Θα ήθελα συμβουλές για το σμήγμα!

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

spyrakos

New Member
Γεια χαρά. Θα ήθελα τα φώτα σας αν είναι εύκολο! ;)

Γενικά έχω αραιωμένους κροτάφους και η hairline πηγαίνει πίσω αργά και σταθερά :p Έχω πολύ λιπαρά μαλλιά, (και επιδερμίδα) με αποτέλεσμα να πρέπει να λούζομαι κάθε μέρα. Αυτό που έχω παρατηρήσει, ειναι ότι αν μια μέρα δεν λουστώ, έχω σχετική φαγούρα και όταν ξύνομαι, βγάζω μικρά, σκληρά "μπαλάκια" (;) από τις ρίζες των τριχών. Αν περάσει και 2η μέρα χωρίς να λουστώ, πολλαπλασιάζονται και ίσως είναι μεγαλύτερα/σκληρότερα. Είναι ασπρα, σαν να αυτά που μπορεί να έχουν τα σπυράκια της πλάτης. Όχι πύον, πιο στερεό. Αυτό να φανταστώ ότι είναι το σμήγμα, ε;
Αυτό που παρατήρησα επίσης είναι ότι περισσότερη συγκέντρωση σμήγματος έχω στους κροτάφους, και στην περιοχή της hairline όπου παλιά είχα τρίχες. Στο νεκρό, πρώην γόνιμο, έδαφος δηλαδή. Διάβασα γενικά πολλά ποστ συναγωνιστών για την αντιμετώπιση του σμήγματος, αλλά άνοιξα το θέμα πρώτον για να μου επιβεβαιώσετε ότι είναι σμήγμα και δεύτερον, επειδή διάβασα διαφορετικές απόψεις αντιμετώπισης του σμήγματος.

Γενικά τι μου συμβουλεύετε να βάλω; Από σαμπουάν αρχικά. Το Fungoral κάνει για την περίπτωσή μου; Διάβασα κάποιοι που λένε όχι, το είχε πει γιατρός μάλιστα. Άλλοι λένε ναι. Αν το χρησιμοποιώ 2 φορές τη βδομάδα, τις υπόλοιπες 5, να βάζω το T-Gel; Ενας συναγωνιστής ανέφερε το Stieprox και το Ducray Selegel. Υπάρχει κάποιο άλλο; Γενικά ποια θα μου προτείνατε και σε τι αναλογίες;

Πέρα από σαμπουάν; Jojoba; Αλόη; Λοσιόν ή χυμός να τον πίνω; Κάτι άλλο;

Ζητώ συγγνώμη αν σας κούρασα. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρχουν και άλλοι με το ίδιο πρόβλημα που ίσως βοηθηθούν και εκείνοι.
Γνωρίζω ότι, κατά πάσα πιθανότητα, η τριχόπτωσή μου δεν θα πάψει αν κερδίσω τη μάχη με το σμήγμα, αλλά θα ανακουφιστώ λιγάκι.

Να 'στε καλά και αν δεν σας κάνει κόπο, δώστε μου τα φώτα σας.

Ευχαριστώ :)

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

xDante

Member
Απ: Θα ήθελα συμβουλές για το σμήγμα!

καλώς ήλθες φίλε μου στην παρέα μας..

εγώ προσωπικά την λιπαρότητα και το σμήγμα την αντιμετώπισα με τοπική χρήση οξυζενέ 3% και πλέον μπορώ να πω οτι έχω φτάσει στα όρια της ξηροδερμίας....

δες εδώ την ιστορία μου

http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,2509.0.html

spyrakos

New Member

Γεια σου xDante! Παρακολουθώ εδώ και καιρό την ιστορία σου με αρκετό ενδιαφέρον, αλλά το κακό με το οξυζενέ είναι ότι θα ανοίξει το χρώμα :/ Καλύτερα δεν θα ήταν να δοκιμάσω κάποιο σαμπουάν πρώτα; Έχεις να μου προτείνεις κάποιο από αυτά που έγραψα στο αρχικό μου ποστ; Σ' ευχαριστώ!

spyrakos

New Member

tnx heyya. Αν μου επιτρέπεις μερικές ερωτησούλες, μιας και κανείς άλλος δεν απαντάει :p

1.Πόσες φορές τη βδομάδα;
2.Μόνο αυτό ή σε συνδυασμό με άλλο σαμπουάν;
3.Είχες τα ίδια συμπτώματα με εμένα; Καθάρισες ενετλώς από το σμήγμα; Αν ναι, σε πόσο καιρό;
4. Στην τριχόπτωση είδες διαφορά;

Σ' ευχαριστώ και sorry για το πριξιματάκι :p

Maria

New Member

spyrako γειά σου! εμένα στο σμήγμα με έχει βοηθήσει πολύ το emu oil- αν ψάξεις λίγο το φόρουμ θα δεις διάφορα γι αυτό. Καλό είναι να πλένεσαι με fungoral 2-3 φορές τη βδομάδα. Το Τ-gel προσωπικά δε μου άρεσε σαν αίσθηση στο κεφάλι, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να δοκιμάσεις και να κρίνεις μόνος σου. Πάντως για το emu oil έχω να πω τα καλύτερα: στο θέμα της σμηγματορροικής δερματίτιδας για μένα σκίζει!

heyya

New Member

T-Gel 2 φορές την εβδομάδα για δύο μήνες, άντε τρεις (μόλις τελειώσει το σαμπουάν κάνε παύση). Εγώ το χρησιμοποιούσα για 2 μήνες, ενώ το τελευταίο δεκάμηνο έχω κάνει εφαρμογή το πολύ 5 φορές. Αυτό το T-Gel που σου προτείνω δεν είναι τα κλασσικά της σειράς αλλά το φαρμακευτικό για αντιμετώπιση σμηγ. δερματίτιδας και πιτυρίδας. Χρησιμοποιούσα και gel αλόης. Κάπως έτσι άρχισα την θεραπεία μου (σαμπουάν με προτροπή δερματολόγου).Πραγματικά υπήρχε διαφορά από την 1η κιόλας εφαρμογής. Πάνω κάτω ίδια περίπτωση είμουν με σένα, ίσως σε λίγο καλύτερη κατάσταση.
Από τη διακοπή του σαμπουάν συνέχιζα σταθερά με gel αλόης, σαμπουάν κετοκοναζόλης (για θεραπεία τριχόπτωσης, από μόνο του σε μένα δεν έκανε τίποτα, ίσα ίσα χειρότερεψε το σμίγμα), άνοιξη - καλοκαίρι λάδι jojoba και από σεπτέμβρη χρησιμοποιώ emu oil.
Ένα χρόνο τώρα και έχω ξεχάσει τι σημαίνει σμηγμ. δερματίτιδα 8)

LOK

Member

Φίλε είσαι σχεδόν στην ίδια περίπτωση με εμένα... Κι εγώ τώρα εχω αρχίσει σιγά σιγά να το καταπολεμώ...
Έχω ξεκινήσει εδω και 20 μέρες με Τ-GEL Greasy hair (για λιπαρά μαλλιά) , με λούσιμο 5 μέρες την εβδομάδα. Το σμήγμα άρχησε να εξαφανίζεται και κάθε φορά που λούζομαι βλέπω πολύ καθαριότητα,αλλά μετα απο 3-4 ώρες τα μαλλιά μου λαδώνουν ακόμη περισσότερο...Αυτό μάλλον συμβαίνει επειδή μου ανοίγει τους πόρους και φεύγει το συσσωρευμένο 'λάδι' απο μέσα στο κεφάλι. Ελπίζω να δώ αποτελέσματα μέχρι να τελειώσει το πρώτο μπουκάλι.

Κάτι άλλο που παρατήρησα και θέλω να ρωτήσω όποιους ξέρουν, είναι ότι: Μερικές φορές στην αρχή χρήσης του T-GEL, ένιωσα ορισμένους μικρούς πονοκεφάλους...(?) και σιγά σιγά άρχησα να το ξεπερνάω... Ακόμα παρατήρησα οτι αν δε λουστώ για 2 μέρες, την 3η που λούζομαι έχω πολύ τριχώπτωση... Γιατί έτσι...? Μήπως είναι shedding και μετά regrowth...?

xDante

Member

LOK είπε:
Φίλε είσαι σχεδόν στην ίδια περίπτωση με εμένα... Κι εγώ τώρα εχω αρχίσει σιγά σιγά να το καταπολεμώ...
Έχω ξεκινήσει εδω και 20 μέρες με Τ-GEL Greasy hair (για λιπαρά μαλλιά) , με λούσιμο 5 μέρες την εβδομάδα. Το σμήγμα άρχησε να εξαφανίζεται και κάθε φορά που λούζομαι βλέπω πολύ καθαριότητα,αλλά μετα απο 3-4 ώρες τα μαλλιά μου λαδώνουν ακόμη περισσότερο...Αυτό μάλλον συμβαίνει επειδή μου ανοίγει τους πόρους και φεύγει το συσσωρευμένο 'λάδι' απο μέσα στο κεφάλι. Ελπίζω να δώ αποτελέσματα μέχρι να τελειώσει το πρώτο μπουκάλι.
Δεν υπάρχει ''συσσωρευμένη λιπαρότητα'' στο κεφάλι σου και εμένα έτσι μου φαίνονταν αλλά δεν λύθηκε το πρόβλημα μου.... λουζόμουν ήμουν μια χαρά για 3-4 ώρες και μετά χειρότερα.... περισσότερη λαδίλα σε σημείο να λούζομαι 2 και 3 φορές την ημέρα για να μην γυαλίζει το κούτελο και το σκαλπ.. εδω και μερικούς μήνες με το οξυζενέ βρήκα την υγειά μου καθόλου λιπαρότητα...... 8)

crossfire

Well-Known Member

LOK είπε:
Ακόμα παρατήρησα οτι αν δε λουστώ για 2 μέρες, την 3η που λούζομαι έχω πολύ τριχώπτωση... Γιατί έτσι...? Μήπως είναι shedding και μετά regrowth...?

Οτι ειναι καλο να λουζεσαι καθε μερα.....ειναι καλο
Δεν εχεις πέρισσοτερη τριχοπτωση....απλα την βλεπεις μαζεμενη γιατι δεν λουστηκες τις προηγουμενες μερες
Αυτες οι τριχες θα φευγαν ουτος η αλλως αν λουζοσουν τις προηγουμενες μερες απλα δεν θα το καταλαβαινες...
Αλλα αν το κανεις αυτο συνεχεια,να λουζεσαι ανα 3 μερες,σιγουρα σε βαθος χρονου θα εχεις μια επιβαρυνση στο τριχωτο
εχουμε πει για τους μυθους του λουσιματος
Το συχνο λουσιμο ειναι υγεια για τα μαλλια

MANKAR

Active Member

ΦΙΛΕ ΣΠΥΡΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΔΟΣΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΣΕ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΥΣ ΠΗΓΕΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΒΙΟΨΙΑ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΧΩΤΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΥΤΣΙΚΗ ΓΥΡΟ ΣΤΑ 150Ε ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑ8ΩΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑ8ΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡΙΧΩΤΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΙ ΕΧΕΙΣ .ΤΟ ΣΜΗΓΜΑ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ ΔΙΟΤΙ ΑΜΑ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ 8Α ΣΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ !!!!!ΤΟ ΣΜΗΓΜΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΝ ΑΣΦΙΚΤΙΑ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ Η ΤΡΙΧΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΕΡΜΑ (ΛΕΠΙΑ).

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

LOK

Member

xDante είπε:
Δεν υπάρχει ''συσσωρευμένη λιπαρότητα'' στο κεφάλι σου και εμένα έτσι μου φαίνονταν αλλά δεν λύθηκε το πρόβλημα μου.... λουζόμουν ήμουν μια χαρά για 3-4 ώρες και μετά χειρότερα.... περισσότερη λαδίλα σε σημείο να λούζομαι 2 και 3 φορές την ημέρα για να μην γυαλίζει το κούτελο και το σκαλπ.. εδω και μερικούς μήνες με το οξυζενέ βρήκα την υγειά μου καθόλου λιπαρότητα...... 8)

Κρίμα...και είχα μια ελπίδα...ήμουν αισιόδοξος... :'(
xDante αν θυμάσαι είχα αρχίσει να βάζω κι εγώ οξυζενέ,αλλά μετα απο 3-4 ώρες μου δημιουργούσε περισσότερη λαδίλα όπως και το Τ-Gel...
Γιατί έτσι ρε παιδιά...? Τί συμβαίνει...? Είμαι σίγουρος οτι έχω περισσότερη λαδίλα απο ότι παλιά που λουζόμουν με απλά σαμπουάν...Δε μπορεί να συμβαίνει αυτό... Αφού τώρα χρησιμοποιώ καλύτερα προιόντα... :chinscratch

xDante

Member

μία θεωρεία δική μου είναι οτι το δέρμα για να αντιμετωπίσει την απώλεια μαλλιών καθώς είναι γυμνό αρχίζει και παράγει περισσότερο σμήγμα για να καταπολεμήσει τις ξένες ουσίες που κατακάθονται στο δέρμα μας ...... 8)

LOK

Member

Τι να πω... Καλή κι αυτή η θεωρία,έχει κάποια βάση, αλλα και πάλι δεν καλύπτει... Μέχρι πριν ένα μήνα που λουζόμουν με ότι να'ναι, δεν είχα τόση λιπαρότητα... Θα περιμένω να τελειώσω όλο το μπουκάλι και βλέπουμε... Παλιότερα σε άλλο post, μου είχε πει ο blinfold οτι θα αρχήσω να βλέπω αποτελέσματα μόλις τελειώσω το μισό μπουκάλι... any way...

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα