Ερώτηση ριμαδο safe zone.

Harry-87

New Member
Καλησπέρα παρακολουθώ το φόρουμ περίπου 2 χρόνια τωρα. Είμαι 29 ετών με μακελεμενους κροτάφους αλλά αρκετά καλες τις υπόλοιπες ζώνες. Έχω χρησιμοποίηση και εξακολουθώ minoxidile και ένα σκεύασμα με κορτιζόνη μαζί με ένα δυναμωτικο το last είναι φτιαχτο. Με παρακολουθεί το last 6 μηνο μία γιατρός στο σιγκρος χωρίς όμως να είμαι ευχαριστημένος μιας και ή τριχωπτωση κακά κράτει..
Σκέφτομαι για MM στην hairline. Και παραθέτω την ερώτηση μου.. είμαι πανομοιότυπος με τον πατέρα μου σε όλα όπως και στην τριχα. Εκείνος σε ηλικία πλέων 70 είναι καραφλος από hairline έως και 5-6 πόντους πριν τα last μαλιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού έχοντας πολυ καλη τριχα στο υπόλοιπο. η ερωτηση μου είναι ή εξής μιας και δεν έχει σταθεροποιηθεί ή τριχωπτωση μου πως μπορούμε με σιγουριά ορε συμπασχοντες να μιλάμε για safe zone? Επίσεις το βασικό μου ερώτημα είναι το εξής. Σπέρνοντας έναν θύλακα από την υποτιθέμενη safe Zone και ας πούμε ότι είναι προγραμματισμένος να φθαρεί πέσει στα 60 μεταμοσζευοντας την μπροστά στην hairline ή όπου θα πέσει στα 60??? Γιατί αν είναι να πέσει στα 60 στα @@ μου... ευχαριστώ όλους σας είτε απαντήσετε ειτε αφιερωσατε χρόνο διαβάζοντας το εν λόγο post....

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

aeratos28

Just aeratos
ρε harry αφού δεν σε νοιάζει τι θα γίνει στα 60 και αν θα πεσουν οπως λες και έχεις ίδιο μαλλί με τον γέρο σου μέχρι τα last και last γιατί δεν πας να βάλεις μέχρι τα last ,να γεμίσουν οι κροταφοι σου να τελειωνεις??ποια είναι η απορία σου στην ουσία γιατί δεν την κατάλαβα εγώ ,επειδή λες δεν σε νοιαζει,ίσως άλλοι που την καταλαβαν ας απαντησουν..(χιούμορ έκανα με το last) ;)

Harry-87

New Member
Θα σου πω αμέσως φοβάμαι μην κάνω ΜΜ και σε κάνα δυο χρόνια από τώρα αρχιζουν να πέφτουν και αυτά της ΜΜ.. άλλο να μου πέσουν στα 60 άλλο να χάσω ουσιαστικά τα φράγκα μου ;)

aeratos28

Just aeratos
ρε συ όταν λέμε safe zone, αυτό εννοούμε.!δεν θα σου πάρουν από crown η ακριβώς πίσω από τους κροτάφους..θα πάρουν από το πίσω μέρος όπου είναι σταθερά σημεία.δεν έχεις δει εντελώς καραφλους που έχουν μαλλιά πλάγια και πίσω?έχεις δει κανέναν καραφλο στην δοτρια?σπάνιο 1 στους 1.000.000 να είναι έτσι.μην φοβάσαι,υπάρχει η safe zone,δεν είναι παραμύθι.αρκεί να πάρουν όντως από αυτήν και να μην κάνουν πράγματα που δεν έχουν κάνει ποτέ κανένας μέχρι τώρα.λες να τύχει σε εσένα??δεν νομιζω;)

Harry-87

New Member
Καταρχήν σε ευχαριστω πολύ για τον χρόνο σου... απλά μου έχει κάνει εντύπωση σε πολλές ΜΜ που έχω δει στο forum να περνούν τριχωθυλακια από αρκετά πάνω ακόμα καλά καλά και σε περιπτώσεις που είχαν είδη αρχισει να αραιώνουν στην κορυφή πίσω να ξεκινούν την safe Zone 2-3 πόντους κάτω και ερωτω μα δεν είναι λογικό να συνεχιστεί και σε αυτά τα τριχωθυλακια??

aeratos28

Just aeratos
πολύ σπάνια να έχουν ξεκινήσει τόσο κοντά στο crown ρε φίλε.δεν θυμάμαι κάποιον αυτή τη στιγμή να του έχουν πάρει τόσο κοντά με το crown που λες..βασικά οι περισσότεροι έχει σχηματιστεί ήδη το pattern τους δηλαδή (μεχρι που θα φτάσουν περίπου) σε εισαγωγικά αυτό γιατί είναι άτιμη η α.α.! αλλά περίπου και δουλεύουν όσο πιο safe γίνεται..μην σε αγχωνει αυτό ,να κοιτάξει να κρατήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο ότι μαλλιά έχεις με τη θεραπεία σου πρώτα και κοίτα για μεταμόσχευση ώστε να τα δεσεις μαζί ολα..

Harry-87

New Member
Πλάκα μου κάνεις 5 χρόνια τώρα αυτό προσπαθώ να κρατήσω ότι έχω αλλά δεν.... ειδικά οι κροταφοι ούτε με όπλο να τους απειλούσαν :p σε ευχαριστω πολύ φίλε για όλα να σαι καλά!!!

aeratos28

Just aeratos
οι κρόταφο δεν κρατιούνται.είναι το σημείο που δεν πιάνουν και οι θεραπείες συνήθως καθόλου..για τα last λέω..χαχα,εκεινα με τις θεραπείες μενουν οπότε αν κάνεις εμφύτευση στους κροτάφους σου θα έχεις ωραίο αποτέλεσμα ..βέβαια πέσει ρόλο και σε τι κατάσταση είναι τα μαλλιά πίσω από αυτούς για να υποστηρίξουν και τα εμφυτευμενα στους κροτάφους.anyway μην αγχωνεσαι,κουβέντα κάνουμε εδώ δεν χρειάζεται ούτε ευχαριστίες ούτε τίποτα.καλή συνεχεια

leas

Well-Known Member
a
οι κρόταφο δεν κρατιούνται.είναι το σημείο που δεν πιάνουν και οι θεραπείες συνήθως καθόλου..για τα last λέω..χαχα,εκεινα με τις θεραπείες μενουν οπότε αν κάνεις εμφύτευση στους κροτάφους σου θα έχεις ωραίο αποτέλεσμα ..βέβαια πέσει ρόλο και σε τι κατάσταση είναι τα μαλλιά πίσω από αυτούς για να υποστηρίξουν και τα εμφυτευμενα στους κροτάφους.anyway μην αγχωνεσαι,κουβέντα κάνουμε εδώ δεν χρειάζεται ούτε ευχαριστίες ούτε τίποτα.καλή συνεχεια
ρε συ αεράτος αυτό το pattern του καθενός πότε περίπου διαμορφώνεται.,

aeratos28

Just aeratos
ρε φίλε ρώτα με και τους αριθμούς του joker να σου πω.!ελπίζω να καταλάβεις τι θέλω να πω..είναι περίεργο πολύ το θέμα αυτό.μπορεί να γίνει και πολύ γρήγορα.δεν ξέρεις πάντως είσαι σε καλή ηλικία για εμφύτευση,πάνω κάτω, χονδρικά,έχεις διαμορφώσει το που θα φτάσει.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

aeratos28

Just aeratos
ρε φίλε πόσο είσαι? 29 δεν ειπες? καλή ηλικία έχεις για εμφύτευση.πάνω κάτω έχει φτάσει σε σημείο να υπολογισεις

Harry-87

New Member
Μακάρι να χε φίλε μου συνεχίζει ακάθεκτη την ίδια τριχωπτωση που είχα στα 24 έχω και σήμερα...

piros75

Well-Known Member
Οι θύλακες (ασχέτως αν μεταμοσχευθούν ή όχι) έχουν γονιαδιακή προδιάθεση να ρίξουν την τρίχα (και τελικά να νεκρώσουν) σε κάποια φάση της ζωής τους. Συνεπώς, αν για κάποιον θύλακα αυτό συμβεί στα 60 σου χρόνια, είτε τον έχεις πίσω είτε τον μεταμοσχεύσεις μπροστά το ίδιο κάνει. Δηλαδή θα νεκρώσει στα 60 σου περίπου. Μ' αυτήν τη λογική η safe zone (που περισσότερο αφορά τις μεθόδους ΣΤΡΙΠ) είναι σχετική όταν κάνεις FUE

Harry-87

New Member
Καλημέρα piros και σε ευχαριστω για την απάντηση. Καταρχάς σίγουρα πάω για fue οπωτε μου λες από όσο κτλ ότι σε αυτήν την περίπτωση ο ιατρός κοινητε και σε περιοχές που δεν είναι safe for a life... σωστά κατάλαβα?

piros75

Well-Known Member
Σωστά, αυτό σου λέω. Στην περίπτωση του ΣΤΡΙΠ και επειδή όλα τα μοσχεύματα παίρνονται από μια μικρή περιοχή συνολικά, δεν μπορεί ο γιατρός να ξεφύγει από την safe zone για τον απλούστατο λόγο, ότι αν το κάνει, οι μμ τρίχες θα πέσουν μαζικά κάποια στιγμή στη ζωή του ανθρώπου που προβαίνει σε μμ (πιθανώς και πολύ σύντομα). Αυτό όμως δεν ισχύει στην FUE όπου η λήψη των μοσχευμάτων παρουσιάζει μεγάλη διασπορά. Έτσι ακόμα και αν ξεφύγει ο γιατρός από την safe zone, το χειρότερο σενάριο είναι κάποιες από τις μμ τρίχες να πέσουν κάποια στιγμή στο μέλλον. Ωστόσο, για μένα πάντα, καλύτερα να έχεις 100 τρίχες παραπάνω για καμιά δεκαριά χρόνια, παρά να μην της έχεις εξ αρχής γιατί θα ξέρεις ότι κάποια στιγμή θα πέσουν.

crossfire

Well-Known Member
Σωστά, αυτό σου λέω. Στην περίπτωση του ΣΤΡΙΠ και επειδή όλα τα μοσχεύματα παίρνονται από μια μικρή περιοχή συνολικά, δεν μπορεί ο γιατρός να ξεφύγει από την safe zone για τον απλούστατο λόγο, ότι αν το κάνει, οι μμ τρίχες θα πέσουν μαζικά κάποια στιγμή στη ζωή του ανθρώπου που προβαίνει σε μμ (πιθανώς και πολύ σύντομα). Αυτό όμως δεν ισχύει στην FUE όπου η λήψη των μοσχευμάτων παρουσιάζει μεγάλη διασπορά. Έτσι ακόμα και αν ξεφύγει ο γιατρός από την safe zone, το χειρότερο σενάριο είναι κάποιες από τις μμ τρίχες να πέσουν κάποια στιγμή στο μέλλον. Ωστόσο, για μένα πάντα, καλύτερα να έχεις 100 τρίχες παραπάνω για καμιά δεκαριά χρόνια, παρά να μην της έχεις εξ αρχής γιατί θα ξέρεις ότι κάποια στιγμή θα πέσουν.

Παρα παρα πολύ σωστό .
Για αυτο και το strip έχει καλύτερα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.
Δεν μιλάμε για 6 και 12 μήνες ,αλλά για χρόνια ολόκληρα.
Η δότρια αραιώνει παιδιά .....
Και αραιώνει ομοιόμορφα σε όλο το εύρος της .
Με λίγα λόγια.....με το strip παίρνεις περισσότερα υγιή grafts.
Κανενός η δότρια δεν αραιώνει κατα μήκος μιας λωρίδας

ItsAllGone

Active Member
piros75 kai crossfire μπραβο σας παιδια πολυ ωραια τα εξηγεισατε, ετσι ειναι το στριπ εχει πολλα θετικα δεν ειναι ξεπερασμενο και σε αρκετες περιπτωσεις ειναι η μονη λυση.

Harry-87

New Member
Καλά μην το λες ποτέ δεν είσαι σίγουρος γνώρισα παιδί 35 ρι με δυο αποτυχημένες strip ή δοτρια είχε κατέβει πιο κάτω βασικά ήταν σαν να μην του είχε μείνει δοτρια...

Μπλουζα