Μέγιστος αριθμός grafts για να αποφευχθεί shock loss..??

Nick_1986 είπε:
Μετά από όλα αυτά καταλήγω στις εξής κινήσεις...

1) Οκτώβριο κάνω μια τρίτη strip να βάλω κάποια grafts στο crown που είναι το μόνο σημείο που είναι σχεδόν εντελώς άδειο...

2) Μάρτιο πηγαίνω Τουρκία (στον karadeniz) και βάζω 3.500grafts από το κεφάλι (σε μία ή δύο συνεδρίες) σε όλη την έκταση του nw6...

3) Επιστρέφω από Σεπτέμβριο και προσθέτω άλλα 3.500grafts από στήθος-μούσι (σε μία ή δύο συνεδρίες) πάλι σε όλη την έκταση του nw6 και ίσως στις ουλές των παλιότερων strip...Στις ουλές θα βάλω μόνο αν δεν μείνω ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα της δερματοστιξίας...

Εννοείται πως σε όλα τα βήματα θα ανοίξω ένα νήμα με φωτογραφίες κλπ...

Πως το βλέπετε..??

tropheus..?? :grandpa:

Γενικά δεν θεωρείται ορθόδοξη πρακτική η εμφύτευση μοσχευμάτων στο κεφάλι από σώμα-γένειο γιατί οι τρίχες αυτές έχουν εντελώς διαφορετικό, και μεταξύ τους και σε σχέση με τα μαλλιά, κύκλο ανάπτυξης, φορά έκφυσης, διάμετρο, χρωμα, άλλες είναι ίσιες και άλλες πιο σγουρές. Τ

ο παράδειγμα με τα 20.000 μοσχεύματα είναι επιεικώς χάλια.

Δές ενα αποτέλεσμα omar με 20.000 Gratfs!!!

https://www.youtube.com/watch?v=dbZgsyboQtU

Σημασία δεν έχει τόσο ο συνολικός αριθμός των μοσχευμάτων όσο το να είναι στρατηγικά τοποθετημένα από ειδικευμένο χειρούργο ώστε να δίνεται η αίσθηση του μαλλιού και να δείχνει το αποτέλεσμα όσο πιο φυσικό γίνεται.
Πολύ δύσκολή τέχνη, αλήθεια!

Ο χρόνος ανάμεσα στις συνεδρίες για ασφαλή αποτελέσματα και για την ασφάλεια του ασθενούς κυμαίνεται από 5-12 μήνες κατ΄ελάχιστον.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Nick_1986

Member
γι'αυτό τον λόγο θα βάλω 3.5000 grafts από το σώμα, μέσα σε 7.000grafts ήδη μεταμοσχευμένων μαλλιών από το κεφάλι...οπότε ευελπιστώ να μην φαίνεται κακό το αποτέλεσμα...

tropheus

Well-Known Member
Πολύ φιλόδοξο το πλάνο σου φίλε Νίκο.

Δεν ανεβάζεις κάποιες φωτογραφίες να δούμε πως είσαι τώρα; Σίγουρα θα βοηθούσαν...

Nick_1986

Member
Κάποιες φωτο...

[attachment=6704]

[attachment=6705]

[attachment=6706]

[attachment=6707]

Και υπενθυμίζω το πλάνο που έχω...

1) Οκτώβριο κάνω μια τρίτη strip να βάλω κάποια grafts στο crown...

2) Μάρτιο πηγαίνω Τουρκία (στον karadeniz) και βάζω 3.500grafts από το κεφάλι (σε μία ή δύο συνεδρίες) σε όλη την έκταση...

3) Επιστρέφω από Σεπτέμβριο και προσθέτω άλλα 3.500grafts από στήθος-μούσι (σε μία ή δύο συνεδρίες) πάλι σε όλη την έκταση και ίσως στις ουλές των παλιότερων strip...Στις ουλές θα βάλω μόνο αν δεν μείνω ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα της δερματοστιξίας...

Πως το βλέπετε..??

