Η ζωη με Covid-19

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εκατομμύρια ερευνητές ? Αυτό το αστρονομικό νούμερο απο ποια στοιχεία προκύπτει ? Είσαι σίγουρος οτι το πολιτικό κόστος θα είναι να μην επανεκλεγούν ? (είμαι βέβαιος οτι θα ξαναβγουν - προσωπική εκτίμηση). Ο covid είναι το υπαρκτό πρόβλημα, το να μας ελέγχουν είναι το αποτέλεσμα του τεστ: πόσες ελευθερίες μπορεί να θυσιάσει κάποιος και για πόσο καιρό με την υπόσχεση να πάρει την ζωή του πίσω? . Γενικά βλέπω οτι είσαι καλοπροαίρετος και ρομαντικός και εγώ τέτοιος είμαι, αλλά για να δεχθώ οτι όλα είναι μέλι γάλα, θα πρέπει να αποδεχθώ οτι και οι πόλεμοι γίνονται απλά για την ελευθερία των ανθρώπων ή οτι τα οικονομικά σκάνδαλα που ξεσπούν είναι απόρροια συκοφαντίας ή ο Πασχάλης δεν κεράτωσε την γυναίκα του και απέκτησε παιδί, αλλά έκανε ένα στιγμιαίο λάθος.
Βασικά ήθελα να γράψω ένα σεντόνι για τις έρευνες και για το πόσοι άκυροι (μη επιδημιολόγοι που οι έρευνες τους αναπαράγονται απο τα ΜΜΕ) με το αντικείμενο έκαναν jump in στην ευκαιρία για έρευνα (funding πακτωλού χρήματος) αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα που μπορείς να πάρεις μια ιδέα στο Reset : The Science of Crisis and Recovery.
Εδώ πάνε στο survivor να παίξουν και κάνουν μούγκα στην στρούγκα για οτιδήποτε αρνητικό χρόνια μετά λόγω των συμβολαίων , εσύ πιστεύεις οτι ο επιστήμονας εργάζεται πάνω σε κάτι τόσο σημαντικό και θα δώσει την πληροφορία αυτογενή στο πιάτο ? Μακάρι να αποδειχθεί μελλοντικά οτι γινόμαστε αποδέκτες όλων των δεδομένων. Άλλωστε όποιος επιστήμονας έχει αντίθετη άποψη είναι ψεκασμένος.
Ψεκασμένο να το δεχτώ απο έναν άλλο επιστήμονα(με αιτιολογία), αλλά απο τον Τάκα τον Γουαδαμάκαφον που δεν γνωρίζει απο ποια μεριά μπαίνει το τσιρότο, ε όχι.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

οχι απλα απαντησα με τον ιδιο ακριβως τροπο στην δικη σου αγενεια. Και σκεψου οτι ουτε καν απευθυνθηκα σε σενα αλλα εσυ το εκανες:

οποτε δεν εχω εγκεφαλο..

παμε στο επομενο.

Για μενα, προσωπικη αποψη, ειναι καθαρη συνωμοσιολογια. Υπαρχουν βαθμιδες εχω ξαναπει.

Εξυπνος εισαι οταν καταλαβαινεις οτι δεν ξερεις. Οτι υπαρχει η πιθανοτητα (βεβαιότητα θελω να πω) οτι καποιοι που εχουν φαει εκατομμυρια εργατοωρες πανω στο αντικειμενο που εχουν σπουδασει και τελικα εισηγούνται πως να χειριστουμε την κατασταση, ξερουν περισσοτερα απο καποιον που απλα σκεφτηκε στο ντουζ την λυση για την πανδημια. Η την ωρα που βγηκε περιπατο, για καφε κτλ.

Καλο ειναι που προσεχεις (αλλοι δεν το κανουν) αλλα δεν αρκει. Οσοι δεν εμβολιαζεστε κανετε κακο στο συνολο. Αυτο δεν ειναι καν προσωπικη αποψη, οπως η προηγουμενη.

Το ότι σου είπα ότι σου περασαν μια προπαγάνδα δεν σημαίνει ότι σου είπα ότι δεν έχεις εγκέφαλο.
Απλά μάλλον δεν μπορείς να δεχτείς τίποτε, ενώ εσυ αποκαλείς με χαρακτηρισμούς τους αλλους.

Το έχω πει πολλες φορές ότι δεν ξέρω, άρα κατά την άποψη σου έπρεπε να με θεωρείς έξυπνο. Αλλά μάλλον δεν κατανόησες ότι έχω πει ότι δεν ξέρω. Περιμένεις να ακουσεις διαφορετικά πραγματα, δογματικά, και κολλάς αν ακουσεις κατι διαφορετικό.
Το ότι εγώ δεν ξέρω δεν σημαίνει ότι θα ακολουθήσω αυτούς που μου λένε ότι ξέρουν αλλά η πραγματικότητα δείχνει άλλα πράγματα.

tol

Well-Known Member
Κύριοι έχετε μια τάση ορισμένοι να προκαλείτε με χαρακτηρισμούς τα υπόλοιπα μέλη που έχουν αντίθετη άποψη.

Φιλε Mizerix, εξακολουθεις να γραφεις ανακριβειες.

Σε χαρακτηρισα "παραχαρακτη της αληθειας" και ατομο που διασπειρει ψευδεις ειδησεις (εν γνωσει ή εν αγνοια).

Σου εφερα αποδεικτικα στοιχεια.

Ειναι ή δεν ειναι αληθεια οτι πεντε φορες (αναφερομενος στην αυξηση του 10% θανατων απο αλλες αιτιες) εγραψες ψεματα; Ειναι ή δεν ειναι αληθεια οτι προσπαθησες να παραπληροφορησεις και να σχηματισεις εσφαλμενη εικονα;

ΥΓ Βεβαια, προσωπικα θεωρω οτι το εκανες εν αγνοια. Οτι επεσες για πολλοστη φορα θυμα των βοθροσελιδων που διαβαζεις, των προπαγανδιστων αντιεμβολιαστων που αναπαραγαγουν συνεχως ψευδεις ειδησεις και βρισκουν χιλιαδες θυματα σαν εσενα.

Mizerix

Active Member

Συνοπτικά λοιπόν:

1) Δημιουργία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
2) Κλείσιμο συμφωνιών με όλες τις φαρμακευτικές για μονοκλωνικά. (Πχ ας παραγγέλναμε 20,000 δόσεις από τις 4-5 εταιρίες που έχουν αδειοδοτηθεί από πέρυσι)
3) Άμεση πρόσληψη επιπλέον υγειονομικού προσωπικού.
4) Επαναφορά των 7,000 υγειονομικών που είναι σε αναστολή.
5) Σε έσχατη λύση επίταξη και των ιδιωτικών νοσοκομείων με την αντίστοιχη αποζημίωση προφανώς.

Ξοδεύτηκαν άπειρα δις, αυτά που αναφέρω είναι απείρως πιο οικονομικά αλλά και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Κάπως έτσι σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς και σιγά σιγά με τα νέα χάπια που θα έρθουν, θα ήμασταν αστακοί! Δεν θα χρειάζονταν 7μηνα λοκντάουν κι ένα σωρό παρανοϊκά μέτρα. Απλά-λογικά μέτρα για να εφαρμόζονται στην πράξη.

vag25

Well-Known Member
Το ότι σου είπα ότι σου περασαν μια προπαγάνδα δεν σημαίνει ότι σου είπα ότι δεν έχεις εγκέφαλο.
Μα δεν χρειαζεται να το πεις απευθειας. Αν με κανουν οι προπαγανδιστες οπως λες οτι θελουν, που ειναι ο εγκεφαλος?
Τελος παντων δεν θελω να σταθω εκει :)

Το έχω πει πολλες φορές ότι δεν ξέρω, άρα κατά την άποψη σου έπρεπε να με θεωρείς έξυπνο. Αλλά μάλλον δεν κατανόησες ότι έχω πει ότι δεν ξέρω. Περιμένεις να ακουσεις διαφορετικά πραγματα, δογματικά, και κολλάς αν ακουσεις κατι διαφορετικό.
Το ότι εγώ δεν ξέρω δεν σημαίνει ότι θα ακολουθήσω αυτούς που μου λένε ότι ξέρουν αλλά η πραγματικότητα δείχνει άλλα πράγματα.

Διαφορετικο ειναι να πεις και οτι η γη ειναι επιπεδη.

