Κομμωτήριο, το μέρος που χάνεις τρίχες (όχι από ψαλίδι)...

joner

Member
Βάζεις παντού αλλά λενέ για maximum όγκο βάζεις στις ρίζες.
Λαδίλα καθόλου.Αφήνει τα μαλλία τελειώς καθαρά.
Δοκιμασέ το δεν χάνεις τπτ.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Σε ευχαριστώ φίλε για τα ίνφος.

Πίστεψε με έχω δοκιμάσει πολύ πράγμα ζελέδες, κεριά, λακ ( για τη δική μου περίπτωση νομίζω είναι η καλύτερη λύση), κρέμες φιξαρίσματος και έχω ρίξει άπειρα λεφτά.

Σκόνη πρώτη φορά βλέπω και γράφουν εξαιρετικές πολύ καλές κριτικές μέχρι και στο άμαζον...

Παιδιά το ψαλίδι αραίωσης που έχουν στα κομμωτήρια αφήνει μόνιμα αραιά μαλλιά;; Θέλω να πω μετά είναι εφ' όρου ζωής αραιό το μαλλί;;

To άκουσα σήμερα και αυτό και τρελάθηκα.. Ποιοι τα βάζουν αυτά;; :chinscratch

weznem

Well-Known Member
dimitris__27 είπε:
Παιδιά το ψαλίδι αραίωσης που έχουν στα κομμωτήρια αφήνει μόνιμα αραιά μαλλιά;; Θέλω να πω μετά είναι εφ' όρου ζωής αραιό το μαλλί;;

ελα ρε να υπαρχει λογικη γινεται το ψαλιδι να επηρεαζει τον θυλακα?πως αλλιως θα υπαρχει μονιμη αρραιωση? :)

απλα τα ψαλιδια αυτα κοβουν ενα ποσοστο απο τις τριχες που πιανουν και οχι ολες.. ενα μειονεκτημα ειναι οτι οι περισσοτεροι χρησιμοποιουν φθηνα ψαλιδια χαμηλης ποιοτητας που πετανε τα τριχακια εδω και εκει...

athenian

Well-Known Member
dimitris__27 είπε:

Ότι και να σου κάνουν στο κομμωτήριο με ψαλίδι ξυράφι ή μηχανή κουρέματος δεν επιρρεαζει την τριχόπτωση. Μην ακούτε ότι μαλακια λέει ο καθένας.

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Πλέον έχω καταλήξει ότι το πρόβλημα της τριχόπτωσης/αραίωσης είναι καθαρά γεννετικό (ή έστω εποχιακό).

athenian

Well-Known Member
Κοιτα δεν ειναι ακριβως ετσι.Υπαρχουν και αλλοι παραγοντες που οδηγουν σε τριχοπτωση αλλα το μεγαλυτερο ποσοστο σε εμας τους αντρες ειναι η αα.Σιγουρα παντως δεν ειναι το ψαλιδι φιλαρισματος.

osis-dust-it_62079270.jpg

Osis+ Dust It powder

Τελικά το προμηθεύτηκα. Το βρήκα 12 ευρώ σε ένα κομμωτήριο και είπα να του δώσω μια δοκιμή.

Καταρχάς είναι πολύ μικρό το μπουκαλάκι, ελαφρώς μεγαλύτερο σε πάχος απο αυτά που βάζουμε πιπέρι αν και μικρότερο σε ύψος σκεφτείτε και έχει μόλις 10g καθαρής σκόνης μέσα. Έχει τρυπούλες, όπως η πούδρα και το ρίχνεις απευθείας στο μαλλί ή στις παλάμες σου και μετά στο μαλλί.

Πρωτού το βάλω και βλέποντας τη σκόνη αισθάνθηκα κάπως αμήχανα για το αν όντως κάνει δουλειά αλλά πραγματικά κάνει...

Θετικά:
+Όντως δίνει αρκετό όγκο στο μαλλί και όντως έχει καλό κράτημα γενικά ακόμα και από gel που υπόσχονται δυνατό κράτημα, δεν τα πήγε καθόλου άσχημα.
+Το αποτέλεσμα που δίνει είναι mat. Δείχνει δλδ πολύ φυσικό σαν να μην έχεις βάλει τπτ, ούτε φαίνεται κανένα ίχνος σκόνης στο μαλλί... Σε όποιον αρέσει το φυσικό αποτέλεσμα και επιθυμεί καλό κράτημα είναι αρκετά καλή περίπτωση. Είναι ιδανικό για ανακατεμένα λουκ νομίζω.
+Επίσης έλεγξα τα συστατικά του και δεν έχει κανένα ύποπτο συστατικό... Αυτό του δίνει ένα ακόμα μεγάλο ++.

Αρνητικά:
-Η τιμή καταρχάς είναι λίγο κάπως για τόσο μικρή ποσότητα, χώρια ότι το βρίσκεις μόνο σε κομμωτήρια με προιόντα schwarzkopf.
-Η χρήση του δεν είναι και ιδιαίτερα βολική γιατί θέλει προσοχή στο πώς θα ρίξεις. Το καλυτερο ειναι να το βάλεις στο χέρι αρχικά μικρή ποσότητα όσο ένα μπιζελάκι σκεφτείτε και μετά στο μαλλί και το φτιαχνεις όπως θες... Έτσι το ελέγχεις πολύ καλύτερα, για να μη χάσεις ποσότητα ή ρίξεις πολύ στο μαλλί.
-Δεν αφήνει και την καλύτερη αίθηση στο μαλλί τα κάνει κάπως ξερά στην υφή, αυτό το καταλαβαίνεις στο λούσιμο μετά, θέλει καλό σαπούνισμα για να φύγει.

Overall:
Δεν είναι ακριβώς αυτό που περίμενα αλλά είναι απ' τα καλά που έχω δοκιμάσει.
Προσωπικά ήθελα κάτι με περισσότερο κράτημα (έχω κάπως μακρύ μαλλί και ατίθασο) και θα ήθελα καλύτερη αίσθηση στο μαλλί...
Σίγουρα αν το είχα ανακαλύψει πριν μερικά χρόνια ίσως να μην είχα πετάξει τα λεφτά μου σε άχρηστα ζελέ και κεριά που δεν πρόσφεραν και πολλά αλλά αυτό είναι σίγουρα τίμιο προιόν.

weznem

Well-Known Member
to περιμενα, οι σκονες αυτες παντα αφηνουν ενα ξηρο τσιβιασμενο μαλλι,ιδιως να βάλεις πολυ,δυστυχως, ειχα και εγω παρει απο το κομμωτηριο που δουλευα καποτε το αλατι της μαυρης θαλασσας της tonny&guy προιον της Label και ειχα εντοπισει αυτο το πραγμα.. το εχω 4 χρονια και δεν το εχω τελειωσει ακομα,υπαρχει σκονη μεσα..

joner

Member
Ωραία κριτική Δημήτρη!
Ρε μπας και γίνουμε συντάκτες περιοδικών για προοιόντα κομμωτικής με τόσα που έχουμε δοκιμάσει??
Εγώ δεν βάζω πλέον τπτ γιατί μου έπεσαν σχεδόν όλα και να φανταστείτε οτι το καλοκάιρι έβαζα συνέχεια!
Τώρα σκέφτομαι την ξούρα και να ξενοιάσω,το κακό έιναι οτι δεν μου πάει καθόλου αλλά τι να κάνω??

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Πάρτα ξούρα να ξενοιάσεις...

Θα μπορούσα να γράψω και για άλλα κομμωτηριακά που έχω δοκιμάσει τόσα χρόνια εκ των οποίων ελάχιστα αποδείχτηκαν καλά. Στα δικά μου μαλλιά τουλάχιστον.

Πάντως το συγκεκριμμένο όπως έγραψα έχει μόνο δύο ύποπτα συστατικά το citric acid (κιτρικό οξύ), το οποίο χαρακτηρίζεται κιόλας ως χαμηλής επικινδυνότητας και το sodium benzoate το οποίο θεωρείται ακόμα πιο χαμηλού κινδύνου. Γενικά θεωρούνται πράσινα και τα δύο αυτά συστατικά στα site με τις χημικές ενώσεις καλλυντικών.
Σκεφτείτε ότι τα πιο πολλά προιόντα styling (κομμωτηρίου και μη) είναι μέτριας έως υψηλής επικινδυνότητας με αρκετά επικύνδυνα συστατικά υψηλής τοξικότητας.

Επομένως για όσους τους ενδιαφέρει αυτό το θέμα, όπως εδώ στο φόρουμ καλή ώρα, το προιόν αυτό είναι must, σε αυτούς που έχουν λίγα μαλλιά τουλάχιστον....

dimvitta

New Member
καλα τα λες αλλα δεν γινετε παντου αυτο.....αναλογος το κομμωτηριο που πηγαινεις και το τι πληρωνεις.....ειναι αυτο που λενε πως οτι πληρωνεις παιρνεις....και το λεω απο πειρα σαν κομμωτης....ειμαι Κυπρο το κουρεμα χρεωνετε 25 ευρω και δεν ειναιν η αντιμετωπηση σαν αυτην που προαναφερεις...λογικο αν θα πας για κουρεμα 5 ευρο και δεκα ειναι λογικο να σε λουσουνε με σαμπουαν χαλια πιθανον να χρισημοποιησουν και απλυτη πετσετα για να σε σκουπισουν και τελευταιας ποιοτητασ τζελ η κερι.....Δυστηχωσ σε αυτη τη ζωη οτι πληρωνεις παιρνεις...

weznem

Well-Known Member
to dast it το πηρα απο τι νετ σε προσφορα 7,50 ευρω ειναι καλο αλλα ολες οι σκονες αφηνουν ενα ξηρο αισθημα αν βαλεις πολυ το τοτε θες 7-8 χερια λουσιμο,δοκιμασμενο.. αλλα δινει ογκο..

dimvitta είπε:
καλα τα λες αλλα δεν γινετε παντου αυτο.....αναλογος το κομμωτηριο που πηγαινεις και το τι πληρωνεις.....ειναι αυτο που λενε πως οτι πληρωνεις παιρνεις....και το λεω απο πειρα σαν κομμωτης....ειμαι Κυπρο το κουρεμα χρεωνετε 25 ευρω και δεν ειναιν η αντιμετωπηση σαν αυτην που προαναφερεις...λογικο αν θα πας για κουρεμα 5 ευρο και δεκα ειναι λογικο να σε λουσουνε με σαμπουαν χαλια πιθανον να χρισημοποιησουν και απλυτη πετσετα για να σε σκουπισουν και τελευταιας ποιοτητασ τζελ η κερι.....Δυστηχωσ σε αυτη τη ζωη οτι πληρωνεις παιρνεις...

δεν ισχυει παντοτε συναδελφε.. εχω δουλεψει και σε κομμωτηριο με 35 ευρω το κουρεμα και τα σαμπουαν τα παιρναμε απο το σουπερμαρκετ.....
σε γενικες γραμμες ομως εχεις δικιο,το θεμα ειναι ομως οτι οταν σχεδον ολος ο κοσμος τα φερνει δυσκολα βολτα δεν γινεται να επιβιωσεις με 25 ευρω το κουρεμα.. θα κλεισεις σχεδον σιγουρα με μαθηματικη ακριβεια..
στην σημερινη ελλαδα των 300 και 400 ευρω δεν γινεται να υπαρχει κουρεμα 30 ευρω.. :s

Μπλουζα