ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - PRP

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

aggelos

Member
Έχει ακούσει κανείς για τη λεγόμενη μεσοθεραπεία; δεν είδα κάτι αντίστοιχο σε ένα γρήγορο scan που έκανα στο forum και γι αυτό το αναφέρω...

Πρόκειται στην ουσία για τοπική εισαγωγή στις ρίζες των μαλλιών ενός cocktail με growth stimulants, φιναστερίδη κ.α. Οι ουσίες εισάγονται με ενέσεις στο κεφάλι (επειδή το έχω κάνει δεν είναι τόσο τραγικό όσο ακούγεται δεδομένου ότι η βελόνα εισέρχεται 1-2 χιλιοστά μόνο) κατευθείαν στις ρίζες των μαλλιών.

Η διαφορά είναι ότι θεωρητικά (το τονίζω) αυτός ο τρόπος είναι πιο αποτελεσματικός καθώς βάζοντας τοπικά απλά πάνω στο κεφάλι τα ίδια συστατικά θα απορροφηθεί από την τρίχα ένα πολύ μικρότερο μέρος...

Προσωπικά έχω κάνει 2 φορές (με διαφορά ενός έτους την κάθε μία) δεν είδα σημαντική διαφορά στην τριχόπτωση αλλά δεν είναι αντιπροσωπευτικό καθώς για να δει κάποιος αποτελέσματα πρέπει όπως μου είπαν πρέπει να κάνω τουλάχιστον 4-5 φορές και τακτικά (1 ή 2 ανά μήνα).

Επίσης, ένας ιατρός που πρότεινε ένα πιο εξελιγμένο είδος μεσοθεραπείας την PRP (Platelet-Rich Plasma) την οποία δεν την έχω κάνει. Σου παίρνουν αίμα, κάνουν φυγοκέντριση και από το πλάσμα του αίματος παίρνουν πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά και στα εισάγουν στις ρίζες των μαλλιών. Θεωρητικά είναι ότι πιο ασφαλές υπάρχει καθώς τα συστατικά προέρχονται από τον ίδιο σου τον οργανισμό, αλλά δεν ξέρω αν είναι αποτελεσματικό.

Αν έχει κάνει κάποιος οποιαδήποτε από αυτές τις θεραπείες καλό θα ήταν να μοιραστεί μαζί μας τα αποτελέσματά του...


μολις ειδα οτι έχει δημοσιευτεί κατι αντιστοιχο...ακυρο
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα