Κομμωτήριο, το μέρος που χάνεις τρίχες (όχι από ψαλίδι)...

Καλησπέρα.

Ρε παιδιά τι πράγμα είναι πια αυτό με τα κομμωτήρια...

Γυρνάω σπίτι κάθε φορά και λέω δόξα το Θεό που δεν έπεσαν όλα ακόμα...

Έχουμε και λέμε:

1) Λούσιμο με ζεστό νερό με άθλια κομμωτηριακά σαμπουάν που και καλά πλασάρωνται ως τα καλύτερα και αφήνουν το μαλλί γαρδουμπα... 2 χέρια κιόλας :2m:

2) Άθλιο σκούπισμα της μαλλούρας με πετσέτα λες και σκουπίζουν την αγελάδα στο χωριό. Μιλάμε για πολύ τρίψιμο. Η DHT φαντάζει ακίνδυνη μπροστά του...

3) Αμέσως μετά το κούρεμα 2ος γύρος λουσίματος μαλλιού... bb τρίχα...

4) Πιστολάκι μετά με ζεστό αέρα με αποτέλεσμα το μαλλί που έχει απομείνει να δείχνει πιο λεπτό και από μυρμυγκότριχα.

5) Άθλιο κερί μαλλιών που κάνει τη μυρμιγκότριχα να δείχνει ακόμα πιο θαμπή...

6) Λίγες ώρες αργότερα το μαλλί δείχνει απόλυτα λιπαρό και τρομερή φαγούρα..

Ποια η γνώμη σας;;; Δηλαδή πρέπει να επιμείνεις και να αρχίσεις τα καντήλια για να σου αφήσουν τρίχα στο κεφάλι;;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Chs

Μέλος του προσωπικού
Πίστεψε με φίλε dimitris__27... στους μη έχοντες α/α, όλο αυτό δεν τους πειράζει καθόλου.. μερικοί/ες μπορεί και να το απολαμβάνουν.. :spank

Επειδή κανένα κομμωτήριο δεν πρόκειται να καταλάβει την μεταχείριση που χρειάζεται ένα κεφάλι με α/α, καλό θα είναι να μειώσεις λίγο αυτήν την κακή συνήθεια... ότι είναι το τσιγάρο για τους καρδιακούς, έτσι και το κομμωτήριο για τους μέλλοντες καραφλούς :p

xk

Active Member
κοψτο κομμωτηριο,παρε καθρεπτη χειρος να βλεπεις πισω στον καθρεπτη του μπανιου+ κουρευτικη μηχανη κ καντα μονος σου..αλλιως την επομενη φορα πηγαινε λουσμενος απο το σπιτι κ πες οχι λουσιμο κ οχι ζελε στο τελος..επισης αν σου χαμογελαει η κομμωτρια με νοημα ζητα τηλ να βρεθειτε να της δειξεις την DHT σου

Bouklas

Well-Known Member
Chs είπε:
Πίστεψε με φίλε dimitris__27... στους μη έχοντες α/α, όλο αυτό δεν τους πειράζει καθόλου.. μερικοί/ες μπορεί και να το απολαμβάνουν.. :spank

Αυτό ξαναπέστο φιλε! Το βλέπω κάθε φορα όταν περιμενω στην αναμονή για κούρεμα. Σε πιάνει μια αδικία ρε γαμώτο, γιατί να μην και εγώ ρε π...στη μου. :(

Το θέμα είναι ότι αντιμετωπίζουν όλα τα κεφάλια λες και είναι το ίδιο όπως λες φίλε Χρήστο.

Επίσης το ζεστό νερό, το συχνό λούσιμο με σαμπουάν τίγκα στα πετρελαιοχημικά και αρώματα, ο ζεστός αέρας στο πιστολάκι και το ζελέ στο τέλος πραγματικά δεν κάνει καλό σε κανένα κεφάλι. Δηλαδη και τίγκα στην τρίχα να ήμουν πάλι μπορεί να είχα πρόβλημα με τη νοοτροπία τους.
Τυχερές οι γυναίκες θα έλεγα που έχουν μαλλί μακρύ και δεν έχουν θέμα όσο και να το ταλαιπωρούν με χημικά (βαφές-σαμπουάν-λακ) και πιστολάκια...

Στην περίπτωση μου τελικά επειδή δεν ήθελα να το λούσω με σαμπουάν σήμερα (και να τα ταλαιπωρήσω έτσι πάλι) χρησιμοποίησα μαγειρική σόδα αραιωμένη σε 200 ml νερό... Αρχικά σκέφτηκα ότι μπορεί να μην κάνει δουλειά μιας και το διάβασα στο ιντερνετ σε ένα site με μυστικά ομορφιάς αλλά το διάβασα και στο φόρουμ εδώ! Η σόδα γενικά είναι ένα ήπιο αλκαλικό, δηλαδή έχει καθαριστικές δυνατότητες και είναι φυσική κατά κάποιο τρόπο μιας και την τρώμε...

Τελικά το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Το μαλλί όντως καθάρισε σα να το έλουσα με σαμπουάν, απέκτησε πάλι τη φυσική του όψη και η τρίχα δε δείχνει καθόλου θαμπή και ταλαιπωρημένη από το ζελέ που με πέρασαν χθες το απόγευμα.

Ίσως ναι θα πρέπει να το κάνω μόνος μου το κούρεμα ή να αραιώσω αρκετά την επίσκεψη στα scissorhands.

weznem

Well-Known Member
τα περισσοτερα κομμωτηρια χρησιμοποιουν σαμπουαν της πλακας το 5κιλο 2 ευρω.. και δεν υπαρχουν διαφορετικα σαμπουαν αναλογα με τις αναγκες του τριχωτου διοτι καταλβαινεις οτι το λουσιμο θα επρεπε να κοστιζει 7ευρω..απο κει και περα συμφωνω σε οτι λετε διοτι οι περισσοτεροι το μονο που κανουν ειναι να μετρανε το χρονο σε χαμενα λεφτα οποτε βιάζονται και παραμεριζουν την ποιοτητα της δουλειας για διαφορους λογους ειτε επειδη δεν ειναι τεχνικα κατερτισμενοι ειτε επειδη τους νοιαζει μονο τα λεφτα.. το επαγγελμα μας πρεπει να συνδυαζει τον επιχειρηματικο μετον καλλιτεχνικο τομεα αν καποιο υπερισχει του αλλου και δεν λειτουργει με αρμονια υπαρχει προβλημα.. εγω που ειμαι τελειομανης και με ενδιαφερει να κανω καλα την δουλεια μου στο κομμωτηριο που δουλευω με πιεζουν συνεχως για πιο <εμπορικα> κουρεματα και ας μην ειναι καλα...αδυνατουν να καταλαβουν οτι δεν μπορω να το κανω αυτο..διοτι με αυτον τον τροπο δεν ειμαι ευτυχισμενος εγω επειδη μειωνω την δουλεια μου και δεν κανω με συνεπεια και σεβασμο αυτο για το οποιο πληρωνομαι(κομμωτηριο) απο τα λεφτα του πελατη...
εγω στο κομμωτηριο που δουλευω οταν λουζομαι εχω φαγουρα,επισης σταακεφαλια των πελατων παρατηρω μια δυσοσμια που εκπνεει η τριχα προφανως απο το σαμπουαν...
πλεον παω το δικο μου σαμπουαν οταν θελω να λουστο με μασαζακι :)
τελος να τονισω οτι δυστυχως και οι πελατες δεν εχουν υψηλα κριτηρια.. στο μεγαλυτερο ποσοστο.. στραβοκουρευει ο αλλος και ακους την πελατισσα ωραιο κουρεμα μου εκανες.. και εγω απορω μα τι δι@ολο ποσο δυσκολο ειναι να ριξει ολα τα μαλλια μπροστα απο τους ωμους και να δεις οτι ειναι στραβοκουρεμενα ασε τα λαθη στο φυλαρισμα(διαφορετικα μηκη σταμαλλια)..πραγματικα τραγικο για εμενα...γι αυτο και αν ανοιγε ενα κομωτηριο που σεβοταν ολα αυτα που θεωρητικα συμφωνουμε και ειχε 30 ευρω το κουρεμα το γυναικειο και 15-20 το ανδρικο θα εκλεινε .. ενω τα αλλα που πετσοκουρευουν εχουν δουλεια...
το ντεκαπαζ που χρησιμοποιουμε στην δουλεια κοστιζει 2 ευρω τα 500γρ το δικο μου κοστιζει 25 ευρω τα 500γρ οι βαφες τους εχουν 1ευρω η μια οι βαφες οι επνωμυες wella-loreal κοστιζουν 5 ευρω η μια.. ετσι μπορει πλεον η βαφη στο κομμωτηριο να κοστιζει 20 και 30 ευρω αν προσθεσεις και προσωπικο που δουλευει 10ωρα για 150 ευρω ο ενας, 300 ευρω ο αλλος, μηδεν δωρα- επιδοματα 1 ενσημο το μηνα κτλ.. ετσι πεφτει η τιμη στο κομμωτηριο.. οτι χανεις σε ποιοτητα το κερδιζεις σε χρημα και οτι κερδιζεις σε ποιοτητα το χανεις σε χρημα...

καποτε η βαφη στο κομμωτηριο κοστιζε 40-50 ευρω τωρα 20-30 ευρω και δεν αναρωτιετε καμια πως δι@ολο ειναι τοσο φθηνα οταν εχουμε τοσα εξοδα??απο που τα κοψαμε?ποσο μυαλο θελει?απο την ποιοτητα και απο τον εργαζομενο κοπηκαν...

joner

Member
Και νόμιζα οτι ήμουν ο μόνος που με πείραζε το σαμπούαν και τα κερία του κομμωτηριού!!
Για να μην πω όταν στο τέλος ήθελαν να μου βάλουν ζελέ μου τα έφτιαχναν να φαίνομαι οσο πιο καράφλα γίνεται και όλα αυτά πριν από 5 χρόνια που ακόμα το πρόβλημα δεν ήταν εμφανές!
@weznem
Τι γνώμη έχεις για το powder-dust για styling?
ένα καλό που έχει είναι οτι έχει ματ τελειώμα για μένα.

Έτσι όπως τα λες. Το σαμπουάν και τα ζελέ πάνε και τα παίρνουν 2 ευρώ τα 5 κιλά, ποιότητα...

Καλά το γυναικείο μαλλί στο κομμωτήριο που όλες/όλοι το βλέπουν και το θαυμάζουν και το θεωρούν εντυπωσιακό είναι προσωρινό. Θέλω να πω ότι μετά από 2 μέρες max γίνεται κ0λ0ς πάλι.
Σαν το toppik ένα πράμα .
Βαφές έχω ακούσει ότι πολλές γυναίκες κάνουν μόνες στα σπίτια τους και ας έχουν πέσει οι τιμές στο κομμωτήριο...

Σε αντρικό κούρεμα max σε 5 λεπτά σε έχουν κουρέψει. Σταματάει και σου λέει "εδώ είσαι μην τα πάρεις άλλο", "θα φαίνονται άδεια", "αυτο το μηκος σου πάει" κ.ο.κ.

Μα ρε τύπε θα θέλω κούρεμα σε 15 μέρες πάλι, αν ήταν να μου πάρεις τις μύτες θα το έκανα σπίτι μόνος μου... έλεος.
Επίσης οκ να βάλεις πιστολάκι, αλλά ρε άνθρωπε μη μου το βάζεις στο τέρμα ζεστό και μου το πας σε 1 mm απόσταση από τα μαλλιά... Θα κάψεις την τρίχα, σε λεπτό μαλλί αυτό είναι θάνατος...

Πραγματικά παιδιά πέρα από extreme κουρέματα, ψαλιδιές, βαφές και φρου φρου μήπως θα πρέπει να τους κάνουνε κάνα σεμινάριονα μάθουν 5 πράγματα για την υγεία της τρίχας και πώς θα πρέπει να της συμπεριφέρονται;

joner είπε:
Για να μην πω όταν στο τέλος ήθελαν να μου βάλουν ζελέ μου τα έφτιαχναν να φαίνομαι οσο πιο καράφλα γίνεται και όλα αυτά πριν από 5 χρόνια που ακόμα το πρόβλημα δεν ήταν εμφανές!

Μέγιστη αλήθεια... Πραγματικά ή κακόγουστοι είναι ή να τελειώσουν να πάρουν τα λεφτά δλδ αντιεπαγγελματίες... Σπάνια πέτυχα καλό κομμωτή και για να πω την αλήθεια μόνο 1-2 φορές κάτι κοπελες πετυχα που οκ είχαν και αυτές θεματάκια αλλά σε σχέση με άλλους ήταν καλές και πρόσεχαν...

sadman73

Member
καλα τα σαμπουαν ,και τα λουσιματα,και τα ζελε κ.τ.λ αυτα ειναι πταισματα μπροστα στα ατροχιστα ψαλιδια,που τραβανε την τριχα και μετα κοβουν(αν κοβουν)Μ χει συμβει πολλες φορες σε διαφορετικα μαγαζια,το θεμα ειναι οτι σε πολλα απο αυτα βλεπεις τα διπλωματα μεσα απο το καθρεφτη,πισω και λες τι γινετε ρε π#στη μου που ηρθα!!
και αν πας τη αλλη μερα και τους πεις εδω πετανε,σου λεει"φταει η φυτρα της τριχας"!!!

weznem

Well-Known Member
sadman73 είπε:
καλα τα σαμπουαν ,και τα λουσιματα,και τα ζελε κ.τ.λ αυτα ειναι πταισματα μπροστα στα ατροχιστα ψαλιδια,που τραβανε την τριχα και μετα κοβουν(αν κοβουν)Μ χει συμβει πολλες φορες σε διαφορετικα μαγαζια,το θεμα ειναι οτι σε πολλα απο αυτα βλεπεις τα διπλωματα μεσα απο το καθρεφτη,πισω και λες τι γινετε ρε π#στη μου που ηρθα!!
και αν πας τη αλλη μερα και τους πεις εδω πετανε,σου λεει"φταει η φυτρα της τριχας"!!!

αν εννοεις οτι ειναι στο μηκος μια τριχα πιο μακρια θα τους εφυγε και θελουν να δικαιολογηθουν ακομα και αν αυτο που θα πουν τους κανει ακομα πιο ηλιθιους..

αν εννοεις να πετανε τριχες-τριχακια μεμονωμένα μαλλον φταιει το ψαλιδι αραιωματος με τα δοντακια απο την μια πλευρα..εχει γινει μοδα και το βαζουν παντου διχως να ξερουν ποτε πρεπει και πως να χρησιμοποιηθει.. σε λεπτα μαλλια για παραδειγμα απαγορευεται να χρησιμοποιειται..
μεγαλη κουβεντα τα εργαλεια,οταν δεν βλεπεις σοβαρα την δουλεια σου εκει ξεκινανε ολα.. παιρνουν ψαλιδια των 30 ευρω.. εμενα τα ψαλιδια μου κοστιζουν 150 ευρω το πρωτο που πηρα-300 το δευτερο και 350 το ψαλιδι αραιωματος... και επειδη δεν ειμαι ευχαριστημενος ετοιμαζομαι για εναkasho ιαπωνικο καλο αξιας 400 ευρω.. οταν ο μισθος μου αγγιζει τα 350 ευρω πλεον.. ολα ειναι θεμα προτεραιοτητων στην ζωη.. τα "καλα" ψαλιδια ξεκινανε απο τα 600 με 700 ευρω κα πανω τα μετρια προς καλα απο τα 300 και πανω και κατω απο τα 150 ευρω ειναι ξεφτιλα ψαλιδια.. με απλα λογια..

joner είπε:
Και νόμιζα οτι ήμουν ο μόνος που με πείραζε το σαμπούαν και τα κερία του κομμωτηριού!!
@weznem
Τι γνώμη έχεις για το powder-dust για styling?
ένα καλό που έχει είναι οτι έχει ματ τελειώμα για μένα.

