Εντελώς νέα στο θέμα της μεταμόσχευσης

Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα έκανα την εγγραφή μου στο φόρουμ, καθώς το συναντούσα σχεδόν πάντα στα αποτελέσματα των αναζητήσεων μου, και δείχνει να είναι το πιο ενεργό κι ενημερωμένο στην Ελλάδα.

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι κάτι που θα με ενδιέφερε ακόμη κι αν δεν είχα τριχόπτωση. Έχω εκ γεννετής ασυνήθιστα κι αντιαισθητικά ψηλή μετωπιαία γραμμή, όπως και κενούς κροτάφους. Η εικόνα μοιάζει με αυτή ενός άνδρα με απώλεια μαλλιών. Μπορώ να επεκταθώ πολύ στο πόσο καταρακκώμένη είναι μονίμως η ψυχολογία μου, και πόσο μειονεκτικά νιώθω απέναντι στους άλλους, αλλά ξέρω πως θα κουράσω άσκοπα. Θα ήθελα λοιπόν να κατεβάσω την μετωπιαία γραμμή σε σημείο που δεν είχα ποτέ μαλλιά. Έχω δει πως υπάρχει επέμβαση στο εξωτερικό (scalp flap), όπου χρησιμοποιούν και μπαλονάκι για διάταση του δέρματος μερικούς μήνες πριν. Δεν ξέρω αν τα αποτελέσματα σε εμένα θα ήταν τα επιθυμητά, και μου είναι δύσκολο να πάω πχ Αμερική. Προτιμώ ό,τι κάνω να γίνει εγχώρια και κατά προτίμηση στη Θεσσαλονίκη.

Πέραν αυτού, από την αρχή της εφηβείας μου έχω μόνιμη έντονη τριχόπτωση. Έχω καταφύγει μόνο σε ημίμετρα, που όμως τηρώ ευβλαβικά. Διατροφικά συμπληρώματα για την τριχόπτωση, χρήση laser χτένας, αποχή από πιστολάκι, βαφές κλπ, χρήση φαρμακευτικών σαμπουάν, και κατά διαστήματα χρήση αμπούλων -που δίνουν μια παροδική ανακούφιση. Δε θα αναφέρω ανοιχτά κάποιο όνομα για να μην θεωρηθεί διαφήμιση, πάντως θα τονίσω πως οι ανδρικές εκδοχές των προϊόντων που δοκίμασα φαίνεται να έχουν κάπως καλύτερη δράση. Να σημειώσω πως δεν έχω έλειψη σιδήρου ή άλλων μετάλλων, ο θυρεοειδής είναι μια χαρά, και δεν έχω πολυκυστικές οωθήκες. Γυμνάζομαι χρόνια, σχετικά εντατικά και καθημερινά(τρέξιμο ποδήλατο) αλλά πλέον τα επίπεδα σωματικού λίπους είναι σίγουρα στα φυσιολογικά επίπεδα. Παίρνω αντισυλληπτικά μόνο για να βοηθηθώ στο θέμα της τριχόπτωσης, αλλά οι γιατροί που έχω δει δεν μπορούν να με κατευθύνουν πάνω σε αυτό το θέμα, και ούτε τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά, ούτε είναι ευχάριστα τα παρελκόμενα της λήψης.

Η εικόνα είχε κρατηθεί σχεδόν αξιοπρεπής, αλλά λογικό είναι χρόνο με τον χρόνο το μαλλί να φυτρώνει ολοένα και πιο λεπτό (τώρα είμαι 25 1/2). Πιο εμφανής σε μένα, είναι σε βρεγμένο μαλλί ή στεγνό σε φωτιζόμενο καθρέφτη, η αραίωση στο μπροστά μέρος του κεφαλιού. Από εκεί χάνονται οι περισσότερες τρίχες. Το είχα διαπιστώσει κι όταν πήγα πριν χρόνια σε μια κλινική μαλλιών για δωρεάν διάγνωση, όπου προβάλαν την εικόνα μεγενθυμένη σε οθόνη. Επομένως δεν κάνω φράντζα για το προαναφερθέν πρόβλημα, καθώς το μηχανικό τράβηγμα με βούρτσες και πιστολάκι οδηγούν σε μεγαλύτερη απώλεια (και δεν αρκεί κιόλας το μαλλί για να καλυφθεί όλη η έκταση).

Παρόλο που δε δουλεύω, έχω καταφέρει να συγκεντρώσω ένα ποσό αποκλειστικά για την αποκατάσταση αυτών των προβλημάτων. Έχω κλείσει ραντεβού σε δερματολογική κλινική νοσοκομείου με σκοπό να ζητήσω τριχοριζόγραμμα, αλλά αργεί ακόμη. Μπορεί να διαπιστωθεί ως αιτιολογία πχ η ανδρογενής αλωπεκία, ή καταλήγουμε εκεί μόνο διά αποκλεισμού των υπολοίπων παραγόντων; Η αλήθεια είναι πως δε μου είναι τόσο οικείες οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται. Από όσα διάβασα εδώ μέσα γίνεται μεταμόσχευση με strips (πολλά θηλάκια μιας περιοχής αλλά μένει ουλή), και FUE (με μεμονωμένους θήλακες χωρίς ουλή). Για μεγέθη στις ποσότητες grafts δε ξέρω και πολλά. Εκτός από κατέβασμα της μετωπιαίας γραμμής, θα ήθελα και λίγο γέμισμα στο σημείο της αραίωσης. Δεδομένου πως ως γυναικα, θα τα αφήσω να μακρύνουν, θέλω να είναι πυκνά και να σχηματίζουν κανονικές τούφες.

Θα εκτιμούσα πολύ απόψεις και συμβουλές, γιατί δεν ξέρω καθόλου τι θα είχε καλύτερη απόδοση, που να ξεκινήσω να ρωτάω και πόσο θα ήταν ένα maximum κόστος (χονδρικά).

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας, και απολογούμαι για την μεγάλη έκταση.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Bane

Member
καλώς ήρθες morbid girl

αποψη μου ειναι να ξεχασεις οποιαδηποτε επεμβαση οχι στη θεσσαλονίκη αλλα σε ολόκληρη την Ελλάδα.Το κατέβασμα της hairline ειναι δύσκολη υπόθεση σε αντρες ποσο μάλλον σε μια γυναικα οπου η φυσικότητα του αποτελέσματος θα αποτελέσει το αποκλειστικό κρητήριο για το αν η επέμβαση πέτυχε ή οχι.Δυστυχώς ή ευτυχώς απαγορεύεται απο τους κανόνες τους site να προτεινουμε καποιον γιατρο,μπορεις να ψαξεις στην ενότητα μεταμόσχευση και να βρεις διαφορα τοπικς με μεταμοσχευσεις μελών του φορουμ.
Το κόστος εξαρτάται απο την επιθυμιτή πυκνότητα αλλα το εμβαδο της επιφάνειας που θέλεις να καλύψεις
,συμφωνα με τα λεγομενα σου θεωρω οτι μπορει να σου χρειαστουν 3000 grafts(υποθετική εκτιμηση μιας και απαιτείς μεγάλη πυκνότητα) πραγμα το οποιο μπορει να κοστισει 7000-8000 ευρώ με strip

πριν κάνεις το οτιδηποτε ψαξτο πολύ καλα!!!!!!!!!!!!οχι μονο εδω αλλα και σε ξενα φορουμς, ειμαι σιγουρος οτι προτιμάς να μην έχεις μαλλακια απο το να εχεις και να φαινονται λες και ξηλωσες το μαλλι μιας barbie και το κολλησες στο κεφάλι σου.
 
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση... Βλέπω πράγματι σε threads πως υπάρχουν αρκετά μέλη που δεν είναι ευχαριστημένα με αποτελέσματα που είχαν στην Ελλάδα. Θα ψάξω για την καλύτερη επιλογή κι ας είναι πιο σύνθετη κι αργοπορημένη. Θα ήθελα να ρωτήσω για την ανδρογεννετικού τύπου αλλοπεκία: Εφ' όσον το άτομο έχει το γονίδιο κι αυτό αρχίσει να εκδηλώνεται, προφανώς σε άλλους η επιδείνωση είναι πιο γρήγορη και σε άλλους πιο σταδιακή. Όμως η κατάληξη είναι κοινή για όλους , ή μπορεί σε ορισμένους τελικά να σταθεροποιηθεί σε μια ενδιάμεση κατάσταση ακόμη και χωρίς καθόλου θεραπείες;

Υπάρχουν καθόλου μαρτυρίες γυναικών που ανέστρεψαν και ξεπέρασαν το πρόβλημα, μιλώντας πάντα για ΑΑ κι όχι κάποια ορμονική διαταραχή/διατροφική έλλειψη;
 

crossfire

Well-Known Member
Morbid_Girl είπε:
Εφ' όσον το άτομο έχει το γονίδιο κι αυτό αρχίσει να εκδηλώνεται, προφανώς σε άλλους η επιδείνωση είναι πιο γρήγορη και σε άλλους πιο σταδιακή. Όμως η κατάληξη είναι κοινή για όλους , ή μπορεί σε ορισμένους τελικά να σταθεροποιηθεί σε μια ενδιάμεση κατάσταση ακόμη και χωρίς καθόλου θεραπείες;

Κανεις δεν μπορει να ξερει την εξελιξη της τριχοπτωσης για οσους εχουν ΑΑ.....οπως το λες.....η επιδεινωση μπορει να ειναι πιο γρηγορη σε μερικους και σε αλλους πιο αργη.....η καταληξη ομως δεν ειναι κοινη για ολους....
Μπορει καποιος να ανεβει 2 π.χ κλιμακες norwood,μικρος σε ηλικια και να μεινει στο norwood 3 για παντα,χωρις θεραπειες....να μην γινει δηλαδη τελειως καραφλος ποτε.
Η καλυτερη αρχη προς το παρον ειναι το διαβασμα του φορουμ.....διαβασε οτι μπορεις απο τα θεματα των αλλων κοριτσιων και ξεχνα την μεταμοσχευση στην ελλαδα
 

n094

Active Member
αγαπητή morbid girl, δυστυχώς στο θέμα μεταμόσχευση σε hairline γυναικών, είναι περίπου έτσι όπως τα περιγράφει ο Bane. Με απλά λόγια, φαντάσου ότι η πυκνότητα του γυναικείου μαλλιού είναι μεγαλύτερη, τις περισσότερες φορές, από αυτή των ανδρών, πόσο μάλλον όταν ο άνδρας με τα χρόνια αραιώνει και λίγο εκεί. Σκέψου τώρα αν η πυκνότητά σου στην υπάρχουσα hairline ξεπερνάει τα 100 θυλάκια/εκ2 και σε μια μμ βάλεις (στην καλύτερη των περιπτώσεων) 60-70 θυλάκια/εκ2 σε εντελώς γυμνή περιοχή και με δεδομένο ότι τα περισσότερα από αυτά (αφού θα μπουν στην hairline) θα πρέπει να είναι και μονότριχα, το αποτέλεσμα πιστεύω ότι δεν θα είναι ικανοποιητικό. Θα έχεις ναι μεν μια κατεβασμένη, αλλά συγχρόνως μια hairline που πιθανά δεν θα κολλάει με το υπόλοιπο μαλλί.
 
Καταλαβαίνω... Άλλωστε το γεγονός από μόνο του ότι κάποιοι γιατροί ισχυρίζονται πως το κάνουν, δε σημαίνει πως κάνουν θαύματα... Τουλάχιστον για το θέμα της απώλειας μαλλιών να ελπίζουμε σε εξέλιξη της τεχνικής με τα βλαστοκύτταρα ή δεν έχει μέλλον; Έχει 1-2 χρόνια που είδα στις ειδήσεις έναν Έλληνα γιατρό που ξαναχαρίσε τα μαλλιά σε έναν νεαρό με αυτόν τον τρόπο, αλλά διάβασα αργότερα πως τελικά μόνο "τόνωση" μπορεί να επιτευχθεί.
 

ΜΙΚΕΣ

Well-Known Member
βλαστοκυτταρα =μουφα.Το μονο που οντως αξιζει,ειναι μεταμοσχευση.Πρεπει ομως να πεσεις σε καλα χερια.Ψαξτο καλα.Εξωτερικο ειναι καλυτερες οι κλινικες αλλα η μεταμοσχευση κοστιζει οσο ενα σπιτι.Στην Ελλαδα υπαρχουν αρκετοι γιατροι αλλα τα περισσοτερα αποτελεσματα ειναι μετρια.Ψαξτο ρωτα παντου δες και αποτελεσματα απο ανθρωπους που εχου κανει κ βλεπεις.
 
Βλέπω πως αναφέρονται κυρίως κλινικές, και υποθέτω είναι λογικό, αφού θα έχουν συγκεντρώσει γιατρούς με ιδιαίτερη εξειδίκευση. Με τους ιδιώτες πλαστικούς χειρουργούς τι γίνεται; Είναι καλύτερα να τους αποφεύγουμε; Είναι πιο ακριβοί;
 

n094

Active Member
comb τα μηνύματά σου μάλλον σβήνονται γιατί στην υπογραφή σου αναφέρεις ακόμα ότι εκπροσωπείς κλινική. Σύμφωνα λοιπόν με τους νέους κανονισμούς του φόρουμ αυτό δεν επιτρέπεται. Αν θες την άποψή μου (η οποία συμβάδιζε με την πλειοψηφία των χρηστών που κλήθηκαν να ψηφίσουν στο σχετικό poll) αυτό είναι άσχημη εξέλιξη και δεν συμφωνώ. Αλλά αφού αποφασίσαμε να συνυπάρχουμε σε αυτήν την παρέα του φόρουμ, ασχέτως τελικά αν για κάποια θέματα αποφασίζει η μειοψηφία, καλό θα είναι να το σεβαστείς και να σβήσεις την υπογραφή σου.
 

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
n094 είπε:
comb τα μηνύματά σου μάλλον σβήνονται γιατί στην υπογραφή σου αναφέρεις ακόμα ότι εκπροσωπείς κλινική. Σύμφωνα λοιπόν με τους νέους κανονισμούς του φόρουμ αυτό δεν επιτρέπεται. Αν θες την άποψή μου (η οποία συμβάδιζε με την πλειοψηφία των χρηστών που κλήθηκαν να ψηφίσουν στο σχετικό poll) αυτό είναι άσχημη εξέλιξη και δεν συμφωνώ. Αλλά αφού αποφασίσαμε να συνυπάρχουμε σε αυτήν την παρέα του φόρουμ, ασχέτως τελικά αν για κάποια θέματα αποφασίζει η μειοψηφία, καλό θα είναι να το σεβαστείς και να σβήσεις την υπογραφή σου.

Το θέμα του comb έχει να κάνει με τον ίδιο που είναι "εκπρόσωπος", όχι με την υπογραφή του. Για να είμαστε δίκαιοι..., εκτός αν πιστεύεις ότι είναι καλύτερο να μην έχει λόγο η εκπρόσωπος της d_I και των άλλων κλινικών και να έχει ο comb.

