Επίσκεψη στις κλινικές Γ***ρα, D*I, H*C. Πληροφορίες και κριτικές.

Reve

Active Member
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη. Ασχολούμαι με την τριχόπτωση – αραίωση – καράφλα σχεδόν ένα χρόνο. Αυτόν τον ένα χρόνο έμαθα αρκετά και όλα χάρη στο φόρουμ. Το πρόβλημα μου είναι NW 1.5 vertex και είμαι 26 χρονών. Προς το παρών με κρατάν οι θεραπείες μιας και τις ακολουθώ σχεδόν 6 μήνες. Στο μέλλον όμως θα χρειαστώ σίγουρα κάποια μεταμόσχευση. Έτσι εκμεταλλεύτηκα το γεγονός ότι αυτόν τον καιρό μένω Αθήνα και κανόνισα 3 ραντεβού με έναν γιατρό και δύο κλινικές μεταμόσχευσης ώστε να αρχίσω να μαζεύω χρήματα αλλά και να δω ο ίδιος από κοντά ποιοι είναι και τι κάνουν αλλά τις δυνατότητες της δότριας περιοχής μου. Παραθέτω την εμπειρία μου για να βοηθήσω και εγώ όσο μπορώ. Αρχικά επισκέφτηκα τον κύριο Γκ**ρα τον Μάρτιο του 2013 στην συνέχεια την D*I στις αρχές Σεπτεμβρίου. Και Στις 10/12/2013 είχα ραντεβού με εκπρόσωπο της H*C στην Αθήνα.

Όσο αφορά τον κύριο Γ***ρα.
Το ραντεβού πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Γιατρού. Στο ραντεβού αυτό δεν ήμουν επαρκώς ενημερωμένος – οργανωμένος μιας και ήμουν λίγο καιρό στο φόρουμ και με ενδιέφεραν κυρίως οι θεραπείες και όχι η ΜΜ. Στην αρχή του ραντεβού έκατσα και ήρθε πάνω απ το κεφάλι μου. Με εξέτασε για κάποια δευτερόλεπτα και μετά μου είπε «έτσι και έτσι είμαστε». Μου είπε ότι έχω μέτρια δότρια όχι επαρκώς ικανοποιητική. Τον ρώτησα αν την μέτρησε ή αν θα την δει με κάποιο όργανο και μου είπε ότι δεν χρειάζονταν και ότι καταλάβαινε και έτσι. Τον ρώτησα για grafts και δεν μου έδωσε αριθμό. Μου είπε ότι θα βάλει όσα μου χρειάζονται. Αλλά μου δήλωσε ότι το πολύ σε 5 χρόνια θα χρειαστώ και άλλη μεταμόσχευση και στο τέλος δεν θα επαρκεί η δότρια ώστε να μου καλύψει το ποσοστό που θα χρειάζεται. Οπότε πρέπει να δεχτώ την καράφλα. Τον ρώτησα την γνώμη του για θεραπείες εκτός ΜΜ και μου είπε ότι όλα αυτά είναι άχρηστα και ότι επιτέλους κάποιος πρέπει να μας πει την αλήθεια. Δεν μου ανέφερε για grafts από σώμα ή γένια. Εκείνον τον καιρό δεν γνώριζα ότι υπήρχε αυτή η δυνατότητα έτσι δεν τον ρώτησα και εγώ. Πρέπει να σημειώσω ότι όταν πήγα ήμουν τουλάχιστον nw 2-3 και δεν ακολουθούσα καμιά θεραπεία. Η τιμή που μου έδωσε ήταν 2.500 ευρώ επειδή ήμουν φοιτητής εκείνον τον καιρό, όπως μου είπε, με δυνατότητα 2-3 δόσεων. Για το φόρουμ δεν μου ανέφερε κάτι. Το ραντεβού πραγματοποιήθηκε σε κλίμα άγχους σαν να βιαζόταν να πάει κάπου έτσι δεν μπόρεσα να ρωτήσω όσα ήθελα. Στην συνέχεια μου έδειξε ένα tablet το οποίο είχε φωτογραφίες επωνύμων (τραγουδιστών – ηθοποιών) και όταν τον ρώτησα για πιο λόγο μου τους δείχνει όλους αυτούς η απάντηση ήταν η εξής: «για να δεις ότι δεν έχεις έρθει σε κάποιον τυχαίο». Το ραντεβού ολοκληρώθηκε εκεί. Για εξετάσεις δεν μου ανέφερε κάτι.

