουμ σας τις τελευταίες μέρες και το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον!
Εδώ και 3-4 χρόνια αφήνω μακριά μαλλιά... (τώρα είμαι σχεδόν 22 χρονών). Ενώ παλιά τα μαλλιά μου ήταν πλούσια τον τελευταίο χρόνο τα έχω δει να αραιώνουν (τα κόβω κάθε 3-4 μήνες για ανανέωση). Εκεί που κουρεύομαι μου λένε
ότι βγαίνει καινούρια τρίχα απο μέσα και να μην ανησυχώ! Φοβάμαι ότι αρχίζω και φτιάχνω το λεγόμενο "Μ" ! Ποιά είναι τα συμπτώματα που θα πρέπει να με ανησυχούν? Τι θα πρέπει να προσέξω? Το σφιχτό δέσιμο των μαλλιών επηρεάζει το πέσιμο
της τρίχας? Είναι πάρα πολυ σημαντικά για τη δουλειά που κάνω τα μαλλιά μου, γενικά η εμφάνιση. Ελπίζω να έχω σύντομα απαντήσεις σας ευχαριστώ!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού
Απ: Μακριά Μαλλιά

ειτε εχεις μακρυα μαλλια ειτε κοντα αν ειναι να πεσουν θα πεσουν

δεν παιζει σχεδον κανενα απολυτος θεμα το μηκος των μαλλιων

εχω παει σε αρκετα κουρεια ο καθενας τα ελεγε οπως θελει

εν ολιγης τους εβγαλα ολους ψευτες

gothmog

New Member

Παναγιωτης είπε:
ειτε εχεις μακρυα μαλλια ειτε κοντα αν ειναι να πεσουν θα πεσουν

δεν παιζει σχεδον κανενα απολυτος θεμα το μηκος των μαλλιων

εχω παει σε αρκετα κουρεια ο καθενας τα ελεγε οπως θελει

εν ολιγης τους εβγαλα ολους ψευτες

Διαφωνώ εκ πείρας.όταν ήμουν 17 πήγα να αφήσω μακρύ μαλλί και είχα έντονη τριχόπτωση. Με το που το ξύρισα δεν μου ξαναεπεσαν για 9 χρόνια.Αν έχεις αδύναμο μαλλί, πίστευω να τα αφήσεις μακριά χειροτερεύει πολύ την κατάσταση.

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

φιλε μου τι λες

δεν εχω δει καμια σοβαρη ερευνα να αποδυνυει κατι τετοιο

απο τοτε το βαρος μιας τριχας που ειναι απειροελαχιστο
εππηρεαζει το θυλακα

απο ποτε αν η τριχα ειναι μακρυα ο θυλακας δεν τρεφετε σωστα

οταν ημουν 16 ειχα μαλλια μακρυα αρκετα μακρυα
τοτε πιστευα και εγω οτι πιστευεις εσυ τωρα
γιατι ο καθενας ελεγε και την εξυπναδα του

τα περισσοτερα κουρεια δεν ξερουν τι τους γινετε
να κοβουν μαλλια ξερουν
οχι να βγαζουν και συμπερασματα για το πως λειτουργει ενας θυλακας

τελος παντων γνωμη σου ειναι
και δεν θα προσπαθησω να στην αλλαξω

gothmog

New Member

Παναγιωτης είπε:
φιλε μου τι λες

δεν εχω δει καμια σοβαρη ερευνα να αποδυνυει κατι τετοιο

απο τοτε το βαρος μιας τριχας που ειναι απειροελαχιστο
εππηρεαζει το θυλακα

απο ποτε αν η τριχα ειναι μακρυα ο θυλακας δεν τρεφετε σωστα

οταν ημουν 16 ειχα μαλλια μακρυα αρκετα μακρυα
τοτε πιστευα και εγω οτι πιστευεις εσυ τωρα
γιατι ο καθενας ελεγε και την εξυπναδα του

τα περισσοτερα κουρεια δεν ξερουν τι τους γινετε
να κοβουν μαλλια ξερουν

οχι να βγαζουν και συμπερασματα για το πως λειτουργει ενας θυλακας

τελος παντων γνωμη σου ειναι
και δεν θα προσπαθησω να στην αλλαξω

Eγώ μιλάω εμπειρικά.Το ότι με το που το έκοψα σταμάτησαν να πέφτουν είναι γεγονος. Τώρα επιστημονικές μελέτες δεν ξέρω, απλά παράθεσα την εμπειρία μου.