Συνημμένα

• a (2).jpg
    a (2).jpg
    148.3 KB · Προβολές: 36
  • a (3).jpg
    a (3).jpg
    161.7 KB · Προβολές: 36
  • a (4).jpg
    a (4).jpg
    667.6 KB · Προβολές: 37
  • a.jpg
    a.jpg
    192.3 KB · Προβολές: 37

Stripar

Established Member
έχουμε δει περιπτώσεις εδώ στο forum άτομα να βάζουν 3.500grafts μόνο στους κροτάφους και να είναι όλα κομπλέ...
[/quote]

Η νομίζουμε ότι όλα είναι κομπλέ...
Που ξέρεις αν στα 3500grafts που αναφέρεις δε φύτρωσαν μόνο τα 3000grafts (ποσοστό φύτρωσης 85%) ή τα 2700grafts (ποσοστό φύτρωσης 77%);;;
Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο...

[/quote]
Εύγε και πάλι @tropheus!...είσαι μέσα στο μυαλό μου!

Το ιδανικό σενάριο, η ιδανική κλινική , ο ιδανικός γιατρός:
Consualtation για αρχή με πυκνομετρησεις & τριχοριζόγραμα όπου βαση αυτού βγαίνει ο ακριβώς αριθμός της δότριάς σου , του τι grafts βγαινουν μονά,διπλά,τριπλά κ.τ.λ το βαθμό της αραίωσής σου ή το κενά που θέλεις να καλύψεις-κλείσεις.Αποτέλεσμα αυτού ο ακριβώς αριθμός των grafts βάση της πυκνότητας που χρειάζεσαι και του εμβαδού που καλύπτεις.ΜτΧ και 14 μήνες μετά το ίδιο consultation όπου εκεί πλέον φαίνεται η πραγματική εικόνα το ποσοστό φύτρωσης των μοσχευμάτων.
Αν το ποσοστό πλησιάζει στο 95% έχει καλός , άν όχι και ο γιατρός είναι ethic σου καλύβει το υπόλοιπο ποσό των grats με μιά συμπληρωματική δωρεάν μτχ και άν και ο πελάτης είναι large προσθέτει κάποια grafts επιπλέον (άν απαιτείται) τόσο για να δώσει ένα βέλτιστω αποτέλεσμα όσο και για να πληρώσει κάτι τίς παραπάνω τον γιατρό για να τον επιβραβεύσει για τον ETHIC CODE που τον διακρίνει

Τουλάχιστον εγώ θα προσπαθήσω να κινηθώ έτσι , όσο δύσκολο και άν είναι!

ΜΙΚΕΣ είπε:
Stripar είπε:
Και πείτε μου τώρα εσείς οι λιγοστοί που κάνατε δωρεάν την μεταμόσχευσή σας ή με έκπτωση με την προπόθεση να πάρεται και άλλους στον λαιμό σας , και που βγαίνεται και διαφημίζεται τα μέτρια αποτελέσματά σας για Τέλεια , άν οι γιατροί σας χρησιμοποίησαν Manual punches , ή ο αριμός των grafts που σας ορίσανε για την μτχ βγήκε βάση κάποιας πυκνομέτρισης και τριχοριζόματος...

Όχι βέβαια , ο χρόνος στην Ελλάδα είναι χρήμα για να χρησιμοποιούναι Manual εργαλεία ,
και έλα μωρέ...αναλύσεις και κουραφέξαλα , μέσες άκρες ένα νούμερο για να βάλουνε κάποια λεφτά στην τσέπη , άσχετα άν ο ασθενής τα χρειάζεται ή όχι!....Για να μήν αναφέρω ότι η εκτίμηση της δότριας γίνεται με το μάτι και οι περισότεροι τους πιστεύουν....και άλλα πολλά , αλλά μήν χαλάσω το νήμα του φίλου...σιωπώ!.
φιλε μου δεν θα διαφωνησω με το οτι γινεται καλη δουλεια στην συγκεκριμενη κλινικη.Βεβαια πρεπει να πουλησεις το σπιτι σου για να κανεις εκει κατι το οποιο μπορεις να το κανεις οπουδηποτε αλλου με πολυ λιγοτερα χρηματα.Ξαναλεω οτι η fue ειναι κατι απλο κατα την αποψη μου αρκει να γινεται απο ανθρωπους που εχουν εμπειρια.Οσοι εχετε χρηματα κ θελετε να τα δωσετε ,να τα δωσετε.8 ευρο το γκραφτ εκει κ περιπου 2 μεσο ορο εδω κ 3 στην Κυπρο.Εγω δεν τα δινω με τιποτα παντως.Και επειδη ειμαι ο μοναδικος που εχω κανει δωρεαν μμ αν δεν κανω λαθος θα πω οτι δεν εχω παρει κανεναν στο λαιμο μου ουτε εχω υποχρεωσει καποιον να κανει στην D*I μμ.Γουσταρα κ πηγα.Την 1η φορα επειδη ηταν τσαμπα κ την 2η επειδη πιστευω οτι κανουν καλη δουλεια......και φυσικα δεν χρεωνουν 8 ευρο το graft.Πολυ πιθανον να βγαλεις κ μαλλια χωρις να κανεις τιποτα αν σου πω ποσο πληρωσα.

@Mike 8euro χρεώνει ό Λορετζο που είναι ο βασιλιάς της φυε στην Ευρώπη , δέν είναι ανάγκη να πάει κάποιος στον βασιλιά ,μπορεί να πάει και στον πρίγκιπα με 2,5euro το graft (Erdogan) τιμή άκρως ανταγωνιστικής της Ελληνικής αγοράς....άν καταλαβαίνεις τον σινυρμό μου.

Τα σχόλια περί τζαμπαντζήδων & παζαριών δέν αφορούσαν εσένα Mike.Εσυ τουλάχιστον εισαι ειλικρινής (λές ότι είναι δωρεάν) και λογικός στον τόνο σου

dermatologist είπε:
Nick_1986 είπε:
Μετά από όλα αυτά καταλήγω στις εξής κινήσεις...

1) Οκτώβριο κάνω μια τρίτη strip να βάλω κάποια grafts στο crown που είναι το μόνο σημείο που είναι σχεδόν εντελώς άδειο...

2) Μάρτιο πηγαίνω Τουρκία (στον karadeniz) και βάζω 3.500grafts από το κεφάλι (σε μία ή δύο συνεδρίες) σε όλη την έκταση του nw6...

3) Επιστρέφω από Σεπτέμβριο και προσθέτω άλλα 3.500grafts από στήθος-μούσι (σε μία ή δύο συνεδρίες) πάλι σε όλη την έκταση του nw6 και ίσως στις ουλές των παλιότερων strip...Στις ουλές θα βάλω μόνο αν δεν μείνω ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα της δερματοστιξίας...

Εννοείται πως σε όλα τα βήματα θα ανοίξω ένα νήμα με φωτογραφίες κλπ...

Πως το βλέπετε..??

tropheus..?? :grandpa:

Γενικά δεν θεωρείται ορθόδοξη πρακτική η εμφύτευση μοσχευμάτων στο κεφάλι από σώμα-γένειο γιατί οι τρίχες αυτές έχουν εντελώς διαφορετικό, και μεταξύ τους και σε σχέση με τα μαλλιά, κύκλο ανάπτυξης, φορά έκφυσης, διάμετρο, χρωμα, άλλες είναι ίσιες και άλλες πιο σγουρές. Τ

ο παράδειγμα με τα 20.000 μοσχεύματα είναι επιεικώς χάλια.

Δές ενα αποτέλεσμα omar με 20.000 Gratfs!!!

https://www.youtube.com/watch?v=dbZgsyboQtU

Σημασία δεν έχει τόσο ο συνολικός αριθμός των μοσχευμάτων όσο το να είναι στρατηγικά τοποθετημένα από ειδικευμένο χειρούργο ώστε να δίνεται η αίσθηση του μαλλιού και να δείχνει το αποτέλεσμα όσο πιο φυσικό γίνεται.
Πολύ δύσκολή τέχνη, αλήθεια!

Ο χρόνος ανάμεσα στις συνεδρίες για ασφαλή αποτελέσματα και για την ασφάλεια του ασθενούς κυμαίνεται από 5-12 μήνες κατ΄ελάχιστον.

Κάτι μας είπες φιλαράκο τώρα!!!

Η επιλογή χρησης body fue είναι επιλογή απόγνωσης , κανείς δεν είπε ότι είναι ο ορθόδοξως τρόπος , ούτε οι φυτρικότητες είναι οι ίδιες , ούτε η ποιότητα της τρίχας , άσε δέ που η τιμή χρέωσες της body fue είναι τουλάχιστον διπλάσια απο του κεφαλιού και σίγουρα πρέπει να γίνεται με blend κανονικών μαλλιών για να γίνεται illusion.

