Λίγη βοήθεια πριν

makis25

Well-Known Member
ναι ρε συ τασο , αλλα κι εγω ως μέλος, παθων , και χρηστης φαρμακων , εχω δικαιωμα να πω τη γνωμη μου και να προτεινω το ενδεχομενο σε καποιον να σκεφτει να παρει ενα φαρμακο διχως να βγαζουμε τα κουλα μας για 3 σελιδες μετα καθε φορα ? . Δεν ειναι η πρωτη φορα που συμβαινει αυτο . Οσες φορες ειπα σε καποιον να σκεφτει καποιο αναστολεα dht μετα πεφτει ο ουρανος

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

minoxidilis

Active Member
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26287961
http://press.endocrine.org/doi/10.1210/jc.2015-2836
εδω η μελετη που διχνει πως το υψηλο ifg-1 κανει γυναικομαστια .

Anti-androgens used to treat prostate enlargement, prostate cancer and some other conditions. Examples include flutamide, finasteride (Proscar, Propecia) and spironolactone (Aldactone).

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/gynecomastia/symptoms-causes/syc-20351793

minoxidilis

Active Member
ναι ρε συ τασο , αλλα κι εγω ως μέλος, παθων , και χρηστης φαρμακων , εχω δικαιωμα να πω τη γνωμη μου και να προτεινω το ενδεχομενο σε καποιον να σκεφτει να παρει ενα φαρμακο διχως να βγαζουμε τα κουλα μας για 3 σελιδες μετα καθε φορα ? . Δεν ειναι η πρωτη φορα που συμβαινει αυτο . Οσες φορες ειπα σε καποιον να σκεφτει καποιο αναστολεα dht μετα πεφτει ο ουρανος
Mακη δεν εχω κατι μαζι σου ειλικρινα,και ειμαι χαρουμενος που εισαι εξαιρεση,δεν λεω πως λες ψεμματα,απλα λεω και εγω την δικη μου εμπειρια,και το ξαναλεω σαν την φινα δεν δουλευτει τιποτα,period τουλαχιστον σε μενα στο παρελθον.

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Στον ουρολόγο που πήγα να μου γράψει την φίνα δεν μου την έγραφε για να έχει το κεφάλι του ήσυχο μην πάθω τίποτα δηλαδή να είναι καλυμμένος για να μην βρει τον μπελά του, οπότε το έγραφε στον μπαμπά μου που είναι ηλικιωμένος.

GHV

New Member
Παιδιά όντως δεν υπάρχει λόγος να μαλώνετε για το φάρμακο. Εξάλλου είναι καιρός που το επεξεργάζομαι και ο ίδιος ψάχνοντας το κάνοντας πολλά πίσω μπρος για το αν θα το πάρω δοκιμαστικά ή όχι. Άλλωστε ο καθένας κάνεις τις επιλογές του υπεύθυνα και πορεύεται με τα συν και τα πλην.
Σε εμένα οι γιατροί το συνέστησαν για την διατήρηση της δότριας και είναι λογικό. Με ενημερώσαν παράλληλα ότι μπορεί να προκύψουν επιπλοκές, για τις οποίες απαξ και εμφανιστούν καλό θα ήταν να σταματήσω τη χρήση του φαρμάκου. Συνεπώς, ήταν πολύ ξεκάθαροι και σωστοί και στο λόγο της χρήσης, αλλά και στην ενημέρωση ως προς τις επιπτώσεις.
Η επιλογή είναι πάντα δική σου

dimitris50423

Well-Known Member
Για εξηγηστε μου ρε παιδια. προτεινουν καποιοι γιατροι να παρει φινα για να διατηρηθει η δοτρια και να μην φαγωθει. ολα καλα ως εδω,
μπαινει λοιπον για μεταμοσχευση ενω εχει διατηρησει τη δοτρια με φινα φυτρωνουν μαλλια και συνεχιζει να παιρνει φιναστεριδη.
οταν καποια στιγμη θα του σκασει μια παρενεργεια και θα πρεπει να κοψει τη φινα που θα πανε ολα τα μεταμοσχευμενα που θα εχουν φυτρωσει στη ληπτρια?
θα φυγει ενα μεγαλο ποσοστο η οχι? οποτε τι κερδιζει με τη φινα? την ψευδαισθηση οτι εχει μαλλια μεχρι να την κοψει.
καλυτερα να ξερει τι δοτρια εχει πραγματικα και να φτιαξει οτι καλυτερο με τα τριχοθυλακια που μπορουν να αντεξουν και χωρις τη φινα.
Εγω βλεπω οτι αν παρει φινα εξυπηρετει μονο τον ιατρο η την κλινικη που θα τον αναλαβει ωστε να παρουσιασουν ενα καλο αποτελεσμα. αλλιως οταν κοψει το φαρμακο θα καταλαβει οτι ηταν για λιγο. Η φινα δεν ειναι για παντα. το λενε τοσα και τοσα μελη που εβγαλαν παρενεργειες.

minoxidilis

Active Member
Για εξηγηστε μου ρε παιδια. προτεινουν καποιοι γιατροι να παρει φινα για να διατηρηθει η δοτρια και να μην φαγωθει. ολα καλα ως εδω,
μπαινει λοιπον για μεταμοσχευση ενω εχει διατηρησει τη δοτρια με φινα φυτρωνουν μαλλια και συνεχιζει να παιρνει φιναστεριδη.
οταν καποια στιγμη θα του σκασει μια παρενεργεια και θα πρεπει να κοψει τη φινα που θα πανε ολα τα μεταμοσχευμενα που θα εχουν φυτρωσει στη ληπτρια?
θα φυγει ενα μεγαλο ποσοστο η οχι? οποτε τι κερδιζει με τη φινα? την ψευδαισθηση οτι εχει μαλλια μεχρι να την κοψει.
καλυτερα να ξερει τι δοτρια εχει πραγματικα και να φτιαξει οτι καλυτερο με τα τριχοθυλακια που μπορουν να αντεξουν και χωρις τη φινα.
Εγω βλεπω οτι αν παρει φινα εξυπηρετει μονο τον ιατρο η την κλινικη που θα τον αναλαβει ωστε να παρουσιασουν ενα καλο αποτελεσμα. αλλιως οταν κοψει το φαρμακο θα καταλαβει οτι ηταν για λιγο. Η φινα δεν ειναι για παντα. το λενε τοσα και τοσα μελη που εβγαλαν παρενεργειες.
Οπως λες αντε βγαλε ακρη

turnfiji123

Active Member
Λένε επίσης ότι χάνεις ύψος με τη φίνα γιατί η igf1 κατρακυλάει και το ίδιο ισχύει σε άτομα που μπαίνουν σε hrt για mtf. Βέβαια σου λένε αυτό ίσως είναι από τα οιστρογόνα κλπ. Σου λένε ότι χανεισ μυική μάζα, όγκο από το σαγόνι, ότι γίνεσαι σαν γκομενα από την προγεστερονη και αλλά πολλά. Εν κατακλείδι τρέχα γύρευε. Το ζουμί είναι ότι χωρίς αναστολέα dht μαλλί δε βλέπεις ούτε με προσευχές.

dimitris50423

Well-Known Member
Εγώ αυτό που θα έλεγα να κάνεις είναι να φτιάξεις το μπροστά hairline α,β ζωνη και πιο αραιά γ ζώνη και άφησε την κορυφή. Θα σε ικανοποιήσει πολύ η εικόνα σου.
Μην μπλεξεις με φάρμακα από το στόμα. Στην καλύτερη περίπτωση είναι με ημερομηνία λήξης μέχρι να σου δημιουργήσουν προβλημα

koumparos

Well-Known Member
Mα γιαυτο τους λεμε οτι ειτε θα παιρνουν φινα εφορου ζωης η μην κανουν καν την κινηση να μπλεξουν με μμ με τον κινδυνο η αραιωση να επεκταθει σε safe zone και μελοντικα να χαθουν τα μεταμοσχευμενα μαλια.τα πραγματα ειναι απλα και αναμασατε συνεχεια την ιδια καραμελα,Η φινα ειναι στην αγορα δεκαετιες.Την χρησιμοποιουν εκατομυρια χρηστες χωρις παρενεργειες και προβληματα υγειας.Οι παρενεργειες της δεν ειναι ΜΟΝΙΜΕΣ!!!!Οποιος δεν το καταλαβαινει αυτο καλο θα ηταν να διαβασει να ενημερωθει και να μην τρομοκρατει τον κοσμο.Οπως υπαρχουν μελη εδω που τους εβγαλε παρενεργειες ετσι υπαρχουν και μελη που δεν τους εβγαλε η ηταν ηπιες και σε συντομο χρονικο διαστημα εξαφανιστηκαν.Στους 2 ο ενας θα εμφανισει παρενεργειες και ο αλλος θα συνεχισει την ζωουλα του σωζωντας για χρονια τα μαλια του χωρις παρενεργειες.Αυτη ειναι η πραγματικοτητα και οποιος δεν την αποδεχεται απλα δεν εχει ιδεα ουτε καν εμπειρια απο το φαρμακο.

naruto

Well-Known Member
Οι παρενέργειες τις φίνας είναι γνωστές σε όλους .Ο καθένας τα ζυγίζει Κ απόφασιζει.
Χωρίς Να εκπροσωπώ κάποιον άλλον μόνο για τον εαυτό μου θα μιλήσω ,

Καμμία φίνα δεν προκαλείτε να μού βγάλει παρενέργειες.Το μοναδικό το οποίο μπορεί να επηρεάσει την σεξουαλική μου διάθεση και γενικά την ψυχολογία μου είναι το μαλλί εμένα .Όταν το μαλλί δεν είναι καλά ,όχι γυναικα να αγγίξω,ούτε να σηκωθώ από το κρεβάτι για να πιω νερό δεν έχω διάθεση .
Με την φίνα βελτιώθηκε το μαλλί Κ εκ του αποτελέσματος είμαι καλύτερα Κ σεξουαλικά από ποτέ.Να Κ μια αιρετική άποψη για τη φίνα

Δεν μπορώ να το εξηγήσω με λόγια ,όταν το μαλλί είναι καλά νοιώθω ότι μπορώ να κουνήσω το κόσμο με τα 2 μου χέρια.Όταν δεν είναι καλά Είμαι ένα βήμα πριν το Άγιο Όρος .

Κ παρενέργειες να μου βγάλει θα την μειώσω στην ανεκτή δόση .Πάντως να την κόψω όχι,χωρίς μαλλί δε μπορώ

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.

+1 αυτό ήθελα να πω!

