Εχετε εμφανισει παρενεργειες απο τη χρηση φιναστεριδης;

Εχετε εμφανισει παρενεργειες απο τη χρηση φιναστεριδης;

• Εχω κανει χρηση φιναστεριδης και εχω εμφανισει παρενεργειες

Ψηφοφορίες: 42 32.1%
  • Εχω κανει χρηση φιναστεριδης και ΔΕΝ εχω εμφανισει παρενεργειες

Ψηφοφορίες: 63 48.1%
  • Δεν εχω κανει χρηση φιναστεριδης

Ψηφοφορίες: 26 19.8%

• Συνολικοί ψηφοφόροι
    131

bluestaff

New Member
Καλησπέρα.

Είμαι 43 ετών, χρησιμοποιούσα τοπική μινοξιδίλη (λοσιόν) για πολλά χρόνια (πάνω από 10-δεν θυμάμαι πόσα).

Τα τελευταία 4-5 χρόνια η τριχόπτωση έγινε επιθετικότερη και η μινοξιδίλη μάλλον σταμάτησε να δουλεύει και έτσι αποφάσισα να κάνω τον περασμένο Νοέμβριο μεταμόσχευση μαλλιών (την 1η από τις δύο που μου συνέστησε ο γιατρός). Πριν τη μεταμόσχευση είχα ξεκινήσει τοπική φιναστερίδη σε συνδυασμό με μινοξιδίλη 2 φορές τη μέρα (το MFT της Fagron) για 6-7 μήνες περίπου και στη συνέχεια, καθώς διάβασα οτι η τοπικη Ντουταστερίδη είναι πιο αποτελεσματική από την τοπική φιναστερίδη, το γύρισα στο MFD της fagron (συνδυασμός ντουταστερίδης/μινοξιδίλης), και έχει περίπου 6-7 μήνες που το χρησιμοποιώ (2 φορές τη μέρα). Επειδή όμως νιώθω ότι η τριχόπτωση στο crown έχει χειροτερέψει και επειδή είναι και ακριβό, και ανακριβές στη δόση/περιεκτικότητα, και γενικότερα ένας μπελάς το τοπικό, σκέφτομαι να ξεκινήσω χάπι φιναστερίδης, κάτι το οποίο γενικότερα στην αρχή δεν το σκεφτόμουν καν γιατι δεν ήθελα να "παντρευτώ" ένα χάπι για όλη μου τη ζωή, ειδικά ένα χάπι που σου αλλάζει την ορμονική ισορροπία.

Θέλω όμως, πριν το ξεκινήσω, να κάνω πλήρεις εξετάσεις ορμονικές και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί για να κριθεί η δοσολογία και να υπάρχει μια τιμή αναφοράς, και έχω ερωτήσεις:

1) Σε τι είδους γιατρό να απευθυνθώ, σε ενδοκρινολόγο ή σε ουρολόγο, ή και στους δύο?
2) Τι εξετάσεις πρέπει οπωσδήποτε να κάνω? Πρέπει να επιστήσω την προσοχή του όποιου γιατρού σε κάποιες τιμές/δείκτες που μπορεί να μην άπτονται των κλασικών ορμονολογικών εξετάσεων?
3) Έχετε να προτείνετε κάποιον γνώστη ιατρό στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη?

Ευχαριστώ!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Καλησπέρα! Ειμαι 43 χρονων και το κεφαλι μου ηταν ετσι πριν την μεταμοσχευση μαλλιων. Πρακτικα καμια τριχα στο μεσαιο τμημα απο μπρος μεχρι πισω. Η ερωτηση μου ειναι δεδομενου οτι σε αυτο το τμημα εχουν μπει λογικα μαλλια που δεν επηρεαζονται απο την dht, εχει για μενα και λαμβανοντας υποψη και την ηλικια (δεν ειμαι ουτε 20 ουτε 30) νοημα η φιναστεριδη? ή θα μου δωσει λιγα πραγματα και οποτε μηπως καλυτερα να μεινω μονο με μινοξιδιλη?

Συνημμένα

• 1000065480 (1).jpg
    1000065480 (1).jpg
    220.1 KB · Προβολές: 8
Μπλουζα