Λούσιμο και όγκος τρίχας

Serifis

Active Member
Χαιρετώ το φόρουμ! Το thread αυτό δεν έχει να κάνει με τριχόπτωση, αλλά με την ποιότητα της τρίχας μετά από λούσιμο. Πιστεύω πως πολλοί έχετε παρατηρήσει πως αμέσως μετά το λούσιμο είτε η τρίχα θα έχει φουλ όγκο είτε κάποιες φορές θα είναι τόσο λεπτή( σε όλο το τριχωτό) που θα σας προβληματίζει και στο styling μετά. Και αυτό γίνεται με το ίδιο σαμπουάν, αλλά παρατηρώ ανα εβδομάδες μια είναι έτσι μια αλλιώς. Φυσικά και αυτό δεν είναι θέμα τριχόπτωσης, αλλά όσοι έχουμε αα μας επηρεάζει. Ξέρει κανείς ποιοί παράγοντες παίζουν ρόλο γι'αυτό( δεν είναι μόνο το σαμπουάν); O καιρός; Έχετε καποια tips;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Serifis

Active Member
Μπορεί ναι. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω, πως ενώ δεν αλλάζω τίποτα( νερό, σαμπουάν, τρόπος λουσίματος, τρόπος στεγνώματος), πως γίνεται την μια να είναι έτσι και την άλλη αλλιώς και μιλάμε για μεγάλη διαφορά.

nucky

Active Member
Αν λούζεται με τον ίδιο τροπο, με τα ίδια προϊόντα και παρατηρείς μεγάλη αλλαγή σε πολύ μικρό διάστημα, κυρίως ευθύνεται η υγρασία της ατμοσφαιρας

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Το νερο οπως ειπε ο φιλος,εγω οταν πηγαινα διακοπες σε νησια δε εστρωνε καθολου καλα.
Ο ηλιος πιστευω ειναι ακομη ενας παραγοντας το καλοκαιρι οπως επισης με τι θερμοκρασια του νερου λουζεσαι ισως.
Απο κει και περα ναι τα σαμπουαν παιζουν ρολο σε μενα.Με αλλα με λεπτενει τριχα αλλα με αυτο που βαζω ειμαι μια χαρα.

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Η Υγρασια ισως παιζε ρολο στις γυναικες που μετα απο ισιωτικη βγαινουν εξω και σγουρενει το μαλλι.αυτα τα ξερω απο την πρωην μου χαχα

Serifis

Active Member
Βρήκα αυτό σε ένα site: Αν το σαμπουάν σου γράφει αυτές ammonium lauryl sulfate ή αυτές τις λέξεις, sodium lauryl sulfate, άλλαξε σαμπουάν.

mikegad

Well-Known Member
Συγνωμη αλλά αν μιλάμε για λούσιμο με το ίδιο νερό ,σαμπουάν κλπ δεν παίζει να είναι θέμα υγρασίας.
Ετσι και αλλιώς μόλις βγαίνουμε από το μπάνιο τα μαλλιά κρατάνε την υγρασία του λουσίματος για αρκετή ώρα (ανάλογα και το μήκος βέβαια)

mikegad

Well-Known Member
πιο πιθανό να ναι θέμα διατροφής
μπορεί να φαγαμε κάτι εκείνη την μέρα που έχει τις απαραίτητες βιταμίνες και τα μαλλια να πήραν τα πάνω τους (και ας μην το ξέρουμε)

crossfire

Well-Known Member
Σ'εμενα ρόλο παίζει και η πετσέτα για το στέγνωμα .....έχω πετάξει πετσέτες γιατί άφηναν λεπτά και άτονα τα μαλλιά....
Όσο παράξενο και αν ακούγεται

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Serifis

Active Member
Crossfire τιποτα δεν μου ακούγεται παράξενο. Mikegad με έβαλες σε σκέψεις, αυτή την εβδομάδα που βλέπω λέπτυνση έχω κόψει τις θερμίδες που καταναλώνω στο μισό και επίσης δεν τρώω γεύματα πλούσια σε μαλλιαροβιταμίνες.

mikegad

Well-Known Member
Πολλά παίζουν σημασία και όντως και μένα τίποτα δεν μου ακούγεται παράξενο πλέον.
Το θέμα είναι να βρούμε τι διάολο μπορεί να δώσει μόνιμο όγκο μέσω της πάχυνσης της τρίχας.

Το θέμα πάχυνση διαμέτρου τρίχας ίσος να είναι και πιο σοβαρό από την επανέκφυση

nucky

Active Member
Η υγρασία της ατμόσφαιρας παίζει το σημαντικότερο ρόλο. Η υγρασία του λουσιματος μένει στα μαλλιά , ανάλογα και με το στέγνωμα , προφανώς και όταν ο σερίφης παρατηρεί καλο όγκο και όταν όχι. Εκτός κι αν δεν εχει έχεις στάνταρ τελετουργία στέγνωματος. Δεν ειναι και καμία επιστήμη , η υγρασία Βαραίνει τα μαλλιά και τα κανει να χάνουν όγκο.σκεφτειτε ότι την υγρασία της ατμόσφαιρας τα μαλλιά την αντιμετωπίζουν 24/7, την υγρασία απ το λούσιμο άντε κανά μισαωρο

Η διατροφή δεν μπορεί να δώσει μεγάλες απότομες αλλαγές από μέρα σε μέρα οπως αυτές που περιγράφονται , δίνει αλλαγές πιο μεσοπρόθεσμες και με κάποια διάρκεια, όχι σήμερα έχω όγκο , αύριο δεν έχω.

Το νερό παίζει ρόλο αλλα εκτός και αν ταξιδεύεις συνέχεια με το ίδιο νερό λούζεις λούζεται. Άρα ουτε κι εκεί μπορείς να αποδόσεις αλλαγές από μέρα σε μέρα.

nucky

Active Member
....υπάρχει λοιπόν το μεσομακροπρόθεσμο αποτέλεσμα και το βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα ( από μέρα σε μέρα).

Στην πρώτη περίπτωση κάντε ότι χρειάζεται γενικά για υγιεινή ζωή , η τρίχα , οπως και το δέρμα θα ανταποκριθεί.

Serifis

Active Member
Mikegad ισχύει αυτό που λες, γιατί σκέψου ένα διαράκι nrwd σαν και μένα με 5 δάχτυλα μαλλί, στηρίζεται πολύ στο πάχος των άλλων τριχών. Nucky εχω τελετουργικό όπως το λες και δεν παρατηρώ φυσικά μέρα παρα μέρα αλλαγή. Η αλλαγή είναι συνήθως ανα εβδομάδα.

mikegad

Well-Known Member
Το παιδί μιλάει για τον όγκο αμέσως μετα το λούσιμό.
Δηλαδή λούζομαι ,στεγνώνω και πάω στον καθρέφτη .Την μία έχω αρκετό όγκο την άλλη όχι.
Η υγρασία της ατμόσφαιρας είναι αδύνατο να τα επηρεάσει αμέσως μόλις βγάλεις την πετσέτα από τα μαλλιά σου.
Ειδικά μέσα στο σπίτι και με κλειστά τα κουφώματα.

Να βγεις έξω και το τσεκάρεις μετά από ώρα ναι εκεί επηρεάζει σίγουρα

nucky

Active Member
Αν λοιπόν ήταν η διατροφή και βλέπεις συχνές αλλαγές άμα εβδομάδα, σημαίνει ότι αλλάζεις με αντίστοιχο ρυθμό διατροφικές συνήθειες.. Αν συμβαίνει κατι τέτοιο το συζητάμε , αν και μια βδομάδα ειναι μικρό διάστημα εκτός κι αν μιλάμε για δίαιτα λιμοκτονίας η μόνο με γαριδάκια και κόκα κόλα.

Αν λοιπόν ειναι ίδιο το νερό , ιδιο το στέγνωμα ίδια τα σαμπουάν , σκέψου τι ειναι το μόνο που αλλάζει και σε έντονο βαθμό.... Η γενική υγρασία συγκεντρώνεται και μακροπρόθεσμα στα μαλλιά, σκέψου μετά από το καλοκαίρι, για ποσό καιρό ειναι αρκετά ξηρά.

Serifis

Active Member
Αυτό προσπαθώ να καταλάβω και εγώ nucky, γιατί δεν αλλάζω κάτι στον τρόπο του λουσίματος μου. Το αστείο είναι πως μερικές φορές πρωτού καν λουστώ( το παρατηρώ στον καθρέφτη) ξέρω πως θα είναι μπόμπα το μαλλί μετά το λούσιμο, άλλες φορές πάλι σαν να το ξέρω πως οχι. Συνεπώς παίζει ρόλο κάτι εκτός του τρόπου λουσίματος.

nucky

Active Member
Αυτο που λες ότι ....καταλαβαίνεις πριν λουστείς τι θα γίνει μετά ειναι λόγω αυτού που λέω παραπάνω...το μαλλί εχει ´´μνημή´´ που λέει ο λόγος δεν υγραίνεται η ξεραίνεται μονομιάς . Αν έχουν περάσει αρκετές μέρες υψηλής υγρασίας το μαλλί εχει κάτσει και θέλει λίγο καιρό να επανέλθει...ομοίως , αν έχουν περάσει αρκετές μέρες με καλή υγρασία , το μαλλί εχει ζωντανέψει και το βλεπεις

Μπλουζα