Όσο αφορά την D*I.

Το ραντεβού πραγματοποιήθηκε στην κλινική του στην Αθήνα. Μίλησα κυρίως με μία γιατρό την κυρία ….. ενώ παρών στην αρχή του ραντεβού ήταν και ο διευθυντής κύριος….. Η διάθεση της γιατρού ήταν εξαιρετική. Μου εξήγησε αναλυτικά τις θεραπείες το πώς λειτουργεί η εταιρεία και τις τεχνικές της. Στην συνέχεια μου έκανε τριχογράφημμα το οποίο πλήρωσα 30 ευρώ. Και είδαμε την πυκνότητα. Μου δήλωσαν ότι έχω κανονική - καλή δότρια περιοχή ίσως (140) δεν θυμάμαι ακριβώς. Ωστόσο όταν ανέφερα για τρίχες από γένια και στήθος δεν την βρήκα θετική. Μου ανέφερε ότι φυτρώνει περίπου το 50% από τα γένια και μικρότερο ποσοστό από το σώμα ενώ λόγω της ελαστικότητας τους δέρματος δεν είναι εύκολη η εξαγωγή μοσχευμάτων (αναφέρομαι κυρίως στις τρίχες σώματος). Επίσης μου εξήγησε την τεχνική PRP. Δυστυχώς δεν κοστολογούν με το μόσχευμα αλλά με την συνεδρία, πράγμα το οποίο με παραξένεψε. Επίσης όταν ανέφερα grafts μου είπε ότι δεν αναφέρουν grafts αλλά τρίχες. Πχ δεν θα σου πουν η δότρια μπορεί να δώσει 8.000 grafts αλλά θα σου πουν ότι μπορεί να σου δώσει 16.000-18.000 τρίχες περίπου. Όσο αφορά το δικό μου πρόβλημα μου είπε το πολύ 1600 τρίχες θα βάλεις άρα λέω 800 grafts? Όχι μου λέει 1600 τρίχες. Η τιμή που πήρα ήταν για μία regular συνεδρία (ή medium δεν θυμάμαι ακριβώς) ήταν 2.700. Τους δήλωσα ότι είμαι μέλος στο φόρουμ μας και τους ανέφερα ότι θα ανεβάσω σίγουρα κριτικές φωτογραφίες κλπ από τα πάντα και τους βρήκα ιδιαίτερα θετικούς. Ωστόσο η τιμή παρέμεινε η ίδια. Επίσης μου δήλωσαν ότι παρακολουθούν το φόρουμ μας συστηματικά. Όταν ρώτησα αν υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξω εγώ τον γιατρό που θα μου κάνει την επέμβαση μου δήλωσαν ότι γίνετε αρκεί να έχω και εγώ ευέλικτες ημερομηνίες. Επίσης πρέπει να κουρευτώ πρώτη σκάλα ή και πιο κοντά. Σε όλο το κεφάλι. Η γνώμη της γιατρού για την φιναστερίδη ήταν θετική ενώ για την μινοξιδίλη μου δήλωσε , με βάση κάποιες παλιότερες φωτογραφίες που της έδειξα, ότι με έπιασε και ότι θα δουλεύει καλά για κάποια χρόνια. Απ ότι θυμάμαι οι αιματολογικές εξετάσεις δεν είναι απαραίτητες (κρατάω όμως επιφυλάξεις για αυτό). Όταν ρώτησα για τον τρόπο πληρωμής, αν υπάρχει η δυνατότητα δόσεων μου απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.

Όσο αφορά την H*C.