Δεν καταλαβαινω ποια πραγματικοτητα δειχνει κατι αλλο.

oreo

Well-Known Member
Mε ενα search στο google scholar ''covid 19'', θα σου βγαζει εκατομμυρια απoτελεσματα ερευνων που εχουν ασχοληθει με covid 19. Ο αριθμος ειναι πανω πανω. Εστω οτι ειναι καποιες εκατονταδες χιλιαδες και δεν ειναι εκατομμυρια για καποιο λογο. To καθε paper εχει πολυ σπανια εναν, αλλα συνηθως πανω απο 5 ερευνητες
πχ η πρωτη που μπηκα εχει 10 ερευνητες.

Kανε τους υπολογισμους. :)

Εξαρταται απο το ποτε θα εμβολιαστει.(μαζι με τον υπολοιπο πλανητη)

Μα οι πολεμοι εχουν συγκεκριμενο σκοπο (αν ειναι για επεκτατισμο θα ειναι για επεκτατισμο, αν ειναι για ελευθερια θα ειναι για την απαλευθερωση σου), δεν εχουν σχεση με την ιατρικη.

Ρε συ σκεψου το εξης απλο. Αν ως ανθρωποι δεν βαδιζαμε στο 90% προς την θετικη κατευθυνση για το καλο του ανθρωπου, τοτε θα ημασταν ακομα στα σπηλαια και θα πεθαιναμε στα 30 ετη.
Τωρα αν ο πασχαλης απατησει την συζυγο ειναι οκ. Δεν θα προσφερει ουτε θα αφαιρεσει κατι απο την ανθρωποτητα.

Προφανως και υπαρχουν λαμογιες και συνωμοσιες, αλλα κατα την αποψη μου στεκεσαι πολυ περισσοτερο σε αυτες παρα στην τεραστια προοδο που εχουμε κανει ως ανθρωποτητα.

Η συνωμοσιολογια (το κυνηγι του αρνητικου ενδεχομενου) εχει την βαση της στο DNA μας (οπως αυτο εχει εξελιχθει), γιατι δεν πανε πολλα χρονια (ωστε να περασει σε νεο level το DNA) που για να βγεις απο την σπηλια να φερεις φαγητο ηταν απαραιτητο να εισαι ''συνωμοσιολογος' για να επιβιωσεις. Το πρωτο που κοιταζες ηταν ο κινδυνος και τα ενδεχομενα να παθεις κατι. Kαι φυσικα χρειαζοταν να φανταστεις ολα τα κακα σεναρια ας ηταν και παραλογα αυτα.

Ο πολιτισμος ειναι σοκ αλλαγη για το DNA μας (που παραλληλα δειχνει και το ποσο προοδο εχουμε κανει). Δεν εχουμε προσαρμοστει και συνεχιζουμε να κουβαλαμε ηλιθιες σκεψεις (που τοτε δεν ηταν καθολου ηλιθιες).
Οταν λοιπον εγω πηγα να κανω το εμβολιο, προφανως και ημουν βλαμμενος και φοβομουν σε ενα βαθμο, οπως και ολοι. Αλλα εκει μπαινει η λογικη και η αναγνωριση οτι δεν ειναι ρεαλιστικο αυτο που σκεφτομαι.

DNA vs λογικη πολιτισμενου ανθρωπου σημειωσατε 2. Αυτο που συμβαινει με τον συνωμοσιολογο ειναι οτι δεν ειναι του εχει γινει συνειδητο ολο αυτο, και τρωει 3-4 τεμαχια απο το DNA καθε φορα :p
Δεν ειναι χαζος. Το awareness απουσιασει.

Eιναι. Γιατι ξεφευγει απο το consensus. Θες να στο πω ως καποιος που εχει ασχοληθει με επιστημονικη μεθοδο? Οκ παρτο ετσι, αλλα δεν χρειαζεται να εχεις ασχοληθει. Ειναι κοινη λογικη. Οι ερευνες βγαζουν τα εξης αποτελεσματα και πεταγεται ενας και λεει το δικο του.
Οπως εχω ξαναπει παμε με τις πιθανοτητες, οποτε ακολουθουμε το 99%. Οι πιθανοτητς να εχει αυτος ο ενας δικιο ειναι 1 στις 100 (βασικα πολυ λιγοτερο, αλλα βαριεμαι να επεκταθω).
Να ειναι ψεκασμενος 99%. (η να εχει πλαστο πτυχιο)
Αυτή η έρευνα που μου παρέθεσες , επειδή μπήκα να διαβάσω , με συγχωρείς αλλά περισσότερο σαν γκάλοπ είναι, δεν χρείαζεται να ανεβάσω καν το summary υπάρχει στο post σου για όποιον ενδιαφέρεται. Εγώ μιλώ για την έρευνα πάνω στον ιό στα εργαστήρια και το ατελείωτο goverment funding, τέλος πάντων. Δεν προσπαθώ να σε πείσω εδώ οτι υπάρχει παγκόσμια συνομωσία για τον covid, ούτε οτι όλα γίνονται για να μας εξοντώσουν. Προφανώς τραβάμε μπροστά, τα κακώς κείμενα καυτηριάζουμε.
Το αστείο με την συνομωσία είναι οτι όποια πλευρά και αν υποστηρίξεις , πάλι ως συνομωσία εκλαμβάνετε.

oreo

Well-Known Member
Εκεί που είπε πρώτη φορά το Κύριε (με αυτή την απόγνωση και τον πόνο στο βλέμμα της) "φαρμακώθηκα". Οscar γυναικείου !!!
Σε βλέπω έχεις ανέβει χιουμοριστικά τελευταία.
Μάλλον ήρθε η ώρα να σε παίξω σκάκι, ελπίζω να το κατέχεις το άθλημα.

vag25

Well-Known Member
Αυτή η έρευνα που μου παρέθεσες , επειδή μπήκα να διαβάσω , με συγχωρείς αλλά περισσότερο σαν γκάλοπ είναι, δεν χρείαζεται να ανεβάσω καν το summary υπάρχει στο post σου για όποιον ενδιαφέρεται. Εγώ μιλώ για την έρευνα πάνω στον ιό στα εργαστήρια και το ατελείωτο goverment funding, τέλος πάντων. Δεν προσπαθώ να σε πείσω εδώ οτι υπάρχει παγκόσμια συνομωσία για τον covid, ούτε οτι όλα γίνονται για να μας εξοντώσουν. Προφανώς τραβάμε μπροστά, τα κακώς κείμενα καυτηριάζουμε.
Το αστείο με την συνομωσία είναι οτι όποια πλευρά και αν υποστηρίξεις , πάλι ως συνομωσία εκλαμβάνετε.
βρε δεν την ανεβασα για να δεις το περιεχομενο, ουτε καν το κοιταξα.
Οι ερευνες αυτες προσεγγιζουν απο ολες τις πλευρες το θεμα και ιατρικα και ψυχολογικα και κοινωνιολογικα και ανθρωπολογικα και και και. Καπως ετσι χτιζεται το consensus. Δημιουργειται μια σφαιρικη εικονα για ολο το φαινομενο. Που λεει ο λογος, ειναι σημαντικη ακομα και η ερευνα που θα ασχοληθει με την ονομασια του covid-19 και αν αυτη απωθει τον κοσμο απο το να διαβαζει περι κοβιντ ξερω γω (αρλουμπες, προφανως δεν υπαρχει κατι τετοιο αλλα καταλαβαινεις τι θελω να πω).

Οταν προτεινει ο who τα ταδε μετρα, εχει εξετασει τα παντα.

Μα δεν χρειαζεται να το πεις απευθειας. Αν με κανουν οι προπαγανδιστες οπως λες οτι θελουν, που ειναι ο εγκεφαλος?

Διαφορετικο ειναι να πεις και οτι η γη ειναι επιπεδη.

Δεν καταλαβαινω ποια πραγματικοτητα δειχνει κατι αλλο.
Δεν είναι έτσι πολλοι άνθρωποι τρώνε προπαγάνδα, και δεν σημαίνει ότι είναι ανεγκέφαλοι.
Όλοι το έχουμε πάθει χωρίς να το καταλαβαίνουμε πολλές φορές.
Αν συμφωνείς με το άρθρο ότι αυτοί που δεν κάνουν εμβόλιο(στον εαυτό τους) έχουν φασιστικές τάσεις και αυτοί που θέλουν να τους το επιβάλουν είναι δημοκρατικοί, τι να σου έλεγα δλδ?

