Κυτταρίτιδα-θεραπεία

Joan87

Active Member
Καλησπέρα και πάλι! Θα αναφερθώ σε ένα θέμα που απασχολεί όλες τις γυναίκες και το οποίο δεν είναι άλλο από την κυτταρίτιδα.
Όχι να το παινευτώ αλλά είχα πολύ ωραίο σώμα. Στα 20 μου λοιπόν άρχισε να χαλάει...και πιστεύω πως γι'αυτό ευθύνεται η διατροφή μου.
Δεν πρόσεχα. Αν και 47 κιλά (και ακόμα τόσα είμαι) έτρωγα σαν βόδι :p καθώς και τα βράδια επί καθημερινής βάσεως...και κυρίως βλακείες όπως πατατάκια σοκολάτες και junk food...και φουλ αναψυκτικά. Γυμναστική έκανα μόνο όσο ήμουν ακόμα σχολείο.
Κάποια στιγμή όπως ήταν αναμενόμενο έκανε την εμφάνιση της η κυτταρίτιδα και φυσικά πλεον δεν έχω και το σφιχτό σώμα που είχα κάποτε. Υποθέτω ότι έχω χάσει και μυικό ιστό.
Μέχρι πρόσφατα είχα καθησυχαστεί από τις υποσχέσεις διαφόρων εταιριών που υπόσχονταν εξαφάνιση της κυτταρίτιδας και συνέχιζα το βιολί μου ακάθεκτη χωρίς να κάνω κάτι για να την περιορίσω.
Πλέον και ύστερα από σχετικό ψάξιμο, ξέρω ότι το να εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα είναι απλά ένας μύθος.
Οπότε.....θέλω και πρέπει να κάνω κάτι για να σταματήσω την κατηφόρα και να μην χειροτερέψει η κατάσταση.
Δεν ξέρω όμως που πρέπει να απευθυνθώ. Σε δερματολόγο; Σε διαιτολόγο; Σε αισθητικό; Υπάρχει κάτι που πρέπει να αποφύγω;; Τι αποτελέσματα να περιμένω;;;
Το μόνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι πρέπει να διορθώσω την διατροφή μου και να βάλω την γυμναστική στην ζωή μου.
Και επί της ευκαιρίας...γνωρίζετε αν υπάρχει κάποια πιθανή "θεραπεία" για το άμεσο μέλλον;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

xk

Active Member
Κάλλη κόποις κτώνται...ξεκίνα γυμναστική.Όχι τίποτα εξτριμ,τα βασικά.Και όχι πολύ τρέξιμο και γίνεις κόκκαλο,τ αγοράκια θέλουμε να πιάνουμε τίποτα(η πλειοψηφία τουλάχιστον)

Για ψάξου και για γιόγκα...έχω μια γνωστή που ασχολείται,η γκόμενα τρωει μισό ταψι γαλακτομπούρεκο(την έχω δει εν δράση) και είναι τσίτα...αλλά θέλει συνέπεια

Joan87

Active Member
Αυτό που λέει για τα δερματολογικά και τις τοξίνες σχετικά με το έντερο κτλ ισχύει σίγουρα. Ήδη προσπαθώ να το διορθώσω με σύκα προβιοτικά και διάφορα άλλα. Καλό το βιντεάκι πάντως και πολύ χρήσιμο. Θα ακολουθήσω κατά γράμμα ότι λέει...και βλέπουμε!

Sandy

Active Member
Joan87 είπε:
Αυτό που λέει για τα δερματολογικά και τις τοξίνες σχετικά με το έντερο κτλ ισχύει σίγουρα. Ήδη προσπαθώ να το διορθώσω με σύκα προβιοτικά και διάφορα άλλα. Καλό το βιντεάκι πάντως και πολύ χρήσιμο. Θα ακολουθήσω κατά γράμμα ότι λέει...και βλέπουμε!

Joan ξεκινά σοβαρή γυμναστική κ όταν λέω σοβαρή εννοώ να κανείς ελεύθερα βάρη κ ασκήσεις με το σωματικό σου βάρος κάτω απο την επιτήρηση πάντα έμπειρου γυμναστή γιατί οι περισσότεροι δυστυχώς γυμναστές στα γυμναστήρια δεν έχουν ιδέα απο ελεύθερα βάρη! Θέλει προσοχή!
Παράλληλα φτιάξε την διατροφή σου αύξησε την πρωτεινη που τρως μέσα στην ημέρα σου κ μείωσε ελαφρώς τους υδατάνθρακες όχι να τους κάψεις όμως τελείως !
Κ κάτι άλλο ότι και να σου υπόσχονται οι διάφορες εταιρείες για μείωση της κυταρριτιδας με διάφορα εξωγήινα μηχανήματα μην τα πιστεύεις , για να στο πω πιο ωμά η κυτταρίτιδα ειναι λυποαποθηκες για να φύγει το λυπος φεύγει μόνο απο εσωτερικά όχι εξωτερικά ούτε με μασάζ κτλ αλλά απο διατροφή κ γυμναστική !

Μπλουζα