Εξετάσεις / Ορμόνες / Βιταμίνες

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
ένα βιντεάκι που έχει κάποια σχέση με τα παραπάνω....

http://www.youtube.com/watch?v=L-BkTnByhX0&feature=player_embedded

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Chs

Μέλος του προσωπικού
RE: luis garza

GOMI είπε:

Από την άλλη όμως ο δύσμοιρος ο θύλακας προσπαθεί να σου πει ότι ακόμα είμαι ζωντανός, απλά κάτι δεν τον αφήνει να "ανασάνει".
Θέλω να πιστεύω πως αν βρούμε το "γιατί" θα καταφέρουμε να βρούμε μετά και το "πως" αν το δεύτερο όντως χρειαστεί.

Καλησπέρα φίλε GOMI, η πτώση των μαλλιών πιστεύω οφείλεται σε μια αλυσίδα από αντιδράσεις.. όμως η αλυσίδα έχει αρχή και κατάληξη.. έναν κρίκο αν κόψεις θα σταματήσει και το κακό.. δλδ ένας παράγοντας αν διακοπεί η διαδικασία θα σταματήσει.. π.χ. οι ποταπές θεραπείες που έχουμε μέχρι τώρα (βλέπε π.χ.) --> φιναστερίδη, μειώνει την dht, (προσοχή μειώνει δεν εξαφανίζει) και έτσι ακόμα και με την μείωση της υπάρχουν αποτελέσματα και σε μερικές περιπτώσεις θεαματικά..

Εδω έρχομαι στα λόγια σου "μην υποτιμάμε τις δυνατότητες που έχει το σώμα ως προς τους μηχανισμούς αποκατάστασής του" μετά από κει (αν δλδ σταματήσει εντελώς) η διαδικασία ίσως και να μην χρειαστεί κάτι παραπάνω και με τον χρόνο θα μπουν οι θύλακες σε λειτουργία και παλι.. βέβαια για αυτό δεν είμαι σίγουρος αλλά έτσι πιστεύω..

Αλλά δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως όλα συμβαίνουν λόγο του "λάθους" στον οργανισμό μας αν θέλεις στο να υπερ εκφράζει ανδρ. υποδοχείς.. και αυτό ξεκινά από το dna. Σίγουρα όμως όπως ανέφερα πριν οι κρίκοι στην αλυσίδα είναι πολλοί.. αυτό σημαίνει ότι υπάρχει τρόπος να σταματήσει όλο αυτό και ας μην είναι από την "ρίζα"

Chs

Μέλος του προσωπικού
Κάτι ενδιαφέρον αλλά όχι και καινούριο..

http://www.hairloss-research.org/SoyMetaboliteupdate.html

κάποιοι άνθρωποι μπορεί να είναι "παραγωγοί" equol και να μην το ξέρουν.. Εμείς οι δυτικοί δεν τρώμε τέτοιες τροφές.. βέβαια είναι πολύ λίγοι αυτοί που μπορούν να παράγουν equol, αλλά η σόγια έχει πολλά χαρακ/στικα που μπορούν να φανούν χρήσιμα στην α/α.. μην ξεχνάμε ότι το equol από αυτήν παράγεται.. όπως επίσης σε μεγάλες ποσότητες η κατανάλωση σόγιας μπορεί να προκαλέσει αν. ενέργειες

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
RE: luis garza

Chs είπε:
GOMI είπε:

Από την άλλη όμως ο δύσμοιρος ο θύλακας προσπαθεί να σου πει ότι ακόμα είμαι ζωντανός, απλά κάτι δεν τον αφήνει να "ανασάνει".
Θέλω να πιστεύω πως αν βρούμε το "γιατί" θα καταφέρουμε να βρούμε μετά και το "πως" αν το δεύτερο όντως χρειαστεί.

Καλησπέρα φίλε GOMI, η πτώση των μαλλιών πιστεύω οφείλεται σε μια αλυσίδα από αντιδράσεις.. όμως η αλυσίδα έχει αρχή και κατάληξη.. έναν κρίκο αν κόψεις θα σταματήσει και το κακό.. δλδ ένας παράγοντας αν διακοπεί η διαδικασία θα σταματήσει.. π.χ. οι ποταπές θεραπείες που έχουμε μέχρι τώρα (βλέπε π.χ.) --> φιναστερίδη, μειώνει την dht, (προσοχή μειώνει δεν εξαφανίζει) και έτσι ακόμα και με την μείωση της υπάρχουν αποτελέσματα και σε μερικές περιπτώσεις θεαματικά..

