Επίλυση αποριών για Proscar

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Chs

Μέλος του προσωπικού
Χαίρετε αγαπητοί μου φίλοι και σύμμαχοι στον αγώνα κατά της ΑΑ.
Μετά από πολύ σκέψη και μπόλικο διάβασμα έχω καταλήξει στην απόφαση να ξεκινήσω Proscar.
Να σημειώσω πως ξέρω καλά τι είναι αυτή ουσία (για όσους σκεφτούν: καλά.. δεν έχει ιδέα το παλικάρι τι παίζει..) και το πως δρα στον οργανισμό με τα καλά του και τα κακά του..
Έχω χωνέψει καλά τι θα κουμπώσω μέσα μου..
Οι ερωτήσεις που έχω είναι οι εξής:
Θέλω να ξεκινήσω λήψη proscar με 0,2 η 0,5 mg / ημέρα (υπάρχει και τοπικ περί αυτού από τον Admin μας και την βρίσκω ιατρικά σωστή να ξεκινάς σιγά σιγά και να αυξάνεις με τον καιρό, όχι μόνο εγώ αλλά και αποδεδειγμένα πολλοί άλλοι με τα όσα διάβασα)
Ξέρω και για το pill splitter αλλά δεν είδα κάπου να κόβει 0,2 κλπ. ποσότητες.. και το λέω γιατί ξέρω πως είναι δοσοεξατόμενο το χάπι αυτό..και πρέπει να είναι ακριβώς κομμένο.. Πώς λοιπόν μπορώ να κόψω το proscar σε 0,2 ? Επίσης να ρωτήσω και κάτι που οι απόψεις διιστανται για αυτό.. είναι καλύτερα να ανεβάζω mg ανα εβδομάδα η ανα μήνα?
* Παρακαλώ για κάτι
Έχω διαβάσει πολλά περί παρενεργειών και σοβαρών προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσει το προσκαρ και είμαι απόλυτα ενημερωμένος! Οπότε παρακαλώ όσοι απαντήσετε να είναι μόνο για κάποια έμπειρη πληροφορία - απάντηση των αποριών μου και όχι "τρομολαγνείας" Κοιτάζω μόνο την θετική πλευρά για να βοηθήσω και την ψυχολογία μου σε όλο αυτό, σε περίπτωση που στην πορεία υπάρξει πρόβλημα στην χρήση σαφώς και θα το σταματήσω. Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι σε όλους μας καλό κουράγια σε όλα! :)

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

nikosgf7

New Member
Chs είπε:
Χαίρετε αγαπητοί μου φίλοι και σύμμαχοι στον αγώνα κατά της ΑΑ.
Μετά από πολύ σκέψη και μπόλικο διάβασμα έχω καταλήξει στην απόφαση να ξεκινήσω Proscar.
Να σημειώσω πως ξέρω καλά τι είναι αυτή ουσία (για όσους σκεφτούν: καλά.. δεν έχει ιδέα το παλικάρι τι παίζει..) και το πως δρα στον οργανισμό με τα καλά του και τα κακά του..
Έχω χωνέψει καλά τι θα κουμπώσω μέσα μου..
Οι ερωτήσεις που έχω είναι οι εξής:
Θέλω να ξεκινήσω λήψη proscar με 0,2 η 0,5 mg / ημέρα (υπάρχει και τοπικ περί αυτού από τον Admin μας και την βρίσκω ιατρικά σωστή να ξεκινάς σιγά σιγά και να αυξάνεις με τον καιρό, όχι μόνο εγώ αλλά και αποδεδειγμένα πολλοί άλλοι με τα όσα διάβασα)
Ξέρω και για το pill splitter αλλά δεν είδα κάπου να κόβει 0,2 κλπ. ποσότητες.. και το λέω γιατί ξέρω πως είναι δοσοεξατόμενο το χάπι αυτό..και πρέπει να είναι ακριβώς κομμένο.. Πώς λοιπόν μπορώ να κόψω το proscar σε 0,2 ? Επίσης να ρωτήσω και κάτι που οι απόψεις διιστανται για αυτό.. είναι καλύτερα να ανεβάζω mg ανα εβδομάδα η ανα μήνα?
* Παρακαλώ για κάτι
Έχω διαβάσει πολλά περί παρενεργειών και σοβαρών προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσει το προσκαρ και είμαι απόλυτα ενημερωμένος! Οπότε παρακαλώ όσοι απαντήσετε να είναι μόνο για κάποια έμπειρη πληροφορία - απάντηση των αποριών μου και όχι "τρομολαγνείας" Κοιτάζω μόνο την θετική πλευρά για να βοηθήσω και την ψυχολογία μου σε όλο αυτό, σε περίπτωση που στην πορεία υπάρξει πρόβλημα στην χρήση σαφώς και θα το σταματήσω. Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι σε όλους μας καλό κουράγια σε όλα! :)

Λοιπον φιλε κ λοιοποι που θελετε να παρετε φινα κ εχετε προβλημα να κοψετε τα χαπια εγω οταν επαιρνα φινα τν επαιρνα απο ενα φαρμακειο επι της κηφισσιας στους αμπελοκηπους σε καψουλες φτιαχτες αλλα δν ξερω αν πρεπει να πω το ονομα του.
Και για οποιον ρωταει αν ειναι καλες του λεω οτι δουλευαν κ στο μαλλι κ δυστυχως κ στα αλλα...

Chs

Μέλος του προσωπικού
Ευχαριστώ για την απάντηση σου φίλε μου, αλλά και να θέλω από σαλαμίνα να πηγαίνω αμπελόκηπους κομμάτι δύσκολο για μένα.. Να είσαι καλά πάντως :)

Λύση = 0,5 mg τότε?

crossfire

Well-Known Member
Chs είπε:
* Παρακαλώ για κάτι

Γεια σου ρε μαγκα....σοβαρη τοποθετηση,διαβασμενος και ψυχραιμος.Απο τις καλυτερες παραγραφους του φορουμ.Ολα τα νεα μελη πρεπει να ξεκινανε το διαβασμα απο αυτη την τοποθετηση σου....
Παμε τωρα παρακατω....1)με την φινα ξεχνας την τριχοπτωση και 2) αν θες να παιξεις με 0,2 , παιρνεις propecia το οποιο ειναι χαπι φιναστεριδης 1mg και κοβεις το χαπι δια 5 ή αν θες να παιξεις με ο,5 , το κοβεις στα 2....το κουτι περιεχει 28 χαπια που σημαινει οτι θα σου βγαλει απο 2 μεχρι 5 μηνες...κανει 50 ευρω.

Chs

Μέλος του προσωπικού
Καλημέρα φίλε μου και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου! Το σκεφτόμουν και εγώ αυτό με το propecia αλλά τα 50 είναι 50.. λόγο και το ότι είμαι οικονομικά πιεσμένος.. όμως είναι μια πολύ καλή λύση για την αρχή.. θέλω να το πάω αργά και σταθερά για να δω μέχρι που χτυπάει error ο οργανισμός μου και να το κρατήσω εκεί.. Μια αποριούλα.. αν πάρω αρχή propecia και φτάσω τα 0,5 mg, μετά αν το γυρίσω σε proscar 0,5mg θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα? Γνωρίζω πως είναι το ίδιο χάπι και η ίδια ουσία.. απλά ρωτάω μήπως υπάρχει κάποιος παράγοντας που δεν γνωρίζω.. Επίσης ανέβασμα mg ανα βδομάδα η μήνα είναι καλύτερα? Σε ευχαριστώ πολύ :)

Chs

Μέλος του προσωπικού
Λοιπόν έφτιαξα ένα σχεδιάγραμμα με την κοπή του propecia και τα mg ανα κομμάτι, είναι σωστή η δοσολογία ανα κομμάτι κατά αυτόν τον τρόπο κοπής?

Άκης

Administrator
Αν μπορέσεις να το κόψεις με τέτοια ακρίβεια, τότε ναι, είναι η μέγιστη δοσολογία που πρέπει να παίρνει κάποιος ανά ημέρα (σύμφωνα πάντα με την μερκ).

Chs

Μέλος του προσωπικού
Καλημέρα, η μέγιστη δοσολογία σύμφωνα με την Merk είναι το 1 mg για τα μέγιστα αποτελέσματα. Εγώ στάθηκα στην ιδέα όπου και εσύ ανάμεσα σε πάρα πολλούς ανέφερες: Αρχή με λίγα mg και σταδιακή αύξηση των mg με τον καιρό, το έψαξα αρκετά και παρατήρησα ότι όσοι ξεκίνησαν με πολύ μικρές ποσότητες και σιγά σιγά ανέβαζαν mg δεν παρουσίασαν αν. ενέργειες η αν παρουσίασαν ήταν ανεκτές και υποχώρησαν γρήγορα.. Πήγα σε ένα φαρμακείο κοντά στο σπίτι μου και μίλησα με τον φαρμακοποιό, δεν το είχε διαθέσιμο το propecia αλλά μου είπε μπορεί να μου το φέρει. Τον ρώτησα αν μπορεί να μου το κόψει στα 4 σε 0,25 mg δλδ. και τον είδα λίγο δυστακτικό στο να μου το κόψει (μάλλον δεν ήταν σίγουρος, η δεν ήξερε και πολλά) όμως μου είπε ότι ποσότητες φιναστερίδης σε 0,25 - 0,5 - 0,8 είναι ελάχιστες για τον οργανισμό ως προς την επιβάρυνση.

FreeThinker

Well-Known Member
φίλε χρήστο, για τα 50 ευρώ που ανέφερες ότι είσαι οικονομικά πιεσμένος, νομίζω ότι το προσκάρ μπορείς να πεις στον γιατρό σου να σου γράψει συνταγή και καλά για χρήση στον προστάτη, κι έτσι θα σου βγει πιο φθηνά γιατί κάποια χρήματα δικαιολογούνται όταν είναι για τέτοιες χρήσεις...

ρώτα πάλι γιατί μπορεί να απατώμαι. καλή συνέχεια αδελφέ!

Chs

Μέλος του προσωπικού
FreeThinker είπε:
φίλε χρήστο, για τα 50 ευρώ που ανέφερες ότι είσαι οικονομικά πιεσμένος, νομίζω ότι το προσκάρ μπορείς να πεις στον γιατρό σου να σου γράψει συνταγή και καλά για χρήση στον προστάτη, κι έτσι θα σου βγει πιο φθηνά γιατί κάποια χρήματα δικαιολογούνται όταν είναι για τέτοιες χρήσεις...

ρώτα πάλι γιατί μπορεί να απατώμαι. καλή συνέχεια αδελφέ!
Γεια σου φίλε μου!
Ναι μπορεί γιατρός να μου γράψει proscar, άντε να βρεις φαρμακοποιό <<καλό όμως>> να σου τα κόψει με ακρίβεια.. ενώ το propecia μπορώ και εγώ με ένα ξυράφι σταυρό να το κόψω ακριβώς στο κέντρο για 0,25mg.. μόλις φτάσω στο 0,8mg η 1mg μπορώ να πάρω proscar μετά άνετα και να το κόψω στα 5. Επίσης διάβασα σε κάποια ποστακια για άτομα που τους τα φτιάχνουν οι φαρμακοποιοί σε κάψουλες με την ποσότητα που θες μέσα.. και έτσι ίσως να βγαίνει πιο φθηνά. Για αρχή ίσως πάρω propecia και τους επόμενους μήνες το ρίξω σε proscar.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Chs είπε:
άντε να βρεις φαρμακοποιό <<καλό όμως>> να σου τα κόψει με ακρίβεια.. ενώ το propecia μπορώ και εγώ με ένα ξυράφι σταυρό να το κόψω ακριβώς στο κέντρο για 0,25mg.. μόλις φτάσω στο 0,8mg η 1mg μπορώ να πάρω proscar μετά άνετα και να το κόψω στα 5.

http://www.hairlossgr.com/forum/thread-836.html

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Chs

Μέλος του προσωπικού
Ναι το έχω δει.. λες να έχει και σε σταυρό, αλλά τι λέω και πάλι γίνεται.. :) Tnx θα το ψάξω περισσότερο

Chs

Μέλος του προσωπικού
Καλημέρες! Λοιπόν είμαι μια εβδομάδα που παίρνω propecia και τις τελευταίες 2 μέρες παρατήρησα έντονη τριχόπτωση.. είναι καλό σημάδι τόσο γρήγορα? η να ανησυχώ? Από εχθές βράδυ ξεκίνησα και μινοξ στο υπόλυπο του κεφαλιού, πριν έβαζα μόνο κροτάφους και hairline αρα δεν νομίζω να είναι από μινοξ η τριχόπτωση από τις τελευταίες 2 μέρες.. Λοιπόν τι λέτε? καλό η κακό? :)

