Επιλογή σκευασματων ενίσχυσης σωματικής διαπλάσεις

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Λέγοντας ανώδυνα, εννοείς χρήση δίχως μελλοντικές παρενέργειες?


kantharis είπε:
η πτώση του μεταβολισμού λόγω ηλικίας είναι σχετικά μικρή και προέρχεται κυρίως απο τη μείωση του μυικού ιστού , στο οποίο παίζει ρόλο και μείωση της έκκρισης αυξητικής ορμόνης , αλλά πιο πολύ ευθύνεται η έλλειψη άσκησης . οπότε αν δεν θέλει να μπει κάποιος σε διαδικασία χρήσης στεροειδών είναι κάτι που μπορεί να το αντισταθμίσει αυξάνοντας τη μυική μάζα με πιο εντατική γυμναστική . πιο κουραστικό μεν πιο ασφαλές δε ...

Πάνω σε αυτό φαίνεται να υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια. Αν κάποιος είναι για παράδειγμα 40 χρονών και κάνει βάρη από τα 20 του, έστω και ερασιτεχνικά, τείνει να έχει χαμηλότερη τεστοστερόνη από κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί. Αυτό δεν είναι κάτι στάνταρ, αλλά υπάρχουν αρκετές έρευνες που αναφέρουν ότι οι αθλητές σωματοδόμησης πολύ συχνά μπορεί να ταλαιπωρηθούν από χαμηλές ορμόνες. Αυτό έχει κάποια λογική μιας και η γυμναστική με βάρη, ουσιαστικά σε γερνάει πιο γρήγορα. (μηχανισμός φλεγμονής - αποκατάστασης)

Αντίθετα κάποιος που αποφασίζει να ασχοληθεί με τη γυμναστική σε μεγαλύτερη ηλικία, πχ και στα 40, αν ασχοληθεί σοβαρά, μπορεί όντως να έχει κάποια θετικά αποτελέσματα χωρίς χρήση στεροειδών, αλλά και πάλι όχι πολύ εντυπωσιακά. Παραμένει βασική προϋπόθεση, το ορμονικό του προφίλ να μπορεί να ανταποκριθεί.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tropheus

Well-Known Member
lacky είπε:
Για να καταλάβω, χωρίς να σου βάλω κάποιο βάρος στις πλάτες σου ενδέχεται να χρησιμοποιήσει κάποιος στεροειδή ανώδυνα;; Μια ερώτηση σε γνώστες πόσο μπορεί να επηρεάζει η χρήση φινας σε οποία διποτε μορφή αγωγής φιτ;;

Ανώδυνη χρήση αναβολικών στεοεϊδών δεν υπάρχει. Απλά υπάρχουν στεροεϊδή λιγότερο επικίνδυνα από άλλα.
Όσο πιο ανδρογονικό είναι ένα στεροεϊδές τόσο μεγαλύτερες είναι οι παρενέργιες του. Όπως λέει και ο GOMI αν δεν υπάρχει στη μέση θέμα υγείας, δεν αξίζει τον κόπο κάποιος να μπλέξει με στεροεϊδή.

Όσο αφορά τη χρήση της φιναστερίδης στο fitness υπάρχουν κάποιες έρευνες οι οποίες όμως εμπλέκουν και ανδρογόνα μαζί. Είναι ένα θέμα που συναντάς πολύ συχνά στα forum.
Οι περισσότεροι (και εγώ μαζί με αυτούς) κλίνουν προς την άποψη ότι δεν επηρεάζει ...

Πάντως σου αξίζουν συγχαρητήρια που έχεις καταφέρει στην ηλικία αυτή να κρατάς το σωματικό σου βάρος τόσο χαμηλά.
 

athenian

Well-Known Member
Κι εμένα το σωματικό μου βάρος είναι χαμηλό αλλά από λίπος δεν πάω πίσω. 1,74 ύψος και 68 κιλά. Κάνω βάρη εδώ και έναν χρόνο με ένα διάλειμμα 2 μηνών λόγω ατυχήματος αλλά δεν έχω δει ακόμα τα επιθυμητά αποτελέσματα.
 

tropheus

Well-Known Member
athenian είπε:
Κι εμένα το σωματικό μου βάρος είναι χαμηλό αλλά από λίπος δεν πάω πίσω. 1,74 ύψος και 68 κιλά. Κάνω βάρη εδώ και έναν χρόνο με ένα διάλειμμα 2 μηνών λόγω ατυχήματος αλλά δεν έχω δει ακόμα τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δυστυχώς φίλε athenian σε πολλές περιπτώσεις μόνο η "σκληρή" χημεία μπορεί να βοηθήσει...

Οι ουσίες που αποδεδειγμένα μπορούν να επιφέρουν μείωση σωματικoύ λίπους είναι μετρημένα κουκιά :

- Αναβολικά στεροεϊδή με σίγουρα αποτελέσματα αλλά και με όλες τις παρενέργειες των ανδρογόνων

- Κλεμβουτερόλη με φτωχά αποτελέσματα και σχετικά μικρές παρενέργειες

- Εφεδρίνη + Καφεϊνη με μέτρια αποτελέσματα και αρκετές παρενέργειες

- Τ4 με καλά αποτελέσματα αλλά και πολλές παρενέργειες

- Αυξητική Ορμόνη και πεπτίδια με μέτρια αποτελέσματα αλλά υπό συνθήκες πολύ επικίνδυνη

- DNP με τρομερά αποτελέσματα αλλά και φοβερές και τρομερές παρενέργειες

και κάποια υποβοηθητικά επιπλέον αφού παίρνεις κάποια από τα παραπάνω.

Τόσα χρόνια στα γυμναστήρια έχω δει να τα χρησιμοποιούν όλα (κάποια από αυτά τα έχω δοκιμάσει και εγώ).
 

athenian

Well-Known Member
Το ξέρω ότι είναι δύσκολο. Τα σκευάσματα που λες έχω δει να τα χρησιμοποιουν φίλοι μου σε διαγωνισμούς bb και έχουν πολύ καλά αποτελέσματα αλλά...


Υπάρχει και ο δρόμος της αυστηρής δίαιτας με αερόβια προπόνηση τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα και άλλες 3 βάρη αλλά δεν μπορώ να το κάνω για πολύ καιρό. Βέβαια από τα 93 κιλά που ήμουν έχω γίνει άλλος άνθρωπος αλλά ακόμα δεν έχω την εικόνα που θα ήθελα.
 
Μπλουζα