Κληρονομικότητα?

patataki

New Member
Καλησπέρα! έπειτα από ψάξιμο στο διαδύκτο βρήκα αυτό το φόρουμ και μου φάνηκε πολύ καλή ευκαιρία να ρωτήσω κάτι! :)

Έχω ακούσει ότι ο κυριότερος λόγος να χάσεις τα μαλλιά σου είναι η κληρονομικότητα, αλλά δεν καταλαβαίνω από που προέρχεται? από την μεριά της μητέρας ή του πατέρα?

πχ εμένα ο πατέρας μου είναι 55 και έχει κανονικά μαλλιά χωρίς αραίωση, το ίδιο και ο πατέρας του. Αλλά από το σόι της μάνας μου ο παππούς μου άρχισε να χάνει τα μαλλιά του από τα 18!!! αυτό σημάνει ότι θα τα χάσω και εγώ?

Και κάτι άλλο, έχω ακούσει ότι η ζελατίνη δυναμώνει τα μαλλιά..είναι αλήθεια?

αυτά από μένα, ευχαριστώ! :beerc

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

xk

Active Member
Απ: Κληρονομικότητα?

δεν ειναι κατι 100% σιγουρο....παλια λεγανε απο τον πατερα τωρα τελευταια λενε απο την μανα...εγω λεω οτι παιζει μεγαλη μιξη,κατι θα παρεις απο το ενα σοι κατι απο το αλλο...εγω πχ μοιαζω πολυ στον πατερα μου,ειδικα στις τριχες στο κεφαλι και σωμα εχουμε ακριβως τα ιδια γι αυτο ελπιζω οτι θα μεινω εδω που ειμαι σε norwood
η αδερφη μου για παραδειγμα δε μοιαζει σε κανεναν απο τους γονεις μου,καμια σχεση λεμε....η μανα μου εχει πεντε αδερφια με διαφορα χαρακτηριστικα ο καθενας....ε η αδερφη μου ειναι λες και εχει παρει ενα χαρακτηριστικο απο τον καθενα!
Τα δικα μου γονιδια το 90% ειναι απο τους γονεις μου ενω της αδερφης μου ειναι ουτε το 20%!!...και οχι δεν εγινε λαθος στο μαιευτηριο ;D

ασε μεγαλη κουφαλα το dna ΔΕ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΚΡΗ

sito

Active Member

Συγκεκριμένα για την αλωπεκια είχα διαβάση μια πολυ ευστοχη φραση οσον αφορα την κληρονομικοτητα. Το αν θα σου πεσουν τα μαλλια η οχι ειναι "genetic lottery" δηλαδη καθαρα θεμα τυχης με καποιον να εχει λιγες πιθανοτητες παραπανω καποιον λιγες λιγοτερες.

Μετα απο διαβασμα και προσωπικη παρατηρηση εχω καταληξει οτι γενικα οι λευκοι εχουν σχεδον ΟΛΟΙ μεσα τους το γονιδιο της φαλακρας. μπορει καποιος να εχει πατερα, παππου και προππαπου με φουλ μαλλι και αυτος να ειναι καμπριο οπως και το αντιθετο. Γιατι γενιακ (αποτι λενε) οι πληροφοριες στο DNA πανε μεχρι 7 γενιες πισω. Δηλαδη μπορει να εχεις εσυ ενα γενετικο γνωρισμα (π.χ. γαμψη μυτη, γαλαζια ματια ή καραφλα) το οποιο δεν εχει εκδηλωθει ουτε σε εσενα ουτε στον πατερα σου, βασικα μπορει να μην εχει εκδηλωθει ουτε στις 7 γενιες πισω, αλλα αυτη η πληροφορια να μενει στο dna σου και να εκδηλωθει ειτε στο παιδι σου, ειτε στον ανυψιο σου. κτλ. Γενικα μπερδεμα.

Αλλα οσον αφορα το δικο μασ θεμα με βαση τα προηγουμενα μου συμπερασματα ειναι καθαρα θεμα τυχης. "Genetic lottery" που λενε και οι Αμερικανοι.

JackSheppard

New Member

Επισης επειδη οι περισσοτεροι ειμαστε αντρες, και κοιταμε τα υπολοιπα αντρικα κεφαλια στις οικογενειες μας, μπορει ΑΑ ή Ανδρογενετικη γυναικειου τυπου να εχουν και γυναικες, που τους εχει εκδηλωθει σε μεγαλη ηλικια κιολας! Ειναι εντελως τυχαιο παντως απ οσο ξερω κι εγω. Επισης μπορει να διαφερει ο βαθμος της ΑΑ. Πχ πατερας NW5 παιδι NW3 και το αντιστροφο.

Για τη ζελατινη δεν καταλαβα ακριβως την ερωτηση, μιλας σαν διατροφη, ή τοπικα; Χλωμο παντως να βοηθαει σε κατι...

Avolonte

Everyday Hero
JackSheppard είπε:
Επισης επειδη οι περισσοτεροι ειμαστε αντρες, και κοιταμε τα υπολοιπα αντρικα κεφαλια στις οικογενειες μας, μπορει ΑΑ ή Ανδρογενετικη γυναικειου τυπου να εχουν και γυναικες, που τους εχει εκδηλωθει σε μεγαλη ηλικια κιολας! Ειναι εντελως τυχαιο παντως απ οσο ξερω κι εγω. Επισης μπορει να διαφερει ο βαθμος της ΑΑ. Πχ πατερας NW5 παιδι NW3 και το αντιστροφο.

Για τη ζελατινη δεν καταλαβα ακριβως την ερωτηση, μιλας σαν διατροφη, ή τοπικα; Χλωμο παντως να βοηθαει σε κατι...

Κ γω δεν εχω ακουσει κατι για ζελατινη,αν ξερει καποιος ας παραθεσει πληροφοριες..

Τι θα λεγατε να γραφαμε εδω ο καθενας απο που εχει παρει τα κληρονομικα χαρακτηριστικα οσον αφορα το μαλλι;; ετσι σαν μινι δειγματολογιο

Μπλουζα