materiallen

New Member
Καλησπερα φιλε ,
Να σου πω πανω στο θεμα της καψουλας των proscar θελω , μιας και νομιζω οτι σε καλυψαν στα αλλα :) Κάψουλες δεν φτιαχνουν όλα τα φαρμακεία , πρέπει να έχουν ένα συγκεκριμένο μηχάνημα το οπόιο διαλύει τα χαπάκια και βάζει σε κάψουλες την ποσότητα που θέλεις .. Τα pill splitters είναι μία λύση αλλα όπως και να χει αποκλέιετε να το κόβεις πάντα στην ιδια ακριβώς δοσολογία ! Εγώ παίρνω εδώ και 5 μήνες περίπου στην δοσολογία του 1 mg , δλδ το proscar στα 5 , και οι 140 κάψουλες μου κοστίζουν 42 ευρώ (το χρόνο 100 περίπου ευρώ κοστίζει όλη η θεραπεία). Πολύ φθηνότερα από το propercia και στην ακριβή δοσολογία ... Για μικρότερες του 1 mg δεν έχω ρωτήσει ποτέ , σίγουρα γίνεται αλλά μπορεί να σου γκρινιάξει λίγο ο φαρμακοποιός !! Για μένα καλύτερα ψάξε απο ένα κατάλογο τα φαρμακεία στην γειτονιά σου και πηγαινε ρώτα !! για 10 μέρες δεν είναι δυσκολο και κουραστικό να κόβεις , αλλά πίστεψε με όταν μία θεραπεία την κάνεις καιρο θέλεις να ειναι όσο πιο ανώδυνη γίνεται ! Καλό κουράγιο και μία συμβουλή να το σκεφτεσαι όσο λιγότερο μπορεις :p

Chs

Μέλος του προσωπικού
materiallen είπε:
Καλησπερα φιλε ,
Να σου πω πανω στο θεμα της καψουλας των proscar θελω , μιας και νομιζω οτι σε καλυψαν στα αλλα :) Κάψουλες δεν φτιαχνουν όλα τα φαρμακεία , πρέπει να έχουν ένα συγκεκριμένο μηχάνημα το οπόιο διαλύει τα χαπάκια και βάζει σε κάψουλες την ποσότητα που θέλεις .. Τα pill splitters είναι μία λύση αλλα όπως και να χει αποκλέιετε να το κόβεις πάντα στην ιδια ακριβώς δοσολογία ! Εγώ παίρνω εδώ και 5 μήνες περίπου στην δοσολογία του 1 mg , δλδ το proscar στα 5 , και οι 140 κάψουλες μου κοστίζουν 42 ευρώ (το χρόνο 100 περίπου ευρώ κοστίζει όλη η θεραπεία). Πολύ φθηνότερα από το propercia και στην ακριβή δοσολογία ... Για μικρότερες του 1 mg δεν έχω ρωτήσει ποτέ , σίγουρα γίνεται αλλά μπορεί να σου γκρινιάξει λίγο ο φαρμακοποιός !! Για μένα καλύτερα ψάξε απο ένα κατάλογο τα φαρμακεία στην γειτονιά σου και πηγαινε ρώτα !! για 10 μέρες δεν είναι δυσκολο και κουραστικό να κόβεις , αλλά πίστεψε με όταν μία θεραπεία την κάνεις καιρο θέλεις να ειναι όσο πιο ανώδυνη γίνεται ! Καλό κουράγιο και μία συμβουλή να το σκεφτεσαι όσο λιγότερο μπορεις :p

Καλησπέρα αδερφέ! έχω ξεκινήσει προς το παρόν με propecia κομμένο στα 4 - 0,25 mg δλδ. Με τον φαρμακοποιό που μίλησα μου είπε ότι μπορεί να το κάνει και ότι και εγώ μπορώ να το κάνω αμα μου δείξει (ντρέπεται να μου πάρει λεφτά αλλά και βαριέται την ζωή του). Κάνει σκόνη τα προσκαρ τα καθαρίζει από το υμένιο και μετά με μια πολύ μικρή σύριγγα μετράει τα mg και τα βάζει σε κάψουλες με ένα εργαλειάκι, μου είπε ότι θα μου πει.. για να δούμε.. εν αναμονή

όσο για το αν το σκέφτομαι.. σιγά σιγά μου φευγει η σκέψη και τείνω προς την θετική πλευρά των πραγμάτων ;) Φιναστερίδη αγάπη μου :12m:

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα