Ερώρηση για θεραπεία

Capri

Member
Κορίτσια καλησπέρα!!!
Ήθελα να σας ρωτήσω όσες από εσάς έχετε πρόβλημα τριχόπτωσης λόγω ΑΑ,πώς την παλεύετε και τι θεραπεία ακολουθείτε?Εγώ ακόμα πρόβλημα αραίωσης δεν έχω γιατί έκανα πολύ βαρβάτη θεραπεία που με έπιασε αλλά τώρα πρέπει να την κόψω για να μην ψοφήσω από τα χάπια και ήδη από χθες εχώ πετάξει το μισό μου κεφάλι στο καλαθάκι με τα κωλόχαρτα!!!Κορίτσια τα φώτα σας!!!!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
:welc: Καλωσόρισες φίλη και καλή συνέχεια!

Πες μας αν θες αναλυτικά τι θεραπεία έκανες...

Capri

Member
Φίλε Feni,καλησπέρα και σε σένα!!!
:hailing
Λοιπόν φίλε Feni,τα τελευταία 2 χρόνια παίρνω αντισυλληπτικά(yasmin) και εδώ και 1,5 χρόνο(6 μήνες,διάλειμμα 1μήνα και μετά περίπου 1 χρόνο σερί)
κούμπωνα propecia,Στην αρχή 2,5mg και μετά το έριξα στο 1mg γιατί είδα επικίνδυνα sides στην τσέπη μου!Το ξέρω ότι ηταν λίγο βαριά η θεραπεία για κορίτσι αλλά στη φάση που ήμουν τότε είχα γίνει τρελή με την τριχόπτωση και θα ρούφαγα τα πάντα.Τεσπα,έγινε εν γνώση μου για πιθανές γνωστες και άγνωστες παρενέργειες.Τώρα ήρθε η ώρα να τα κόψω όλα αυτά σιγά σιγά γιατί είναι πολύς καιρός που τα παίρνω και περιμένω το ΑΠΟΛΥΤΟ μακελειό-λογικό- και είπα μπας και τη σώσω λίγο την κατάσταση,όσο γίνεται.

kos1987

New Member
Πες μας εαν μπορεις τα αποτελεσματα των εξετασεων που εχεις κανει μεχρι τωρα...και ποτε εγιναν αυτες.

Capri

Member
RE: Ερώτηση για θεραπεία

Kos,κατ'αρχήν,σ'ευχαριστώ πολύ που ξοδεύεις το χρόνο σου και με βοηθάς.:kiss2
Λοιπόν έχω κάνει αρκετές, βρήκα τις περισσότερες και σου τις παραθέτω:27/4/2010(τότε ακόμα δεν παίρνω τίποτα)
Φεριττίνη ορού,αιματοκρίτης,Τ3,Τ4,TSH,ANTI-TPO εντός φυσιολογικών τιμών.Αν θες και ακριβή νούμερα πες μου και στα δίνω.Βγήκαν ψηλά τα ΑΝΤΙ-TG και ο ενδοκρινολόγος μου είπε ότι αυτό δε σημαίνει κάτι απλά οτι πρέπει να κοιτιέσαι κάθε χρόνο μήπως κάποια στιγμη μεταπέσεις σε υποθυρεοειδισμό.Στις 20/7/2010 έκανα ένα τριχοριζόγραμμα στο ΣΥΓΓΡΟΣ και η διαγνωση ήταν ανδρογενούς τύπου αλωπεκία:αναγενείς 47,6%,τελογενείς 30,9%, δυστροφικές 21,4%.Κλάμα πολύ εκεί.
6/05/2010 κάνω τις εξής:17-υδροξυπρογεστερόνη,FSH,LH,FREE TESTO,DHEA-S,Δ4 ανδροστενδιόνη όλες φυσιολογικές,λίγο αυξημένη προλακτίνη,κάνω έξτρα εξέταση για προλακτίνη και βγαίνεi OK.
Ξεκινάω αντισυλληπτικά 10/2010 και λίγο αργότερα Propecia.
Οι τελευταίες εξετάσεις που βρήκα ειναι στις 14/06/2011 αλλά εκεί έχω ήδη ξεκινήσει να κουμπώνομαι.DHT,κορτιζόλη,ACTH όλες κομπλέ έχω πολύ ανεβασμένη φυλοσυνδετική σφαιρίνη(SHBG)αλλά νομίζω ο ενδοκρινόλογος μου είχε πει ότι είναι λόγω της φαρμακοβιομηχανίας που κατέβαζα.Αυτή είναι μια πρωτείνη που δεσμεύει φυλετικές ορμόνες.Αυτά βρήκα φίλε μου Κos.Τώρα ψήνομαι για scalp biopsy,λες να δείξει τίποτα καινούριο?Παρεπιπτόντως δε θυμάμαι να έχω δει καραφλή γυναίκα στο σόι μου,η μάνα μου έχει αραιώσει λίγο αλλά είναι λόγω εμμηνόπαυσης.Αυτά τα ολίγα...

Stripar

Established Member
Capri είπε:
Φίλε Feni,καλησπέρα και σε σένα!!!
:hailing
Λοιπόν φίλε Feni,τα τελευταία 2 χρόνια παίρνω αντισυλληπτικά(yasmin) και εδώ και 1,5 χρόνο(6 μήνες,διάλειμμα 1μήνα και μετά περίπου 1 χρόνο σερί)
κούμπωνα propecia,Στην αρχή 2,5mg και μετά το έριξα στο 1mg γιατί είδα επικίνδυνα sides στην τσέπη μου!Το ξέρω ότι ηταν λίγο βαριά η θεραπεία για κορίτσι αλλά στη φάση που ήμουν τότε είχα γίνει τρελή με την τριχόπτωση και θα ρούφαγα τα πάντα.Τεσπα,έγινε εν γνώση μου για πιθανές γνωστες και άγνωστες παρενέργειες.Τώρα ήρθε η ώρα να τα κόψω όλα αυτά σιγά σιγά γιατί είναι πολύς καιρός που τα παίρνω και περιμένω το ΑΠΟΛΥΤΟ μακελειό-λογικό- και είπα μπας και τη σώσω λίγο την κατάσταση,όσο γίνεται.

Την Καλησπέρα μου...
Απο περιέργεια ρε κοπελιά με 2,5mg Propecia είχες σεχουαλική ζωή?...υποθέτω για να πέρνεις Yasmin ότι είχες!.
Πώς σε επειρέασε η διπλάσια στην ουσία δόση?...ή στο γυναικείο φύλο δεν έχει τις αντίστοιχες μεταπτώσεις στην libido?.

Y.Γ:Παρακολουθώντας αραιά και που Fashion TV...η καινούργια μόδα στις γυναίκες....κούρεμα με την ψυλή!.
Ευχομαι να την βρείς την άκρη αλλιώς μην μασάς γίνε Μοντέλο και θα έχεις άλλοθι!!!

Capri

Member
Danceworld, από sides δεν είχα τίποτα,μόνο είχα ξεπαραδιαστεί.Κι εντάξει,προσέχεις μη μείνεις έγκυος και σου βγει ο γιος Αλόμα!Το μόνο που έχω παρατηρήσει το τελευταίο δίμηνο είμαι τέζα ντεκαβλέ,δεν έχω καμία όρεξη για σεξ αλλά από ότι έχω διαβάσει αυτό πιο πολύ στα αντισυλληπτικά το αποδίδουν.
Stripar,τόσο δίνουν στις γυναίκες γιατί υποτίθεται ότι δεν πιάνει τόσο καλά.Εγώ νομίζω πιάνει τέλεια.Μία καί μόνη μελέτη που δημοσιεύτηκε από κάτι Ιταλούς τόσο έδιναν.Εγώ μετά μόνη μου το μείωσα γιατί ήθελα 2 κουτιά το μήνα και δεν έβγαινα!Όπως είπα και πιο πάνω,προσέχεις να μη μείνεις έγκυος γιατί θα πρέπει να κάνεις έκτρωση.Μαλακία που δεν παρακολουθούσα FashionTV!Τώρα πια στα 30 είμαι μεγάλη για καριέρα μοντέλου!Γαμώτο!!!