vlafo

Well-Known Member
Mα γιαυτο τους λεμε οτι ειτε θα παιρνουν φινα εφορου ζωης η μην κανουν καν την κινηση να μπλεξουν με μμ με τον κινδυνο η αραιωση να επεκταθει σε safe zone και μελοντικα να χαθουν τα μεταμοσχευμενα μαλια.τα πραγματα ειναι απλα και αναμασατε συνεχεια την ιδια καραμελα,Η φινα ειναι στην αγορα δεκαετιες.Την χρησιμοποιουν εκατομυρια χρηστες χωρις παρενεργειες και προβληματα υγειας.Οι παρενεργειες της δεν ειναι ΜΟΝΙΜΕΣ!!!!Οποιος δεν το καταλαβαινει αυτο καλο θα ηταν να διαβασει να ενημερωθει και να μην τρομοκρατει τον κοσμο.Οπως υπαρχουν μελη εδω που τους εβγαλε παρενεργειες ετσι υπαρχουν και μελη που δεν τους εβγαλε η ηταν ηπιες και σε συντομο χρονικο διαστημα εξαφανιστηκαν.Στους 2 ο ενας θα εμφανισει παρενεργειες και ο αλλος θα συνεχισει την ζωουλα του σωζωντας για χρονια τα μαλια του χωρις παρενεργειες.Αυτη ειναι η πραγματικοτητα και οποιος δεν την αποδεχεται απλα δεν εχει ιδεα ουτε καν εμπειρια απο το φαρμακο.
Koumpare έτσι ακριβώς είναι με δύο επισημάνσεις:
α)δεν μπορώ να αποδείξω με νούμερα ότι ο ένας στους δύο θα εμφανίσει παρενέργειες αλλά το αμφισβητώ.(εννοώ λιγότεροι).
β)για πάντα εφ όρου ζωής επίσης καλό είναι να μην το υποστηρίζουμε δεδομένου της φθίνουσας απόδοσης μετά τα 42-43 και ειδικά μετά τα 50 που εγώ προσωπικά δεν ξέρω κανέναν να παίρνει.Άρα με τη λογική ότι κάποιος ξεκινάει στην ηλικία των 26-28 μέχρι τα 48 είναι μια ζωή αυτό είναι το για "πάντα".Να το διευκρίνησουμε λίγο.

koumparos

Well-Known Member
Σεβαστη η αποψη σου αλλα να ρωτησω κατι.Αν υποθεσουμε οτι το φαρμακο δουλευει μεχρι τα 50 εστω και με ελαφριες απωλειες θα το σταματαγες με κινδυνο να εχεις σοβαρη εξαρση της τριχοπτωσης και να χασεις οτι κραταγες με νυχια και με δοντια?Οι θυλακες που ειναι γενετικα προγραματισμενοι να ατροφησουν μολις σταματησει καποιος την θεραπεια θα ξεκινησουν να συρικνωνονται ανεξαρτητως ηλικία.

Τελευταία επεξεργασία:

vlafo

Well-Known Member
Σεβαστη η αποψη σου αλλα να ρωτησω κατι.Αν υποθεσουμε οτι το φαρμακο δουλευει μεχρι τα 50 εστω και με ελαφριες απωλειες θα το σταματαγες με κινδυνο να εχεις σοβαρη εξαρση της τριχοπτωσης και να χασεις οτι κραταγες με νυχια και με δοντια?Οι θυλακες που ειναι γενετικα προγραματισμενοι να ατροφησουν μολις σταματησει καποιος την θεραπεια θα ξεκινησουν να συρικνωνονται ανεξαρτητως ηληκια.
Κοίτα δεν είναι η άποψη μου είναι αυτό που λένε οι γιατροί.Και η επίδραση του φαρμάκου εκεί οριοθετείται.Στατιστικά πάντα μιλάμε.Για τους περισσότερους.Και όταν τους έχω ρωτήσει αν παίρνει κανείς μετά τα 50 μου απαντάνε αρνητικά,άλλο αν παίρνει κάποιος εθελοντικά μόνος του.Μετά τα 40 φθίνει,συνεχίζει με αυξητική τάση μετά τα 42-43 και μέχρι τα 50 έχει εξαλειφθεί οποιαδήποτε επίδραση πλέον έχει.Για να είμαι ακριβής.
Οι γενετικά προγραμματισμένοι θύλακες πιθανότατα να πέσουνε και χωρίς θεραπεία μετά είναι μη αναστρέψιμη κατάσταση.
Τώρα επιθετική τριχόπτωση μετά τα 50 δεν έχω δει να συμβαίνει σε πολλούς."Επιθετική το τονίζω".

koumparos

Well-Known Member
Aν οι θυλακες πλεον δεν ανταποκρινονται σε καμια θεραπεια τοτε βεβαιως την σταματας την θεραπεια δεν εχει νοημα.
Αν ομως συνεχιζεις και κρατας τα μαλια σου το θεωρω εγκλημα να σταματησει καποιος την θεραπεια.Ο χρονος μονο δειχνει ποτε ο οργανισμος δεν ανταποκρινεται πλεον σε καποιο φαρμακο.Την εχει πατησει κοσμος και κοσμακης με την μινοξ που νομιζοντας οτι δεν δουλευει τη σταματα και τρεχει και δεν φτανει μετα.Η δικια μου αποψη ειναι οτι ενα φαρμακο για γενετικα προβληματα μη θεραπευσιμα δεν το σταματας ποτε.Το αντικαθιστας με καποιο αλλο εφοσων αυτο δεν δουλευει πλεον.Σχετικα με το δικο μας προβλημα θα σταματαγα την φινα μονο οταν θα εβλεπα οτι η αραιωση αρχιζει να επιδεινωνεται ραγδαια.

makis25

Well-Known Member
Θελω να υπενθυμισω σε ολους , και στο παιδι που ανοιξε το νημα αν και το ξερει ηδη , πως η ανδρογενης αλωπεκια , η ορμονοεξαρτωμενη αλωπεκια , δε σταματαει ποτε . Το μονο που διαφερει απο ανθρωπο σε ανθρωπο ειναι ο ρυθμος με τον οποιο γινεται η ζημια και συνεπως το συνολο της ζημιας που γινεται . Ολοι οι αντρες και οι γυναικες που εχουν αυτη την παθηση του δερματος συνεχιζουν να χανουν μαλλια εφ ορου ζωης . Απλα ανα περιοδους αλλοι λιγοτερα , αλλοι περισσοτερα . Η μινοξιδιλη δε σταματα να δουλευει ποτε , οπως ομως εχω ξαναπει , προσφερει μονο ενα growth offset χωρις να χτυπα την αιτια του προβληματος .Ετσι η ζημια στους θυλακες απο το ανοσοποιητικο συνεχιζει ακαθεκτη και μετα απο μερικα χρονια αυτο το growth offset δεν ειναι αρκετο και ετσι ο ασθενης λαθασμενα υποθετει πως το φαρμακο δεν δουλευει . Και οταν το σταματησει μετα καταρεει το μαλλι. Το ιδιο συμβαινει και με τους αναστολεις dht . Στη δεκαετη μελετη της φιναστεριδης δειχνει πως υπαρχουν ανθρωποι που διατηρησαν τα κερδη τους ακομα και μετα απο 10 χρονια . Στη μελετη πενταετιας της μινοξιδιλης , μετα τον πρωτο χρονο υπαρχει υποχωρηση του αποτελεσματος , ομως στα 4,5 με 5 χρονια υπηρχαν ακομη κερδη σε τριχες πανω απο το baseline ( τριχες οταν ξεκινησαν) . Οποτε σε γενικες γραμμες , στην καλυτερη περιπτωση , και αυτο ισχυει για ολους , Αν καποιος χρησιμοποιει μινοξιδιλη μονο , πανω κατω θα εχει περιπου τα ιδια μαλλια για 5 χρονια . Αυτο ξαναλεω ειναι το καλο σεναριο . Αν καποιος περνει μονο φιναστεριδη , το καλο σεναριο ειναι πανω κατω να κρατησει τα μαλλια του περιπου ιδια για δεκα χρονια . Ο συνδιασμος των φαρμακων προσφερει την καλυτερη ασφαλεια για τα μαλλια . Δεν υπαρχουν μελετες 15 ετιας η 20 ετιας για τον συνδιασμο των φαρμακων . Μονο υποθεσεις .

vlafo

Well-Known Member
Δεν υπάρχουν μελέτες για πάνω από 10 χρόνια γιατί είναι σχετικά καινούργια φάρμακα.Η φίνα από το 1998 κυκλοφορεί στην αγορά και οι μελέτες άρχισαν μετά από 10 χρόνια.Προσωπικα η φίνα μου τα κράτησε όλα για δέκα χρόνια ακριβώς αλλά δεν έχω χρονικό κριτήριο άλλο, γιατί εκεί την έκοψα πριν την ξαναρχίσω.

Μπλουζα