Επειτα ξέρεις κανένα να έχεις δότρια 8000 graft που κατα μέσο όρο η τιμή χρέωσης είναι 2-4 και να έχει το βίτσιο να δώσει τα διπλά για λιγότερο ποιοτικό αποτέλεσμα?....?....?

Το παράδειγμα με τα 20000graft body fue ήταν ένα παράδειγμα το τί έκταση μπορεί να καλύψει κάποιος με body fue (όχι ότι το αποτέλεσμα ήταν το βέλτιστο) καθώς και μια προσπάθεια τόνωσης της ψυχολογίας του φίλου που άνοιξε το νήμα , δεδομένου ότι έχει περιορισμένη δότρια αλλά προσπαθεί!

Αλλά μάλλον πελάτες ψάχνεις εσύ...εμένα πάντως με έχασες!

tropheus

Well-Known Member
Stripar είπε:
Το ιδανικό σενάριο, η ιδανική κλινική , ο ιδανικός γιατρός:
Consualtation για αρχή με πυκνομετρησεις & τριχοριζόγραμα όπου βαση αυτού βγαίνει ο ακριβώς αριθμός της δότριάς σου , του τι grafts βγαινουν μονά,διπλά,τριπλά κ.τ.λ το βαθμό της αραίωσής σου ή το κενά που θέλεις να καλύψεις-κλείσεις.Αποτέλεσμα αυτού ο ακριβώς αριθμός των grafts βάση της πυκνότητας που χρειάζεσαι και του εμβαδού που καλύπτεις.ΜτΧ και 14 μήνες μετά το ίδιο consultation όπου εκεί πλέον φαίνεται η πραγματική εικόνα το ποσοστό φύτρωσης των μοσχευμάτων.
Αν το ποσοστό πλησιάζει στο 95% έχει καλός , άν όχι και ο γιατρός είναι ethic σου καλύβει το υπόλοιπο ποσό των grats με μιά συμπληρωματική δωρεάν μτχ και άν και ο πελάτης είναι large προσθέτει κάποια grafts επιπλέον (άν απαιτείται) τόσο για να δώσει ένα βέλτιστω αποτέλεσμα όσο και για να πληρώσει κάτι τίς παραπάνω τον γιατρό για να τον επιβραβεύσει για τον ETHIC CODE που τον διακρίνει

Τουλάχιστον εγώ θα προσπαθήσω να κινηθώ έτσι , όσο δύσκολο και άν είναι!

+10000000

giwrgos athina

Active Member
Niko ποσα graftsεχετε συμφωνησει να βαλετε στο crawn σου..?Απο τις φοτο βλεπω οτι εχεις αρκετη εκταση να καλυψεις..καλη επιτυχια παντος και απο μερια μου.

υπάρχουν και ασθενείς με norwood 7 που είχαν εξαιρετική δότρια περιοχή πετυχαίνοντας λαμπρά αποτελέσματα.
παράδειγμα:
http://www.newhair.com/photos/patient-zu/
Ασφαλώς είναι η εξαίρεση του κανόνα.

Γενικά με ασθενείς με norwood 7 όπως ο Nick_1986 προτιμούμε να έχουμε μια ρεαλιστική προσέγγιση για το τί μπορούμε να πετύχουμε. Το body fue είναι η έσχατη λύση, δεν διαφωνώ αν και τα αποτελέσματα μπορεί να είναι απρόβλεπτα. Γι' αυτό επιμένω ότι είναι ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη ο γιατρός να είναι και πολύ καλός καλλιτέχνης.

Ο Αli Εmre Κaradeniz (αυτόν εννοείτε?) http://www.aliemrekaradeniz.com/
έχει ένα πολύ ωραίο σάιτ που δουλεύει μόνο εν μέρει και είναι διαθέσιμο μόνο στην τούρκικη γλώσσα, με πολύ ωραίες φωτογραφίες αλλά που είναι το gallery? Πολύ φρου-φρου και αρώματα μου ακούγεται.

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
dermatologist είπε:
υπάρχουν και ασθενείς με norwood 7 που είχαν εξαιρετική δότρια περιοχή πετυχαίνοντας λαμπρά αποτελέσματα.
παράδειγμα:

Ο συγκεκριμένος ειναι 6άρι

dermatologist είπε:
Γενικά με ασθενείς με norwood 7 όπως ο Nick_1986 προτιμούμε να έχουμε μια ρεαλιστική προσέγγιση για το τί μπορούμε να πετύχουμε.

Ποιοι προτιμείτε; Ασχολείστε με hair transplants?

Nick_1986

Member
giwrgos athina είπε:
Niko ποσα graftsεχετε συμφωνησει να βαλετε στο crawn σου..?Απο τις φοτο βλεπω οτι εχεις αρκετη εκταση να καλυψεις..καλη επιτυχια παντος και απο μερια μου.

Γιώργο δεν έχω κάνει ακόμα συζήτηση για των ακριβή αριθμό των grafts γιατί περιμένω πρώτα να κάνω τον Οκτώβριο την τελευταία strip....

dermatologist είπε:
Γενικά με ασθενείς με norwood 7 όπως ο Nick_1986 προτιμούμε να έχουμε μια ρεαλιστική προσέγγιση για το τί μπορούμε να πετύχουμε. Το body fue είναι η έσχατη λύση, δεν διαφωνώ αν και τα αποτελέσματα μπορεί να είναι απρόβλεπτα. Γι' αυτό επιμένω ότι είναι ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη ο γιατρός να είναι και πολύ καλός καλλιτέχνης.

Εννοείται πως η body hair fue είναι η τελευταία λύση και κίνηση που θα κάνω...Έχω ήδη κάνει δύο strip και θα κάνω και τρίτη...Μετά fue από το κεφάλι και τέλος fue από σώμα...

Συνολικά θα έχω βάλει στο τέλος 10.000grafts....

Πιστεύω πως θα καλυφθεί αρκετά το πρόβλημα...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tropheus

Well-Known Member
Soralteno είπε:
dermatologist είπε:
Γενικά με ασθενείς με norwood 7 όπως ο Nick_1986 προτιμούμε να έχουμε μια ρεαλιστική προσέγγιση για το τί μπορούμε να πετύχουμε.

Είσαι γατόνι φίλε Soralteno...

Soralteno είπε:
dermatologist είπε:
παράδειγμα:

Ο συγκεκριμένος ειναι 6άρι

dermatologist είπε:

ναι, Έτυχε την πρακτική μου να την κάνω σε κλινική μεταμόσχευσης στο Λονδίνο και κατόπιν εργάστηκα στην ίδια κλινική για δύο χρόνια. Έχω αρκετά χειρουργεία fue-fut ως βοηθός αλλά απέχω από το να είμαι expert... σε καμια 15ριά χρόνια! Δεν έχω καταλήξει ακόμα αν θα ειδικευτώ σε αυτό τον κλάδο.

tropheus

Well-Known Member
dermatologist είπε:
ναι, Έτυχε την πρακτική μου να την κάνω σε κλινική μεταμόσχευσης στο Λονδίνο και κατόπιν εργάστηκα στην ίδια κλινική για δύο χρόνια. Έχω αρκετά χειρουργεία fue-fut ως βοηθός αλλά απέχω από το να είμαι expert... σε καμια 15ριά χρόνια! Δεν έχω καταλήξει ακόμα αν θα ειδικευτώ σε αυτό τον κλάδο.

Είναι πολύ ευχάριστο dermatologist που σε έχουμε στην παρέα μας.
Σου εύχομαι να ασχοληθείς με τον τομέα και να γίνεις expert και μεγάλο όνομα.

Εκμεταλλευόμενος την παρουσία σου και την εμπειρία σου να ρωτήσω:

Τι ποσοστό φύτρωσης κατά μέσο όρο θεωρείς ότι επιτυγχάνεται στην πράξη με μια FUE και τι ποσοστό με μια FUT με σταθερούς τους υπόλοιπους παράγοντες (για παράδειγμα ίδια πυκνότητα);

tropheus είπε:
dermatologist είπε:

Είναι πολύ ευχάριστο dermatologist που σε έχουμε στην παρέα μας.
Σου εύχομαι να ασχοληθείς με τον τομέα και να γίνεις expert και μεγάλο όνομα.