Εδω έρχομαι στα λόγια σου "μην υποτιμάμε τις δυνατότητες που έχει το σώμα ως προς τους μηχανισμούς αποκατάστασής του" μετά από κει (αν δλδ σταματήσει εντελώς) η διαδικασία ίσως και να μην χρειαστεί κάτι παραπάνω και με τον χρόνο θα μπουν οι θύλακες σε λειτουργία και παλι.. βέβαια για αυτό δεν είμαι σίγουρος αλλά έτσι πιστεύω..

Αλλά δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως όλα συμβαίνουν λόγο του "λάθους" στον οργανισμό μας αν θέλεις στο να υπερ εκφράζει ανδρ. υποδοχείς.. και αυτό ξεκινά από το dna. Σίγουρα όμως όπως ανέφερα πριν οι κρίκοι στην αλυσίδα είναι πολλοί.. αυτό σημαίνει ότι υπάρχει τρόπος να σταματήσει όλο αυτό και ας μην είναι από την "ρίζα"

Chs, όπως είχα αναφέρει και πριν, το όλο θέμα της τριχόπτωσης περιφέρεται γύρω από την dht και όλα καταλήγουν σε έναν φαύλο κύκλο. Σε όλα τα σχετικά φόρουμ δεν μπορώ να βρω αρκετά θέματα που να αφορούν τις αυτοάνοσες ασθένειες για παράδειγμα.
Όποιος ας πούμε είχε κάποιες γνώσεις ή είχε απλά μελετήσει λίγο το ανοσοποιητικό σύστημα, θα είχε αρκετό ενδιαφέρον να άνοιγε ένα σχετικό θέμα.
Από τις διάφορες μελέτες - έρευνες που βρίσκω κατά καιρούς, εντύπωση μου είχε κάνει κάποια που είχαν εκθέσει άντρες δίχως πρόβλημα Α.Α. σε μεγάλες ποσότητες dht καθώς επίσης και άντρες με πρόβλημα σε πολύ αρχικά στάδια.
Οι μεν πρώτοι, χρειάστηκαν αρκετά μεγαλύτερη ποσότητα ώστε να εμφανιστεί απόπτωση σε σχέση με τους δεύτερους. (αν την βρω θα την ποστάρω εδώ)
Οπότε η λογική λέει πως το να προσπαθούμε να χαμηλώσουμε τα επίπεδα αυτής της ορμόνης είναι λάθος, ενώ από τα λίγα που έχω καταφέρει να κατανοήσω για τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι ότι δεν έχουν να κάνουν καθαρά με κληρονομικό παράγοντα αλλά με κληρονομική ευαισθησία. Δηλαδή είναι αναστρέψιμα όταν βρεθεί η αιτία που το σώμα - τα κύτταρα στρέφονται κατά του εαυτού τους.
Τώρα, το κατά πόσο είναι θέμα ενός κρίκου και όχι ολόκληρης της αλυσίδας, αυτό θέλει συζήτηση....

xaris12

Member
Αυτό με την κληρονομικότητα και το πως εκδηλώνεται,είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ κουβέντα....εγώ θα πω την περίπτωση του πατέρα μου ο οποίος είναι 55 χρόνων και Norwood 2 εώς και πριν 1,5 χρόνο και τείνει αργά προς 3 από πέρυσι περίπου(περίοδο όπου έχει περάσει λίγο ζορικα...)την στιγμή που και οι δυο του παππούδες τα είχαν χάσει από μικροί,το ίδιο και ο πατέρας του(και παππούς μου)δεν είχε τρίχα από 30 χρόνων.
Επίσης ο πατέρας μου,είναι ο μεγαλύτερος από τρία αδέρφια,τα οποία ο μικρότερος (47) οδεύει για Norwood 5 με αργούς ρυθμούς,τα χάνει σταδιακά από 22-23 χρόνων.ενω ο δεύτερος αδερφός (50)τα έχασε νωρίς και ως τα 30 του ήταν Norwood 4 και από τότε δεν έχει ξανά χάσει τρίχα,τον θυμάμαι 20 χρόνια έτσι και το crown άθικτο.
Ο πατέρας μου σε αντίθεση με τους άλλους δυο,δεν έχει καπνίσει ποτέ,έπινε σε όλη του την ζωή απο ελάχιστα εώς καθόλου,προσπαθούσε να γυμνάζεται ελαφρά,και απο τότε που τον θυμάμαι(τον κοροιδευα...)επέρνε διάφορα συμπληρατα διατροφής και κάποιες βιταμίνες.ωστε να παίρνει ότι χρειάζεται ο οργανισμός.και τέλος ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας,είναι ότι ήταν απίστευτα ζαμφουτιστας.....άγχος μηδέν ο άνθρωπος....
Αυτά για το πως μπορεί να εξελιχθεί η προδιάθεση.......είμαι και εγώ της άποψης ότι μπορεί είτε να καθυστέρησει αρκετά είτε ακόμα και να σταματήσει.γιατι με παππούδες και πατέρα καραφλους στα 30 και εσύ στα 55 να έχεις μαλλιά κάτι έχει παίξει ρόλο....
Τον δίνω για πειράματα αν θέλετε...:pppp

n094

Active Member
Πάντως κληρονομικότητα δε σημαίνει απαραίτητα να βλέπεις τον πατέρα σου και να περιμένεις να πάθεις τα ίδια (γονίδια παίρνεις από όλους τους συγγενείς 1ου βαθμού των γωνιών). Επίσης, κάπου διάβασα ότι στο θέμα ΑΑ και αντίστοιχα στο NW καλύτερα είναι να κοιτάς τον πατέρα της μάνας σου και όχι τον πατέρα σου ή τον πατέρα του πατέρα σου. Δλδ, τα γονίδια της ΑΑ μεταφέρονται (όσο και αν φαίνεται κουλό) περισσότερο από την πλευρά του σογιού της μάνας και όχι του πατέρα.

Chs

Μέλος του προσωπικού
xaris12 είπε:
Αυτό με την κληρονομικότητα και το πως εκδηλώνεται,είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ κουβέντα....εγώ θα πω την περίπτωση του πατέρα μου ο οποίος είναι 55 χρόνων και Norwood 2 εώς και πριν 1,5 χρόνο και τείνει αργά προς 3 από πέρυσι περίπου(περίοδο όπου έχει περάσει λίγο ζορικα...)την στιγμή που και οι δυο του παππούδες τα είχαν χάσει από μικροί,το ίδιο και ο πατέρας του(και παππούς μου)δεν είχε τρίχα από 30 χρόνων.
Επίσης ο πατέρας μου,είναι ο μεγαλύτερος από τρία αδέρφια,τα οποία ο μικρότερος (47) οδεύει για Norwood 5 με αργούς ρυθμούς,τα χάνει σταδιακά από 22-23 χρόνων.ενω ο δεύτερος αδερφός (50)τα έχασε νωρίς και ως τα 30 του ήταν Norwood 4 και από τότε δεν έχει ξανά χάσει τρίχα,τον θυμάμαι 20 χρόνια έτσι και το crown άθικτο.
Ο πατέρας μου σε αντίθεση με τους άλλους δυο,δεν έχει καπνίσει ποτέ,έπινε σε όλη του την ζωή απο ελάχιστα εώς καθόλου,προσπαθούσε να γυμνάζεται ελαφρά,και απο τότε που τον θυμάμαι(τον κοροιδευα...)επέρνε διάφορα συμπληρατα διατροφής και κάποιες βιταμίνες.ωστε να παίρνει ότι χρειάζεται ο οργανισμός.και τέλος ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας,είναι ότι ήταν απίστευτα ζαμφουτιστας.....άγχος μηδέν ο άνθρωπος....
Αυτά για το πως μπορεί να εξελιχθεί η προδιάθεση.......είμαι και εγώ της άποψης ότι μπορεί είτε να καθυστέρησει αρκετά είτε ακόμα και να σταματήσει.γιατι με παππούδες και πατέρα καραφλους στα 30 και εσύ στα 55 να έχεις μαλλιά κάτι έχει παίξει ρόλο....
Τον δίνω για πειράματα αν θέλετε...:pppp

