Ερωτήσεις σχετικά με θεραπεία

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Sarabara

New Member
Γειά σας,

θα ήθελα να απευθύνω σε εσάς με μερικές ερωτήσεις που μου δημιουργήθηκαν έπειτα από λίγες ώρες που έψαξα το φόρουμ, και αφορούν την θεραπεία μου.

Μόλις σήμερα επισκέφθηκα τον δερματολόγο μου ο οποίος μου έγραψε τα εξής:
Hairway minoxidil 5%
Palmogen lotion αυτά τα δύο αναμειγμένα
6 φορές την ημέρα πρωί βράδυ
Για 6 μήνες αυτό.

Έπειτα ένα σαμπουάν Hair Force Shampoo men και κάψουλες anagena, δύο την ημέρα. Η κάψουλες περιέχουν ψευδάργυρο και L-κυστίνη και είναι συμπληρώματα διατροφής.

Έχω λοιπόν την εξής ερωτήσης:
1) Πιστεύεται πως είναι μια ικανοποιητική θεραπεία; Δεν εχω ιδιαίτερο πρόβλημα είναι η αλήθεια, είμαι 19 ετών, και αποφάσισα να την ακολούθησω για προληπτικούς λόγους κυρίως.
2) Λαμβάνοντας υπόψην ότι θα την κάνω προληπτικά, αξίζει να την ακολουθήσω;
3) Τι παρενέργειες μπορεί να μου προκαλέσει; Τι παρενέργειες μπορεί να έχω αν την ακολουθήσω και την σταματήσω έπειτα;
4) Από ότι διάβασα υπάρχει μία περίοδος "shedding", πρωτού αρχίσει να δρα το φάρμακο. Πόσο έντονη θα είναι η τριχόπτωση; Αν σταματήσω να παίρνω τα φάρμακα, τα μαλλιά που έχασα απο αυτή την διαδικασία θα χαθούν και αυτά; Πόσο καιρό κρατάει; Δεν θα ήθελα να κάνω κακό στα μαλλιά μου για ένα μικρό ακόμη πρόβλημα.
5) Σε πόσο καιρό να περιμένω ανάπτυξη καινούργιας τριχοφυϊας αν αυτο είναι εφικτό;
6) Αξίζει έστω να ακολούθησω αυτήν την θεραπευτική αγωγή για "συντήρηση" της ήδη υπάρχουσας, κοιτώντας μελλοντικά;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kapa

Μέλος του προσωπικού
Απ: Ερωτήσεις σχετικά με θεραπεία

καλως ηρθες
αντικατεστησε το hairway με kirkland που ειναι 5 φορες φθηνοτερο.
και το palmogen με zix που ειναι 20 φορες φθηνοτερο

Sarabara

New Member

kapamarou είπε:
καλως ηρθες

Ευχαριστώ για αυτήν την συμβουλή. Μήπως θα μπορούσες να με βοηθήσεις με κάποιο από τα άλλα ερωτήματα μου;

kapa

Μέλος του προσωπικού

1) Πιστεύεται πως είναι μια ικανοποιητική θεραπεία; Δεν εχω ιδιαίτερο πρόβλημα είναι η αλήθεια, είμαι 19 ετών, και αποφάσισα να την ακολούθησω για προληπτικούς λόγους κυρίως.
καλα ειναι για προληψη,με τον καιρο θα μαθαινεις και θα ανακαλυπτεις πραγματα
2) Λαμβάνοντας υπόψην ότι θα την κάνω προληπτικά, αξίζει να την ακολουθήσω;
αξιζει
3) Τι παρενέργειες μπορεί να μου προκαλέσει; Τι παρενέργειες μπορεί να έχω αν την ακολουθήσω και την σταματήσω έπειτα;
καμια,αν την σταματησεις χανεις τα θετικα αποτελεσματα

4) Από ότι διάβασα υπάρχει μία περίοδος "shedding", πρωτού αρχίσει να δρα το φάρμακο. Πόσο έντονη θα είναι η τριχόπτωση; Αν σταματήσω να παίρνω τα φάρμακα, τα μαλλιά που έχασα απο αυτή την διαδικασία θα χαθούν και αυτά; Πόσο καιρό κρατάει; Δεν θα ήθελα να κάνω κακό στα μαλλιά μου για ένα μικρό ακόμη πρόβλημα.
το ποσο εντονη θα ειναι εξαρταται,μην σε απασχολει αυτο,δεν προκειτε να κανεις κακο
5) Σε πόσο καιρό να περιμένω ανάπτυξη καινούργιας τριχοφυϊας αν αυτο είναι εφικτό;
σε 3-6 μηνες περιπου
6) Αξίζει έστω να ακολούθησω αυτήν την θεραπευτική αγωγή για "συντήρηση" της ήδη υπάρχουσας, κοιτώντας μελλοντικά;
ακολουθησε την και βλεπεις μετα