Μίλησα με τον διευθυντή της κλινικής κύριο …. Στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιούνται στην Αθήνα. Παρών στην συνάντηση ήταν και ένας συνεργάτης τους ο οποίος είχε προβεί και ο ίδιος σε μεταμόσχευση. Αρχικά μου δήλωσε ότι δεν χρειάζομαι προς το παρών ΜΜ και πως δεν θα με αναλάμβανε διότι ίσως μου έκανε περισσότερο κακό παρά καλό μιας και έχω αρκετά μαλλιά ακόμη. Μου εξήγησε τις τεχνικές της εταιρείας το αν φαίνεται η ουλή κτλ. Ο συνεργάτης τους είχε κάνει strip και πήγαμε από πάνω του ώστε να δούμε την ουλή η οποία πραγματικά δεν φαινόταν. Μου έλεγξε την δότρια περιοχή με κάτι σαν μεγεθυντικό φακό και μου είπε ότι έχω πολύ καλή δότρια η οποία θα δώσει τουλάχιστον 7.500 grafts. Η τιμή για κάθε grafts μου είπε ότι είναι αυτή που αναφέρεται στην σελίδα τους ίσως και λίγο μικρότερη. «Θα το δούμε αυτό όταν έρθει η ώρα» ήταν η ακριβής απάντηση του. Τον βρήκα ιδιαίτερα θετικό στα grafts από σώμα και γένια. Μάλιστα όταν τον ρώτησα φυτρικότητα μου απάντησε όση και των μαλλιών της κεφαλής. Του επανέλαβα την ερώτηση 2-3 φορές και του δήλωσα ότι ίσως κάνει λάθος ή δεν κατάλαβε την ερώτηση. Διότι επικρατεί η άποψη ότι έχουν μικρότερη φυτρικότητα από τα μαλλιά της δότριας και ήταν κάθετος ότι έχουν την ίδια και τα γένια – σώμα. Μου επισήμανε ότι η μικρότερη φυτρικότητα αναφέρεται όταν με γένια καλύπτουν προϋπάρχουσα ουλή. Μόνο τότε πέφτει το ποσοστό. Γενικά μου είπε ότι χοντρικά οι απώλειες είναι της τάξης του 5%. Του δήλωσα ότι είμαι μέλος στο φόρουμ και ότι θα γράψω ακριβώς ότι είπαμε και τον βρήκα και αυτόν ιδιαίτερα θετικό. Τον ρώτησα για το PRP και μου δήλωσε ότι δεν ακολουθούν αυτήν την τακτική και άφησε να εννοηθεί ότι είναι περιττό και επίπονο. Μου δήλωσαν ότι και αυτοί παρακολουθούν το φόρουμ μας συστηματικά. Το να κουρευτώ κοντά δεν το θεωρούν απαραίτητο. Ωστόσο η δότρια θα ξυριστεί. Τιμή δεν μου έδωσαν. Επίσης θεωρούν απαραίτητες τις αιματολογικές εξετάσεις και ιδιαίτερα εξετάσεις για το ανοσοποιητικό. Η γνώμη τους για την μινοξιδίλη και την φιναστερίδη ήταν ιδιαίτερα θετικές. Όταν ρώτησα για τον τρόπο πληρωμής, αν υπάρχει η δυνατότητα δόσεων μου απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.

Να συμπληρώσω ότι δεν υποστηρίζω καμία κλινική.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Chs

Μέλος του προσωπικού
Να ενημερώσω το μέλη για αποφυγή προβλημάτων, ο Reve πριν κάνει αυτό το post, το έστειλε σε p.m. να ενημερώσει και να ρωτήσει αν επιτρέπεται να το δημοσιεύσει.

Το παραπάνω post να πω πως δεν αποτελεί προώθηση / δυσφήμιση για κάποια κλινική - Ιατρό, παρά μόνο προσωπικές απόψεις και πληροφορίες.

gkast

Active Member
Chs είπε:
Να ενημερώσω το μέλη για αποφυγή προβλημάτων, ο Reve πριν κάνει αυτό το post, το έστειλε σε p.m. να ενημερώσει και να ρωτήσει αν επιτρέπεται να το δημοσιεύσει.

Το παραπάνω post να πω πως δεν αποτελεί προώθηση / δυσφήμιση για κάποια κλινική - Ιατρό, παρά μόνο προσωπικές απόψεις και πληροφορίες.

Μπράβο reve αναλυτικότατος ....ωραία ενημέρωση !

Flosk

Well-Known Member
Συγνωμη Reve, ειπες 2700 ευρω για 400 grafts ή 800 τριχες? Δηλαδη χρεωση 6.5 ευρω το graft στην D*I? Εισαι σιγουρος?

krhtikos21

Member
αυτό περί επιβίωσης μοσχευματων από σωμα ο καθένας λέει τα δικά του.
πιστεθω μερικοι ανα τον κόσμο το κατέχουνε και αγγίζουνε κάποια σημαντικά ποοστά σε καμια ομως περίπτωση 90%+.

