Ερευνητής αποκαλύπτει ψεύτικες κλινικές έρευνες για μεγαλες εταιρίες φαρμάκων

Άκης

Administrator
Να και κάτι που έχει να κάνει με την μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία της Ιατρικής.

Ο Dr. Scott Reuben, πρώην μέλος της εταιρίας Pfizer, ομολόγησε την ενοχή του για ψεύτικες κλινικές έρευνες, οι οποίες εμφανίζονταν σε ανάλογα sites και εφημερίδες.
Έγινε γνωστό ότι ο Dr. Reuben δέχτηκε $75,000 από την Pfizer το 2005 για να ερευνήσει για το Celebrex.
Η έρευνα του, η οποία και δημοσιεύτηκε σε ιατρική εφημερίδα, έχει αναφερθεί από χιλιάδες γιατρούς σαν απόδειξη ότι το Celebrex βοηθά στο να μειωθεί ο πόνος που ένιωθε ο ασθενής μετά την εγχείρηση.
Το πρόβλημα σε αυτήν την έρευνα είναι ότι δεν υπήρχαν καθόλου ασθενείς στην κλινική έρευνα.
Με λίγα λόγια, ο Dr. Scott Reuben έδωσε ψεύτικα στοιχεία και δημοσίευσε την έρευνα.
Και δεν ήταν μόνο σε αυτό το φάρμακο. Σύμφωνα με το Wall Street Journal, έδωσε ψεύτικα στοιχεία και σε έρευνες των φαρμάκων Bextra
(το οποίο και αποσύρθηκε) και Vioxx (αποσύρθηκε και αυτό).

Επίσης, το The Day of London αναφέρει οτι και τα 21 άρθρα που δημοσίευσε ο Dr. Reuben είναι κατασκευασμένα και πρέπει να αφαιρεθούν,
ενώ αναφέρει ότι έδινε ψευδές στοιχεία για 13 χρόνια.

Ο συγκεκριμένος γιατρός, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 10 ετών και πρόστιμο $250,000. Επίσης του ζητήθηκε να επιστρέψει $420,000 που έλαβε από τις εταιρίες φαρμάκων.

Τελικά δεν είναι να εμπιστεύεσαι κανέναν αυτές τις ημέρες, μιας και όλα παίζονται για το χρήμα.
Δεν μπορεί μια εταιρία να μην γνωρίζει τι παίζεται με το φάρμακο της ή τις έρευνες του κάθε  Dr. Reuben. Αλλά αν θέλει να πάρει την έγκριση το φάρμακο της, δίνει το Okey στον Dr. Reuben να ξεκινήσει τις έρευνες του, οι οποίες θα είναι και θετικές.
Και πάλι μην νομίζεται ότι θα του κάνουν και κάτι. Θα πληρώσει την ποινή του και θα είναι πάλι έξω, μιας και οι εταιρίες τον έχουν ανάγκη, θέλουν να μας πλασάρουν το δηλητήριο τους για φάρμακο.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα