Η ζωη με Covid-19

Mizerix

Active Member
Κοίταξε Πάνο έχω αναφέρει πάρα πολλές φορές (χωρίς αυτό να είναι αποδεκτό από πολλούς) ότι το όλο θέμα με την πανδημία, με τα πάρα πολλά μέτρα και τους περιορισμούς έχει κουράσει απίστευτα τον κόσμο.

Το barcode θα είχε νόημα για εμένα αν έκανε κάποιος το εμβόλιο και δεν μετέδιδε τον ιό. Από τη στιγμή που αυτό δεν συμβαίνει, το θεωρώ απίστευτα κουραστικό κάθε φορά να δείχνω το barcode και ταυτότητα παντού. Σπάσιμο νεύρων άνευ λόγου και αιτίας. Άλλο ένα μέτρο που δεν εξυπηρετεί σε τίποτα, αλλά να δεχτώ ότι αυτό είναι από τα λιγότερο «ενοχλητικά» μέτρα. Υπάρχουν άλλα μέτρα σκέτη παράνοια τα οποία έχω αναφέρει σε μερικά ποστ.

Προσωπικά προσδοκώ στην άρση αυτού του μέτρου το συντομότερο δυνατό! Αν κάποια στιγμή ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τις ΜΕΘ και το ΕΣΥ και συνεχιστεί αυτό το μέτρο, τότε θα με βάλει σε μεγάλες σκέψεις.

Όλα αυτά τα μέτρα έχω ξαναπεί πρέπει να έχουν αρχή, μέση και τέλος! Εδώ στην Πορτογαλία με σχεδόν 90% πλήρως εμβολιασμένο τον πληθυσμό, μόνο 133 άτομα στις ΜΕΘ και αποφάνθηκαν ότι ΟΛΟΙ πρέπει να κάνουν rapid test προτού εισέλθουν σε καφέ-μπαρ κλπ. Δηλαδή εγώ μετά αν αρχίσω και σκέφτομαι διάφορα, θα γίνω συνωμοσιολόγος.

Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχει να κάνει με GDPR, γιατί πρόσφατα κάναμε την ηλεκτρονική απογραφή και μόνο πώς κοιμόμαστε δεν απαντήσαμε, αλλά θεωρώ θέλουν μια γενική εικόνα για να δημιουργήσουν το «Εξοικονομώ» με τα κατάλληλα κριτήρια κλπ. Οπότε δεν νομίζω ότι έχει ως σκοπό να ελέγχει κάποιον, ειδικά στην εποχή των social media. Επίσης πέρα από αυτά, μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν κάμερες παντού, οπότε όποιος θέλει μπορεί να σε βρει-ελέγχει με πάρα πολλούς τρόπους.

Εκτίμηση κάνω, ο καιρός θα δείξει αν θα με διαψεύσει ή όχι. Απλά κάτι μου λέει θα μας σπάσουν παντελώς τα νεύρα για πάρα πολύ καιρό ακόμα, λες και δεν έχουμε άλλα σοβαρά πράγματα να ασχολούμαστε, μόνο με την πανδημία! Έχει κουράσει απίστευτα το όλο σκηνικό.

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tol

Well-Known Member
Επειδη εχω ελευθερο χρονο και τις τελευταιες μερες διαβαζω την "Ουτοπια" του Τομας Μορ, λεω να βαλω τη φαντασια μου να δουλεψει....

Αν τελικα με το εμβολιο μας εβαζαν και ενα τσιπακι (barcode....η χαρα των συνωμοσιολογων) στο αιμα μας και ανα πασα στιγμη γνωριζαν τι κανει ο καθενας, αν με αυτο το barcode υπηρχε ελεγχος των παντων, τοτε τι θα συνεβαινε;

Τοτε θα εξαλειφοταν η παρανομια. Τοτε ο καθε παρανομος, ο καθε εμπορος ναρκωτικων, ο καθε επιδοξος βιαστης και συζυγοκτονος, ο καθε παιδοφιλος, ο καθε καταχραστης δημοσιου χρηματος, ο καθε χουλιγκαν των γηπεδων, ο καθε μπαχαλακιας αναρχικος, ο καθε επιδοξος ληστης, ο καθε ανηθικος πολιτικος ή επιστημονας, ο καθε ειδους διεστραμμενος, απλουστατα δε θα εβρισκε πεδιο δρασης.