kos1987

New Member
RE: Ερώτηση για θεραπεία

Capri είπε:
Kos,κατ'αρχήν,σ'ευχαριστώ πολύ που ξοδεύεις το χρόνο σου και με βοηθάς.:kiss2
Λοιπόν έχω κάνει αρκετές, βρήκα τις περισσότερες και σου τις παραθέτω:27/4/2010(τότε ακόμα δεν παίρνω τίποτα)
Φεριττίνη ορού,αιματοκρίτης,Τ3,Τ4,TSH,ANTI-TPO εντός φυσιολογικών τιμών.Αν θες και ακριβή νούμερα πες μου και στα δίνω.Βγήκαν ψηλά τα ΑΝΤΙ-TG και ο ενδοκρινολόγος μου είπε ότι αυτό δε σημαίνει κάτι απλά οτι πρέπει να κοιτιέσαι κάθε χρόνο μήπως κάποια στιγμη μεταπέσεις σε υποθυρεοειδισμό.Στις 20/7/2010 έκανα ένα τριχοριζόγραμμα στο ΣΥΓΓΡΟΣ και η διαγνωση ήταν ανδρογενούς τύπου αλωπεκία:αναγενείς 47,6%,τελογενείς 30,9%, δυστροφικές 21,4%.Κλάμα πολύ εκεί.
6/05/2010 κάνω τις εξής:17-υδροξυπρογεστερόνη,FSH,LH,FREE TESTO,DHEA-S,Δ4 ανδροστενδιόνη όλες φυσιολογικές,λίγο αυξημένη προλακτίνη,κάνω έξτρα εξέταση για προλακτίνη και βγαίνεi OK.
Ξεκινάω αντισυλληπτικά 10/2010 και λίγο αργότερα Propecia.
Οι τελευταίες εξετάσεις που βρήκα ειναι στις 14/06/2011 αλλά εκεί έχω ήδη ξεκινήσει να κουμπώνομαι.DHT,κορτιζόλη,ACTH όλες κομπλέ έχω πολύ ανεβασμένη φυλοσυνδετική σφαιρίνη(SHBG)αλλά νομίζω ο ενδοκρινόλογος μου είχε πει ότι είναι λόγω της φαρμακοβιομηχανίας που κατέβαζα.Αυτή είναι μια πρωτείνη που δεσμεύει φυλετικές ορμόνες.Αυτά βρήκα φίλε μου Κos.Τώρα ψήνομαι για scalp biopsy,λες να δείξει τίποτα καινούριο?Παρεπιπτόντως δε θυμάμαι να έχω δει καραφλή γυναίκα στο σόι μου,η μάνα μου έχει αραιώσει λίγο αλλά είναι λόγω εμμηνόπαυσης.Αυτά τα ολίγα...

Απο τις εξετασεις που εχεις κανει περα απο τον θυρεοειδη που θελει παρακολουθηση φαινεσαι οκ...καλα η SHBG ειναι ανεβασμενη απο τα φαρμακα.
τωρα για τα ποσοστα στο τριχ/μα ενταξει δεν σημαινουν κατι φοβερο(εμενα αυτο π μου κανει εντυπωση ειναι οι δυσπλαστικες) ο εξεταστης εκεινη την ωρα μπορει να διακρινει εαν ειναι α/α.Προφανως εχεις φοβερη υπερευαισθησια στα ανδρογονα...να ρωτησω κατι αλλο:Αρχες 2010 ειχες στρεσσαριστει γενικα(σωματικα ψυχολογικα κλπ)? Μπορεις να συνεχισεις με φιναστεριδη στο 1mg τη μερα.Παμφθηνο ειναι το proscar.

Capri

Member
Άντε ρε γιατρέ πού είσαι?!Με έχεις αφήσει τόση ώρα μόνη μου!!!!
Δυσπλαστικές απ'ότι κατάλαβα εννοούν τις miniaturized.
Έτσι έχω καταλάβει.Λάθος?
Εσύ όταν λες περίεργο εννοείς σου φαίνεται μεγάλο το ποσοστό?
Τα φάρμακα δεν τα συνεχίζω αφενός γιατί κάποια στιγμή πρέπει να διαιωνίσω το είδος μου και αφετέρου με έσκισε ο γυναικολόγος ότι σύμφωνα με νεότερες έρευνες απαγορεύονται τα αντισυλληπτικά για πολύ μεγάλο διάστημα.Έκτός από καρκίνο μαστού που το ήξερα μου είπε για καρκίνο εντέρου και θρομβώσεις σε αμφιβληστροειδή.Αυτό το λέω και για τα κορίτσια του forum να το κοιτάξουν να ρωτήσουν όποια παίρνει πολύ καιρό.Ε και χωρίς bcp είναι ρίσκο το propecia.

kos1987

New Member
Capri είπε:
Δυσπλαστικές απ'ότι κατάλαβα εννοούν τις miniaturized.
Έτσι έχω καταλάβει.Λάθος?
Εσύ όταν λες περίεργο εννοείς σου φαίνεται μεγάλο το ποσοστό?