Το αν είναι πλειοψηφεία ή μειοψηφεία καλύτερα να μην το θίγεις. Είδαμε τι έγινε και στην χώρα μας που μια ζωή αποφάσιζε για όλους η βολεμένη πλειοψηφεία και ιδού τα χάλια...
 

n094

Active Member
δεν με νοιάζει αν θα είναι εδώ ο comb, ούτε με κόφτει αν θα είναι η DHI ή HDC. Εγώ απλώς του είπα ότι μάλλον γι’ αυτό σβήνονται τα μηνύματά του. Τώρα όσο για τη συσχέτιση πλειοψηφίας με δημοκρατία και μάλιστα της Ελληνικής προεδρευόμενης δημοκρατίας, ατυχής η σύγκριση κατά τη γνώμη μου. Αλλά αν θες, εσύ (εσείς) μας έβαλες να ψηφίσουμε στο poll για το αν θέλουμε εκπρόσωπους, η πλειοψηφία αποφάσισε ότι θέλει και εσείς αποφασίσατε ότι δεν θέλετε…. η γνώμη μου γνωστή: ναι σε όλους του εκπρόσωπους, η γνώμη σας επίσης γνωστή, την έχω σεβαστεί χωρίς να γκρινιάζω και άλλα ωραία που έκαναν μερικοί άλλοι.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
n094 είπε:
δεν με νοιάζει αν θα είναι εδώ ο comb, ούτε με κόφτει αν θα είναι η DHI ή HDC. Εγώ απλώς του είπα ότι μάλλον γι’ αυτό σβήνονται τα μηνύματά του. Τώρα όσο για τη συσχέτιση πλειοψηφίας με δημοκρατία και μάλιστα της Ελληνικής προεδρευόμενης δημοκρατίας, ατυχής η σύγκριση κατά τη γνώμη μου. Αλλά αν θες, εσύ (εσείς) μας έβαλες να ψηφίσουμε στο poll για το αν θέλουμε εκπρόσωπους, η πλειοψηφία αποφάσισε ότι θέλει και εσείς αποφασίσατε ότι δεν θέλετε…. η γνώμη μου γνωστή: ναι σε όλους του εκπρόσωπους, η γνώμη σας επίσης γνωστή, την έχω σεβαστεί χωρίς να γκρινιάζω και άλλα ωραία που έκαναν μερικοί άλλοι.

Κι εγώ αν θυμάσε όταν δόθηκε το βήμα στους εκπροσώπους, το σεβάστηκα, παρότι ήμουν αντίθετος με το όλο θέμα. Και επίσης η τελική απόφαση πάρθηκε γιατί γινόταν ένας χαμός με τους εκπροσώπους, ένα απέραντο flame war με συκοφαντίες και τσακωμούς. Αν εσένα σου άρεσε αυτό τι να πώ...

Η ατυχής σύγκριση που έκανα ήταν ένα παράδειγμα στο πως ότι θέλει η πλειοψηφεία, δεν σημένει ότι είναι απαραίτητα και σωστό. Αυτό δεν σημένει ότι δεν υπόστηρίζουμε την γνώμη της πλειοψηφείας, την υποστηρίξαμε και με το παραπάνω δίνοντας βήμα στους εκπροσώπους όπως είπα. Αλλά όταν τα πράγματα ξεφεύγουν καλύτερα να γίνονται και οι κατάλληλες ενέργειες, και ας έχει αντίθετη γνώμη η πλειοψηφεία.

Ο καθένας εδώ μπορεί να ήθελε τους εκπροσώπους για δικό του όφελος...., Αυτό που θα γινόταν εδώ με τους εκπροσώπους ενεργά στο φόρουμ θα ήταν μια ανεξέλεκτη διαφήμιση με τους χρήστες να έχουν γίνει μαριονέτες των κλινικών για να πετύχουν καλύτερη τιμή στην μεταμόσχευση τους και απ την άλλη θα παραπληροφορούσαμε τόσο κόσμο.

Αν κάποιος φτιάξει κάτι για να το δείξει σε όλους θα το φτιάξει καλό. Αν κάποιος φτιάξει κάτι που θα το δει μονο αυτός θα το φτιάξει όπως βολεύει.
 
Μπλουζα