Ερωτήσεις ενός rookie για ενδεχόμενη ΜΜ!

Kwstaras86

New Member
Χαιρετώ την ομάδα!

Ως νέος στο χώρο, και μετά από δύο περίπου εβδομάδες που ψάχνω παθιασμένα στο φόρουμ και αλλού για απαντήσεις σε κάποια πολύ βασικά ερωτήματα που έχω, θεώρησα σωστό να ανοίξω κι εγώ το νήμα μου...

Κατ' αρχάς να πω ότι είμαι νέος στο χώρο, αλλά όχι στην ΑΑ. Γι' αυτό, αν και στο δυβδόμαδο που αφιέρωσα αρκετό χρόνο αισθάνομαι ότι έμαθα πολλά, ξέρω ότι παραμένω "ασχετίδης" και ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για τυχόν άστοχες ή κοινότυπες απορίες μου.

Ως πρώτο βήμα ανεβάζω ορισμένες φωτό (είναι selfie δυστυχώς, αλλά σε φυσικό φως και ελπίζω αντιπροσωπευτικές) για να έχουν μία εικόνα οι φίλοι για την κατάστασή μου. Είμαι 35 με σταδιακή ΑΑ θα έλεγα από τα 22 μου και με εμφανή πλέον και έντονα τα σημάδια, κυρίως μπροστά, τα τελευταία 2-3 χρόνια τουλάχιστον. NW δεν έχω ιδέα. Μπορεί να είναι 4 ή 5 από αυτά που βλέπω;;;

Έπειτα, το τελευταίο διάστημα έχω επισκεφτεί τρεις κλινικές στην Αθήνα (δεν ξέρω αν πρέπει να αναφέρω, οπότε ίσως επανέλθω, αλλά είναι όλες γνωστές και συχνά αναφερόμενες στο φορουμ, με ποικίλες απόψεις περί ποιότητας). Σε καμία από αυτές δεν έγινε κάποια σοβαρή/ επιστημονική ανάλυση όσον αφορά τα δεδομένα της περίπτωσής μου (λόγος, πάχος τρίχας πυκνότητα, δυνατότητες δότριας, κλπ... πράγματα που τώρα κι εγώ πρωτομαθαίνω και καταλαβαίνω τη σημασία τους). Σε μία μονάχα, με κοίταξαν στη δότρια με κάποιο "μικροσκόπιο" (αν και όχι σχολαστικά, πάντως μπήκαν στον κόπο και το εκτιμώ) και μου είπαν ότι έχω σχετικά λεπτή τρίχα με πυκνότητα δότριας "72-78" και τρίχες ανά τριχοθυλάκιο "2" (όπως σημειώθηκαν μετά το "μικροσκοπισμό". Δεν έγινε κάποια άλλη ή πιο προσεκτική επισκόπηση, ούτε κάποιο xsl με ακριβή νούμερα, όπως έχω δει σε κάποιες άλλες αναφορές στο forum).

Κάθε μία από τις κλινικές μου έχει δώσει διαφορετικό ποσό ανάγκης τριχοθυλακίων για "σούπερ" αποτέλεσμα (από 2.000 έως 3.200 -500, η τελευταία στην πιο προσεκτική κλινική), καθώς και διαφορετικά κόστη (από 3.000 έως 8.000, αντίστοιχα).

'Οπως γίνεται αντιληπτό, με έχει προβληματίσει η τόσο διαφορετική προσέγγιση, πάνω στο ίδιο κεφάλι... Θέλω να πω, αν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφοροποίηση μεταξύ γιατρών, αισθάνομαι κάπως άβολα και για το κατά πόσο είναι θεμιτό να υπόσχονται όλοι καλό αποτέλεσμα (δεν μου βγαίνουν τα κουκιά... φυσικά χωρίς να μπορώ να έχω σωστή άποψη καθότι μη ειδικός).

Σε κάθε περίπτωση, εκτός από μία ευγενική συμβουλή/ πληροφόρηση από τους παλιούς στο χώρο όσον αφορά την περίπτωσή μου, η βασική μου απορία είναι αν πρέπει και πού μπορώ να απευθυνθώ για μία εμπεριστατωμένη διάγνωση με αριθμούς και υπολογισμούς (φυσικά έναντι πληρωμής, δουλειά είναι και πρέπει να πληρώνεται) όσον αφορά την κατάσταση και τις δυνατότητές, ώστε να δω εάν αξίζει ο κόπος για ΜΜ (νοιώθω, όπως βλέπω το μαλλί μου, ότι μάλλον δεν είμαι ιδανική περίπτωση).

