Θανάσης Βέγγος

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

ΠΑΝΟΣ26

New Member
Απ: Θανάσης Βέγγος

ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ . ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ . ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΨΥΧΟΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΤΑΝ . ΑΝΑΝΤΙΚΑΣΤΑΤΟΣ ΚΩΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ .
 

bz

New Member
Απ: Θανάσης Βέγγος

Η μοναδική ίσως φορά που κόντεψα κυριολεκτικά να πνιγώ από τα γέλια ήταν βλέποντας το "Διακοπές στο Βιετνάμ" .

Αθάνατος
 

gezira

Member
Απ: Θανάσης Βέγγος

Θα ερανιστω μονον τη φραση μιας γνωστης ηθοποιου, που παραβρεθηκε στην κηδεια του: "Ηρθαμε εδω για να παρακολουθησουμε την Εξοδο ενος Αγιου......."....
Αυτο ηταν ο Θανασης.
Και τον ευχαριστουμε ολοψυχα, ολοι οι Ελληνες, για το ηθος, την αξιοπρεπεια, την καλοσυνη, την εργατικοτητα, τη σεμνοτητα, που απλοχερα -πλην σιωπηλα- μας διδαξε ...
Και βεβαια, θα θυμομαστε παντα το πληθωρικο ταλεντο και το αστειρευτο γελιο που μας χαρισε...
Αντιο γλυκυτατε, αντιο μεγιστε Θαναση μας..... :(
 
Απ: Θανάσης Βέγγος

beggos-300x224.jpg
 

ANAR

Well-Known Member
Απ: Θανάσης Βέγγος

Δεν είναι απλά ο κορυφαίος κωμικός που έχει περάσει ποτέ από το ελληνικό πολιτιστικό στερέωμα, και ένας εκ των κορυφαίων παγκοσμίως….

->

Είναι ένας άνθρωπος που αγαπήθηκε από τα κατώτερα λαϊκά στρώματα γιατί , σε συνεργασία με προοδευτικούς αριστερούς σκηνοθέτες όπως με το Νίκο Κούνδουρο, τον Πάνο Γλυκοφρύδη, το Ντίνο Κατσουρίδη έγραψαν ταινίες που με σκληρό τρόπο αποτύπωσαν τη φρίκη της ελληνικής καθημερινότητας για το μέσο άνθρωπο, και σατίρισαν το φασισμό, το μιλιταρισμό, την εργασιακή εκμετάλλευση…. Αλλά και σαν προσωπική στάση επέλεξε να δουλέψει ανεξάρτητα από τα συμφέροντα της εποχής και τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής, κάνοντάς μία δική του εταιρεία παραγωγής και διανομής για να φτιάχνει και να προωθεί τις ταινίες του, η οποία του επιλογή τον οδήγησε και στον οικονομικό μαρασμό…..



Άξια λόγου η προσωπική του στάση, ολιγομίλητος, αξιοπρεπής, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ στα νιάτα του για δύο χρόνια βασανίστηκε στη Μακρόνησο λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων, πράγμα που επιμελώς απέκρυπταν πάντα τα ΜΜΕ.


Ο Θανάσης Βέγγος πολεμήθηκε με λύσσα από τους επιχειρηματίες, επειδή τόλμησε να κάνει δική του εταιρεία παραγωγής, για να μην έχει αφεντικό πάνω από το κεφάλι του.

Η περίπτωσή του μάλιστα επιδεικνυόταν ως "παράδειγμα προς αποφυγή" από την κλίκα του κλάδου του, στο κλασσικό μαφιόζικο στυλ του "που πας να μπλέξεις, δεν είδες ο Βέγγος...;".



Γεια σου μεγάλε ΘΒ!
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα