Ερωτίσεις απο αρχάριο

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Manos1994

New Member
Καλησπέρα παιδια, είμαι 15 χρονών και παίρνω τα χάπια accutan για την ακμή. Τα φάρμακα προκαλούν τριχόπτωση, προσωρινή, και δεν μου αρέσει. Δεν ανησυχώ για τώρα, αλλα για όταν μεγαλώσω λιγο. Έχω να κάνω μερικές ερωτήσεις:
1. Υπάρχει περίπτωσει κάποιος να αντιμετωπίζει τριχόπτωση και να σωθεί;
2. Έχετε καμια συμβουλή να μου δώσετε για την πρόληψη της τριχόπτωσης, χωρίς φάρμακα και τέτοια, Δηλ ποσες φορές να λούζομαι ή να φτίαξω κανένα φυσικό μίγμα και να το βάζω στα μαλιά μου και γενικά ότι συμβουλές μπορείτε!
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Joda

Member
Απ: Ερωτίσεις απο αρχάριο

καλησπερα φιλε!εγω απ οτι ξερω το accutan εχει προκαλεσει τριχοπτωση και σε αλλους χρηστες...κοφτο για μενα...ετσι κι αλλιως τωρα στην εφηβεια θα εχεις ακμη..και εγω στην ηλικια σου ειχα πολυ ακμη....και στα 19 μου εφυγε τελειως...
καλο ειναι να κανεις 1 φορα τον μηνα καθαρισμο γιατι αν δεν κανεις και τα αφηνεις η τα σπας μονος σου υπαρχει ο κινδυνος να κανεις τρυπιτσες στο μελλον..τα ξερω αυτα γιατι η μανα μου ειναι αισθητικος κ εκανα καθαρισμους για κανα 5 χρονια αλλα δεν υπαρχει προβλημα πλεον ουτε τρυπες εχω...να πλενεις επισης αρκετες φορες το προσωπο σου και να αποφευγεις τα τηγανιτα κ σοκολατες..επισης μου εχουν πει κ γνωστοι μου απο την αμερικη για ενα προιον που ειναι πολυ καλο στο αμερικα κ εχει βοηθησει αρκετους..στην ελλαδα δεν ειναι γνωστο..λεγεται proactiv http://209.85.229.132/search?q=cache:4Htcub6ndi8J:www.proactiv.com/+proactiv+acne&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr

δοκιμασε το κ βλεπεις αλλα για μενα το accutan κοφτο
 

cmos516

Member
Απ: Ερωτίσεις απο αρχάριο

Η συμβουλη ειναι να κοψεις αυτο το φαρμακο φιλε,ενημερωσου λιγο απο το διαδικτυο ακομη κι απο δω Accutane is POISON ! DO NOT USE IT!!!!

Ειναι και αυτο ενα απο τα φαρμακα που κανουν ενα καλο και χαλανε κατι αλλο...

Οταν ημουν στην ηλικια σου υπεφερα και εγω απο ακμη ,πηγαινα σε δερματολογο μου εδινε κατι αλοιφες οι οποιες ειχαν μηδενικα αποτελεσματα και τις εκοψα.
Οταν πηγα φανταρος οι γιατροι εκει στο 401 μου εγραψαν κατι χαπια δυνατα για την ακμη τα οποια θα τη εξαφανιζαν , και ηταν πανακριβα αν τα επαιρνες απ εξω.(πρεπει να ηταν αυτα).
Τα εγραψαν και σε ενα αλλο φιλο μου που μας ειχαν στειλει μαζι για τον ιδιο λογο,εγω μ'αυτα που διαβασα και ακουγα γενικως γι αυτο το φαρμακο ,αποφασισα να μην τα παρω.
Ο αλλος ο φιλος μου ομως ητανε απο τους τυπους αυτους που δεν σκεφτοντε και πολυ(υπαρχουν πολλοι τετοιοι...)και κατεβαζε οτι και αν του διναν λες και αυτο ειναι καραμελλα.
Μου ειπε "εγω φιλε θα τα παρω" και μαλιστα μου ζητησε και τα δικα μου γιατι εγω θα τα πεταγα :)D)
Οταν εφυγα απο το κεντρο για τη μοναδα χαθηκαμε ,μετα απο καποιο καιρο μαθαινω τυχαια απο καποιο φιλο του,οταν ρωτησα τι κανει? Η απαντηση που πηρα ηταν "φιλε ο Μ...... εχει παρει αναβολη εδω και καιρο, κατι επαθε με το αιμα του,απο κατι φαρμακα που επαιρνε για τα σπυρακια"

Θα ερθει μια ηλικια που θα φυγουν απο μονα τους οπως εγινε και σε μενα και σε ολους ,μη δηλητηριαζεις τον οργανισμο σου με τετοια δυνατα φαρμακα (ειδικα αν εχεις και ,μικρο προβλημα )
 

genesis

New Member
Απ: Ερωτίσεις απο αρχάριο

cmos516 είπε:
Θα ερθει μια ηλικια που θα φυγουν απο μονα τους

δεν ειναι ακριβως ετσι. αφενός παίζει να μην φυγουν και αφετέρου μπορεί να φύγουν αλλα να αφήσουν πολλά σημάδια. και βεβαια να σταματησεις τα χαπια αυτα, εισαι μολις 15 χρονων. πρεπει να προσεχεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τη διατροφη σου. Καθολου σοκολατες και ζαχαρες!!! αποφυγε τηγανιτα και τα πολλα λαδια. να πεινεις τσαγια κλπ, απο βιολογικα... παρε οτι βρεις...μεντα, τσαι βουνου, δυοσμο,...ο,τι σαρεσει.... πολλα απο αυτα διωχνουν τοξινες και αλλα βελτιωνουν τη γευση και την υφη του ροφηματος. θα σου αρεσουν, αρκει να συνηθισεις να τα φτιαχνεις...εσυ ή καποιος δικος σου. απο φαρμακα δεν ξερω. σιγουρα θα ξερουν και θα σου απαντησουν αλλα παιδια. και αν θες περισσοτερες αποψεις να επιμενεις μεχρι να σου απαντησουν. εισαι μικρουλης και πρεπει να σε προσεχουμε. (υπαρχει μια ``συνταγη`` που εχει να κανει με μαγια μπυρας...λενε οτι βοηθαει στα σπυρακια γενικα...αν εχεις πολλα...δεν ξερω ομως αν η ακμη και τα σπυρακια ειναι σονυ και ντε το ιδιο...οποτε εχε το στο νου σου και ψαξτο και αυτο...) και οταν με το καλο καθαρισει περισσοτερο το προσωπο σου, να χρησιμοποιεις, αλοη...αλλα μεχρι τοτε θα τα ξαναπουμε...ΑΑΑΑ!!! και πουσαι....πες στους δικους σου να σου παρουν να πινεις χυμο αλοης καθε μερα...θα σου πουνε στο μαγαζι ποσο και πως. κανει πολυ καλο. (μπορει στην αρχη με ολα τα βοτανα, αλλα και με φαρμακα, να νομιζεις οτι εισαι χειροτερα, ότι φουντώνεις, αλλα είναι σχεδόν παντα η πρωτη αντιδραση του οργανισμου που ``ξερναει`` τα ``αχρηστα``.

εχουμε και λεμε λοιπον.
1. ΔΙΑΤΡΟΦΗ: ΟΧΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ, ΟΧΙ ΖΑΧΑΡΗ (προσεξε γτ ζαχαρη εχουν πολλα που δεν το ξερεις, όπως τα ψωμια κλπ. οπότε όχι υπερβολές), ΟΧΙ ΤΗΓΑΝΗΤΑ και ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ ΛΑΔΙΑ.
2. ΤΣΑΓΙΑ κλπ... Θα σου κάνουν και σε άλλα καλό.
3. Χυμο αλόης καθε μέρα (είναι λίγο ακριβός αλλά αξίζει τον κόπο). πληροφορίες από εκεί που θα αγοράσετε.

και να πλένεις το πρόσωπό σου, με μαλακό σφουγγάρι που θα το χρησιμοποιείς ΜΟΝΟ για το πρόσωπο, ΑΠΑΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, και ΗΡΕΜΕΣ ΟΧΙ ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΑΡΕΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΠΥΡΑΚΙΑ, όχι με δυνατό σαπούνι (πήγαινε πάρε καποιο EUBOS, έχει διάφορα, απλά πες τους για το πρόσωπο. έχει μεγάλη γκάμα και δεν θυμάμαι αν έχει και άλλα γιαυτό σου λέω να ζητησεις για προσωπο. -αν αυτο θεωρειται διαφήμηση να σβηστεί παρακαλώ και συγνώμη.

αν κανεις αυτα που σου λεω, θα βελτιώσεις κατα πολυ την ακμη και θα φτιάξεις και ένα πολυ υγιή οργανισμό (κάτι που σίγουρα θα βοηθήσει και στα μαλλιά. είσια πολύ μικρος ακομα για να ξερεις αν εχεις ή αν θα δημιουργηθει πρόβλημα.

ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟΛΑ, ΧΑΛΑΡΑ ΜΑΝΩΛΑΚΗ... και θα είσαι ΣΟΥΠΕΡ ;)

**πω ρε φιλαρακι εισαι στην καλυτερη ηλικια... ;D
 

genesis

New Member
Απ: Ερωτίσεις απο αρχάριο

joda φιλαρακι συγνωμη που επανέλαβα κάποια από τα λόγια σου. ``έτρεξα`` να ποστάρω και δεν είδα τι γράψατε...
 

Manos1994

New Member
Απ: Ερωτίσεις απο αρχάριο

παιδία ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αλλα πέρνω τα χάπια εδω και πολύ καιρό, οπου να ναι τελιώνει η θεραπία οπότε δεν λέει να την κόψω. όσο για την διατροφή κανω πολυ καλή και αθλούμε κιόλας.
 

Maria

New Member
Απ: Ερωτίσεις απο αρχάριο

γειά σου Μάνο, τώρα που τελειώνει η θεραπεία δεν έχει νόημα να τη σταματήσεις. Ισως η τριχόπτωση συνεχιστεί και κάποιο διάστημα μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας εως ότου ο οργανισμός σου ισορροπήσει πάλι. Είδες αποτέλεσμα τουλάχιστον; Αν όχι, εγώ θα σου πρότεινα να μην επαναλάβεις αυτή τη δυνατή θεραπεία (δεν ξέρω κιόλας αν επιτρέπεται, νομίζω πως δεν επιτρέπεται τακτικά) αλλά να να κάνεις καθαρισμό σε μια αισθητικο συχνά για να φεύγει το σμήγμα και βεβαίως να πλένεις πρωι- βράδυ επί καθημερινής βάσεως το πρόσωπό σου, με ειδικό σαπούνι για την περίπτωσή σου, φαρμακευτικό, όχι ό,τι να'ναι!! Ακόμα κι όταν λούζεσαι μην πλενεις το πρόσωπό σου με το σαμπουάν που λούζεσαι, αλλά με ειδικό σαπούνι. Κι ο καθαρισμός και το πλύσιμο είναι πολύ σημαντικά!! Ειδικά όταν αθλήσαι πρέπει να πλένεις τακτικά το πρόσωπό σου επειδή ιδρώνεις, ώστε να φεύγει η λιπαρότητα .
Το θέμα της τριχόπτωσης θα το παρακολουθήσεις μετά το τέλος της θεραπείας πώς θα εξελιχθεί, ελπίζω κι εύχομαι να μην έχεις πρόβλημα!!
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα