Ζητώ την συμβουλή σας.

kouroupelos

New Member
Αφού πλέον διάβασα ίσως και εκατοντάδες ποστ από το φόρουμ εδώ αλλά και σε φόρουμ του εξωτερικού επιβεβαίωσα το προφανές, ότι πάντα οι γνώμες θα διίστανται.
Σίγουρα αυτό είναι είναι κάτι θετικό διότι έτσι ακούνται όλες οι απόψεις, αλλά πολλές φορές καθίσταται εώς και αδύνατο να λάβει κανείς μια απόφαση με αποτέλεσμα να αμφιταλαντεύεται και να χάνει πολύτιμο χρόνο.
Πήρα έτσι λοιπόν το θάρρος να ανοίξω αυτό το νήμα, προκειμένου ως νέος να εκμεταλλευτώ την πολύτιμη εμπειρία σας καθώς επίσης και για το άκουσμα της αντικειμενική σας άποψης καθότι θα ξέρω ότι δεν αποσκοπεί στο να κάνω απλά μια μμ για να μου πάρουν απλά και μόνο χρήματα αλλά να με ωθήσει ίσως στην βέλτιστη επιλογή.

Για να μην μακρηγορώ άλλο, είμαι 26 χρονών και τα τελευταία δυο χρόνια έχει αρχίσει και να αραιώνει αρκετά έντονα το μπροστινό μέρος καθώς επίσης και στο crown.
Πλέον η hairline δεν υπαρχει και οι τρίχες που έχουν απομείνει είναι στην πλειονότητα αδύναμες. Χρησιμοποίησα πέρσι Λιοσιον 5% Minoxydil και είδα αποτελέσματα αλλα αυτη η λιπαρότηρα και η ταλαιπωρία με κούρασε αρκετά με αποτέλεσμα να την διακοψω και να χάσω τα αποτελεσματα.

Σκέφτομαι λοιπόν να κάνω μια μμ με σκοπό να ξεμπερδέψω τουλάχιστον για αυτά τα χρόνια που είμαι νέος. Ξέρω ότι σχεδόν σίγουρα στο μέλλον θα χρειαστεί και μία δεύτερη με σκοπό κάποια πύκνωση ή ομαλοποίηση του αποτελέσματος. Γενικότερα δεν με ενοχλεί η ιδέα να έχω στα 35 μου και μετά κάποια αραίωση η να μην είναι τόσο πυκνό το μαλλί μου ή να έχω crown αρκεί το αποτέλεσμα να δείχνει σχετικά φυσικό. Αυτός είναι και ο λόγος που θα ηθέλα να το κάνω τώρα που ειμαι στα "ντουζένια μου" και να μην περιμένω να εξελιχθεί περαιτέρω. Θα ήθελα δηλαδή μια επαναφορά της hairline και μια σχετική πύκνωση, πράγματα νομίζω εφικτά.

Στο διαταύτα για να μην κουράζω, επισκέφθηκα κλινική εδώ στην Αθήνα (επισυνάπτω hair analysis) όπου μου είπαν ότι έχω πολύ καλή δότρια. Λέει 11.000 lifetime διαθέσιμα αλλα δεν κατάλαβα ακριβως αν είναι graft ή τρίχες διότι οταν την έκανα δεν ημουν ενημερωμένος και δεν τα διαχώριζα.
Μου είπαν επίσης ότι μπορούν να με αναλάβουν και να βάλουν περί τις 3.000 τρίχες (οχι graft - σε graft που πηρα και ρωτησα μετα απο μέρες μου είπαν περιπου 1300) για σχηματισμο hairline και πυκνωση μεχρι και 3 περιπου δάχτυλα απο πίσω. Σε όλο το υπόλοιπο midscalp και crown μου είπαν δεν μπορούν να επέμβουν λόγω οτι είναι πυκνο (κινδυνος shock loss) και οτι με χρηση μινοξιδυλης θα αλλάξει η εικόνα. Τιμη γύρω στα 2400 ευρω.


Προφανώς, αφού άρχισα να διαβάζω στο φόρουμ την γενική απογοήτευση για τις ελληνικές κλινικές, έστειλα σε κλινικές της Τουρκίας για προσφορά και συγκεκριμένα:
- ASMEN (περιμένω προσφόρα)
- Dr Yaman πρότεινε (επισυνάπτω φωτο) :
3.000- 3.500 graft (ενω στην ελληνική μου μιλούσαν για τόσες τρίχες) για κάλυψη hairline, midscalp και 300-500 στο crown.
1ευρω/graft

Από διάφορα site που βρήκα εστειλα στο:
-Hair of instabul (έχετε ακούσει κατι; )
3.000 graft minimum και οταν ρωτησα τι πυκνωτα μπορουν να πετύχουν μου ειπαν περίπου roughly 25 graft/ cm.

-Από ενδιαφέρον και μόνο( αφού δεν μπορώ να διαθέσω τοσα) έστειλα και στον Dr Lorentzo:
Μου απάντησε ότι είμαι NW3 και πιθανότατα θα φτάσω NW5 και να αρχίσω Φινα και να τα πουμε σε 6 μήνες.

Εκτιμώντας το διάβασμα που έχουν ρίξει αρκετοί εδώ μέσα και πιστεύοντας ότι δίνουν καλύτερες συμβουλές και από δερματολόγους, θα ήθελα να ρωτήσω:
i) ο dr Yaman που μου λέει οτι μπορεί να βάλει σε όλες τις περιοχές ισχύει εφόσον η ελληνική που με είδε απο κοντά ειπε οτι δεν γίνεται;
ii) Αν εξεραίσουμε την τιμή, οι ελληνικές κλινικές έχουν ουσιαστική διαφορά απο τις τουρκικές; Διαφέρουν σε τεχνολογικό εξοπλισμό ή απλα είναι πιο εμπειροί;
Προσφέρουν καλύτερες πυκνότητες; Για να σας προλάβω έχω δει αποτελέσματα αλλά όντας μη έμπειρο το μάτι μου φαίνονται όλα πολύ καλά.
iii) Από πού αλλου να ζητήσω προσφορά; Dr Cinik?
iv) Κάτι ενέσεις που χρεώνονται έξτρα και μειώνουν κατα πολυ τον πόνο τις κάνουν όλοι;
v) Καλήτερα η εξαγωγη (harvest) να γίνετεαι με μηχανάκι ή με χερι;

Και τέλος
- Βάσει των εικόνων μου, ποια στρατιγικη μου προτείνετε να ακολουθήσω; (πχ να γεμίσω τώρα μπροστά, να συνεχίσω για κάποια χρόνια μόνο Minoxidyl και σαμπουάν, ασσυμετρη τοποθέτηση για illusion(το είδα σε ενα τοπικ εδω). Για διάφορους λόγους δεν θα ήθελα να προχωρήσω στην πρόσληψη Finastride.

Βρήκα ελεύθερο χρόνο τώρα λόγω της κατάστασης να σας γράψω, προφανώς για από σεπτέμβρη και μετά συζητάω απλά θα ήθελα να το ψάξω ώστε να μην μετανιώνω.

Ευχαριστώ εκ των πρότερων όσουν αφιερώσουν χρόνο να το διαβάσουν και με συμβουλέψουν.
 

