Κούρεμα και τριχόπτωση

Tommy h

Member
´Εχω παρατηρήσει το εξής καθε φορά που κουρεύομαι ( συνήθως 1,5 με 2 μήνες) μετα απο κάποιες μέρες παρατηρώ πιο έντονη τριχόπτωση και αδυνατίσμα της τρίχας εχει παρατηρήσει κάποιος άλλος κατι παρόμοιο ,παίζει ρόλο οτι όσο πιο κοντό ειναι το μαλλί ειναι και πιο εκτεθημένο το δερμα στα σαμπουάν και στον ήλιο?
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Smart

New Member
Καποτε ενας κομμωτης μου ειχε πει οτι η τριχα μοιαζει σαν μια σωληνα.οταν κουρευεσαι και κοβεται η τριχα φευγουν καποια συστατικα απο την τριχα για αυτο και αδυνατιζει μετα το κουρεμα και οτι θελει καποιες μερες για να ξανακλεισει.δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αλλα το εχω παρατηρησει και εγω αυτο.μετα απο καμια εβδομαδα αφ οτου κουρευτω βλεπω το μαλλι να ερχεται στα ισα του.
 

ΕΛΕΝΗ1

New Member
Εγώ δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο πάντως.
Υποτίθεται ότι όταν τα κόβουμε γίνονται πιο υγιή και δυναμώνουν. Τουλάχιστον έτσι ξέρω.
 

Samba

Member
ΕΛΕΝΗ1 είπε:
Εγώ δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο πάντως.
Υποτίθεται ότι όταν τα κόβουμε γίνονται πιο υγιή και δυναμώνουν. Τουλάχιστον έτσι ξέρω.

Μία απο το ίδια. Δεν έχω παρατηρήσει κάτι (κουρεύτικα πρόσφατα) και νομίζω πως είναι γνωστό πως όταν κόβουμε την τρίχα γίνεται πιο δυνατή αλλά και πιο υγιής.

Τώρα μην το περιμένεις απο την μια μέρα στην άλλη αλλά λογικά μετά απο 2 εβδομμάδες η τρίχα πρέπει να είναι πιο δυνατή σε σχέση με πριν κουρευτείς.
 

athenian

Well-Known Member
Δεν ισχυει αυτο με τις σωληνες.Ισα ισα που οταν κουρευεσαι το μαλλι δυναμωνει προσωρινα καθως τραβαει περισσοτερα θρεπτικα συστατικα αλλα για να το δεις στην πραξη θελει μερικες μερες και σου φαινεται πως οταν τα κουρεψες ηταν πιο αδυνατα και με την παροδο λιγων ημερων δυναμωνουν.
 

Atermon

Member
Το ορατό τμήμα της τρίχας (κοινώς τα μαλλιά που κόβουμε στον κουρέα) είναι ήδη νεκρά. Το κόψιμο δεν έχει καμία επίδραση πάνω τους, γιατί η ρίζα που τα δημιουργεί δεν επηρεάζεται σε τίποτα. Οι τρίχες έξω από το δέρμα δεν έχουν αιμοφόρα αγγεία, ούτε νεύρα, είναι απλά μια πρωτείνη που ξεπηδάει σταδιακά από το δέρμα.
Το κούρεμα όμως τα δείχνει πιο χοντρά και ανανεωμένα, γιατί κόβεις το τελευταίο άκρο της τρίχας που έχει λεπτύνει από τη φθορά των χτενισμάτων, των λουσιμάτων κ.τ.λ.
 

hairz

New Member
Παιδια μην μουρλαθουμε>
το κοντο μαλλι ειναι πιο επιδεκτικο τριχοπτωσηs>

Ναι μια στο τοσο ειναι καλο το κουρεμα ειδικα για τουσ εχοντεs
ξηροδερμια>
Ομωσ ακουστε με που σαs λεω γιατι κουρευομαι μονοs ανα εικοσι μερεs>
το συχνο κουρεμα δεν κανει καλο στα μαλλια>
 
δενισχυει με τιποτα..αν ηταν ετσι οι γυναικες θα ειχαν αδυναμα μαλλια...ποσο μακρια τριχαεχουν και πως ειναι :angel:[/align]
 
Μπλουζα