Λάδι και ξύδι

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

πολυ ανχος εχω αλλα παλι καλα δε πεφτει το μαλλι..καλα κρασακι πινω και γω...ωραια κρητη δεν εχω ερθει ποτε.Θα ρθω μια μερα.
Τη Τρίτη θα μάλλον είμαι Αθήνα, ελα στο Μοναστηράκι να πιούμε καμία ρακί.

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Απο μακεδονια ειμαι.Αθηνα θα κατεβω Δεκεβριο για διακοπες.

Tida

Member
mil-nt σε ευχαριστώ για την απάντηση και εγώ μηλόξυδο χρησιμοποιώ όμως μαζί με αθέρμωτο(αθέρμιγο) λάδι δικό μας το οποίο τσιμπάει λίγο και σε οξύτητα για να μην πω πολύ. Το λάδι πιο πολύ το βάζω για ενυδατωθούν τα μαλλιά και να γίνει πιο ηπιότερη η αντίδραση του ξυδιού καθώς και να είναι ανεκτό το ξύδι για περισσότερη ώρα.
Βλέπω και εγώ ότι έχει κάποιο αποτέλεσμα έστω μικρό προς το παρόν ευελπιστώ! Το θετικό είναι ότι πλέον τα μαλλιά έχουν όγκο και επανήλθε η μπούκλα για την είχα χάσει. Αυτό πάλι τι ήταν; Γιατί να είχα χάσει το σχήμα;
Γιώργο καλημέρα.
Έχω κάνει μέτρηση προγεστερόνης και την 21η μέρα και την 4η μέρα είναι όλα φυσιολογικά.
Από τις ορμόνες δεν έχω πρόβλημα.
Επειδή δεν πάω καλά με όλα τα έλαια που κυκλοφορούν, εσύ ποια είναι η γνώμη σου για τον συνδυασμό αυτών των δυο;

Για τα βρεφικά σαμπουάν μακρυά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Έχω μικρό παιδί και τα είχα χρησιμοποιήσει όλα! Το παιδί γέμισε από τα περισσότερα νινίδα!!!!! Είναι η ξηροδερμία των παιδιών! Είναι ότι χειρότερο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε!
Αντί για σαμπουάν χρησιμοποιούμε ένα σαπουνάκι με σχεδόν 1ευρο κόστος το οποίο κάνει λίγο αφρό και δεν τα βαραίνει τα μαλλιά από aloe vera.

poseidonas77

Well-Known Member
Τι ειναι η νινιδα?
Εγω χρησιμοποιω το τζονσον
και με εβαλες σε σκεψεις...το θεωρουσα ηπιο σαμπουαν

Tida

Member
Ορισμός
Η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα είναι μια κοινή φλεγμονώδης δερματοπάθεια που προκαλεί τη δημιουργία υπόλευκων πλακών σε λιπαρές περιοχές, όπως στο τριχωτό της κεφαλής ή στο εσωτερικό του αυτιού. Μπορεί να εμφανίζεται με ή χωρίς ερυθρότητα δέρματος.

Νινίδα είναι ο όρος που χρησιμοποιείται όταν η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα επηρεάζει το τριχωτό της κεφαλής των βρεφών.

Εναλλακτικές Ονομασίες
Πιτυρίδα, σμηγματορροϊκό έκζεμα, νινίδα

Αίτια
Η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα πιστεύεται ότι οφείλεται σε ένα συνδυασμό υπερπαραγωγής σμήγματος και ερεθισμού από ένα ζυμομύκητα που ονομάζεται Malessezia.

Η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα φαίνεται να είναι οικογενής. Το στρες, η κόπωση, οι ακραίες θερμοκρασίες, το λιπαρό δέρμα, το μη συχνό λούσιμο ή καθαρισμός του δέρματος, η χρήση λοσιόν που περιέχουν αλκοόλη, οι δερματοπάθειες (όπως η ακμή) ή η παχυσαρκία, μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο.