Εκμεταλλευόμενος την παρουσία σου και την εμπειρία σου να ρωτήσω:

Τι ποσοστό φύτρωσης κατά μέσο όρο θεωρείς ότι επιτυγχάνεται στην πράξη με μια FUE και τι ποσοστό με μια FUT με σταθερούς τους υπόλοιπους παράγοντες (για παράδειγμα ίδια πυκνότητα);

Σε αυτές τις ιστορίες ισχύει το ότι "σε όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις". Δεν είμαι ειδικός αλλά από τις συζητήσεις που έχω κάνει με παλιότερους στο χώρο και με τα λίγα που έχω δει (είμαι 31 χρονών) έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμό και ικανοποιητική πείρα τα αποτελέσματα με fue μπορεί να είναι το ίδιο καλά όσο και με την παλιότερη fut. ¨

Οι πολλές αρχικές αποτυχίες στην fue οφείλονται στο ότι πολλοί νέοι γιατροί έπεσαν με τα μούτρα, βλέποντας μόνο το χρήμα με αποτελέσματα τραγικά λόγω έλλειψης πείρας. Έτυχε να γνωρίσω από κοντά τέτοιο θύμα .

Ομως η FUE, μια καθαρή Fue δεν ενδεικνυται για όλους τους ασθενείς όταν δεν έχουν την κατάλληλη ανατομία ιστού.

Ελπίζω να σε φώτισα.

tropheus

Well-Known Member
dermatologist είπε:
Ομως η FUE, μια καθαρή Fue δεν ενδεικνυται για όλους τους ασθενείς όταν δεν έχουν την κατάλληλη ανατομία ιστού.

Τι εννοείς λέγοντας "κατάλληλη ανατομία ιστού";
Ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάποιος δε διαθέτει αυτό το χαρακτηριστικό;
Μπορεί να γίνει κάποιου είδους εξέταση για να διαπιστωθεί αυτό;

nucky

Active Member
Σύμφωνα με τον Dr Rassman , εκ των πρωτοπόρων της FUE , ένα ποσοστό υποψηφίων έχει μεγάλο ποσοστό transection κατά την FUE (άνω του 20%) και δεν θεωρούνται κατάλληλοι υποψήφιοι . Υπάρχει σχετικό τεστ , λέγεται FOX test αλλά δεν έχω δεί να το προτείνει κανείς από όσους έχω προσωπικά μιλήσει (σε Βέλγιο , Αθήνα και Κύπρο ) .

από το μπλογκ του Rassman :What is a FOX negative ?

We coined the term “FOX” at New Hair Institute back in 2002 for FOllicular unit eXtraction. We thought FOX sounded better than FUE. We also published a paper on follicular unit extraction, describing how some patients are good FOX/FUE candidates and some are not.

I realize FUE is performed at many clinics without any pre-testing on all patients who want to have the surgery, however at NHI we pre-qualify potential patients with a FOX/FUE test to see if they are good candidates. A very small percentage of patients will have high transection rates with FUE and these are the FOX negative patients we are talking about.

We generally do not recommend FOX/FUE surgery if the transection rate is approaching 20% or more. If the patient is FOX negative, it is an inherent problem to the patient (not the doctor or clinic or machine). As we wrote about our experience with NeoGraft a week ago, the machine could not successfully harvest a known FOX negative patient.

tropheus

Well-Known Member
nucky είπε:
Σύμφωνα με τον Dr Rassman , εκ των πρωτοπόρων της FUE , ένα ποσοστό υποψηφίων έχει μεγάλο ποσοστό transection κατά την FUE (άνω του 20%) και δεν θεωρούνται κατάλληλοι υποψήφιοι . Υπάρχει σχετικό τεστ , λέγεται FOX test αλλά δεν έχω δεί να το προτείνει κανείς από όσους έχω προσωπικά μιλήσει (σε Βέλγιο , Αθήνα και Κύπρο ) .

από το μπλογκ του Rassman :What is a FOX negative ?

We coined the term “FOX” at New Hair Institute back in 2002 for FOllicular unit eXtraction. We thought FOX sounded better than FUE. We also published a paper on follicular unit extraction, describing how some patients are good FOX/FUE candidates and some are not.

I realize FUE is performed at many clinics without any pre-testing on all patients who want to have the surgery, however at NHI we pre-qualify potential patients with a FOX/FUE test to see if they are good candidates. A very small percentage of patients will have high transection rates with FUE and these are the FOX negative patients we are talking about.