Λαθος καταλαβες.Miniaturized ειναι οι χαρακτηριστικες τριχες στην α/α.Αφου στοπ τα αντιανδρογονα, κοιτα μονο τον θυρεοειδη.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Capri

Member
Το ότι λέγοντας δυσπλαστικές εννοούν τις miniaturized μου το είπε ο 3ος δερματολόγος που πήγα.Αλλιώς ποιές εννοούμε δυσπλαστικές?

kos1987

New Member
Capri είπε:
Το ότι λέγοντας δυσπλαστικές εννοούν τις miniaturized μου το είπε ο 3ος δερματολόγος που πήγα.Αλλιώς ποιές εννοούμε δυσπλαστικές?

????????? :2m: καλα κρασια:10m:

[attachment=3474]

Η αριστερη λεγεται δυσπλαστικη σε αναγενη, την διπλανη αποκαλουμε γενικα δυστροφικη(μαλιστα μια ειναι και σπασμενη) και η δεξια ειναι η ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ εικονα της α/α στις γυναικες αλλα και στους αντρες.Το pattern αλλαζει.Αυτη την εικονα την αποκαλουμε ως anisotrichosis και επιπλεον γυρω απο τις τριχες υπαρχουν κατι σημαδακια και αδεια τριχ/κια.

Capri

Member
Kos καλημέρα!!!Όλα καλά?
Kos,νομίζω άλλο πράγμα δυσπλαστικές και άλλο δυστροφικές.Είδα στο internet ότι είναι σύνηθες εύρημα να αυξάνονται οι δυστροφικές στην ΑΑ.Προσπάθησα να επισυνάψω το δοκίμιο να το δεις αλλά δεν μπορώ.

ANNA

New Member
Γεια σας! Έχω καιρό να γράψω στο φορουμ, έπαιρνα για 3 χρόνια αντισυλληπτικά αλλά τελικά αποφάσισα να τα σταματήσω, χθες πήρα το τελευταίο. Δεν μπορώ να πω οτι είδα βελτίωση, τουλάχιστον είμαι σταθερή. Βέβαια το λάθος μου είναι σταμάτησα και το regain και όλα. Ψάχνω να βρω τι θα κάνω τώρα και έχω μπερδευτεί! Ανάμεσα σε όλα τ'άλλα, είδα οτι dht blocker είναι και το πράσινο τσαι, ο ψευδάργυρος και ένα που δε θυμάμαι πως το λένε(το χει κ το revivogen). Τέλος είδα και το tricomin.

Τον τελευταίο μήνα βάζω τη λοσιον της frezyderm, μπορώ να πω οτι έχω δει τριχούλες να μεγαλώνουν...
Και σκέφτομαι τώρα: μπορώ να αναμίξω regain me tricomin? Ποιά είναι ο δοσολογία; Σε ένα άλλο θέμα κάποιος είχε πει για την airol(έκανε ποοολύ καλή δουλειά στο πρόσωπο!!) & την skinoren. Αξίζει να δοκιμάσω κάτι απ'τα δυο; Πάντως για αρχή σκέφτομαι να πάρω ψευδάργυρο και πράσινο τσάι. Έπισης, σκεφτόμουν να συνεχίσω για +-6 μήνες τα αντισυλληπτικά παράλληλα με τη λοσιον ή το regain αργότερα.

Δε θέλω να δω άλλες τρίχες να πέφτουν, όπως και όλοι εδώ μέσα βέβαια. Έχω μπερδευτεί με τόσα που διαβάζω τις τελευταίες μέρες και τα αντισυλληπτικά τα παίρνω 3 χρόνια τώρα δε θέλω να με επιβαρύνω άλλο:-/

Μπλουζα