Τέλος, και συγγνώμη αν κούρασα, θα ήθελα να ρωτήσω εάν αξίζει ο κόπος να ζητήσω online consultation από εξωτερικό (στο φόρουμε βλέπω καλά λόγια για Lorenzo, HDC, Erdogan, Bisanga -εδώ καταλαβαίνω ότι παίζει και Ελλάδα- κ.α.). Μπορεί κανείς να βασιστεί σε online διάγνωση για να κάνει ένα τέτοιο ταξίδι και να επιβαρυνθεί, καταλαβαίνω, και με πολλαπλό κόστος;

Ευχαριστώ πολύ όλους, και συγγνώμη και πάλι αν γίνομαι φορτικός με rookie ερωτήσεις.

Συνημμένα

• IMG_0173.jpg
    IMG_0173.jpg
    671.9 KB · Προβολές: 54
  • IMG_0174.jpg
    IMG_0174.jpg
    383.3 KB · Προβολές: 51
  • IMG_0175.jpg
    IMG_0175.jpg
    271.8 KB · Προβολές: 54
  • IMG_0176.jpg
    IMG_0176.jpg
    345.5 KB · Προβολές: 51
  • IMG_0177.jpg
    IMG_0177.jpg
    414.4 KB · Προβολές: 51
  • IMG_0178.jpg
    IMG_0178.jpg
    571.6 KB · Προβολές: 57
  • IMG_0179.jpg
    IMG_0179.jpg
    1.6 MB · Προβολές: 59
  • IMG_0180.jpg
    IMG_0180.jpg
    586.3 KB · Προβολές: 57
  • IMG_0181.jpg
    IMG_0181.jpg
    1.7 MB · Προβολές: 46
  • IMG_0182.jpg
    IMG_0182.jpg
    515.9 KB · Προβολές: 52

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

ManCyprus87

Well-Known Member
Καλησπέρα αγαπητέ φίλε και καλωσόρισες στο φόρουμ.
Θα σου πω την ταπεινή μου άποψη αν θες.
Καταρχήν θα σε κατέτασσα ως NW4, με μελλοντική κατάληξη σε NW5-6.
Έχεις χάσει όλη την μπροστινή Α' ζώνη η οποία μπορεί να αποκατασταθεί με μια ΜΜ θα έλεγα από 3300-3500.
Από εκεί και πέρα είναι σημαντικό να διατηρήσεις και να σταθεροποιήσεις αυτό που εξελίσσεται από τη Β'ζώνη και πίσω.
Κάνεις κάποια θεραπεία ή έχεις πρόθεση να κάνεις;
Εάν έχεις πρόθεση να κάνεις για να συντηρήσεις όλες τις υπόλοιπες περιοχές, αυτή είναι η φιναστερίδη.
Είσαι 35 χρονών, εάν θες μην πας φούλ δόση, πήγαινε σε μια δόση αρχικά 3.5-4mg/week, και αποφασίζεις ανάλογα στη συνέχεια, και με βάση το πως θα εξελιχθεί, εαν θα μείνεις σε αυτή τη δόση.
Τώρα πολύ ορθά σκέφτεσαι και θες αναλυτικές μετρήσεις της δότριας και όχι αυτές που κάνουν με το "αετίσιο" μάτι τους πολλές κλινικές.
Εγώ είμαι Κύπρο φυσικά, αλλά στην Ελλάδα έχετε αρκετούς που κάνουν κάτι τέτοιο π.χ. Ζόντος ή και ο Λορένζο όταν έρχεται στην Αθήνα.
Τώρα για online consultation, μπορείς αν θες να βγάλεις ιδανικές φωτογραφίες (ή ακόμη και αυτές που έβαλες εδώ) και να τις στείλεις σε πολλές κλινικές του εξωτερικού, να πάρεις απόψεις για ΜΜ.
Το αποτέλεσμα μιας ΜΜ, εξαρτάται από τις προσδοκίες του καθενός αρκεί αυτές να είναι ρεαλιστικές.
Αν θες μοιράσου τες μαζί μας, το τι δηλαδή περιμένεις από μια ΜΜ, και που θες να δοθεί έμφαση.