Νευρολογικές παθήσεις, όπως η νόσος Parkinson, ο τραυματισμός της κεφαλής και το εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να σχετίζονται με τη σμηγματορροϊκή δερματίτιδα. Ο ιός της ανοσοανεπάρκειας του ανθρώπου (HIV) έχει επίσης συνδεθεί με αυξημένα περιστατικά σμηγματορροϊκής δερματίτιδας.

Συμπτώματα
Η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα μπορεί να εκδηλωθεί σε πολλές διαφορετικές περιοχές του σώματος. Τυπικά δημιουργείτε σε λιπαρές περιοχές του δέρματος. Οι περιοχές που επηρεάζονται συνήθως περιλαμβάνουν το τριχωτό της κεφαλής, τα φρύδια, τα βλέφαρα, τις ρινικές πτυχές, τα χείλη, την περιοχή πίσω από τα αυτιά, το εξωτερικό αυτί και κατά μήκος δερματικών πτυχών στον κορμό.

Η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα στα βρέφη, που καλείται επίσης νινίδα, είναι μια αβλαβής, προσωρινή κατάσταση. Εμφανίζεται ως παχιές, σκληρές, κίτρινες ή καφέ φολίδες στο τριχωτό της κεφαλής του παιδιού. Παρόμοιες φολίδες μπορεί να βρεθούν στα βλέφαρα, στα αυτιά, γύρω από τη μύτη και στη βουβωνική περιοχή. Η νινίδα μπορεί να παρατηρηθεί σε νεογέννητα και μικρά παιδιά μέχρι την ηλικία των 3 ετών.

Η νινίδα δεν είναι μεταδοτική ούτε προκαλείται από φτωχή υγιεινή. Δεν πρόκειται για αλλεργία και δεν είναι επικίνδυνη. Η νινίδα μπορεί ή όχι να είναι κνησμώδης. Εάν είναι κνησμώδης, το υπερβολικό ξύσιμο της περιοχής μπορεί να προκαλέσει επιπρόσθετη φλεγμονή, ενώ οι ρήξεις της συνέχειας του δέρματος μπορεί να οδηγήσουν σε ήπιες λοιμώξεις ή αιμορραγία.
Γενικά, τα συμπτώματα της σμηγματορροϊκής δερματίτιδας περιλαμβάνουν:

• Δερματικές βλάβες
  • Πλάκες σε μια μεγάλη έκταση
  • Λιπαρές περιοχές δέρματος
  • Δερματικές φολίδες - λευκές σαν νιφάδες ή υποκίτρινες, λιπαρές και κολλώδεις - "πιτυρίδα"
  • Κνησμό - ο κνησμός μπορεί να επιδεινωθεί εάν υπάρχει μόλυνση
  • Ήπια ερυθρότητα
  • Απώλεια τριχών

Tida

Member
Σαν την δική μας πιτυρίδα! Αλλά τα παιδιά γεμίζουν τόσο πολύ που είναι ανατριχιαστικό και όχι μόνο στα μαλλιά.
Όταν κόψαμε τα παιδικά σαμπουάν βγήκαμε την υγειά μας.
Κάτι άλλο... Η τζονσον βγάζει τα σαμπουάν αλλά και το baby oil όχι τυχαία! Σου λέει πρώτα να λουστείς με το σαμπουάν και άμα βγάλει το παιδί νινίδα βάλτου και από πάνω baby oil για να την αφαιρέσεις! Είναι να τρελαίνεσαι!
Από τον παιδίατρο τα έμαθα και εγώ και έμεινα κάγκελο!

Sandy

Active Member
Tida καλησπερα διάβασα έν ολίγης το ιστορικό σου! Να σου ζηςει Κ το μωράκι!εχουμε την ιδια ηλικία! Λοιπόν
Αυτο με το ξίδι το εχω ακούσει για την πυτιριδα ειδικότερα για το μηλοξιδο! Υπάρχει ένα σάιτ που έχει σαμπουάν φυτικά με μηλοξιδο /φαςκομηλο άμα θες στο στέλνω! Βασικά η τριχοπτωση σ προήλθε απο την εγκυμοσύνη κάτι που ειναι πολυ συχνό αλλά σταματάει μετα απο ένα 6 μηνό! Τώρα στην περίπτωση σ νομίζω δικιά μ γνώμη ειναι ότι δεν σταμάτησε η τριχοπτωση γτ εχεις τελογενη κ πάει να γίνει χρόνια όπως στην δίκη μ περίπτωση λόγου στρες κ βοήθησε κ η εγκυμοσύνη !(νομίζω κ εςυ Πέρασες στρες όπως διάβασα)τραβαω τα ιδια ιουνιο αρχίζει κ Δεκέμβρη σταματάει εδώ κ 3 χρόνια ,την οποία την πυροδότησε το άγχος κ η κατάθλιψη που πέρασα ! Απο πυκνότητα ειμαι αστα όσο περνάνε τα χρόνια κ εχω τριχοπτωση ελαττώνεται ... Αλλά αραίωση δεν εχω γτ εχω Φύτρες κ όπως μου είπε ο πρώτος δερματολόγος μου είπε ότι δεν εχω ΑΑ τώρα την Τρίτη πάω να πάρω κ δεύτερη γνώμη !εκανες τριχοριζογραμμα ;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Tida

Member
Σε ευχαριστώ πολύ!
Με έχουν μπερδέψει πάρα πολύ! Άλλοι λένε ότι θέλει ένα χρόνο για επανέλθει η επιλόχειος τριχόπτωση και άλλοι λένε για δύο!
Είναι και η πιτυρίδα που αν είχαν πει τίποτα στο συγγρό και δεν τα είχαν ρίξει όλα στην επιλόχειο ίσως θα ζώσαμε και κάτι και δεν θα έφτανε σε αυτό τον βαθμό. Βλέπεις μου είπαν ότι βιάστηκα να πάω και ούτε τριχοριζόγραμμα δεν έκαναν. Ωραίοι και του λόγου τους.
Την Πέμπτη έχω κλείσει ραντεβού για αυτό το λόγο. Όχι τους έχω εμπιστοσύνη αλλά τουλάχιστον είναι μία εξέταση που την χρειάζομαι.
Όντως πέρασα τέτοιο στρες και τέτοια αϋπνία που έφτασα τον εαυτό μου στα οριά του. Αλλά κατάθλιψη δεν είχα ποτέ.

mike29

Active Member
Για τα βρεφικά σαμπουάν μακρυά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Έχω μικρό παιδί και τα είχα χρησιμοποιήσει όλα! Το παιδί γέμισε από τα περισσότερα νινίδα!!!!! Είναι η ξηροδερμία των παιδιών! Είναι ότι χειρότερο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε!
Ετσι και εγω τοσο πολυ ξηροδερμια οταν λουζομουν με το βρεφικο σαμπουαν δεν εχω ξαναδει,μια αισθηση σαν να μου ειχαν ριξει τσιμεντο στο κεφαλι..αν θυμαμαι καλα απο πισω εγραφε αγνο και απαλο με το δερμα.τι να πω!ενα ηπιο και απαλο σαμπουαν εψαχνα αλλα!!
Η τζονσον βγάζει τα σαμπουάν αλλά και το baby oil όχι τυχαία! Σου λέει πρώτα να λουστείς με το σαμπουάν και άμα βγάλει το παιδί νινίδα βάλτου και από πάνω baby oil για να την αφαιρέσεις! Είναι να τρελαίνεσαι!
Από τον παιδίατρο τα έμαθα και εγώ και έμεινα κάγκελο!
σιγα μην χασουν την ευκαιρια για επιπλεον χρημα,χαζοι ειναι?
Βλέπω και εγώ ότι έχει κάποιο αποτέλεσμα έστω μικρό προς το παρόν ευελπιστώ! Το θετικό είναι ότι πλέον τα μαλλιά έχουν όγκο και επανήλθε η μπούκλα για την είχα χάσει. Αυτό πάλι τι ήταν; Γιατί να είχα χάσει το σχήμα;
και σε μενα τα μαλλια ειχαν αποκτησει πιο πολυ ελαστικοτητα με τα ελαια..ψαξε και λιγο στο ιντερνετ για το λαδι καρυδας να δεις περισσοτερες πληροφοριες πιστευω για το δερμα και τα μαλλια ειναι απ τα top!

Μπλουζα