Για την πραγματικότητα που δείχνει κάτι άλλο από το ότι οι "ειδικοί" ξέρουν τα έχω ξαναγράψει

Στην αρχή ελεγαν ότι ο ιός κολάει από τα χέρια και δεν παίζει ρόλο η μάσκα
αποδείχτηκε λάθος

έλεγαν ότι τα εμβόλια κρατάνε 1 χρόνο
αποδείχτηκε λάθος

έλεγαν ότι τα εμβόλια παρέχουν 100% προστασία από βαριά νόσηση
αποδείχτηκε λάθος

Στην αρχή έλεγαν ότι δεν υπάρχει καμια παρενέργεια
αποδείχτηκε λάθος με τις θρομβώσεις κτλ

Οι ειδικοί νομίζω ακόμη δεν ξέρουν αλλά το ψάχνουν. Σίγουρα σιγά σιγά ανακαλύπτουν περισσότερα αλλά όπως κάναν τόσα λάθη μέχρι τώρα νομίζω και άλλα θα βγουν στην πορεία

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Συνοπτικά λοιπόν:

2) Κλείσιμο συμφωνιών με όλες τις φαρμακευτικές για μονοκλωνικά. (Πχ ας παραγγέλναμε 20,000 δόσεις από τις 4-5 εταιρίες που έχουν αδειοδοτηθεί από πέρυσι)
5) Σε έσχατη λύση επίταξη και των ιδιωτικών νοσοκομείων με την αντίστοιχη αποζημίωση προφανώς.

Ξοδεύτηκαν άπειρα δις, αυτά που αναφέρω είναι απείρως πιο οικονομικά αλλά και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Κάπως έτσι σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς και σιγά σιγά με τα νέα χάπια που θα έρθουν, θα ήμασταν αστακοί! Δεν θα χρειάζονταν 7μηνα λοκντάουν κι ένα σωρό παρανοϊκά μέτρα. Απλά-λογικά μέτρα για να εφαρμόζονται στην πράξη.

2) Έχεις διαβάσει για τα μονοκλωνικά? Ξέρεις πότε τελείωσαν οι κλινικές έρευνες? πόσο κάνουν, σε ποιό στάδιο της ασθένειας πρέπει να χορηγηθούν, αν υπάρχει επάρκεια, αν έγινε κεντρική ευρωπαική προμήθεια τηρώντας όλους τους κανόνες της ΕΕ, αν στο Ισραηλ τα χρησιμοποιούν κλπ, κλπ. Ευχαρίστως να το συζητήσουμε νηφάλια το θέμα με επιχειρήματα.

oreo

Well-Known Member
Δεν είναι έτσι πολλοι άνθρωποι τρώνε προπαγάνδα, και δεν σημαίνει ότι είναι ανεγκέφαλοι.

Για την πραγματικότητα που δείχνει κάτι άλλο από το ότι οι "ειδικοί" ξέρουν τα έχω ξαναγράψει

αποδείχτηκε λάθος

στην αρχή έλεγαν ότι τα εμβόλια κρατάνε 1 χρόνο
αποδείχτηκε λάθος

Στην αρχή έλεγαν ότι τα εμβόλια παρέχουν 100% προστασία από βαριά νόσηση
αποδείχτηκε λάθος

Οι ειδικοί νομίζω ακόμη δεν ξέρουν αλλά το ψάχνουν. Σίγουρα σιγά σιγά ανακαλύπτουν περισσότερα αλλά όπως κάναν τόσα λάθη μέχρι τώρα νομίζω και άλλα θα βγουν στην πορεία
Έρχεται και η ώρα που θα βάλουν τον γέρο σε άλλο δωμάτιο απ την γρια, διότι ως γνωστόν αερίζονται εντόνως και προφανώς κάπως έτσι θα υπάρχει διαρκής επιμόλυνση :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εκεί που είπε πρώτη φορά το Κύριε (με αυτή την απόγνωση και τον πόνο στο βλέμμα της) "φαρμακώθηκα". Οscar γυναικείου !!!
Σε βλέπω έχεις ανέβει χιουμοριστικά τελευταία.
Μάλλον ήρθε η ώρα να σε παίξω σκάκι, ελπίζω να το κατέχεις το άθλημα.

Μόνο μπουρλότο (αν το έχεις ακούσει).

tol

Well-Known Member
Συνοπτικά λοιπόν:

Εξακολουθεις να κάνεις γαργαρα οσα εχω γραψει σε προηγουμενο σχολιο που σε χαρακτηρισα "παραχαρακτη της αληθειας".

Δεν εχεις ζητησει μια συγγνωμη για τις ψευδεις ειδησεις που μεταφερεις στο forum.

Παμε παρακατω...

Προτεινες, λοιπον, μετρα αντιμετωπισης...

Σε ρωτω...

Προηγμενες χωρες, οπως η Γερμανια, διαθετουν ή δε διαθετουν αξιολογη πρωτοβαθμια περιθαλψη; Διαθετουν ή δε διαθετουν επαρκη νοσηλευτικο προσωπικο και καταλληλες υποδομες υγειας; Εχουν ή δεν εχουν κλεισει συμφωνιες με φαρμακευτικες για μονοκλωνικα;

Ειναι ή δεν ειναι οι χωρες αυτες σε κατασταση εκτακτης αναγκης; Αποφασιζουν ή δεν αποφασιζουν λοκνταουν; Αποφασιζουν ή δεν αποφασιζουν υποχρεωτικους εμβολιασμους;

Επομενως, πως εσυ με το μαγικο σου ραβδακι θα λυσεις το προβλημα; Ειναι ή δεν ειναι ουτοπικα αυτα που γραφεις;

Επαναφορά των 7,000 υγειονομικών που είναι σε αναστολή.

Το εχεις ξαναγραψει και αλλες φορες.
Αν ειναι δυνατον να επανελθουν οι αρνητες των εμβολιων!!! Δηλαδη, αυτα τα ατομα θα περιθαλπουν αρρωστους απο Covid, ενω θα ειναι ανεμβολιαστα!!!

Ειναι σαν να λες σε εναν αθεο εκπαιδευτικο να διδασκει στα παιδια θρησκευτικα. Να βαλεις τον λυκο να φυλαει τα προβατα!!!

Σε έσχατη λύση επίταξη και των ιδιωτικών νοσοκομείων με την αντίστοιχη αποζημίωση προφανώς.

Φασκεις και αντιφασκεις. Ιδεολογικη συγχυση.
Απο τη μια κοπτεσαι υπερ των ατομικων ελευθεριων. Εισαι κατα της υποχρεωτικοτητας των εμβολιων με το προσχημα της στερησης της προσωπικης ελευθεριας.
Απο την αλλη, ομως, κάνεις λογο για επιταξη ιδιωτων ιατρων. Αυτο δεν ειναι στερηση ατομικης ελευθεριας; Δεν ειναι φασιστικο μετρο;

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού

αποδείχτηκε λάθος

αποδείχτηκε λάθος

αποδείχτηκε λάθος

Η πορεία των λαθών συνήθως είναι y=2^(-x)

vag25

Well-Known Member

αποδείχτηκε λάθος

αποδείχτηκε λάθος

αποδείχτηκε λάθος

Κοιτα εγω σπανια βλεπω τηλεοραση, αλλα αυτα που λες δεν τα εχω διαβασει καπου επισημα.
Πιθανον καποιοι διαστρεβυλωσαν τα του WHO και τα ακουσες απο εκει.

Αυτο που ελεγαν για τα εμβολια ειναι οτι ειναι ασφαλη (κατι που ισχυει), δεν ειπαν ποτε οτι δεν θα υπαρχει καμια παρενεργεια.

Για τα υπολοιπα δεν εχω αποψη γιατι δεν διαβασα κατι τετοιο.

Mizerix

Active Member
2) Έχεις διαβάσει για τα μονοκλωνικά? Ξέρεις πότε τελείωσαν οι κλινικές έρευνες? πόσο κάνουν, σε ποιό στάδιο της ασθένειας πρέπει να χορηγηθούν, αν υπάρχει επάρκεια, αν έγινε κεντρική ευρωπαική προμήθεια τηρώντας όλους τους κανόνες της ΕΕ, αν στο Ισραηλ τα χρησιμοποιούν κλπ, κλπ. Ευχαρίστως να το συζητήσουμε νηφάλια το θέμα με επιχειρήματα.

Ξέρω σε ποιό στάδιο χορηγούνται, συμφωνίες κάνει ατομικά η κάθε χώρα, δεν κάνει τίποτα η ΕΕ. Συγγνώμη όταν αδειοδοτούνται πχ από τον FDA ή από τον ΕΜΑ ακόμα στις κλινικές έρευνες είναι? Εξήγησέ μου αναλυτικά αν μπορείς για να καταλάβω.

Μπλουζα