Disco

Well-Known Member
Χαιρετώ την ομάδα!

Ως νέος στο χώρο, και μετά από δύο περίπου εβδομάδες που ψάχνω παθιασμένα στο φόρουμ και αλλού για απαντήσεις σε κάποια πολύ βασικά ερωτήματα που έχω, θεώρησα σωστό να ανοίξω κι εγώ το νήμα μου...

Κατ' αρχάς να πω ότι είμαι νέος στο χώρο, αλλά όχι στην ΑΑ. Γι' αυτό, αν και στο δυβδόμαδο που αφιέρωσα αρκετό χρόνο αισθάνομαι ότι έμαθα πολλά, ξέρω ότι παραμένω "ασχετίδης" και ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για τυχόν άστοχες ή κοινότυπες απορίες μου.

Ως πρώτο βήμα ανεβάζω ορισμένες φωτό (είναι selfie δυστυχώς, αλλά σε φυσικό φως και ελπίζω αντιπροσωπευτικές) για να έχουν μία εικόνα οι φίλοι για την κατάστασή μου. Είμαι 35 με σταδιακή ΑΑ θα έλεγα από τα 22 μου και με εμφανή πλέον και έντονα τα σημάδια, κυρίως μπροστά, τα τελευταία 2-3 χρόνια τουλάχιστον. NW δεν έχω ιδέα. Μπορεί να είναι 4 ή 5 από αυτά που βλέπω;;;

Έπειτα, το τελευταίο διάστημα έχω επισκεφτεί τρεις κλινικές στην Αθήνα (δεν ξέρω αν πρέπει να αναφέρω, οπότε ίσως επανέλθω, αλλά είναι όλες γνωστές και συχνά αναφερόμενες στο φορουμ, με ποικίλες απόψεις περί ποιότητας). Σε καμία από αυτές δεν έγινε κάποια σοβαρή/ επιστημονική ανάλυση όσον αφορά τα δεδομένα της περίπτωσής μου (λόγος, πάχος τρίχας πυκνότητα, δυνατότητες δότριας, κλπ... πράγματα που τώρα κι εγώ πρωτομαθαίνω και καταλαβαίνω τη σημασία τους). Σε μία μονάχα, με κοίταξαν στη δότρια με κάποιο "μικροσκόπιο" (αν και όχι σχολαστικά, πάντως μπήκαν στον κόπο και το εκτιμώ) και μου είπαν ότι έχω σχετικά λεπτή τρίχα με πυκνότητα δότριας "72-78" και τρίχες ανά τριχοθυλάκιο "2" (όπως σημειώθηκαν μετά το "μικροσκοπισμό". Δεν έγινε κάποια άλλη ή πιο προσεκτική επισκόπηση, ούτε κάποιο xsl με ακριβή νούμερα, όπως έχω δει σε κάποιες άλλες αναφορές στο forum).

Κάθε μία από τις κλινικές μου έχει δώσει διαφορετικό ποσό ανάγκης τριχοθυλακίων για "σούπερ" αποτέλεσμα (από 2.000 έως 3.200 -500, η τελευταία στην πιο προσεκτική κλινική), καθώς και διαφορετικά κόστη (από 3.000 έως 8.000, αντίστοιχα).

'Οπως γίνεται αντιληπτό, με έχει προβληματίσει η τόσο διαφορετική προσέγγιση, πάνω στο ίδιο κεφάλι... Θέλω να πω, αν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφοροποίηση μεταξύ γιατρών, αισθάνομαι κάπως άβολα και για το κατά πόσο είναι θεμιτό να υπόσχονται όλοι καλό αποτέλεσμα (δεν μου βγαίνουν τα κουκιά... φυσικά χωρίς να μπορώ να έχω σωστή άποψη καθότι μη ειδικός).

Σε κάθε περίπτωση, εκτός από μία ευγενική συμβουλή/ πληροφόρηση από τους παλιούς στο χώρο όσον αφορά την περίπτωσή μου, η βασική μου απορία είναι αν πρέπει και πού μπορώ να απευθυνθώ για μία εμπεριστατωμένη διάγνωση με αριθμούς και υπολογισμούς (φυσικά έναντι πληρωμής, δουλειά είναι και πρέπει να πληρώνεται) όσον αφορά την κατάσταση και τις δυνατότητές, ώστε να δω εάν αξίζει ο κόπος για ΜΜ (νοιώθω, όπως βλέπω το μαλλί μου, ότι μάλλον δεν είμαι ιδανική περίπτωση).

Τέλος, και συγγνώμη αν κούρασα, θα ήθελα να ρωτήσω εάν αξίζει ο κόπος να ζητήσω online consultation από εξωτερικό (στο φόρουμε βλέπω καλά λόγια για Lorenzo, HDC, Erdogan, Bisanga -εδώ καταλαβαίνω ότι παίζει και Ελλάδα- κ.α.). Μπορεί κανείς να βασιστεί σε online διάγνωση για να κάνει ένα τέτοιο ταξίδι και να επιβαρυνθεί, καταλαβαίνω, και με πολλαπλό κόστος;

Ευχαριστώ πολύ όλους, και συγγνώμη και πάλι αν γίνομαι φορτικός με rookie ερωτήσεις.
Για την μπροστινή ζώνη μπαίνεις και τώρα για επέμβαση αφού έχει φύγει όλη η Α ζώνη όποτε δεν έχει νόημα να περιμένεις.

Για την Α ζώνη χρειάζεσαι περίπου 3300 με 3500 grafts για ένα αξιοπρεπές αποτέλεμα.

Φιναστεριδη θα χρειαστείς για το midscalp και το crown για να τα διατηρήσεις αλλά και να τα δυναμωσεις, Oπ;oτε με την επέμβαση στην A ζώνη θα είσαι μια χαρά.

Επιλογές Eλλλαδα μπορείς να βρεις απο 1 ευρώ το graft και Κύπρο με 1.5 ευρώ το graft (HDC,Γεωργίου).

dlazaros

Well-Known Member
Χαιρετώ την ομάδα!

Καλως ήρθες φίλε μου. Όπως στα είπαν και οι υπόλοιποι, το κεφάλι σου χρειάζεται μια σταθεροποίηση με φιναστερίδη ακόμα και με μικρή δοσολογία 3χ την εβδομάδα Proscar αλλιώς θα πάθεις το λεγόμενο νησί με μαλλιά μπροστά και τα υπόλοιπα θα υποχωρούν σιγά σιγά και θα χρειαστείς και 2η και 3η και κατάλαβες τι πελάτης θα γίνεις μέχρι τα 50. Ακόμα να ξέρεις οτι με την φιναστερίδη δυναμώνει όλο το κεφάλι και τα grafts που χρειάζεσαι μετά απο 1 χρόνο θεραπείας είναι αρκετά λιγότερα απο το να μπείς σήμερα καθώς "κλείνουν περιοχές". Μην ακούς Κασσάνδρες για την φίνα, δεν θα καταλάβεις καν οτι την παίρνεις και θα ευχαριστείς τον εαυτό σου αργότερα που σε φώτισε.

bobby

Well-Known Member
Γεια σου φίλε!

Σαν να βλέπω το κεφάλι μου είσαι (ίδιο pattern, λεπτή τρίχα, ίδιες πυκνότητες, καλύτερο λόγο όμως εγώ >2,5) ! Είμαι όμως 15 χρόνια μεγαλύτερος…. Είσαι τώρα NW3V με τάσεις για NW5.

Θα σου πω απευθείας τι λέω τώρα που είμαι 50 ότι έπρεπε να κάνω στα 35… Φίνα χθες…..

Ξεκίνησα φίνα εδώ και 17 μήνες με πολύ καλά αποτελέσματα (σταθεροποίηση, πάχυνση τρίχας, βελτίωση δότριας, υγεία τρίχας και λίγο regrowth σε περιοχές με thinning μαλλιά δηλαδή middle & crown όχι hairline-κροτάφους-Α’ ζώνη που πολλά έχουν χαιρετήσει…

Ξεκάθαρο σου το λέω λοιπόν..... ξεκίνησε φίνα proscar με κόφτη χαπιών στα 4 και παίρνε ένα την ημέρα (7 Χ 1,25mg) για να σώσεις τα μαλλιά που έχεις και κάνοντας 2 ΜΜ με συνολικά Graft 5-6k (Λόγω λεπτής τρίχας και εφόσον τα έχει η δότρια σου) επανέρχεσαι πλήρως!

