Λίγη βοήθεια πριν

GHV

New Member
Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και ένα χρόνο διαβάζω το φόρουμ, με στόχο να ενημερωθώ και να εξετάσω τα δεδομένα (θετικά και αρνητικά) για μμ. Προκαταβολικά να σας συγχαρώ για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε στην ποιότητα και τη λεπτομέρια των πληροφοριών μέσω των δικών σας εμπειρίων και των αναζήτησεων που όλα αυτά τα χρόνια έχετε κάνει.
Είμαι 31 ετών και η τριχόπτωση τα τελευταία τρία χρόνια έχει κάνει την επίθεση της δυναμικά, έχοντας αλλάξει κατά πολύ την εμφάνιση μου. Χρησιμοποιώ καθημερινά μινοξιδίλη τα τελευταία 8 περίπου χρόνια με κάποια μικρά διαλείμματα και το τελευταίο τρίμηνο εξετάζω το ενδεχόμενο να ξεκινήσω τη χρήση φίνας, κυρίως λόγω του καλύτερου αποτελέσματος σε συνδυασμό με την επικείμενη μμ, αν και θα ήθελα να την αποφύγω εξαιτίας των γνωστών sides.
Για να μπω στο ψητό. Λόγω κληρονομικότητας, αλλά και της επιθετικότητας της τριχόπτωσης που έχει εμφανιστεί ήδη από την ηλικία των 28-30 και με βάση τις αναλυτικές παρουσίασεις που έχετε κάνει στο φορουμ, συνειδητοποιώ ότι πρέπει να κρατήσω τη μπάλα χαμηλά. Ούτως ή άλλως φαίνεται ότι πάω για μεγάλο norwood. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος (και πάντα με βάση όλα όσα έχω διαβάσει στο φόρουμ) είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα πρέπει να επιλέξω μια σοβαρή κλινική του εξωτερικού και να μην τσιγκουντευτώ τα χρήματα, να κάνω πολύ σωστή διαχείριση της δότριας περιοχής για το μέλλον και να γίνει ένας συντηρητικός σχεδιασμός της hairline, η οποία τείνει να εξαφανιστεί.
Πριν δύο μήνες έστειλα φωτογραφίες και ιστορικό για online consultation στους dr. Lorenzo, Erdogan και Hasson & Wong. Οι Dr. Lorenzo με απέρριψε προς το παρόν συνιστώντας να χρησιμοποιήσω φινα για κανά εξάμηνο και μετά να ξαναμιλήσουμε, ενώ οι Erdogan και Hasson & Wong μου είπαν ότι θα μπορούσαν να με αναλάβουν προκρίνοντας φυσικά και αυτοί τη χρήση φίνας. Περαιτέρω μου είπαν, αναλόγως και με την κλινική εξέταση που θα γίνει από κοντά και τις δυνατότητες της δότριας περιοχής, ότι θα χρειαστώ από 4.000 μέχρι 5.500 graft (σε δύο session), προκειμένου να επανασχεδιαστεί η hairline, να καλυφθεί η mid scalp περιοχή και να γίνει και μια μικρή κάλυψη στο crown. O Erdogan, διαφοροποιήθηκε στο ότι ίσως θα χρειαστεί να προστεθούν και κάποια grafts και στα temples.
Αξιολογώντας, όλα τα παραπάνω, τον τελευταίο καιρό κλείνω περισσότερο προς την κλινική Asmed, μιας και ο Lorenzo προς το παρόν με απέρριψε και ο Καναδάς μου πέφτει λίγο μακριά. Εξάλλου, βλέπω και από το forum ότι τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι εμπιστεύονται τον Erdogan, τον επιλέγουν και έχει πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Το, λοιπόν, θα ήθελα να το προγραμματίσω στις αρχές του καλοκαιριού (τέλη Ιουνίου για την ακρίβεια), διότι τότε μόνο θα μπορούσα να εξαφανιστώ για σημαντικό χρονικό διάστημα από τη δουλειά μου και τις υποχρεώσεις μου. Επίσης, σκέφτομαι μέσα στον Απρίλιο να τον επισκεφθώ την κλινική για να με δει και να συζητήσουμε όλες τις λεπτομέριες από κοντά και να συμφωνήσουμε πως θα κινηθούμε.
Με βάση όλα τα παραπάνω, θα ήθελα να μου πείτε αν συμφωνείτε με μια πιο συντηριτική αντιμετώπιση στον επανασχεδιασμό της hairline, αν ο Erdogan μπορεί να συμφωνήσει προς αυτή την κατεύθυνση και αν πιστεύετε ότι το καλοκαίρι (ζέστη, ιδρώτας κλπ) μπορεί να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στις ευαίσθητες περιοχές που θα έχουν ερεθιστεί με την επέμβαση (δότριας και λήπτριας)
Τον ήλιο δεν τον βάζω στο παιχίνδι, γιατί ούτως ή άλλως έχω αποδεχθεί ότι για αυτό το καλοκαίρι δεν έχει μπάνια και αραλίκι στη λιακάδα.

Eπισυνάπτω μερικές φωτο και επιφυλάσσομαι για πιο ευκρινείς.

20180318_173805.jpg 20180318_173250.jpg 20180318_171544.jpg

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

makis25

Well-Known Member
φιλε ghv μηπως πριν πας για μεταμοσχευση να σκεφτεις σοβαρα το ενδεχομενο χρησης φιναστεριδης σε συνδιασμο με μινοξιδιλη τουλαχιστον για ενα χρονο να δεις τι θα αναστηθει πρωτα? μιας και εισαι 31 και εχασες πολλα προσφατα , τη τελευταια πενταετια , με το συνδιασμο φαρμακων ισως να βελτιωθεις πολυ . Παντως οπως βλεπεις , και να λουζομαστε με μινοξιδιλη για χρονια , διχως την αναστολη dht η ζημια συνεχιζει .

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Χαίρεται!
Εφόσον δεν θα σε δει ήλιος το καλοκαίρι δεν έχεις πρόβλημα.
Είχα κάνει Ιούλιο μηνά στην Κύπρο με υπέρ καύσωνα.
Καπέλο δεν φορούσα καθόλου άφηνα το κεφάλι να αναπνέει.
Οσο αφορά την μεταμόσχευση όντως θέλεις γύρω στα 5000 grafts και είσαι τυχερός που έχεις υψηλές γέφυρες αν και δεν ξέρουμε ακόμη πως θα εξελιχθεί.
Είσαι σε καλή ηλικία να προχωρήσεις.
Καλό θα ήταν να βλέπαμε και δότρια με κοντό μαλλάκι.

Tsek

Well-Known Member
φιλε ghv μηπως πριν πας για μεταμοσχευση να σκεφτεις σοβαρα το ενδεχομενο χρησης φιναστεριδης σε συνδιασμο με μινοξιδιλη τουλαχιστον για ενα χρονο να δεις τι θα αναστηθει πρωτα? μιας και εισαι 31 και εχασες πολλα προσφατα , τη τελευταια πενταετια , με το συνδιασμο φαρμακων ισως να βελτιωθεις πολυ . Παντως οπως βλεπεις , και να λουζομαστε με μινοξιδιλη για χρονια , διχως την αναστολη dht η ζημια συνεχιζει .
Τι να αναστηθεί ακριβώς.. αδειος είναι

nikolakis

Well-Known Member
Ο φίλος δεν εχει ανάγκη θεραπείας, δεν μιλάμε για αραιωση υπάρχει καθαρό τοπίο. Να μπει σε τέτοιες διαδικασίες για ποιο λόγο;

turnfiji123

Active Member
Η φίνα θα βοηθήσει, δεν είσαι ακόμα άδειος. Ένα χρόνο προπεσια, email σε Τούρκο και Ισπανό, καλό πλάνο και πρώτη μμ, ένα χρόνο υπομονή και μετά δεύτερη μμ, ξανά ένα χρόνο υπομονη και ίσως ένα επιπλέον touchup. Κλασική συνταγή.

John_HDC

Τι λέτε βρε παιδιά τι να βοηθήσει η φίνα? Τι λογική είναι αυτή δηλαδή.?