Ακριβώς φίλε xaris.. μια από τα ίδια.. ο πατέρας μου είναι 65 χρονών nw 2, κάτι.. αλλά μαλλί τούμπανο.. τρίχα γουρουνίσια που' ναι μπρος και πίσω ίσια :p από τα 20 του είναι στο ίδιο.. nw 2.. έως και σήμερα που απλά υπάρχει μια πολύ μικρή υποχώρηση στους κροτάφους του.. ε ειναι και 65 χρονών άνθρωπος όμως.. Για ακόμη μια φορά συμφωνώ μαζί σου.. οι παράγοντες είναι πολλοί για την εξέλιξη της α/α... όσο γελοίο και αν το βλέπουν κάποιοι.. η "σωστή ζωή" και η αφαίρεση του άγχους από αυτήν παίζει τεράστιο ρόλο... είπαμε.. εμείς έχουμε κληρονομική ευαισθησία στα μαλλάκια.. όλα είναι "ανοικτά" για την ζημιά.. Επίσης προσφέρω και εγώ τον πατέρα μου για πειράματα πυρηνικά και μη, εχει καταπληκτικό φαρμακευτικό ιστορικό αντέχει και τα πιο ισχυρά φάρμακα.. πιστευω η ντουτα για αυτόν θα είναι κουφετάκι m & m's :D

GOMI είπε:
Chs είπε:
GOMI είπε:

Chs, όπως είχα αναφέρει και πριν, το όλο θέμα της τριχόπτωσης περιφέρεται γύρω από την dht και όλα καταλήγουν σε έναν φαύλο κύκλο. Σε όλα τα σχετικά φόρουμ δεν μπορώ να βρω αρκετά θέματα που να αφορούν τις αυτοάνοσες ασθένειες για παράδειγμα.
Όποιος ας πούμε είχε κάποιες γνώσεις ή είχε απλά μελετήσει λίγο το ανοσοποιητικό σύστημα, θα είχε αρκετό ενδιαφέρον να άνοιγε ένα σχετικό θέμα.
Από τις διάφορες μελέτες - έρευνες που βρίσκω κατά καιρούς, εντύπωση μου είχε κάνει κάποια που είχαν εκθέσει άντρες δίχως πρόβλημα Α.Α. σε μεγάλες ποσότητες dht καθώς επίσης και άντρες με πρόβλημα σε πολύ αρχικά στάδια.
Οι μεν πρώτοι, χρειάστηκαν αρκετά μεγαλύτερη ποσότητα ώστε να εμφανιστεί απόπτωση σε σχέση με τους δεύτερους. (αν την βρω θα την ποστάρω εδώ)
Οπότε η λογική λέει πως το να προσπαθούμε να χαμηλώσουμε τα επίπεδα αυτής της ορμόνης είναι λάθος, ενώ από τα λίγα που έχω καταφέρει να κατανοήσω για τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι ότι δεν έχουν να κάνουν καθαρά με κληρονομικό παράγοντα αλλά με κληρονομική ευαισθησία. Δηλαδή είναι αναστρέψιμα όταν βρεθεί η αιτία που το σώμα - τα κύτταρα στρέφονται κατά του εαυτού τους.
Τώρα, το κατά πόσο είναι θέμα ενός κρίκου και όχι ολόκληρης της αλυσίδας, αυτό θέλει συζήτηση....

Καλημέρα φίλε GOMI, όντος αποτελεί θέμα από μόνο του και μάλιστα πολύ ενδιαφέρον.. η προσέγγιση σου πάντως έχει μεγάλη βάση, έχω ψάξει και εγώ κάποια σχετικά θέματα.. αλλά δεν βρήκα κάτι το ιδιαίτερο.. (ακόμα)

n094 είπε:
Πάντως κληρονομικότητα δε σημαίνει απαραίτητα να βλέπεις τον πατέρα σου και να περιμένεις να πάθεις τα ίδια (γονίδια παίρνεις από όλους τους συγγενείς 1ου βαθμού των γωνιών). Επίσης, κάπου διάβασα ότι στο θέμα ΑΑ και αντίστοιχα στο NW καλύτερα είναι να κοιτάς τον πατέρα της μάνας σου και όχι τον πατέρα σου ή τον πατέρα του πατέρα σου. Δλδ, τα γονίδια της ΑΑ μεταφέρονται (όσο και αν φαίνεται κουλό) περισσότερο από την πλευρά του σογιού της μάνας και όχι του πατέρα.

