Ερωτήματα..

Joan87

Active Member
Για ακόμα μια φορά σας γράφω.
Το όλο θέμα μου έχει γίνει εμμονή και όσο πιο πολύ το σκέφτομαι, τόσο πιο πολλά ερωτήματα μου δημιουργούνται. Θα παρακαλέσω όποιον γνωρίζει κάτι να μου απαντήσει γιατί έχω μπερδευτεί. Διαβάζω διάφορα θέματα στο φόρουμ, όμως πολλά δεν τα έχω κατανοήσει απόλυτα, έως και καθόλου και κάποια άλλα που με απασχολούν δεν έχει τύχει να τα διαβάσω ακόμα. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
1. Στην ΑΑ οι τρίχες πέφτουν με πιο γοργούς (νομίζω) ρυθμούς και οι νέες τρίχες βγαίνουν όλο και πιο λεπτές, μέχρι να νεκρώσει ο θύλακας. Οι λεπτές τρίχες με χρήση μινοξιδίλης, πόσο μπορούν να αυξηθούν σε όγκο; Μπορούν να επανέλθουν στην αρχική κατάσταση αν και εφόσον όντως αυξάνονται σε όγκο;
2. Δυστροφικές τρίχες λέγονται αυτές που βγαίνουν όλο και πιο λεπτές σε περιπτώσεις ΑΑ; Αν όχι, τότε που οφείλονται; Από την στιγμή που πέφτουν οι δυστροφικές τρίχες, οι αντικαταστάτριές τους είναι και αυτές για πάντα δυστροφικές; Μπορούν να πάρουν όγκο οι δυστροφικές ύστερα από χρήση μινοξιδίλης ή και μετά την διακοπή αυτής σε περίπτωση που κάποιος δεν χρειάζεται τελικά να την χρησιμοποιεί εφ' όρου ζωής;
3. Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ξεκινήσουν να βγαίνουν νέες φύτρες, ύστερα από το ξεκίνημα μιας θεραπείας με μινοξιδίλη; Όχι πότε είναι εμφανής σε εμάς, αλλά πότε αρχίζουν να βγαίνουν από το δέρμα. Η ερώτηση αυτή θα με βοηθήσει να καταλάβω ποιές ειναι όντως νέες φύτρες και ποιές σπασμένες τρίχες ή φύτρες που μπορεί να είχα πριν καν ξεκινήσω την θεραπεία, μιας και την στίγμη που βγαίνουν από το δέρμα είναι τόσο λεπτές που δεν διακρίνω ποτέ καμία. Βάσει λοιπόν του ποτέ ξεκίνησα την θεραπεία και του ποτέ κάνουν την εμφάνισή τους, θα καταλάβω και πως ανταποκρινόμαι σε αυτήν. Τα αποτελέσματα δεν ξέρω κατά πόσο θα με ηρεμήσουν ή κατά πόσο θα με αγχώσουν τελικά.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

pithikas

Well-Known Member
που την βρισκεις την ορεξη :)


επανερχονται στην αρχικη κατασταση αν εισαι σε αρχικο σταδιο,μπορουν να παρουν ογκο απο χρηση μινοξιδιλης οι δυστροφικες, νεες φυτρες δεν βγαζεις απο την μινοξιδιλη απλα σου ενεργοποιει τους θυλακες που δεν εχει σκοτωσει ακομα η dht και δεν εβγαζαν μεχρι προτινος τριχες εμφανες σε μενα ειχε γινει τις πρωτες βδομαδες
 

Caherine

Member
O gomi λέει & το πιστεύω οτι η μινοξ βάζει τη τρίχα σε μια διαδικασία εξάρτήσης και μακροπρόθεσμα είναι τελματική δεδομένου οτι κάποια στιγμή θα σταματήσει η δράση της να έχει τα πρώτα αποτελέσματα (αλλα τότε ήδη η τρίχα ε θα ξέρει να λειτουργεί χωρίς αυτή).
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι που όλοι οι δερματολόγοι δίνουν μινοξ για ''καποιους μηνες'' είτε 2 είτε 3 και για το μετα δε λένε τπτ. Είναι άσχετοι ή ίσως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν είδος αφύπνησης της τρίχας & μετα nature will take its course?
 

Atermon

Member
Είχε αναφερθεί κάπου στο forum παλιότερα ότι ακόμα κι οι εντελώς καραφλοί nw6, δεν έχουν χάσει τους θύλακες τους, αλλά είναι τόσο πολύ "κοιμισμένοι" που μόνο με θαύμα θα ξαναζωντάνευαν. Κρατήστε αυτή την πληροφορία με επιφύλαξη.
Επίσης, όσο για το αν η μινοξιδίλη προκαλεί εξάρτηση, η εξάρτηση είναι συγκεκριμένο πράμα π.χ. με τα ναρκωτικά, που δε μπορεί να ζήσεις χωρίς αυτά. Η μινοξιδίλη απ'όσο ξέρω απλά δίνει ώθηση σε αδύναμες τρίχες, για όσο τη χρησιμοποιείς βέβαια. Δηλαδή αν υπήρχε εξάρτηση, θα καράφλιαζες μόλις την έκοβες, ενώ δε συμβαίνει έτσι. Απλά γυρνάς εκεί που θα ήσουν χωρίς φάρμακα, λαμβάνοντας υπόψιν και την ηλικία που έφτασες μετά από τόσο καιρό.
 

Joan87

Active Member
Πάντα έχω όρεξη :p! Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν αυτά που μου λέτε. Παράδειγμα: Η μητέρα μου ειχε τριχόπτωση πριν λίγα χρόνια και το κεφαλι της είχε αδειάσει αρκετά. Η γιατρός (η ίδια) της έδωσε hairway όπως εμένα. Της έφτιαξαν...δεν ξέρω σε πόσο διάστημα αλλά τα μαλλιά της δεν έχουν σχέση με τότε. Βέβαια τώρα της πέφτουν πάλι αλλά έχουν περάσει χρόνια και πρέπει να ψάξει πάλι την αιτία. Η γιατρός της είχε αναφέρει ότι οφαινόταν σαν ΑΑ αλλά τελικά προφανώς δεν ηταν αυτό. Δεν ξέρω πόσες λεπτές τρίχες είχε κτλ αλλά ξέρω ότι είχαν φτιάξει.Γι'αυτό και εγώ στις ερωτήσεις μου δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στην ΑΑ. Η μητέρα μιας φίλης μου επίσης.......το ίδιο πράγμα! Ειχε πάει στον Συγγρό παλιότερα για τριχόπτωση. Της είχαν πει ότι έχει ΑΑ. Έκανε θεραπεία για διάστημα με regaine και δεν ξανάέβαλε φάρμακα ποτέ. Πλεον το μαλλί της είναι κανονικό. Άρα σε περιπτώσεις εκτός ΑΑ δεν μπορεί να ισχύει αυτό ρε παιδιά. Μήπως η ερώτηση της Κατερίνας έχει μία λογική; Μήπως χρησιμοποιείται και για αφύπνιση η μινοξιδίλη;τ Επίσης οι περισσότεροι που γνωρίζω κάνουν θεραπεί με regaine. Αυτό σημαίνει πως είναι καλύτερο από το hairway; Η καμία σχέση;Pithika αυτό ακριβώς εννοούσα όταν είπα νέες φύτρες. Τις τρίχες που βγαίνουν από θύλακες που μέχρι πρότινος ήταν κοιμισμένοι :)
 

Bouklas

Well-Known Member
Η μινοξιδίλη αν είναι να σε πιάσει θα σου δώσει μια εντυπωσιακή ώθηση στην αρχή και με το πέρας το χρόνου όσο πάει θα εξασθενεί. Και δεν χρησιμοποιείτε αποκλειστικά για όσους έχουν ΑΑ, είναι γενικώς για να σου ξαναζωντανέψουν τα μαλλιά, πως να στο πω αντί να δώσεις ένα καρο λεφτά για ότι διαφημίζουν στην τηλεόραση πας και παίρνεις μινοξιδίλη που είναι σταθερά ότι καλύτερο εδώ και παρα πολλά χρονια(τραγική αλήθεια).Όπως είπε και ο Γκόμι σε άλλο post όμως αν δεν φτιάξεις τις τιμές των εξετασεων σου δεν θα σου κάνει τίποτα η κάθε μινοξιδίλη και τοπικό. Δεν ξέρω ποια είναι η διαφορα της regaine με την hairway αλλα η υγρή με τον αφρο καμια σχέση σε θέμα λιπαρότητας, ο αφρός έχει στεγνώσει αμέσως και δεν σου λαδώνει το μαλλί.
Joan η μητέρα σου μπορεί να είχε τριχόπτωση αλλα τα ταλαιπωρούσε όπως εσύ? γι'αυτο και το πρόβλημα σου είναι σύνθετο όπως είπα την άλλη φορα.
Εσύ τι έχεις σκοπό να κάνεις πέραν του ότι θα φτιάξεις τις εξετάσεις σου?
 

Joan87

Active Member
Αρχικά μπορώ να σου πω μόνο πως υπάρχει κάποια βελτίωση οπτικά. Το σημείο όμως που είχε το περισσότερο πρόβλημα (πανω από το μέτωπο) παραμένει σε άθλια κατάσταση πιστεύω. Ίσως εχει βελτιωθεί κάπως, όμως οχι κάτι το τόσο εντυπωσιακό. Από όσο το παρατηρώ τόσο καιρό, ναι μεν λείπουν πολλές τρίχες...αλλά βλεπω ότι υπάρχουν και παρά πολλές οι οποίες ειναι λεπτές.
Όπως έχω αναφέρει, η θεραπεία μου θεωρώ πως ήταν και είναι μισή και αν δεν κάνω λάθος εσύ πρέπει να ήσουν που είχες συμφωνήσει( ; )
Η όποια βελτίωση υπάρχει, δεν ξερω αν οφείλεται στην μινοξιδίλη ή στο σίδηρο που παίρνω ως συμπλήρωμα ή και στις βιταμίνες. Καί μην ξεχνάμε ότι τα μαλλιά μου τα είχα ταλαιπωρήσει και αφάνταστα, οπότε ίσως να ήθελαν και μια παραπάνω ώθηση.
Στο τι σκοπεύω να κάνω τώρα. Χρειάζομαι κάποιον να με καθοδηγήσει. Από την μία ξαναλέω πως θεωρώ οτι η θεραπεία είναι μισή αλλά από την άλλη ίσως η γιατρός που πήγα το πάει σιγά σιγά για κάποιον άλλον λόγο; Μου ειπε ότι ίσως χρειαστώ και μια επαναληπτική όμως ανέφερε μια καί όχι εφ'όρου ζωής. Αυτό μου το είπε λίγες μέρες πριν όπου πήγα να με δει. Ίσως θεωρεί ότι δεν έχω τελικά ΑΑ; Η επαναληπτική επίσης δεν ξέρω σε τι θα βοηθούσε. Ξέρεις κανείς;
Από την άλλη φίλε Boukla σκέφτομαι να επισκεφθώ τον δερματολόγο Χριστ¤φ¤ρ¤ Τζ€ρμι@. (θα ήθελα πληροφορίες μέσω προσωπικού μηνύματος παρακαλώ)
Μιλήσαμε στο φβ και τον ρώτησα απλά πως μπορώ να σιγουρευτώ για το τι πρέπει να ακολουθήσω για το ποιό είδος αλωπεκίας μπορεί να έχω. Τον ενημέρωσα μόνο για τα φάρμακα που παίρνω και για τις τιμές σιδήρου φερριτίνης και αντισωμάτων χωρίς να του πω με ακρίβεια τα νούμερα. Δεν του είπα πόσο τα έχω ταλαιπωρήσει. Μου πρότεινε να κάνω τριχοσκόπηση και πυκνομέτρηση αν θυμάμαι καλά. Κάτι τέτοιο. Και μου είπε πως θα πρέπει να κάνω τριχοσκόπηση κάθε 6μηνο για να ρυθμίζουμε την δοσολογία των φαρμάκων που θα μου δώσει. Τον ρώτησα αν μπορώ να πάω άμεσα και αν πρέπει να συνεχίσω μέχρι τότε τα φάρμακα και μου ειπε ναι. Αυτά!
Η μαμά μου δεν τα ταλαιπωρούσε. Μαλλον από θυρεοειδή και οι δύο περιπτώσεις που προανέφερα. Συγνώμη για το κατεβατό ακόμα μια φορά.
 
Μπλουζα