Sarabara

New Member

kapamarou είπε:
το ποσο εντονη θα ειναι εξαρταται,μην σε απασχολει αυτο,δεν προκειτε να κανεις κακο

Ευχαριστώ πάρα πολύ, για την γρήγορη απάντηση! Κάτι ακόμα. Αν σταματήσω να παίρνω τα φάρμακα, τα μαλλιά που έχασα απο αυτή την διαδικασία, την διαδικασία του shedding που προήλθε απο το φάρμακο θα χαθούν και αυτά; Αυτό αν μπορούσες να το διευκρινίσεις εσύ ή κάποιος άλλος.

Ευπρόσδεκτα είναι οποιαδήποτε σχόλια ή απόψεις, ακομά και αν απλά συμφωνείτε με τον καπαμαρού. Θα βοηθούσε εξίσου μία θετική απάντηση όσο μια αρνητική.

crossfire

Well-Known Member

Sarabara είπε:
[quote author=kapamarou link=topic=3115.msg56210#msg56210 date=1310151005]

Ευχαριστώ πάρα πολύ, για την γρήγορη απάντηση! Κάτι ακόμα. Αν σταματήσω να παίρνω τα φάρμακα, τα μαλλιά που έχασα απο αυτή την διαδικασία, την διαδικασία του shedding που προήλθε απο το φάρμακο θα χαθούν και αυτά; Αυτό αν μπορούσες να το διευκρινίσεις εσύ ή κάποιος άλλος.

Ευπρόσδεκτα είναι οποιαδήποτε σχόλια ή απόψεις, ακομά και αν απλά συμφωνείτε με τον καπαμαρού. Θα βοηθούσε εξίσου μία θετική απάντηση όσο μια αρνητική.
[/quote]

Αν σταματησεις τα φαρμακα,τα μαλλια που εχασες απο το shedding θα επανερθουν κανονικα.Δεν καταστρεφεται ο θυλακας.....απλα οπως εχουμε ξαναπει,η τριχα θα ξαναβγει οπως ηταν προγραμματισμενη να ειναι τη δεδομενη χρονικη στιγμη αν δεν εκανες χρηση καθολου φαρμακων.
Οσον αφορα την προληψη που λες,μακαρι και εγω στην ηλικια σου να σκεφτομουνα να το προλαβω....
Στα αλλα ολα συμφωνω με καπαμαρου

Sarabara

New Member

crossfire99 είπε:
Αν σταματησεις τα φαρμακα,τα μαλλια που εχασες απο το shedding θα επανερθουν κανονικα.Δεν καταστρεφεται ο θυλακας.....απλα οπως εχουμε ξαναπει,η τριχα θα ξαναβγει οπως ηταν προγραμματισμενη να ειναι τη δεδομενη χρονικη στιγμη αν δεν εκανες χρηση καθολου φαρμακων.
Οσον αφορα την προληψη που λες,μακαρι και εγω στην ηλικια σου να σκεφτομουνα να το προλαβω....

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, όπως επίσης, και για το ενθαρρυντικό σου σχόλιο. Σκέφτομαι να ξεκινήσω την θεραπεία απο τον Σεπτέμβριο, καθώς θα ήθελα να μην περάσω την φάση shedding τώρα μέσα στο καλοκαίρι.

Φυσικά οποιαδήποτε άλλη απάντηση ή σχόλιο είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

:welc: και καλή συνέχεια, όπως τα είπαν τα παιδιά πιο πάνω! ;)

Δάφνη Γ

New Member

kapamarou είπε:
καλως ηρθες
Όλα αυτά που σου έγραψε ο γιατρός, αν δεν θέλεις να τα αντικαταστήσεις, μπορείς να τα βρείς και στο e-bay σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Κάνε καλύτερα μια έρευνα πριν αντικαταστήσεις τις συνταγές γιατρού με άλλες που δεν σου έχει προτείνει...

Δάφνη Γ

New Member

Το shedding είναι δύσκολη περίοδος, αλλά μην φανταστείς ότι θα μείνεις και χωρίς τρίχα στο κεφάλι, απλά θα δεις προσωρινά να μειώνεται η ποσότητα, πολύ σύντομα όμως θα αυξηθούν και σε ποσότητα και σε ποιότητα...
Επίσης το καλοκαίρι έχεις και το πλεονέκτημα ότι φοράς και άνετα καπέλο αν νιώσεις άσχημα.

Sarabara είπε:
[quote author=crossfire99 link=topic=3115.msg56217#msg56217 date=1310164283]

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, όπως επίσης, και για το ενθαρρυντικό σου σχόλιο. Σκέφτομαι να ξεκινήσω την θεραπεία απο τον Σεπτέμβριο, καθώς θα ήθελα να μην περάσω την φάση shedding τώρα μέσα στο καλοκαίρι.

Φυσικά οποιαδήποτε άλλη απάντηση ή σχόλιο είναι πάντα ευπρόσδεκτα.
[/quote]

kapa

Μέλος του προσωπικού

daphnig είπε:
[quote author=kapamarou link=topic=3115.msg56208#msg56208 date=1310149842]
καλως ηρθες
Όλα αυτά που σου έγραψε ο γιατρός, αν δεν θέλεις να τα αντικαταστήσεις, μπορείς να τα βρείς και στο e-bay σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Κάνε καλύτερα μια έρευνα πριν αντικαταστήσεις τις συνταγές γιατρού με άλλες που δεν σου έχει προτείνει...
[/quote]
στο παιδι ποιο πανω.
εμενα δεν μου γραφουν οι γιατροι,εγω γραφω τους γιατρους ;)

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Sarabara

New Member

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας με βοηθήσατε πολύ.

Panayotis19

New Member

εγώ tr ξεκινάω θεραπεία με propercia και botafex δεν έχω την "τορμερι" αραίωση πιο πολύ έχω λεπτίνη η τρίχες από πάνω k έχουν μειωμένη ανάπτυξη το θέμα είναι πως έχω μακριά μαλλιά και φαίνεται κάπως και είχα και φράτζα και tr φαίνεται κάπως και για αυτό τα κάνω "χορισταρ" για να φαίνεται πιο καλά !! τι shampoo μπορώ να πάρο ? έχω διάβαση κριτικές για το fungoral αλλα το fovame λίγο γιατί diavasa πως είναι για "σμιγματοrοικι" δερματίτιδα και είχα πάρει πριν κάτι μήνες ένα shampoo για δερματίτιδα και τελικά μέσα σ ένα μηνα χρήσης "εμαφνισα" tio πρόβλημα με τη μικρή αραίωση και τις λεπτές τρίχες gt έχανα πολλά μαλλιά με αυτό !! το θέμα είναι πως είμαι και εγώ 19 χρόνον και δεν θέλω να την πατήσω από τώρα :/

crossfire

Well-Known Member

Panayotis19 είπε:
εγώ tr ξεκινάω θεραπεία με propercia και botafex δεν έχω την "τορμερι" αραίωση πιο πολύ έχω λεπτίνη η τρίχες από πάνω k έχουν μειωμένη ανάπτυξη το θέμα είναι πως έχω μακριά μαλλιά και φαίνεται κάπως και είχα και φράτζα και tr φαίνεται κάπως και για αυτό τα κάνω "χορισταρ" για να φαίνεται πιο καλά !! τι shampoo μπορώ να πάρο ? έχω διάβαση κριτικές για το fungoral αλλα το fovame λίγο γιατί diavasa πως είναι για "σμιγματοrοικι" δερματίτιδα και είχα πάρει πριν κάτι μήνες ένα shampoo για δερματίτιδα και τελικά μέσα σ ένα μηνα χρήσης "εμαφνισα" tio πρόβλημα με τη μικρή αραίωση και τις λεπτές τρίχες gt έχανα πολλά μαλλιά με αυτό !! το θέμα είναι πως είμαι και εγώ 19 χρόνον και δεν θέλω να την πατήσω από τώρα :/

1)Μη δειχνεις πανικο ποσταροντας σε ολα τα θεματα του forum
2)το fungoral ειναι το ενα απο το big3.....την πιο αποτελεσματικη θεραπεια κατα της τριχοπτωσης στον πλανητη γη....τα αλλα 2 ειναι το propecia και το regaine.....επομενως μη το φοβασαι.
3)Αφου παιρνεις propecia και regaine δεν χρειαζεται τιποτα αλλο να βαλεις στο κεφαλι σου.....ουτε revivogen,ουτε οξυζενε,ουτε τιποτα..........
4)Οσον αφορα την ηλικια σου και το propecia υπαρχει ενα θεμα........διαβασε καλα το forum για να καταλαβεις τι σημαινει propecia και αποφασιζεις.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα