ΜΜ γυναικών.

Joan87

Active Member
Καλημέρα. Εφόσον άνοιξα το θέμα μμ για γυναίκες, θεώρησα σωστό να το τοποθετήσω στην γυναικεία τριχόπτωση. Το θέμα μμ είναι ταμπού και ιδιαίτερα για εμάς. Υπάρχει κάποια που έχει κάνει; Σίγουρα πάντως το σκέφτονται πολλές και θα θέλαμε γνώμες και εμπειρίες. Ακόμα και εγώ, έχω σκεφτεί να κάνω στην χειρότερη περίπτωση.
Ποιά λοιπόν είναι η κατάλληλη τεχνική για εμάς και σε ποιές περιπτώσεις μπορεί να πραγματοποιηθεί;
Έχω ακούσει ότι βασική προυπόθεση είναι να υπάρχουν λιγότερα από 20-25 τριχοθυλάκια ανά τετραγωνικό εκατοστό. Γιατί;; Δεδομένου ότι παρουσιάζουμε διάχυτη αραίωση, πόσο εύκολο είναι να πραγματοποιηθεί η μεταμόσχευση; Το ξύρισμα του κεφαλιού είναι αναγκαστικό;
Μπορούμε να επιτύχουμε φυσική πυκνότητα;;; Και τελευταία κρίσιμη ερώτηση....τι γίνεται με τις γυναίκες που ενώ παρουσιάζουν αραίωση, ξεπερνούν τα 20-25 τριχοθυλάκια ανά τετραγωνικό εκατοστό και δεν μπορούν για τον α, β, λόγο να διορθώσουν περισσότερο το πρόβλημα τους, αλλα ταυτόχρονα μπορούν να το κρατήσουν και στάσιμο ώστε να μην πέσουν κάτω από τα 20-25 τριχοθυλάκια;; Πρέπει να συμβιβαστούν με το πρόβλημα τους; Δεν υπάρχει σωτηρία;;; :eek: Θα έχουν αραίωση για πάντα;; Και επίσης τι γίνεται με εκείνες που το πρόβλημα τους θα επιδεινώνεται όλο και περισσότερο;; Θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να τους μείνουν λιγότερα από 20-25 τριχοθυλάκια;;; Κουλό!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Atermon

Member
Δεν έχω ακούσει ποτέ για γυναικεία μεταμόσχευση, γιατί συνήθως η γυναικεία τριχόπτωση είναι πλήρως αναστρέψιμη.
Καταλαβαίνω ότι έχεις απελπιστεί, αλλά σίγουρα έχεις δοκιμάσει τα πάντα και δεν πέτυχε τίποτα; Ο γιατρός σου τι λέει;

Physio40

Member
Καλύτερα να ρωτήσεις έναν ειδικό. Γιατί νομίζω στις γυναίκες κάνουν και αιμοτολογικές- ορμονικές εξετάσεις για να σου πουν με σιγουριά. Οπότε πρέπει να γίνει διάγνωση πρώτα. Έχεις δει κάποιον δερματολόγο?

Joan87

Active Member
Ότι έχω απελπιστεί, ισχύει, αλλά πιστεύω οτι έχω πολύ δρόμο μπροστά μου ακόμα. Δεν έχω κάνει καν τριχοριζόγραμα, γιατί δεν τα ήξερα καν αυτά μέχρι πρόσφατα και η δερματολόγος μου εχει δώσει φάρμακα μάλλον στα τυφλά. Οπότε πρέπει να το ψάξω από την αρχή. Τώρα αν δω τα σκούρα, δεν ξερω τι θα κάνω!
Το θέμα το άνοιξα και ρωτάω εκ μέρος όλων μας γιατί πολλές το σκέφτονται. Στο ίντερνετ έχω δει εικόνες από γυναίκες που έχουν κάνει μμ αλλά δεν γνωρίζω τίποτα επί του θέματος..και μάλλον οι περισσότερες από εμάς στο φόρουμ-αν όχι όλες-δεν γνωρίζουν.
Κάποιος πρέπει να μας διαφωτίσει και εμάς, δεν νομίζετε; :p

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Οπως εχω ξαναπεί, εχω γνωστή που εχει κάνει μμ, δεν έμεινε ευχαριστημένη και εν τέλει υπέκυψε στην γοητεία της περούκας όπου και η ζωή της άλλαξε προς το καλύτερο.

Joan87

Active Member
Από ποιά άποψη δεν έμεινε ευχαριστημένη;;; Μήπως δεν της έκαναν καλή δουλειά; το έψαξε λίγο παραπάνω; Κακά τα ψέμματα, οι περισσότερες περιπτώσεις μμ είναι σκέτη αποτυχία. Καλές και οι πέρούκες αλλά φαίνονται. Λίγο να φυσήξει το προσέχουν με την μία. Καλώς η κακώς ζούμε σε μια εποχή όπου η εξωτερική εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανείς που να θέλει να φαίνεται στους άλλους οτι φοράει περούκα, αλλά τι να κάνεις οταν είναι η μόνη σου επιλογή;;;;; Συμβιβάζεσαι αναγκαστικά. Τωρά όμως το πως νιώθεις μέσα σου......μεγάλη ιστορία.

Soralteno

Μέλος του προσωπικού
Κοίταξε να δεις, η μμ δεν μπορεί να επιτύχει σημαντικές πυκνοτητες. Ένας άνδρας θα ηταν τρισευτυχισμενος αν μετα απο μμ έφτανε την πυκνότητα αραιωμενης γυναίκας, ενώ οι γυναίκες ειναι σε αυτο πολυ απαιτητικές, λίγο αραιωνουν στη χωρίστρα και ετοιμάζονται να πέσουν απο το μπαλκόνι.
Η συγκεκριμένη πήγε στην ελλαδα κάπου αλλα τα αποτελέσματα ηταν πενιχρά. Εχεις δίκιο οτι η εμφάνιση μετράει την σημερινή εποχή, όσον αφορά την περούκα το μη χειρον βελτιστον. Εκεί ειναι η μοναδική περίπτωση που δικαιολογώ την χρήση της, δηλαδη αν εισαι γυναίκα με αραίωση.

Joan87

Active Member
Εγώ πάλι δικαιολογώ οποιαδήποτε χρήση της γιατί πιστεύω ότι για να φτάσεις στο σημείο να βάλεις περούκα, σημαίνει οτι νιώθεις καλύτερα με αυτήν, παρά χωρίς. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την άσχημη ψυχολογία,,ότι και αν σου λενε οι άλλοι (μικρό το πρόβλημα, δεν φαίνεται τίποτα, εισαι υπερβολικός-η, άντρας είσαι και δεν πειράζει....κτλ) Και ενώ για εμάς τις γυναίκες είναι εντελώς φυσιολογικό να βλεπουμε άντρες χωρίς μαλλιά, για αυτούς είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Δε είναι τυχαίο το ότι οι περισσότεροι θα θυσίαζαν την σεξουαλική τους ζωή προκειμένου να αποκτήσουν μαλλιά! Εμείς οι γυναίκες μάλιστα, πιστεύω πως θα ήμασταν ικανές μέχρι και να σκοτώσουμε :p

Soralteno

Μέλος του προσωπικού
τα πάντα εξαρτώνται από τη στάση που θα κρατήσεις απέναντι στο πρόβλημα

annmcdonald_InkArmy.jpg

jessie_j_bald_photo_shoot_comic_relief_red_nose_day.jpg

MELA

Member
Μιλωντας με κοπελα απο εξωτερικο με ΑΑ μου ειπε οτι η μεταμοσχευση σε αυτην την περιπτωση συνηθως δεν πιανει γιατι δεν ξερουν απο ποια περιοχη να παρουν τριχοθυλακια καθως το προβλημα μπορει να ειναι παντου. Η κοπελα φοραει περουκινι τα οποια εχουν εξελιχθει και δεν το καταλαβαινει κανεις οπως λεει. Αν τα σκασεις για περουκα πιστευω οτι δεν φαινεται σχεδον καθολου. Ειναι θεμα συνηθειας, τι να κανουμε αν χρειαστει θα τη βαλουμε. Για το θεμα ψυχολογιας τωρα.........δυσκολα τα πραγματα. Εγω προσωπικα απευθυνθηκα σε ειδικο και παιρνω ηδη αντικαταθλιπτικα γιατι εχω μαχη μπροστα μου και δεν ειχα αποθεμα, επιασα πατο που λεμε. Και επειδη ημουν εμφανισιμη κοπελα με μαλλι μεχρι τη μεση, οσο να ναι μου στοιχισε. Ματαιοδοξια μαλλον. Καμια φορα χρειαζονται κατι τετοια χαστουκια για να καταλαβουμε οτι τιποτα δεν ειναι δεδομενο. Αλλοι εχουν σοβαροτερα προβληματα αυτο προσπαθω να σκεφτομαι.

Joan87

Active Member
Μπορεί και να είναι έτσι. Δεν γνωρίζω. Εντάξει, εγώ ευτυχώς δεν χρειάζομαι ούτε μμ, ουτε περούκα. Και προσωπικά δεν νομίζω και να χρειαστώ. Απλά στην χειρότερη περίπτωση(αν ποτέ φαινόταν τραγικά και υπήρχε κάποια επιδείνωση κτλ) θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά για ένα από τα 2. Σήμερα είδα φωτογραφία από αρχές Σεπτεμβρίου και σύγκρινα με το τώρα. Παρόλο που βάζω μινοξιδίλη αραιά, υπάρχει διαφορα τελικά! Ίσως να είναι και λόγω σιδήρου που παίρνω. Και βλέπω και νέες τρίχες :D
Mela μου μην απελπίζεσαι. Κάνε την θεραπεία σου και αν δεις ότι δεν φτιάχνουν κάτσε και κλάψ'τα όσο θες. Αλλά ακόμα ειναι πολύ νωρίς για να βγάζεις συμπεράσματα. Και εγώ το ίδιο λάθος έκανα και τελικά έπεσα έξω από οτι φαίνεται καιτδεν έχω πιθανότατα ούτε ΑΑ και τα μαλλιά μου θα βελτιωθούν. Κάνε υπομονή..γιατί αυτό που κάνεις τώρα είναι πολύ χειρότερο. Και όσο για τα αντικαταθλιπτικά, στο λέω πολύ φιλικά και χωρίς παρεξηγηση, κόψ'τα όσο ειναι καιρός. Χίλια συγνώμη που ξεφεύγουμε από το θέμα του φόρουμ αλλά πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να σου ανοίξει τα μάτια. Αυτά τα φάρμακα περισσότερο σε τρελαινόυν παρά σε κάνουν καλά. Άσε τα φάρμακα και πάλεψέ το αλλιώς.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Joan87

Active Member
MELA μετά από ψάξιμο....κατέληξα στο συμπέρασμα πως τα αντικαταθλιπτικά προκαλούν τριχόπτωση. Μήπως αυτός είναι άλλος ένας λόγος να τα σταματήσεις τελικά;;; Διάβασα μαρτυρίες,έρευνες κτλ και μπορείς να το επιβεβαιώσεις και μόνη σου. Ειλικρινά δεν βρήκα ούτε ένα άρθρο που να υποστηρίζει το αντίθετο.
Το μόνο που θα καταφέρεις λοιπόν, είναι να τα κάνεις χειρότερα.
Έχεις ακούσει που λένε "πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος";;
Προφανώς δεν ισχύει αυτό που σου είπε η συγκεκριμένη που σε εξέτασε χθες. Το ότι δηλαδή η θεραπεία, σε συνδιάσμό με τα αντικαταθλιπτικά θα σε βοηθήσουν. Μπαρούφες....
Και παρεπιπτόντως...ποια παίρνεις;;;;;;

Μπλουζα