Καλημέρα φίλε n094, σωστό αυτό που είπες.. ομως έχω ένα παράδειγμα.. εμένα απο την μεριά της μάνας μου ο παππούς μου μέχρι και τα 60 - 62 του ήταν nw 2 .. ξαφνικά άρχισε να τα χάνει με αποτέλεσμα στα 65 - 66 του πήγε nw 4 προς 5.. όπως επίσης και άλλοι συγγενείς.. τα έχασαν σε μεγάλη ηλικία.. δεν υπάρχει ιστορικό που να άρχισε τριχόπτωση πριν τα 58 - 62.. αρα.. αυτο μου λέει πολλά.. για τον τρόπο ζωής και μόνο.. Θέλω να πω ότι υπάρχουν παράγοντες που το ενεργοποιούν πριν την ώρα του.. η αν θέλεις απλά το καθυστερούν σημαντικά..

MANKAR

Active Member
αν ομως το ενεργοποιησεις πριν την ωρα του τοτε ειναι δυσκολο να το καθηστερησεις !!με καλη ζωη χωρις αγχος και καλη διατροφη και αθληση τα μαλλια π.χ. απο κροταφους δεν θα φυτρωσουν , αυτο πιο πολυ ειναι για την προλυψη σε οσους δεν εχει ενεργοποιηθει ακομα η προδιαθεση.

Chs

Μέλος του προσωπικού
Εγώ με την θεραπεία που ακολουθώ βλέπω πύκνωση αλλά και επανεκφυση στους κροτάφους.. αυτο σημαίνει ότι δεν πάει καιρός που αποδυναμώθηκαν οι θύλακες.. ότι είναι "ζωντανό" ακόμη σώζεται..

επίσης ακολουθώ και άλλα πράγματα που θα αναφέρω εν καιρό...

MANKAR

Active Member
το θεμα με αυτες τις θεραπειες ειναι οτι οταν τις σταματησεις χανεις τα αποτελεσματα , και με τον καιρο αποδυναμονωνται , τα αλλα πραγματα που ακολουθεις εχουν σχεση με την θεραπεια η΄ με βιταμινες διατροφη κ.τ.λ??

Chs

Μέλος του προσωπικού
Εννοείται πως αν σταματήσεις ότι τα χάνεις όπως και ότι με τα χρόνια χάνουν σε δύναμη..

Αυτά που ακολουθώ δεν έχουν να κάνουν με βιταμίνες κ.λ.π

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

cisse92

New Member
Αλλη μια ορμονη που παιζει σημαντικο ρολο στην τριχοπτωση και δεν αναφερθηκε ειναι η προλακτινη, http://www.dannyroddy.com/main/2011/7/19/prolactin-the-most-likely-cause-of-male-pattern-baldness.html
Καθως και η FSH.
Γνωριζει κανεις αν η LH μπορει να ειναι φυσιολογικη και FSH αρρυθμιστη?και αντιστοιχα.

nenaki

New Member
καλησπερα εκανα προσφατως απο μονη μ -μιας κ μετα απο επισκεψη σε δερματολογο διαβεβαιωθηκα πως δε τρεχει κτ κ θελησα να τ ψαξω παιρετερω.- καποιες ορμονολογικες π καλυπτε τ ταμειο μ κ θα ηθελα ν ρωτησω ποιεσ ειναι οι ενδεικτικες αυτεσ δλδ που μπορουν να σ δειξουν αν εχς η οχι ανδρογενετικη? -σημειωνω πως εκανα τς εξης: 1) δευδροεπιανδροστερονη [ampl][/ampl]dhea 2)δευδροτεστοαυερονη

2) δευδροτεστοστερονη dht 3)θειικη δευδροεπιανδροστερονη dheas 4) free testo5)prg προγεστερονη 6)οιστραδιολη e2 7)προλακτινη prl..οποιος γνωριζει ποιες μπορουν ν δειξουν για ανδρογενετικη κ αν ειναι οκ πανω κατω αυτες π εκανα θα βοηθουσε πλ ,,ευχαριστω προκαταβολικα

Μπλουζα