Dimitris173475

New Member

Αν έχεις μακριά μαλλιά βλέπεις μέχρι και την τελευταία τρίχα που πέφτει, ενώ αν έχεις κοντά όχι. Πιστεύω ότι από εκεί ξεκινά η παρεξήγηση με τα μακριά μαλλιά και την τριχόπτωση. Με ξυρισμένο κεφάλι προφανώς και δε θα δεις ούτε μία τρίχα να πέφτει. Αυτό δε σημαίνει ότι οι θύλακες δεν παθαίνουν ζημιά λόγω της ανδρωγενούς αλωπεκίας.

[edit]όσον αφορά το αρχικό ερώτημα, πιστεύω ότι ο μόνος αντικειμενικός τρόπος να δεις αν πράγματι υπάρχει πρόβλημα, είναι με miniaturization study. Να δει δηλαδή κάποιος δερματολόγος πόσο έχει λεπτύνει η τρίχα. Δυστυχώς δεν ξερω κανέναν στην Ελλάδα που να το κάνει αυτό.[/edit]

qpwoeiruty999

New Member

τα μακριά μαλλιά τα βλέπεις εύκολα όταν πέφτουν. Δηλαδή άμα η τρίχα είναι 30-40 εκατοστά, τότε ακόμα και η "φυσιολογική" πτώση μπορεί να προκαλέσει πανικό. Αν έχεις "πρόσβαση",παρατήρησε τη βούρτσα οποιασδήποτε γυναίκας με μακριά μαλλιά και θα καταλάβεις. Απλά έχεις την ίδια τριχόπτωση(δεν λέω ότι πάσχεις απο ΑΑ) και δεν το βλέπεις

gothmog

New Member

Aυτο που είχα παρατηρήσει όταν τα είχα μακριά είναι πως μένουν πάρα πολλές τρίχες στα χέρια όταν λουζόμουν και μπροστα άρχισε να υποχωρεί το μαλλί, σε ηλικία τώρα 17 ετών! Με το που τα ξύρισα, σταμάτησε η όποια τριχόπτωση σε όλα τα επίπεδα. Και γενικώς εχω παρατηρήσει αρκετούς που έχουν μακρύ μαλλί πως έχουν προβλημα τριχόπτωσης σε νεαρή ηλικία.Κατ εμέ αν κάποιος αφήνει μαλλί και βλέπει πως δεν τον παίρνει, πρέπει να τα κουρεύει άμεσα αλλα έντάξει.Ο καθένας ότι γουστάρει κάνει. :p

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

εχει σημασια να παρατηρεις αν η τριχα που σου εμεινε στα χερια ειναι απο τον θυλακα
η μηπως απλα εσπασε

οπως και να εχει αν αυτο νομιζεις οτι σε βοηθησε οκ

ANAR

Well-Known Member

Εγω εχω μακρια μαλλια μεχρι την μέση απο μικρος
Δεν παιζει ρολο το μεγεθος ουτε επιβαρύνει την κατασταση
Εγω ξερω αρκετους που ειχαν καντα μαλλια μια ζωη και τωρα ειναι γλόμποι

Αυτα απο εναν μακρυμάλλη :D :D

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

magic810

New Member

O λογος που καταλαβα οτι κατι δεν παει καλα με τα μαλλια μου ειναι οταν τα ειχα μακρια.....

Μπλουζα