Reve

Active Member
Flosk είπε:
Συγνωμη Reve, ειπες 2700 ευρω για 400 grafts ή 800 τριχες? Δηλαδη χρεωση 6.5 ευρω το graft στην D*I? Εισαι σιγουρος?

Η τιμή είναι για μία regular συνεδρία φίλε flosk δεν πάει με την τρίχα. Δηλαδή με την ώρα που διαρκεί η επέμβαση. Για την δική μου την περίπτωση ήταν 2.700 ευρώ για τις 800 τρίχες γιατί θα χρειαζόταν minimun μία regular συνεδρία. Από την άλλη πλευρά όμως σημαίνει το εξής. Μπορεί κάποιος αν του το επιτρέπει το μέγεθος και η ελαστικότητα της δότρια να βγάλει 1200 (ή και πολύ περισσότερα) και πάλι να δώσει πάλι 2.700 γιατί απαιτήθηκε regular συνεδρία και όχι mega. Στις mega Συνεδρίες δεν γνωρίζω τις τιμές. Ελπίζω να βοήθησα

malloumpas

New Member
κοίτα φίλε αν κάνεις στην Ελλάδα, η δεύτερη κλινική που αναφερεις είναι μονόδρομος. Από εκεί και πέρα βέβαια θα έχεις μια πυκνότητα σαφώς μικρότερη του εξωτερικού, με τα θετικά και τα αρνητικά που έχει αυτό (μην τα αναλύουμε πάλι). Αλλά γενικά για Ελλάδα, θεωρώ με ότι έχω δει σε αποτέλεσματα εδώ, μην ψάξεις αλλού εκτός από εκεί.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Reve

Active Member
gpeiraias είπε:
Οχι , είναι πολύ ξεκάθαρη η ερώτηση μου.
Θα έδινες ποτέ 16.000 ευρώ για 2500 grafts?

Δεν κατάλαβα το ύφος σου. Θα σε παρακαλούσα να εξηγείς τα ερωτήματα σου. Παρόλα αυτά η απάντηση είναι ότι όχι δεν νομίζω να έδινα ποτέ τόσα λεφτά. Δεν έχω διάθεση να μπω σε αντιδικία για κάνενα λόγο.

gpeiraias

Member
Εϊμαι σίγουρος ότι έχεις αντιληφθεί το που θέλω να καταλήξω με το ερώτημα μου.Παρόλα αυτά θέλω να σε ενημερώσω ότι παλικάρι απο το φόρουμ θα έδινε 4500 ευρώ στην ίδια κλινική για 2500 grafts.Εσύ με την τιμή που σου κάνανε για 400 grafts (γεμίζεις 2 φαβορίτες δηλαδή) , με απλή αναλογία θα έδινες 16000ευρώ για 2500 grafts...Περίμενε να καραφλιάσεις και πήγαινε αν θες ...και μη μου πεις για χρέωση ανά επίσκεψη κ.λ.π. Αυτά δεν νομίζω ότι ενδιαφέρουν κανέναν..

Chs

Μέλος του προσωπικού
Φίλε Reve, σε αυτό το σημείο τέθηκαν τα ερωτήματα από gpeiraias και flosk παραπάνω:

"Όσο αφορά το δικό μου πρόβλημα μου είπε το πολύ 800 τρίχες θα βάλεις άρα λέω 400 grafts? Όχι μου λέει 800 τρίχες. Η τιμή που πήρα ήταν για μία regular συνεδρία (ή medium δεν θυμάμαι ακριβώς) ήταν 2.700"

Reve

Active Member
gpeiraias είπε:
Εϊμαι σίγουρος ότι έχεις αντιληφθεί το που θέλω να καταλήξω με το ερώτημα μου.Παρόλα αυτά θέλω να σε ενημερώσω ότι παλικάρι απο το φόρουμ θα έδινε 4500 ευρώ στην ίδια κλινική για 2500 grafts.Εσύ με την τιμή που σου κάνανε για 400 grafts (γεμίζεις 2 φαβορίτες δηλαδή) , με απλή αναλογία θα έδινες 16000ευρώ για 2500 grafts...Περίμενε να καραφλιάσεις και πήγαινε αν θες ...και μη μου πεις για χρέωση ανά επίσκεψη κ.λ.π. Αυτά δεν νομίζω ότι ενδιαφέρουν κανέναν..

Την απάντηση που έδωσα στον Flosk την διάβασες? Σου εξήγησα ότι το παν με τις συνεδρίες και όχι με τα grafts τι να κάνουμε τώρα? Με μια mega συνεδρία θα σου βάλουν 2.500 (και παραπάνω) δεν ξέρω όμως τιμή. Για την regular (ή κανονική δεν θυμάμαι πως λέγεται ακριβώς) η τιμή είναι 2700. Στην regular συνεδρία μπορούν να σου βάλουν πολλά παραπάνω από τα 800 τα δικά μου. Μπορεί να σου βάλουν και 1200 και πολύ παραπάνω. Άρα δεν πάει με την απλή αναλογική. Καλό είναι πριν εξαπολύσεις ειρωνείες να διαβάζεις τι έχει γραφτεί στο ποστ. Αν δεν με πιστεύεις μπορείς και μόνος σου να πάρεις πληροφορίες από την οποιαδήποτε κλινική. Επίσης, το τι ενδιαφέρει τον καθένα άσε να το κρίνει αυτός.

gpeiraias

Member
Φίλε δικά σου είναι τα χρήματα.Κάντα ό.τι νομίζεις.Εγω απλά σου ξαναλέω.2500 grafts --->4500 euro.400 grafts--->2700 ευρώ. 'Η πρόβλημα έχεις με τα μαθηματικά, η δεν θες να καταλάβεις..

Reve

Active Member
gpeiraias είπε:
Φίλε δικά σου είναι τα χρήματα.Κάντα ό.τι νομίζεις.Εγω απλά σου ξαναλέω.2500 grafts --->4500 euro.400 grafts--->2700 ευρώ. 'Η πρόβλημα έχεις με τα μαθηματικά, η δεν θες να καταλάβεις..

Γιατί το πας σε προσωπικό επίπεδο ρε φίλε gpeiras? Και πρόβλημα να έχω στα μαθηματικά απλή αναλογική την καταφέρνω. Επειδή ακριβώς δεν με συμφέρει να δώσω τόσα χρήματα αν ήταν να κάνω εκεί θα περίμενα και θα την έκανα όταν χρειαζόμουν γύρω στα 1200 και να πλήρωνα πάλι 2700 γιατι θα απαιτούνταν πάλι REGULAR συνεδρία. Σου ξαναλέω αν πιστεύεις ότι λέω μακακίες πάρε και ρώτα τους και μην ειρωνεύεσαι εμένα.

gpeiraias

Member
Δεν έχω να προσθέσω κάτι σε αυτό το σημείο.Πραγματικά χαίρομαι που ΔΕΝ θα δώσεις τόσα χρήματα για τόσα μικρό πρόβλημα.Καλό βράδυ.

malloumpas

New Member
το minimum fee ισχύει πάντως σε όλες τις κλινικές στον κόσμο. Δηλαδή αν κλείσεις για μεταμόσχευση πρέπει να πληρώσεις ένα ελάχιστο ποσό, ακόμη και αν βάλεις 100 grafts που λέει ο λόγος. Εγώ στο εξωτερικό που έκανα μεταμόσχευση πριν 3 χρόνια, το minimum fee ήταν 4500 Ευρώ περίπου

tropheus

Well-Known Member
Reve είπε:
Όσο αφορά την D*I.
Δυστυχώς δεν κοστολογούν με το μόσχευμα αλλά με την συνεδρία, πράγμα το οποίο με παραξένεψε.

Και πολύ καλά έκανε και σε παραξένεψε. Παγκόσμια πρωτοτυπία !!!

Reve είπε:
Όσο αφορά την H*C.

Αρχικά μου δήλωσε ότι δεν χρειάζομαι προς το παρών ΜΜ και πως δεν θα με αναλάμβανε διότι ίσως μου έκανε περισσότερο κακό παρά καλό μιας και έχω αρκετά μαλλιά ακόμη.

Μπράβο. Πολύ τίμια στάση από την εταιρεία !

Μπλουζα