minoxidilis

Active Member
Γιατι σε απερριψε ο lorenzo δεν κτλβα,και δευτερον να παρεις φινα για ποιο λογο να παχυνει η τριχα που δεν υπαρχει,περα απο αυτο αν ειναι να δωσεις λεφτα και να περνεις και φινα για μια ζωη,να περιμενεις και αλλα προβληματα με την φινα,εκτος αν ανηκεις στην ομαδα που δεν την επηρεαζουν τα επιπεδα ορμονων,πριν παρεις φινα σκεψου το πολυ καλα δεν ειναι χαβαλες,εμενα με ειχαν ενημερωσει οι γιατροι τουλαχιστον 3 πως δεν παιζει παρενεργεια περα απο ενα 3% στα ατομα που περνουν,βεβαια εγω ο φιλος μου και αλλος ενας γνωστος μας ειχαμε και οι 3 παρενεργεις και την σταματησαμε στο τελος. τελικα ανηκαμε στο 3% δλδ ειμασταν ατυχοι o_O

minoxidilis

Active Member
Bαλε +έμενα που είχα παρενέργειες όταν επερνα.
Κριμα φιλε μου δεν ανηκεις στην ομαδα ελληνων με το greek 5reductaze enzyme resistance,πλακα κανω φυσικα,τα στοιχεια που εδωσαν οπως καταλαβαινεις ηταν ψευτικα γιαυτο φαγανε και μυνησουλες μετα

minoxidilis

Active Member
Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και ένα χρόνο διαβάζω το φόρουμ, με στόχο να ενημερωθώ και να εξετάσω τα δεδομένα (θετικά και αρνητικά) για μμ. Προκαταβολικά να σας συγχαρώ για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε στην ποιότητα και τη λεπτομέρια των πληροφοριών μέσω των δικών σας εμπειρίων και των αναζήτησεων που όλα αυτά τα χρόνια έχετε κάνει.
Είμαι 31 ετών και η τριχόπτωση τα τελευταία τρία χρόνια έχει κάνει την επίθεση της δυναμικά, έχοντας αλλάξει κατά πολύ την εμφάνιση μου. Χρησιμοποιώ καθημερινά μινοξιδίλη τα τελευταία 8 περίπου χρόνια με κάποια μικρά διαλείμματα και το τελευταίο τρίμηνο εξετάζω το ενδεχόμενο να ξεκινήσω τη χρήση φίνας, κυρίως λόγω του καλύτερου αποτελέσματος σε συνδυασμό με την επικείμενη μμ, αν και θα ήθελα να την αποφύγω εξαιτίας των γνωστών sides.
Για να μπω στο ψητό. Λόγω κληρονομικότητας, αλλά και της επιθετικότητας της τριχόπτωσης που έχει εμφανιστεί ήδη από την ηλικία των 28-30 και με βάση τις αναλυτικές παρουσίασεις που έχετε κάνει στο φορουμ, συνειδητοποιώ ότι πρέπει να κρατήσω τη μπάλα χαμηλά. Ούτως ή άλλως φαίνεται ότι πάω για μεγάλο norwood. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος (και πάντα με βάση όλα όσα έχω διαβάσει στο φόρουμ) είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα πρέπει να επιλέξω μια σοβαρή κλινική του εξωτερικού και να μην τσιγκουντευτώ τα χρήματα, να κάνω πολύ σωστή διαχείριση της δότριας περιοχής για το μέλλον και να γίνει ένας συντηρητικός σχεδιασμός της hairline, η οποία τείνει να εξαφανιστεί.
Πριν δύο μήνες έστειλα φωτογραφίες και ιστορικό για online consultation στους dr. Lorenzo, Erdogan και Hasson & Wong. Οι Dr. Lorenzo με απέρριψε προς το παρόν συνιστώντας να χρησιμοποιήσω φινα για κανά εξάμηνο και μετά να ξαναμιλήσουμε, ενώ οι Erdogan και Hasson & Wong μου είπαν ότι θα μπορούσαν να με αναλάβουν προκρίνοντας φυσικά και αυτοί τη χρήση φίνας. Περαιτέρω μου είπαν, αναλόγως και με την κλινική εξέταση που θα γίνει από κοντά και τις δυνατότητες της δότριας περιοχής, ότι θα χρειαστώ από 4.000 μέχρι 5.500 graft (σε δύο session), προκειμένου να επανασχεδιαστεί η hairline, να καλυφθεί η mid scalp περιοχή και να γίνει και μια μικρή κάλυψη στο crown. O Erdogan, διαφοροποιήθηκε στο ότι ίσως θα χρειαστεί να προστεθούν και κάποια grafts και στα temples.
Αξιολογώντας, όλα τα παραπάνω, τον τελευταίο καιρό κλείνω περισσότερο προς την κλινική Asmed, μιας και ο Lorenzo προς το παρόν με απέρριψε και ο Καναδάς μου πέφτει λίγο μακριά. Εξάλλου, βλέπω και από το forum ότι τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι εμπιστεύονται τον Erdogan, τον επιλέγουν και έχει πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Το, λοιπόν, θα ήθελα να το προγραμματίσω στις αρχές του καλοκαιριού (τέλη Ιουνίου για την ακρίβεια), διότι τότε μόνο θα μπορούσα να εξαφανιστώ για σημαντικό χρονικό διάστημα από τη δουλειά μου και τις υποχρεώσεις μου. Επίσης, σκέφτομαι μέσα στον Απρίλιο να τον επισκεφθώ την κλινική για να με δει και να συζητήσουμε όλες τις λεπτομέριες από κοντά και να συμφωνήσουμε πως θα κινηθούμε.
Με βάση όλα τα παραπάνω, θα ήθελα να μου πείτε αν συμφωνείτε με μια πιο συντηριτική αντιμετώπιση στον επανασχεδιασμό της hairline, αν ο Erdogan μπορεί να συμφωνήσει προς αυτή την κατεύθυνση και αν πιστεύετε ότι το καλοκαίρι (ζέστη, ιδρώτας κλπ) μπορεί να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στις ευαίσθητες περιοχές που θα έχουν ερεθιστεί με την επέμβαση (δότριας και λήπτριας)
Τον ήλιο δεν τον βάζω στο παιχίνδι, γιατί ούτως ή άλλως έχω αποδεχθεί ότι για αυτό το καλοκαίρι δεν έχει μπάνια και αραλίκι στη λιακάδα.