Συνημμένα

  • IMG_0800.jpg
    IMG_0800.jpg
    1.5 MB · Προβολές: 93
  • IMG_0805.jpg
    IMG_0805.jpg
    995.8 KB · Προβολές: 90
  • IMG_0803.jpg
    IMG_0803.jpg
    839.6 KB · Προβολές: 88
  • IMG_0845.jpg
    IMG_0845.jpg
    1.4 MB · Προβολές: 81
  • IMG_0802.jpg
    IMG_0802.jpg
    822.5 KB · Προβολές: 86
  • yaman.jpg
    yaman.jpg
    495.2 KB · Προβολές: 95

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

dim d

Well-Known Member
Με τετοια επιθετικοτητα, χωρις φινα για μενα κανενα πλανο δεν ειναι ασφαλες. Και ηλικιακα εισαι πολυ μικρος ακομα. Κατσε διαβασε παραπανω για τις επιλογες σου αλλα γνωμη μου να μην κανεις κατι βιαστικα.
 

kouroupelos

New Member
Πέρα από τις παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν, που έχω διαβασει ότι κάποιες φορές είναι και μόνιμες, φοβάμαι μην επιβαρύνουν νεφρά κλπ κλπ. Σαν πλάνο μια hairline και πύκνωση μπροστά και άλλη μια μετέπειτα για πύκνωση δεν είναι καλό;
 

dim d

Well-Known Member
Εισαι πολυ μικρος ακομα και δεν ξερεις αν η αραιωση σου θα προχωρησει. Αν ησουν 36 θα ηταν αλλα τα δεδομενα.
 

kouroupelos

New Member
Σε ευχαριστώ για τον χρόνο αρχικά.
Εννοείς κατά ποσό θα προχωρήσει; Γιατί ότι θα προχωρήσει είναι σίγουρο.
Δεν καταλαβαινω τι διαφροα θα έχει;
Όπως το σκέφτομαι, όταν θα προχωρήσει θα κάνω μια ακόμα για να πυκνώσει και από εκεί και πέρα αν αραιώσει σε μεγαλύτερη ηλικία δεν θα με περιαζε.
 

dim d

Well-Known Member
Υπαρχουν μορφες τριχοπτωσης που χτυπανε και την δοτρια. Μπορει να κανεις κατι τωρα και μετα απο λιγα χρονια να εχει φυγει το μαλλι που θα εχεις βαλει. Γενικα διαβασε παραπανω το φορουμ να δεις για dupa και για σωστα πλανα μεταμοσχευσης. Αν ησουν δεκα χρονια μεγαλυτερος με αυτο το πατερν τοτε αυτο που λες σαν σχεδιο θα ειχε νοημα.
 

kouroupelos

New Member
Υπαρχουν μορφες τριχοπτωσης που χτυπανε και την δοτρια. Μπορει να κανεις κατι τωρα και μετα απο λιγα χρονια να εχει φυγει το μαλλι που θα εχεις βαλει. Γενικα διαβασε παραπανω το φορουμ να δεις για dupa και για σωστα πλανα μεταμοσχευσης. Αν ησουν δεκα χρονια μεγαλυτερος με αυτο το πατερν τοτε αυτο που λες σαν σχεδιο θα ειχε νοημα.

Ναι κατάλαβαινω τι λες, έχω διαβάσει για DUPA.
Όταν με εξέτασαν από κοντά βέβαια, μου είπαν ότι αυτή την στιγμή δεν έχω. Εχω διαβαςει ότι μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε ηλικία και αναπτύσσει το 2-6% του πληθυσμού. Η μμ δεν θεωρείται καλή επιλογή γιατί ίσως μετά από κάποια χρόνια πέσουν τα μοσχεύματα. Όποτε αν είμαι σε αυτό το ποσοστό όταν θα φτάσω στα 30φευγα θα έχω απλά πάλι ένα αραιό μαλλι που τότε δεν θα με ενδιαφέρει και τόσο. Βάσει αυτών το σκέφτομαι..
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μέχρι κι εγώ που δε ξέρω πολλά φίλε γνωρίζω ότι αν έχεις DUPA όπως λες τότε αν κάνεις μμ πετάς τα λεφτά σου. Δεν είναι μόνο το πως θα εξελιχθεί, είναι και το αν η δότρια σου έχει miniaturisation, τότε δεν θα επιβιώσουν τα grafts. Πάρε και μια δευτερη γνωμη για την DUPA. Εγώ στη θέση σου αν πήγαινα μόνο για nw5 όπως είπε ο λορενζο θα ημουν τρισευτυχισμένος
 

kouroupelos

New Member
Μέχρι κι εγώ που δε ξέρω πολλά φίλε γνωρίζω ότι αν έχεις DUPA όπως λες τότε αν κάνεις μμ πετάς τα λεφτά σου.

Φίλε Άρη έχει δίκιο. Εσφαλμένα λόγω ταχύτητας εγραψα ότι έχω. Το διόρθωσα. Ήθελα να πω ότι ΔΕΝ ΕΧΩ τώρα που με εξέτασαν και ότι εμφανίζει το 5%. Άρα αν είμαι εντελεί σε αυτό το 5 και στα μετέπειτα χρόνια εμφανίσω και μου πέσουν, δεν θα πειράζει αφού τουλάχιστον για κάποια χρόνια ακόμα θα είμαι κομπλέ. Από την άλλη αν δεν εμφανίσω, απλά θα το πύκνωσω κάποια στιγμή και όλα καλά, και λίγο αραιό να είναι δεν με πειράζει.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Εφόσον είσαι προετοιμασμένος για μια ή περισσότερες συμπληρωματικές μμ στο μέλλον τότε προχώρα. Κρίσιμο είναι να φτιάξεις ενα master plan της δότριας. Guru στις μμ εδώ πέρα είναι ο cvial
 

kouroupelos

New Member
Σιγουρα πιστεύω θα χρειαστεί και άλλη, δεν ελπίζω βέβαια σε μαλλί βούρτσα αφού οπως προείπα σε μεγαλύτερη ηλικία θα είμαι οκ και με μια αραίωση. Ίσως με μινοξυδιλη, βιταμίνες και σωστά σαμπουάν (που θα αρχισω από τώρα αφού δεν χρησιμοποιώ τίποτα από αυτά- λάθος μου) καθυστερήσω κι αλλο όποτε με άλλη μια να είμαι ενταξει! Ναι κάτι έχω καταλάβει, ελπίζω να το διαβάσουν και να με βοηθήσουν και αλλά έμπειρα ετοιμοπόλεμα μέλη!
 

afanas#not

Active Member
Αδερφε θα εκτιμούσα μια πιο τεκμηριωμένη απάντηση!
Άποψη μου να την παλέψεις με Regain και Toppik για 5-6 χρόνια και μετά να εξετάσεις την περίπτωση μεταμόσχευσης. Είσαι πολύ μικρός και αν κανεις τώρα επέμβαση, θα χρειαστείς κι άλλη σε 2 χρόνια εφόσον η τριχόπτωση σου δεν έχει σταθεροποιηθεί.

Σου μιλάω εκ πείρας, είμαι 36 (NW4.5 από τα 23), έχω κάνει ήδη 3 επεμβάσεις (στα 30, στα 33 και στα 36) και έχω επενδύσει κοντά στα 20.000€ ήδη. Ενδεχομένως να χρειαστώ άλλη μια στο μέλλον μιας και δεν παίρνω φάρμακα. Μέχρι τα 30 την πάλευα με Toppik και διαφορα κουρέματα και ευτυχώς δεν μπήκα στη διαδικασία μεταμόσχευσης στα 23-29 που το έψαχνα πολύ έντονα. Και λέω ευτυχώς, γιατίτο πλάνο που θα ακολουθούσα δε θα ήταν σωστό (πχ θα κατέβαζα τη hairline μου πιο επιθετικά σε σχέση με το τι έκανα τελικά στα 30, με αποτέλεσμα να μην έχω μετά μοσχεύματα να Καλυψώ άδειες περιοχές σε mid scalp & crown).

To sum up, φτιάξε ένα σωστό short & long term πλάνο έχοντας στο μυαλό σου το worst case scenario σχετικά με την πορεία της ΑΑ σου.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεν είσαι περίπτωση NW6-7 (advanced alopecia) ούτε DUPA (μάλλον). Έχεις κλασσική ΑΑ που πάει προς ΝW5 με μέτριο προς γρήγορο ρυθμό. Η ηλικία σου δεν είναι κατάλληλη, πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον 2-3 χρόνια ακόμα αφού δεν είσαι διατεθειμένος να ξεκινήσεις φίνα. Καλύτερα να επενδύσεις χρόνο και χρήμα για να κάνεις μια εμπεριστατωμένη ανάλυση της δότριας και των χαρακτηριστικών σου πηγαίνοντας στο εξωτερικό (πιθανότατα και στο Bisanga αν τον πετύχεις για consultation Ελλάδα). Ακόμα και αν δεν έχεις δυνατότητα μμ στο εξωτερικό η αξιολόγηση της δότριας και των χαρακτηριστικών σου πρέπει να γίνει από τοπ κλινική. Επίσης κλείσε τα αυτιά σου στα κελεύσματα των σειρηνών (εσωτερικού και εξωτερικού) για γρήγορες αποφάσεις και κλείσιμο μμ. Προηγείται η ενδελεχής έρευνα.
 

nucky

Active Member
Με την ευκαιρία θα ήθελα να προτείνω το εξής , (αν έχει ήδη κάπου αναφερθεί αγνοήστε με).

Κάθε μέλος που πηγαίνει για συμβουλευτική συνάντηση / μμόσχευση να ζητά *οπωσδήποτε* από τους γιατρούς / κλινικές εκτίμηση με συγκεκριμένες μετρικές ώστε να μπορούμε όλοι να εκτιμάμε σωστά και τι πρέπει να προτείνουμε (στο βαθμό που δικαιούμαστε) αλλά και να αποτιμήσουμε σωστά μια μμ όταν γίνει .
Προτείνω τα εξής :
-Έκταση λήπτριας ζώνης σε cm2 (σύμφωνα με τον επιθυμητό σχεδιασμό )
-Έκταση ασφαλούς ζώνης NW 6-7 σε cm2
-Πυκνότητα ασφαλούς ζώνης σε grafts/cm2 από τουλάχιστον δύο σημεία (πίσω - πλάγια )
-Εκτιμώμενος λόγος τριχών/graft (πάλι από τουλάχιστον δύο - σημεία)
- Διάμετρος τρίχας από τουλάχιστον δύο σημεία της δότριας
και φυσικά ηλικία και ιστορικό (πότε ξεκίνησε η τριχόπτωση , με τι ρυθμό εξελίχθηκε κλπ ).

Αν ξεχνάω κάτι παρακαλώ συμπληρώστε

Δεν ξέρω αν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει κάποιου είδους μέτρηση της χρωματικής αντίθεσης τρίχας - δέρματος , αν και ακόμα και να γίνεται δεν είναι κάτι σταθερό αλλά αλλάζει αναλόγως της έκθεσης στον ήλιο ( και φυσικά μακροπρόθεσμα λόγω ηλικίας ).

Θα πρότεινα στον admin να ενημερώνεται με κάποιον αυτοματοποιημένο τρόπο (αν είναι δυνατόν ) κάθε νέο μέλος . Και φυσικά κάθε μέλος που ανοίγει θέμα για τις συναντήσεις του με γιατρούς/κλινικές.

Καλή δύναμη σε όλους και υγεία
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Πολύ σωστά το θέτεις. Δεν νομίζω να γίνεται αυτοματοποιημένα αλλά θα κάνω ένα sticky (τώρα που είμαστε σπίτι). Δεν θα επεκταθώ σε σχολιασμό αυτών που γράφεις (τα περισσότερα είναι σωστά) αλλά θα επανέλθω με το sticky.
 

kouroupelos

New Member
Προηγείται η ενδελεχής έρευνα.
Ευχαριστώ για της συμβουλές σας.
Σιγουρα θα πάω και σε άλλη κλινική για εκτίμηση αλλά και στην πρώτη που πήγα άφησαν αρκετό κενό κατω απο το Κράουν όταν μετρούσαν την δότρια. Κρίνοντας απο συγγενικά πρόσωπα θα φτάσω μέχρι Norwood 5 απο 30 μέχρι 40. Αυτή την στιγμή δεν έχω τριχόπτωση έχει σταματήσει απλα λόγω κάποιον φαρμάκων που έπαιρνα μου είπε ο γιατρός ότι επιταχύνθηκε και ισως ήρθε νωρίτερα.

Με μια συντηρητική hairline και πύκνωση προς τα πίσω πάλι το θεωρείτε λάθος κίνηση; Και μετέπειτα ισωσ ένα γέμισα στην μέση, το Κράουν δεν με νοιάζει και τόσο. Δεν περιμένω να έχω βούρτσα όλη μου την ζωη. Με ένα συμπαθητικό μαλλί πάνω θα ήμουν ενταξει. Ρωτάω γιατί δεν θα ήθελα να περιμένω να φτάσω 30, να έχει αραιαωσει τόσο και να προχωρήσω τότε. Θα την προτιμούσα σταδιακα την αλλαγη μια τότε και άλλη μια τώρα. Επίσης μεγαλώνοντας θα με νοιάζει λιγότερο πιστεύω.

Θα ρωτήσω και τον γιατρό μου για την φίνα.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Επαναλαμβάνω. Υπάρχουν 2 τρόποι. Ο μπακαλίστικος και ο αναλυτικός. Στην ΑΑ και στις μμ επειδή μιλάμε για εξέλιξη δεκαετιών, ο μπακαλίστικός είναι άκρως επικίνδυνος. Ο αναλυτικός είναι ο ενδεδειγμένος. Αυτά που προτείνεις για τον εαυτό σου είναι λογικά και σωστά. Για να καταλάβεις όμως εαν εφαρμόζονται πρέπει να έχεις αναλυτικότατες μετρήσεις και στοιχεία (aka δια ζώσης consultation) περίπου σαν και αυτά που πόσταρε ο nucky.

Σταμάτα να σκέφτεσαι με λογική "πεινασμένου" που επισκέπτεται super market. Θα κάνεις λάθος. Όλο σου το νήμα αποπνέει μια τέτοια ψυχολογία και δεν θα σε βοηθήσει. Στην Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρεις σοβαρή αναλυτική εκτίμηση της καταστασής σου. Το πρόβλημα δεν είναι η ΑΑ αλλά ο τρόπος που σκέφτεσαι. Αν τον αλλάξεις θα βρεις την βέλτιστη λύση.
 

kouroupelos

New Member
Διαβάζοντας αυτές τις μέρες διάφορα και κατόπιν επικοινωνίας που είχα με διάφορους γιατρούς, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.
Μου προτείνει ο dr Yaman σε περίπτωση μεταμόσχευσης να ξεκινήσω φίνα 15 μέρες πριν μέχρι 8 μήνες μετά.
Έχει λογική αυτό, γίνεται δηλαδή για να βοηθήσει τα μεταμοσχευμένα καθώς και αποφυγή shockloss?
Αν την σταματήσω μετά από 8 μήνες, τα αποτελέσματα θα χαθούν; Διότι μου είπε ότι δεν λειτουργεί όπως η Μιδοξ και δεν χάνονται.

Ρωτάω γιατί τελικά να προχωρήσω σε μμ τον χειμώνα και θα ήθελα να είμαι όσο το δυνατόν πιο ενημερωμένος.
Ευχαριστώ.
 
Μπλουζα