ποιο ειναι αυτο το προιον φιλε?δεν το γνωριζω...
παντος ο πηλος για αραια μαλλια ειναι οτι καλυτερο..αλλα ο σκληρος πηλος οπως ο Label την tonny&guy αν και κοστιζει κανα 18 ευρω... νομιζω οριστε το λινκ http://store.toniandguy.com/product/347/label.m-matt-paste

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

hairlosscursed

Well-Known Member
Κομμωτηριο...ωραιες αναμνησεις...18 χρονια εχω να το ζησω.θυμαμαι ομως με μεγαλη συγκινηση οταν πηγαινα πιτσιρικας και του ελεγα" παρε μου τον ογκο".που να φανταζομουν τοτε τι θα ακολουθουσε..ας αφησουμε λοιπον τα κομμωτηρια για αυτους που μπορουν.τον ανθρωπο ο οποιος ΔΕΝ εχει ΑΑ δεν τον πειραζει ουτε το καυτο νερο ουτε τα κακης ποιοτητας ζελε κλπ κλπ.αυτα αφορουν την ρατσα μας δυστυχως.

athenian

Well-Known Member
Αν πας στο κομμωτηριο φρεσκολουσμενος αποφευγεις το φθηνο σαμπουαν.Επισης την ωρα που σε στεγνωνουν με το πιστολακι αν τους πεις να το κατεβασουν σκαλα γιατι ζεσταινεσαι γλιτωνεις και την θερμοκρασια.Δεν υπαρχει λογος αποχης.Κανενας δεν μπορει να κανει ωραιο κουρεμα μονος του.

joner

Member
weznem είπε:
ποιο ειναι αυτο το προιον φιλε?δεν το γνωριζω...
παντος ο πηλος για αραια μαλλια ειναι οτι καλυτερο..αλλα ο σκληρος πηλος οπως ο Label την tonny&guy αν και κοστιζει κανα 18 ευρω... νομιζω οριστε το λινκ http://store.toniandguy.com/product/347/label.m-matt-paste
Αυτό για παράδειγμα
http://www.amazon.com/Schwarzkopf-OSiS-Dust-It-Mattifying/dp/B003UTEE32
έχει και βιντεάκια στο youtube να δείς.

@joner

Μπορείς να μας πει τι ακριβώς κάνει αυτό; Αν κατάλαβα καλά είναι για κράτημα απλά είναι σε σκόνη (σαν πούδρα δλδ) και πώς κρατάει; Η δεν κρατάει και δίνει ματ υφη στα μαλλιά;;

joner

Member
dimitris__27 είπε:
@joner

Μπορείς να μας πει τι ακριβώς κάνει αυτό; Αν κατάλαβα καλά είναι για κράτημα απλά είναι σε σκόνη (σαν πούδρα δλδ) και πώς κρατάει; Η δεν κρατάει και δίνει ματ υφη στα μαλλιά;;

Εγώ έχω ένα άλλης μάρκας, δεν είναι για τριχόπτωση είναι καθαρά προιόν styling.
Αυτό που έχω είναι σαν σκόνη το ρίχνεις στα μαλλία σου έχει πολύ δυνατό κράτημα και του δίνει ματ τελειώμα. Άμα έιχα και μαλλία θα το χρήσιμοποιούσα συνέχεια!!!:beach:

joner

Member
Εμένα το έιχε ο κομμωτής μου και έκανε 15 euro..
Αυτό του λινκ δεν το έχω δεί αλλά πιστευω περίπου τα ίδια μπορεί να το έχουν και σε μαγαζιά με είδη κομμωτικής γιατί το βάζουν και γυναίκες για έξτρα όγκο!

Όγκο δίνει όντως;; Mιλάω για τη δική σου περίπτωση γιατί στα χαρακτηριστικά του αναφέρεται ότι δίνει όγκο στη ρίζα...
Kάνει και για όλη την τρίχα ή βάζεις μόνο στις ρίζες;

O όγκος αυτός κρατάει;;;

Επίσης μετά αφήνει λαδίλα ή θέλει λούσιμο ή μπορείς να κοιμηθείς με αυτό πχ όπως με το ζελέ;

Σόρρυ για το πρήξιμο και τον καταιγισμό ερωτήσεων αλλά με ενδιαφέρει το εν λόγω προιον γιατί διαβάζω πολύ καλές κριτικές...

Μπλουζα