Eπισυνάπτω μερικές φωτο και επιφυλάσσομαι για πιο ευκρινείς.

Προβολή συνημμένου 17228 Προβολή συνημμένου 17229 Προβολή συνημμένου 17230
Να κανω μια απλη ερωτηση,αν ο lorenzo ο hasson και ο erdogan σου λενε να παρεις φινα για να επεμβουν εν ολιγοις δεν σε δεχονται,οποτε κριμα που ελεγα πως θα μαζεψω λεφτα να παω σε αυτους,μπορει καποιος να βοηθησει και να διευκρινισει αν οι γιατροι διαλεγουν ασθενεις?και περα απο αυτο πως γνωριζουμε τα αποτελεσματα τους πως δεν ειναι με φινα,ο ερντογαν το γραφει στα pic του οι αλλοι 2 το αναφερουν?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

John_HDC

Γιατί που θα ξέρουν αυτοί αν παίρνεις φίνα η όχι? Πες ότι παίρνεις άπλα θα τους πεις ψέμματα.
Εγώ που δεν επερνα πριν την μεταμόσχευση έγινε κάτι το κακό? Φυτρωση είχα αποτέλεσμα κάλο είχα.

minoxidilis

Active Member
Γιατί που θα ξέρουν αυτοί αν παίρνεις φίνα η όχι? Πες ότι παίρνεις άπλα θα τους πεις ψέμματα.
Εγώ που δεν επερνα πριν την μεταμόσχευση έγινε κάτι το κακό? Φυτρωση είχα αποτέλεσμα κάλο είχα.
Βρε ψεμματα τους λεω,αλλα δεν σε βαζει σε σκεψη τον λογο που ζηταν να παρεις φινα,οταν ξερεις πως η δουλεια σου ειναι καλη γιατι ζητας απο τον ασθενη να παρει φινα,δεν αμφισβητω τους γιατρους αλλα με βαζει σε σκεψη το πως δεν τον δεχτηκαν,μπορει να ειμαι καχυποπτος τι να πω

John_HDC

απλά μπουσταρουν και το αποτέλεσμα με τα ήδη υπάρχοντα μαλλιά + ότι μιλάνε και για σοκλος για να μην φανεί μέτριο το τελικό αποτέλεσμα. Σκοπός είναι να γίνει δουλειά χωρίς φίνα και όχι να εξαρτιέσαι με το κολοχαπι μια ζωή.