Τα παντα θα ηταν υπο απλετο φως. Τιποτα δε θα γινοταν στο σκοταδι της αφανειας. Τα λαμογια, οσοι ζουν εχοντας μοναδικο χομπι στη ζωη τους την παραβιαση των νομων, δε θα εβρισκαν προσφορο εδαφος. Ανεξιχνιαστα εγκληματα θα ερχονταν στην επιφανεια, καθε κατεργαρης θα καθοταν στον παγκο του.

Ολοι θα υπακουαν στους νομους, ολοι θα ηταν εντιμοι, γιατι απλουστατα η αδικια και η παρανομια θα αποκαλυπτοταν εν ριπη οφθαλμου.

Αλλωστε ο νομοταγης (ο ενσυνειδητα νομοταγης) πολιτης δεν εχει να φοβαται τιποτα. Κανεις δεν προκειται να τον ελεγξει, να τον τιμωρησει, γιατι ειναι αψογος στη συμπεριφορα του και στο δημοσιο και στον ιδιωτικο βιο.

Και, φυσικα, η υποταγη και η συμμορφωση στους νομους και τους κανονες που επιβαλει η ομαδικη κοινωνικη ζωη, στην αρχη θα ηταν αποτελεσμα φοβου. Οι πολιτες θα φοβουνταν το αγρυπνο ματι που τους παρακολουθει μεσα απο το τσιπακι του εμβολιου. Σιγα - σιγα, ομως, η συνηθεια θα γινόταν "ἑξη" (οπως εγραφε και ο Αριστοτελης), δηλαδη μονιμο στοιχειο του χαρακτηρα μας. Η συνηθεια αποτελει τη δευτερη φυση του ανθρωπου. Ετσι, με την παροδο των χρονων, η συμμορφωση στους νομους θα γινοταν καθημερινοτητα. Ολοι πλεον αβιαστα θα υπακουαν σε αυτους. Ολοι θα σεβονταν τον συνανθρωπο τους. Και, επιτελους, θα λειτουργουσε σωστα η κοινωνια. Οι νομοι ειναι το θεμελιο της δημοκρατιας και της ελευθεριας. Ασχετα, αν καποιοι θεωρουν εσφαλμενα οτι οι νομοι δεσμευουν την ελευθερια. Αν ο καθενας κανει οτιδηποτε γουσταρει, χωρις κανενα ελεγχο, τοτε καταστρατηγειται η ελευθερια.

Για φανταστειτε, λοιπον, φιλοι μου, εναν τετοιο κοσμο. Αγγελικα πλασμενος, αληθινος παραδεισος.

Ντριννννν....ντριννννν....ντρινννν.

Αναθεματισμενο κουδουνι!!! Με ξυπνησες, ενω ζουσα ενα υπεροχο ονειρο, ενω ζουσα σε εναν ουτοπικα ιδανικο κοσμο.

(Οπως καταλαβατε, χτυπησε το κουδουνι και πρεπει να παω στην αιθουσα, ειχα κενο αυτη την ωρα και ειπα να αφησω τη φαντασια μου να ταξιδεψει σε αλλους κοσμους, καλυτερους απο τον επιγειο)

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Παντως εγω δεν θα ειχα θεμα να βαλω και τσιπακι για να μην εχω χρημα και καρτες πανω μου ειληκρινα δεν φοβαμαι την εξελιξη αν και δεν ειμαι τοσο του εμβολιου τα αλλα δεν με φοβιζουν εφοσον δεν ειμαι παρανομος στην ζωη μου και δεν φοβαμαι τιποτα.
Μα αυτο ειναι εξελιξη σε 100 χρονια δεν θα υπαρχει δεντρο σχεδον και αρκετα ζωα θα ειναι υπο εξαφανιση για να ζησουμε θα υπαρχουν τρελα πραματα που ακομη δεν θα φανταζομαστε.

vlafo

Well-Known Member
Δάσκαλε ωραία τα λες,θα έρθω να παρακολουθήσω το μάθημα σου.

ΥΓ:Και λίγη παρανομία σε κάποια επίπεδα δε βλάπτει,εκεί θα έχουμε θέμα.
Ο George με καταλαβαίνει.:)

• Like
Reactions: tol

tol

Well-Known Member
Δάσκαλε ωραία τα λες,θα έρθω να παρακολουθήσω το μάθημα σου.

ΥΓ:Και λίγη παρανομία σε κάποια επίπεδα δε βλάπτει,εκεί θα έχουμε θέμα.
Ο George με καταλαβαίνει.:)

Καλα, φιλε vlafo...οσα εγραψα, φυσικα, δεν αφορουν εσενα και τον George.

Εσεις ειστε τα αλανια/οι παρανομοι της νυχτας!!!! :D;)

vlafo

Well-Known Member
Καλα, φιλε vlafo...οσα εγραψα, φυσικα, δεν αφορουν εσενα και τον George.

Εσεις ειστε τα αλανια/οι παρανομοι της νυχτας!!!! :D;)
Τώρα φίλε tol έχουμε καταντήσει κατοικίδια.
Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις.
Κάποιες εκλάμψεις τις έχουμε αλλά σταγόνα στον ωκεανό είναι.

Ο George όμως παραμένει στις επάλξεις,ελεύθερο παιδί είναι.
Τα διαζύγια σε επαναφέρουν στο εφηβικό παρελθόν.:)

Stratos

Well-Known Member
Καλησπέρα από Κρήτη,
Δεν έχω κάνει ακόμα το εμβόλιο, θεωρώ ότι δεν είναι απαραίτητο στην περίπτωσή μου (είμαι 44) αλλά η αλήθεια είναι ότι
τώρα τελευταία διαβάζω περιστατικά με υγιείς σε σχετικά μικρή ηλικία χωρίς νοσήματα που διασωληνώνονται και κάποιοι πεθαίνουν.
Αλήθεια ή ψέματα ποιος ξέρει?

Αρχίζω και το σκέφτομαι να το κάνω.
Ήθελα να ρωτήσω:
Επειδή είμαι δρομέας-αθλητής κλπ να προτιμήσω κάποιο συγκεκριμένο?
Να προτιμήσω Pfizer ή Johnson (αυτές τις επιλογές μου δίνει)?
Να κάνω κάποιο τεστ αλλεργίας ή αντισωμάτων πριν το κάνω?
Σε σχολείο εργάζομαι και έρχομαι σε επαφή με μαθητές κάθε μέρα.

Δεν έχω νοσήσει μέχρι τώρα (αν δεν ήμουν ασυμπτωματικός και δεν το ήξερα, ούτε κάποιο τεστ, ράπιντ, PCR κλπ έχω βγει ποτέ θετικός.)

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεν χρειάζεται να κάνεις κάποιο τεστ πριν. Σίγουρα Pfizer σε σχέση με το Johnson. Εναλλακτικά και το Moderna (αν έχεις επιλογή).

John_HDC

Εγω βρισκομαι στην 15 μερα απο αυριο σκεφτομαι να ξεκινησω δουλεια.
Στην 13 μερα εκανα αλλο ενα rapid βγηκα αρνητικος σε αυτο.
Το περασα σχετικα πολυ καλα μου εμεινε ενα βηχαλακι που ερχεται μονο αν ζεστενομαι.
6-8 μερες πυρετο ειχα τελικα με 3 μερες χαμενη οσμη.

Stratos

Well-Known Member
Το περασα σχετικα πολυ καλα μου εμεινε ενα βηχαλακι που ερχεται μονο αν ζεστενομαι.
μέχρι πόσο ανέβασες πυρετό?
πήρες κάτι αυτές τις 15 μέρες?

John_HDC

μέχρι πόσο ανέβασες πυρετό?
πήρες κάτι αυτές τις 15 μέρες?

6-8 μέρες βάζω γιατί κάποια ενδιάμεσα με έπεφτε. Σύνολο κάπου στις 8.
38,8 και από εκεί και πέρα έπαιζε 37,5-38+ και από εκεί και πέρα έως τώρα 35,5 -36 -36,5

Οξυμετρο πηρα εχω απο 96 εως 99 αν και δεν τα πολυ εμπιστευομαι τοσο.
Αναπνοη δεν ειχα κανενα θεμα.

Αυτα παρακάτω έπαιρνα ισως ειναι υπερβολικα οπως το μεσουλιτ το οποιο δεν ειχα ιδιαιτερους πονους. Το σιροπι προληπτικα αν και νομιζω δεν κανει.

Απο εκει και περα 6 μερες αντιβιωση απο 2 χαπια την ημερα μαζι zitrhomax.

Eνα σιροπι το Suomicon 50 ευρω δεν το πηρα καν μου το πασαρε η φαρμακοποιος μου που ρωτησε γιατρο για αυτην την περιπτωση με τοσα πολλα αναγουλιασα.

Τα βασικα ειναι ντεπον,ζιθρομαξ και καμια βιταμινη. Το terra ειναι πρωτογαλα.

264070276_1246618505859337_7054018411801695898_n.jpg

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Stratos

Well-Known Member
38,8 και από εκεί και πέρα έπαιζε 37,5-38+ και από εκεί και πέρα έως τώρα 35,5 -36 -36,5

Αυτα παρακάτω έπαιρνα ισως ειναι υπερβολικα οπως το μεσουλιτ το οποιο δεν ειχα ιδιαιτερους πονους. Το σιροπι προληπτικα αν και νομιζω δεν κανει.

Eνα σιροπι το Suomicon δεν το πηρα καν μου το πασαρε η φαρμακοποιος μου που ρωτησε γιατρο για αυτην την περιπτωση με τοσα πολλα αναγουλιασα.

Προβολή συνημμένου 42979
οπλοστάσιο φίλε.
τόσα πολλά χρειάζονται?

John_HDC

οπλοστάσιο φίλε.
τόσα πολλά χρειάζονται?

Οχι ολα αλλοι την εβγαλαν με ντεπον μονο.
Αναλογος πως θα εισαι μπορει να χρειαστεις και νοσοκομειο.
Εγω πιστευω το ξεπερασα εκτος αν φερω κανα υποτροπιασμο. Δεν νομιζω.

John_HDC

Καλα το μεσουλιτ εχει απαγορευτει σε αρκετες χωρες τις ευρωπης και αμερικη και κανονικα απαγορευεται να πωλητε σε συσκευασια των 30 χαπιων. Μολις διαβασα παρενεργειες η και θανατο καλυτερα λες εμβολιο. χαχα

Mizerix

Active Member

Eνα σιροπι το Suomicon 50 ευρω δεν το πηρα καν μου το πασαρε η φαρμακοποιος μου που ρωτησε γιατρο για αυτην την περιπτωση με τοσα πολλα αναγουλιασα.

Προβολή συνημμένου 42979

Τζον όλα αυτά στα είπε γιατρός να τα πάρεις ή από μόνος σου? Καλό είναι να μη δείχνουμε φωτογραφίες γιατί πολύς κόσμος μπορεί να τα δει και να αρχίσει να τα παίρνει μόνος του σε περίπτωση που κολλήσει κορωνοϊό. Θα μου πεις, μα ειναι δυνατόν? Θα σου πω είναι και παραείναι γιατί αν εδώ μέσα πολλοί παραφράζουν καθετί που λέω και το ερμηνεύουν όπως βολεύει το κάθε «αφήγημα», φαντάσου τί έχει να γίνει με τη δύναμη μιας εικόνας.

Εγώ αυτό που λέω σε όλους ανεξαιρέτως όταν κολλάνε, ψυχραιμία αλλά να είστε «αλέρτ» και να μιλάτε συχνά με τον γιατρό σας. Δηλαδή μην περιμένει ο άλλος αν έχει πολύ βήχα να απευθυνθεί σε γιατρό την 8η-9η ημέρα της νόσου.

John_HDC

Η γιατρός με είπε μόνο ντεπον και μεσουλιτ τίποτε άλλο διότι την έλεγα ότι είμαι χαλαρά... η φάρμακοποιος που είναι φίλη μας οικογενειακή μου είπε να πάρω τα ζιθρομαξ και το κορτινοζουχο σιροπι μην περιμένω να πάω και νοσοκομείο έτσι προληπτικά. Τις βιταμίνες με επριξε η αδερφή μου να πάρω έδινα στα παιδιά όταν κόλλησαν αν και όλοι τους έκαναν πλεον τα εμβόλια.
Το σωστό είναι να μιλάει ο καθένας με τον γιατρό του γιατί ο καθένας γιατρός λέει και τα δικά του.

Stratos

Well-Known Member
Καλα το μεσουλιτ εχει απαγορευτει σε αρκετες χωρες τις ευρωπης και αμερικη και κανονικα απαγορευεται να πωλητε σε συσκευασια των 30 χαπιων. Μολις διαβασα παρενεργειες η και θανατο καλυτερα λες εμβολιο. χαχα
για την ιβερμεκτίνη δεν σου είπε τίποτε ο γιατρός?
ακούγεται από πολλούς (δεν ξέρω φυσικά αν ισχύει) ότι θεωρείται το καλύτερο για την αντιμετώπιση του covid

Andreas10

Active Member
Φίλε εγώ που κόλλησα πριν από 2 βδομαδες παρόλο που δεν με ταλαιπωρησε μου άφησε τρομερό κουσούρι στην όσφρηση. Ήμουν μέσα στην οριτζιναλ την Κυριακή με τα καπνογόνα μπροστά στη μούρη μου και δεν καταλάβαινα Χριστό. Θα τύχει καμία διαρροή υγραερίου στο σπίτι και θα πάω σαν το σκυλί στα αμπελι :p

Mizerix

Active Member
Η γιατρός με είπε μόνο ντεπον και μεσουλιτ τίποτε άλλο διότι την έλεγα ότι είμαι χαλαρά... η φάρμακοποιος που είναι φίλη μας οικογενειακή μου είπε να πάρω τα ζιθρομαξ και το κορτινοζουχο σιροπι μην περιμένω να πάω και νοσοκομείο έτσι προληπτικά. Τις βιταμίνες με επριξε η αδερφή μου να πάρω έδινα στα παιδιά όταν κόλλησαν αν και όλοι τους έκαναν πλεον τα εμβόλια.
Το σωστό είναι να μιλάει ο καθένας με τον γιατρό του γιατί ο καθένας γιατρός λέει και τα δικά του.

Ρε Τζον δεν υπάρχει προληπτικά κλπ, γιατί στην Ελλάδα ειδικότερα κάνουμε όλοι ανεξαιρέτως αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών και άλλων σκευασμάτων κι όταν για παράδειγμα εσύ χρειαστείς πραγματικά μια αντιβίωση για κάποιο πρόβλημα, τότε επειδή ο οργανισμός σου έχει αναπτύξει «ανοσία» στο Χ σκευάσμα, αυτό μπορεί να μην σε πιάνει και τότε ζήτω που κάηκες.

Μπλουζα