Cons με μετρήσεις στην Αθήνα κάνουν η BHR & ο Ζόντος από ότι φαίνεται από σχολιασμούς χρηστών.

Σε συμβουλεύω να στείλεις σε γιατρούς τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού φωτογραφίες για να πάρεις μία άποψη (εγώ το έκανα), αλλά αν θες live μετρήσεις δες παραπάνω που σου είπα ή στείλε και pm στον moderator (CVIAL) μήπως σε βάλει σε ένα από τα προσεχή cons που κάνει ο Lorenzo στην Ελλάδα (με έχει δει εμένα και είναι ο πλέον αξιόπιστος στις μετρήσεις και ως γιατρός κατά την άποψη μου)

Marios1982

Well-Known Member
Χαιρετώ την ομάδα!

Φίλε αν δεις το νημα μου έχουμε copy paste μαλλί! Δυστυχώς διάχυτη αα! Άμεσα φινα γιατί δεν έχεις καλή δότρια λόγω της διάχυτης. Όπως κ εγώ. Μέσα σε σχεδόν 5 μήνες την έχω φτιαξει! Φαντάσου στο χρόνο πως θα μαι! Άμεσα φίνα 1 γραμμάριο τη μέρα! Φουνγκοραλ σαμπουάν και αν έχεις όρεξη κ 2 φορές τη μέρα 5% μινοξιδιλη

Kwstaras86

New Member
Guys ευχαριστώ παρα πολύ για την άμεση ανταπόκριση και τα πολύτιμα σχόλια!

Για να είμαι ειλικρινής, δεν εχω πάρει αγωγή ποτε ως τώρα. Και λογικά σκεπτόμενος, θα περίμενα απο τους γιατρούς που εχω επισκεφτεί να μου προτείνουν πρώτα αγωγή για ενα διάστημα (π.χ. Εξάμηνο) για να δώσει κατι, και μετα απόφαση για ΜΜ. Σε κάθε περίπτωση η έρευνα συνεχίζεται.

Για Φίνα, δοσολογιες κλπ. πρέπει να επισκεφτώ πρώτα δερματολόγο/ άλλη ειδικότητα πιστεύετε; Ή απλά πάω φαρμακείο και ζητάω; Άσχετος είπαμε, δεν είμαι σίγουρος πώς παιζει. Επίσης, στο φόρουμ εχω δει να μιλάνε και για «ντουταστεριδη». Ειναι εναλλακτική της φίνα να υποθέσω ε;

Τέλος, απο το feedback σας καταλαβαίνω οτι είτε τώρα είτε αργότερα, μια ΜΜ με 2k grafts και με σχετικά λεπτή τρίχα και μικρό λόγο, ή θα δώσει μέτριο αποτέλεσμα ή θα πρέπει να ανεβεί το hairline αρκετά ψηλά για να δώσει πυκνότητα (που είμαι ΟΚ, ας είμαι ρεαλιστής - αρκεί να μπορώ να εχω μια αξιοπρεπή εικόνα μετα). Γι’ αυτό θα ήθελα μετρήσεις, να αισθανθώ μια ασφάλεια για την επιλογή μου, κάπως.

Τώρα, όσον αφορά το τι επιδιώκω, ξαναλέω ρεαλιστικά ενα αποτέλεσμα φυσικό χωρίς υπερβολές με hairline ίσως στα όρια αυτού που αχνοφαίνεται (με λιγη φαντασία) στην παρούσα κατάσταση.

Εχω ήδη στείλει σε Bizanga - Lorenzo για online και ίσως αποφανθώ στον CVIAL αν υπάρχει ενδεχόμενο live cons εδώ. Thanks για τη συμβουλή! Θα επανέλθω με νέα!

Και πάλι ευχαριστώ όλους!!!

ManCyprus87

Well-Known Member
Αν θες για να νιώθεις και εσύ ότι πήρες μια άποψη απο δερματολόγο, ναι καλό θα ήταν να τον επισκεφθείς.
Αν σου πει ότιδηποτε άλλο εκτός από φίνα όπως π.χ. λέιζερ, prp και άλλες μπούρδες, απλά μην ασχοληθείς καν.
Με αυτό τον τρόπο θα σου φάει και χρήμα και πολύτιμο χρόνο όσο αφορά της εξέλιξη της αλωπεκίας.
Θεωρώ ότι δε χρειάζεσαι ντουταστερίδη, είσαι 35, παρθένος οργανισμός στη φίνα, και όπως προανέφερα ακόμη και μια δοσολογία 3.5-4mg/week πιστεύω θα σε κρατήσει δυνατά σε και Β' και Γ' ζώνη. Α' ζώνη όπως είπαμε ΜΜ με 3300-3500 grafts.
Προσκάρ το παίρνεις χωρίς συνταγή γιατρού.
Είναι 5mg, το κόβεις στα 4 και προσαρμόζεις τη δοσολογία που θες να πάρεις.

Chris34

Well-Known Member
Μια χαρά περίπτωση είσαι για μεταμόσχευση μαλλιών. Καθαρή περιοχή μπροστά από μαλλιά στην οποία αξίζει να μπεις με μια συνεδρία. Όχι επιθετικά θα έλεγα με πολλά μοσχευματα.
Κράτα κάβα στη δοτρια για επόμενη στο μέλλον.
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να έχεις απαιτήσεις για μεγάλες πυκνότητες. Άλλωστε και η δοτρια σου με μια πρόχειρη ματιά δεν φαίνεται να έχει τέτοιες δυνατότητες.
Μπορείς όμως να βελτιώσεις πάρα πολύ την εμφάνιση σου με μια προσπάθεια τώρα και έχοντας απόθεμα αν χρειαστεί σε μερικά χρόνια για μια συμπληρωματική.
Φίνα εννοείται θα βοηθήσει στο σύνολο των μαλλιών σου για όσο τη λαμβάνεις.

Marios1982

Well-Known Member
Αν θες για να νιώθεις και εσύ ότι πήρες μια άποψη απο δερματολόγο, ναι καλό θα ήταν να τον επισκεφθείς.
Αν σου πει ότιδηποτε άλλο εκτός από φίνα όπως π.χ. λέιζερ, prp και άλλες μπούρδες, απλά μην ασχοληθείς καν.
Με αυτό τον τρόπο θα σου φάει και χρήμα και πολύτιμο χρόνο όσο αφορά της εξέλιξη της αλωπεκίας.
Θεωρώ ότι δε χρειάζεσαι ντουταστερίδη, είσαι 35, παρθένος οργανισμός στη φίνα, και όπως προανέφερα ακόμη και μια δοσολογία 3.5-4mg/week πιστεύω θα σε κρατήσει δυνατά σε και Β' και Γ' ζώνη. Α' ζώνη όπως είπαμε ΜΜ με 3300-3500 grafts.
Προσκάρ το παίρνεις χωρίς συνταγή γιατρού.
Είναι 5mg, το κόβεις στα 4 και προσαρμόζεις τη δοσολογία που θες να πάρεις.
Γνώμη για ντουτα ;;

ManCyprus87

Well-Known Member
Γνώμη για ντουτα ;;
Δε θα τη συνέστηνα ειδικά σε άτομο που δεν έχει παίξει πρώτα με τη φίνα τουλάχιστο 2 χρόνια.
Αν στα 2 χρόνια φίνα συνεχίζει η πτώση, ή η κατάσταση είναι πολύ επιθετική τότε ναι.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Marios1982

Well-Known Member
Δε θα τη συνέστηνα ειδικά σε άτομο που δεν έχει παίξει πρώτα με τη φίνα τουλάχιστο 2 χρόνια.
Αν στα 2 χρόνια φίνα συνεχίζει η πτώση, ή η κατάσταση είναι πολύ επιθετική τότε ναι.
Αν δεν έχεις regrowth αλλά σταθεροποίηση συστήνεις ντουτα μήπως και;

ManCyprus87

Well-Known Member
Αν δεν έχεις regrowth αλλά σταθεροποίηση συστήνεις ντουτα μήπως και;
Το θέμα πιστεύω είναι να έχει κανείς ρεαλιστικούς στόχους.
Και η σταθεροποιήση μετά τα 35 για μένα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία.
Τώρα εαν υπάρχουν σημεία που μπορούν να δώσουν και regrowth, καλώς.
Δεν μπορώ π.χ. να περιμένω regrowth σε περιοχές που υπάρχουν baby hairs, ή υπερβολικά λεπτές τρίχες με miniaturization άνω του 50%. Ακόμη και η ντούτα, πιστεύω είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να ξυπνήσει τέτοιες τρίχες, ειδικά στην Α' ζώνη μπροστά, και ειδικά σε άτομα άνω των 30-35. Το πολύ πολύ να τις χοντρύνει ελαφρώς ή/και να τους δώσει μια λάμψη.
Και γω ιδανικά αν έριχνα και ντούτα στα 33-34 ίσως να κρατούσα τους κροτάφους (έστω αραιούς), αλλά ειδικά χερλαιν/κροτάφοι θα "κατέρρεαν" κάποια στιγμή. Το πολύ πολύ να διατηρούνταν μέχρι τα 40-42, και πάλι θα έπεφταν αργά και βασανιστικά ακόμη και με ντούτα πιστεύω.
Καλύτερα θεωρώ να κάνεις συντήρηση και να δυναμώσεις/κρατήσεις ότι μπορεί να συντηρηθεί μακροπρόθεσμα, παρά με υψηλές δόσεις να προσπαθώ να κρατήσω κάτι το οποίο αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσει, και έχει πάρει ήδη το δρόμο του. Αυτό είναι προσωπική μου άποψη, κάποιος μπορεί να τη θεωρήσει λάθος.
Εξαρτάται πάντα και από το πάττερν του καθενός.

Kwstaras86

New Member
Τείνω να συμφωνήσω με MaleCyprus. Το μακροπρόθεσμο πλάνο είναι θαρρώ το λογικότερο. Φιναστερίδη σε τζελ αντί για χάπι; Γνωστή κλινική μου το ανέφερε ως εναλλακτική που εξαλείφει την πιθανότητα για όποια παρενέργεια. Έχετε κατι υπόψιν;;;

ManCyprus87

Well-Known Member
Φίλε @Kwstaras86 , έχω παίξει με τοπική φίνα πάνω από 20 μήνες.
Μπορεί να σου δώσει κάποια βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, αλλά να είσαι βέβαιος ότι στη συνέχεια θα υπάρξει πτώση.
Για μένα η τοπική φίνα/φιναστερίδη τζελ δεν είναι μακροπρόθεσμο όπλο ενάντια στην αλωπεκία.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με το χάπι, όσο και αν κάποιοι θέλουν να το εξισώσουν και ο λόγος κατά την άποψη μου είναι, επειδή δεν μπορεί να ρίξει την DHT συστεμικά, στο αίμα δηλαδή, όπου εκεί είναι το αρχικό σημείο παραγωγής της.
Όσο και να έχει την ικανότητα να ρίξει την DHT στο scalp, συστεμικά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τη ρίξει όσο το χάπι.

Chris34

Well-Known Member
Φίλε @Kwstaras86 , έχω παίξει με τοπική φίνα πάνω από 20 μήνες.
Μπορεί να σου δώσει κάποια βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, αλλά να είσαι βέβαιος ότι στη συνέχεια θα υπάρξει πτώση.
Για μένα η τοπική φίνα/φιναστερίδη τζελ δεν είναι μακροπρόθεσμο όπλο ενάντια στην αλωπεκία.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με το χάπι, όσο και αν κάποιοι θέλουν να το εξισώσουν και ο λόγος κατά την άποψη μου είναι, επειδή δεν μπορεί να ρίξει την DHT συστεμικά, στο αίμα δηλαδή, όπου εκεί είναι το αρχικό σημείο παραγωγής της.
Όσο και να έχει την ικανότητα να ρίξει την DHT στο scalp, συστεμικά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τη ρίξει όσο το χάπι.
Ερώτηση πάνω σε αυτό που μπορεί να έχει μεγάλη βάση.
Έστω ότι παίρνουμε φιναστεριδη σε χάπι αλλά αντί για 3 mg τη βδομάδα που είναι η μικρότερη δόση που μπορεί να σταματήσει την τριχόπτωση και να δώσει κάποια επανεκφυση παίρνουμε 1 ή 2 mg και παράλληλα χρησιμοποιούμε φίνα σε gel τοπικά στο τριχωτό.
Έτσι και θα έχουμε μια μείωση στο αίμα μικρότερη βέβαια μείωση και στο τριχωτό με την τοπική και καμιά πιθανότητα για παρενέργειες αφού η δόση θα είναι πραγματικά πολύ μικρή.
Ίσως αυτό να είναι μια λύση για όσους φοβούνται τη φίνα για παρενέργειες η έχουν βιώσει κάποιες παρενέργειες.
Τι λέτε;

ManCyprus87

Well-Known Member
Ερώτηση πάνω σε αυτό που μπορεί να έχει μεγάλη βάση.
Έστω ότι παίρνουμε φιναστεριδη σε χάπι αλλά αντί για 3 mg τη βδομάδα που είναι η μικρότερη δόση που μπορεί να σταματήσει την τριχόπτωση και να δώσει κάποια επανεκφυση παίρνουμε 1 ή 2 mg και παράλληλα χρησιμοποιούμε φίνα σε gel τοπικά στο τριχωτό.
Έτσι και θα έχουμε μια μείωση στο αίμα μικρότερη βέβαια μείωση και στο τριχωτό με την τοπική και καμιά πιθανότητα για παρενέργειες αφού η δόση θα είναι πραγματικά πολύ μικρή.
Ίσως αυτό να είναι μια λύση για όσους φοβούνται τη φίνα για παρενέργειες η έχουν βιώσει κάποιες παρενέργειες.
Τι λέτε;
Φίλε @Chris34 , προσωπικά δε θα έκανα τέτοιο συνδυασμό.
Με την τοπική φίνα, ναι μεν δεν περνά στο αίμα σε μεγάλο βαθμό, αλλά δε ξέρεις σε πόσο βαθμό ακριβώς περνά, διότι πρώτο δε ξέρεις πόση ποσότητα βάζεις ακριβώς, και δεύτερο δε ξέρεις ακριβώς την ικανότητα διείσδυσης στο αίμα - η κάθε κλινική/φαρμακείο την παρασκευάζει με διαφορετικό τρόπο, δε ξέρεις δηλαδή τι ακριβώς βάζουν και σε τι ποσότητες.
Γενικά για άτομα άνω των 30-35, που ανησυχούν για παρενέργειες, θα προτιμούσα μια δόση 3-4mg/week, με breaks κάθε 6 μήνες για να καθαρίζει ο οργανισμός.

Chris34

Well-Known Member
Φίλε @Chris34 , προσωπικά δε θα έκανα τέτοιο συνδυασμό.
Με την τοπική φίνα, ναι μεν δεν περνά στο αίμα σε μεγάλο βαθμό, αλλά δε ξέρεις σε πόσο βαθμό ακριβώς περνά, διότι πρώτο δε ξέρεις πόση ποσότητα βάζεις ακριβώς, και δεύτερο δε ξέρεις ακριβώς την ικανότητα διείσδυσης στο αίμα - η κάθε κλινική/φαρμακείο την παρασκευάζει με διαφορετικό τρόπο, δε ξέρεις δηλαδή τι ακριβώς βάζουν και σε τι ποσότητες.
Γενικά για άτομα άνω των 30-35, που ανησυχούν για παρενέργειες, θα προτιμούσα μια δόση 3-4mg/week, με breaks κάθε 6 μήνες για να καθαρίζει ο οργανισμός.
Σε μεγάλο βαθμό δεν περνάει στο αίμα τοπικά έτσι κι αλλιώς διαφορετικά θα είχαμε παρενέργειες και από την τοπική φίνα.
Κανένα τοπικό δεν έχει τέτοια απορρόφηση ώστε να φτάσει τις συγκεντρώσεις με λήψη από το στόμα.
Με τον τρόπο που είπα εξαλειφουμε την dht στο τριχωτό και με μικρή δόση από το στόμα τη μειώνουμε σε μικρό βαθμό και σε όλο το σύστημα μας.
Καλό θα ήταν αν μπορούσαμε να έχουμε και την άποψη κάποιου σχετικού με το αντικείμενο γιατρού για το θέμα.

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Γεια σου Κώστα επειδή ανέφερες το όνομα τις κλινικής μας θα μπορούσαμε να σου δώσουμε μια εκτίμηση αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Kwstaras86

New Member
Γεια σου Κώστα επειδή ανέφερες το όνομα τις κλινικής μας θα μπορούσαμε να σου δώσουμε μια εκτίμηση αν δεν το έχεις κάνει ήδη.
Καλησπέρα @John_John1! Εχω μιλήσει ήδη με Θεόδωρο και είχαμε μια ενδιαφέρουσα πρώτη κουβέντα. Ευχαριστώ πολύ!

Μπλουζα