John_HDC

Iσως να είναι στην πολίτικη τους να μην δέχονται για να είναι καλυμμένοι με το αποτέλεσμα και την φήμη τους.
Οπότε έτσι ο πελάτης τρομοκρατείτε και ξεκινάει η λέει άπλα ψέμματα.

minoxidilis

Active Member
Iσως να είναι στην πολίτικη τους να μην δέχονται για να είναι καλυμμένοι με το αποτέλεσμα και την φήμη τους.
Οπότε έτσι ο πελάτης τρομοκρατείτε και ξεκινάει η λέει άπλα ψέμματα.
Εκ του ασφαλους δλδ,γιατι εγω ο κακομοιρος περιμενα να περνουν ολες τις περπτωσεις οχι μονο αυτες που θα δειξουν φοβερα αποτελεσματα,λυπαμαι ειλικρινα και απογοητευτηκα που θα αναγκαστω να παω στους τελειωμενους γιατρους cinik κλπ για να βαλω 20 γαμωτριχες,τελικα εφαγα πορτα,οποτε κανουμε τον σταυρο μας και τραβαμε στην πολη.Τεσπα δεν θα επεκταθω απλα σκεφτομαι ενα μελος που μου την ειπε γιατι ειχα πει για cinik κλπ,και ρωταω εγω τωρα εγω που εχω ιδιο noorwood και ελαφρος χειροτερο απο αυτο τι κανω,βαζω τοπικ και λεω στην κοπελα μην με πιανεις γιατι εχω τρουφα,βαραω τατου γλομπλε η βαραω καταθλιψαρα και μενω με την καραφλα,γιατι αν δεν με δεχονται δεν εχω αλλες επιλογες.Στεναχωρηθηκα ειλικρινα απο αυτο το ποστ.

turnfiji123

Active Member
Τι λέτε βρε παιδιά τι να βοηθήσει η φίνα? Τι λογική είναι αυτή δηλαδή.?

Πυκνότερη δότρια όπως και επανεκφυση στο υπόλοιπο. Έστω όση είναι. Έχει και αυτός αυτήν την ψόφια άρρωστη λεπτή τρίχα και έχει πολύ περισσότερες από ότι φαίνεται. Σε μένα η ΑΑ από πρόπερσι πήγαινε ύπουλα δλδ δεν έβλεπες τρίχες να πέφτουν όπως βλέπει κάποιος συχνά αλλά η τρίχα γινόταν όλο και πιο λεπτή και δεν μακραινε πέρα από μερικά εκατοστά μέχρι που δεν την έβλεπες. Με τη φίνα όλο αυτό άλλαξε. Δεν μπορώ να μην μιλάω καλά για ένα φάρμακο που μου κάνει καλό στο μαλλί. Σίγουρα στο μέλλον μπορεί να με κάνει χαλια από δέκα διαφορετικες μεριες αλλά τι να κάνουμε... Ο φίλος σίγουρα θα επωφεληθεί από το φάρμακο αυτό και στην κατάσταση του κάθε βοήθεια μετράει. Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη.

• Like
Reactions: GHV

minoxidilis

Active Member
Eχεις βάλει φώτο κάπου να σε δούμε?
Δεν εχω βαλει ειμαι σαν το παιδι και λιγο χειροτερο δεν υπαρχει νοημα να ανεβασω,οταν θα παω και θα την κανω στους χασαπηδες θα ανεβασω φωτο για να δουμε,εξαλου σε σχεση με αυτο που ειμαι καλυτερα θα γινω.

makis25

Well-Known Member
ο GHV , εχασε τα περισσοτερα μαλλια του απο τα 28 ως τα 31 , μεσα σε 3 χρονια εγινε ετσι , με ταυτοχρονη χρηση μινοξιδιλης μαλιστα. Η καθε τριχα που θα σωσεις εχει σημασια . Αν δε δοκιμασει αναστολεα dht , δε μπορει να ξερει κανεις τι θα κερδισει πισω και ποσα , αλλα το προτεινα γιατι τα εχασε προσφατα.Τουλαχιστον θα εχει μεγαλυτερη πιθανοτητα να σωσει τη δοτρια. Το παιδι ειναι 31 οχι 50 . Αν δε κανει τιποτα ετσι οπως παει στα 35 μπορει να ειναι και νοργουντ 6 ή 7 . Οι γιατροι του ειπαν να παρει φιναστεριδη γιατι πολυ απλα εχουν δει αυτη τη περιπτωση αμετρητες φορες και ξερουν πολυ καλα τι ερχεται στο μελλον . Θα αρχισει η φαλακρα να τρωει και τη δοτρια και μετα τι . Αν ο πελατης πει ψεμματα , τοτε θα το βρει μπροστα του , δε θα φταιει ο γιατρος . Ποσο ανοητο αφελες και ανευθυνο ειναι να λες ψεμματα στο γιατρο σου !

Μπλουζα