We generally do not recommend FOX/FUE surgery if the transection rate is approaching 20% or more. If the patient is FOX negative, it is an inherent problem to the patient (not the doctor or clinic or machine). As we wrote about our experience with NeoGraft a week ago, the machine could not successfully harvest a known FOX negative patient.

Ούτε εγώ έχω υπόψιν μου να κάνει κάποιος ανά τον κόσμο τέτοιου είδους προεγχειρητικό test.
Ακόμα και ο Rassman δεν εξηγεί ακριβώς τι είδους test είναι αυτό (είναι λίγο γενικόλογος).

nucky

Active Member
Ουσιαστικά αφαιρούνται μερικά grafts δοκιμαστικά , βλέπει ο γιατρός τι transection υπάρχει και σε δευτερη φάση γίνεται βιοψία αν δεν είναι καλό το αποτέλεσμα .

Το τεστ διώχνει πελάτες καθώς βγάζει ένα μεγάλο ποσοστό ακατάλληλο . Χωρίς αυτό να αποδεικνύει την αξία του ή μη , είναι κάτι που προβληματίζει

Εδώ ο πατριώτης Cole τα χώνει πάντως :

The term follicular unit extraction was first described by Dr. Bob Bernstein and Dr. William Rassman. We believe that the term follicular unit is in appropriate and misleading because the term follicular unit is a histological term rather than a gross anatomical surgical term. Furthermore, this technique is based on a technique and test that do not allow the patient an adequate opportunity to determine their candidacy for individual follicular extraction. This test is called a FOX procedure. We have found many individuals that were FOX negative but outstanding candidates for CIT®. The reason for this disparity is that the FOX test is based on removing 5 to 10 follicular clusters using a single technique. The described technique involved inserting a 1mm punch after trimming the hair to 2mm in length. The 1mm punch is inserted into the skin. It is stopped as it enters the coarse reticular dermis and before it enters the softer subcutaneous fat. We know that it is possible to extract follicular groups by making incisions that are deeper and shallower than those described by the FOX procedure.

The Fox procedure states there are 5 different categories ranging from FOX 1 through FOX 5. FOX 1 states that all the follicles are removed intact using the techniques described by Rassman and Bernstein. FOX 2 states that the trans-section rate is 20% or less but that the surrounding fat is removed from the follicles. Rassman and Bernstein stated that anyone that was a FOX 1 or a FOX 2 was a good candidate for the procedure. FOX 4 is described as most of the surrounding fat is avulsed and a number of distal follicles are avulsed. FOX 5 individuals have significant damage in virtually all the grafts with avulsion of the upper segment from the lower segment. Fox 3 individuals were not well described except to state that they were neutral. This meant that the damage to the follicles was significant and that the FUE procedure was indicated only if there were strong indications for the procedure such as a tight donor area, significant scarring, a depleted donor region that would yield very few grafts by strip harvesting alone.

To the credit of Rassman and Bernstein they enrolled 200 patients in a study to assess their candidacy for FUE. They found that 52.5% of all patients were either FOX 1 or FOX 2. As previously indicated FOX 4 and 5 patients were not candidates for surgery and FOX 3 patients were borderline candidates based on indications for the procedure. The description for each category was quite vague and allows for considerable individual physician discretion and interpretation. The results of this study are outlined below, but the vagueness of each categorical description should be fully understood. It is the opinion of this author that the categories are without adequate description and too subjective to have clinical significance. The most striking objective finding is that in the hands of Rassman and Bernstein and utilizing their techniques only 52.5% of all patients are a candidate for follicular unit extraction (FUE). Furthermore, only one out of four patients has a low trans-section rate and can be considered an ideal candidate for FUE.

Fox Class # Patients % of total
1 53 26.5%
2 72 36.0%
3 23 11.5%
4 20 10.0%
5 32 16.0%
Total 200 100%

Our techniques have shown that almost all individuals are strong candidates for Follicular Isolation or the equivalent to a FOX 1. Furthermore, we have found that no single technique is necessarily ideal for every patient and that a variety of techniques are necessary to convert all patients to ideal donor extractions. This The techniques we utilize are significantly different from those described by Rassman and Bernstein. As a result, we have not difficulty in side stepping the acronym FUE in favor of CIT®. We believe that CIT® is far more scientific and we know it is far more successful than FUE.

Μπλουζα