Ισοτρετινοΐνη

Πριν κάποιο διάστημα διάβασα εδώ στο forum το thread περί ισοτρετινοΐνης, όπου ο γραφών είπε πως με τη μειωμένη λιπαρότητα είδε το μαλλί του να δυναμώνει και να πέφτει λιγότερο. Παραθέτω το λινκ παρακάτω.

Σίγουρα έχω μπει σε σκέψεις από τότε, καθώς τα μαλλιά μου, και ιδιαίτερα το πρόσωπό μου είναι υπέρβολικά λιπαρά. Τη μέρα μετά το λούσιμο, η λιπαρότητα είναι πάρα πολύ έντονη. Παρόλα αυτά δεν έχω ακμή, και γενικά δε βγάζω καθόλου σπυριά.

Να σημειώσω πως τους κρύους μήνες, το μαλλί μου δεν πέφτει σχεδόν καθόλου, αφού -υποθέτω- ξεραίνομαι κάπως από το κρύο, ενώ το καλοκαίρι γίνεται χαμός σε θέμα απώλειας. Συζήτησα πρόσφατα λοιπόν το ζήτημα της λιπαρότητας με τη γυναικολόγο μου.

Να σημειώσω πως πρόσφατα μου διαγνώστηκαν πολυκυστικές σε πολύ ήπιο βαθμό - για τις οποίες με συμβούλεψε να μην πάρω τίποτα. Οι ορμονολογικές μου εξετάσεις είναι φυσιολογικές, με πολύ χαμηλή τεστοστερόνη.
Όμως μου πρότεινε να κάνω θεραπεία με ισοτρετινοΐνη, για να ησυχάσω μια και καλή από το θέμα της λιπαρότητας και να λούζομαι σπάνια.

Σίγουρα μου ακούγεται πολύ δελεαστικό όλο αυτό, αλλά παραμένει ένα βαρύ φάρμακο με πολλές παρενέργειες και η τριχόπτωση είναι μια από τις πιο πολυσυζητημένες. Μάλιστα διαβάζω πως δεν έχεις απλώς κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά πιθανότατα να εμφανιστεί και κανένα τρίμηνο ΜΕΤΑ το τέλος της. Και πως η απώλεια μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη.

Θα ήθελα μερικές γνώμες, ιδιαίτερα ατόμων που έχουν κάνει τη θεραπεία αυτήν. Υπάρχουν άλλα άτομα, και ειδικά κοπέλες που δεν παρατήρησαν κανένα απολύτως πρόβλημα στο μαλλί τους; Δε ξέρω τι να κάνω, γιατί αφ' ενός ακούγεται σαν "επένδυση" για το μέλλον, αλλά αφ' ετέρου μπορεί θέλοντας τα πολλά, να χάσω και τα λίγα. Ξαναλέω πως ακμή δεν έχω καθόλου.

http://www.hairlossgr.com/threads/Οριστικη-διακοπη-τριχοπτωσης-με-ισοτρετινοινη.10323/

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα