Δυστροφικές τρίχες;

Joan87

Active Member
Καλημέρα. Διάβασα ένα άρθρο της κυρίας Χ@σ@πη από το νοσοκομείο Α.Συγγρός.
Έλεγε ότι οι δυστροφικές ή δυσπλαστικές τρίχες εμφανίζονται μόνο σε παθήσεις όπως η ανδρογενετική αλωπεκία, γυροειδή αλωπεκία, τριχοτιλομανία..είτε επίσης από βλαπτικούς παράγοντες όπως ακτίνες χ, αντιπηκτικά φάρμακα, τοξίνες, κυτταροστατικά και λοιμώδη νοσήματα..
Επειδή λοιπόν εγώ κρέπαρα τα μαλλιά μου και τα τράβαγα, είναι σαν να έχω οτι σύμπτωμα εχει και η τριχοτιλομανία. Δηλαδή, δυστροφικές τρίχες και ίσως και μόνιμες βλάβες.
Είμαι σίγουρη πως δεν έχω ΑΑ απλά και μόνο γιατί δεν υπάρχει άλλη γυναίκα στο σόι με ΑΑ. Και είμαστε και μεγάλο. Άσε που η καταστροφή ξεκίνησε με το κρεπάρισμα. Δεν έχω κάνει ακόμα τριχοριζόγραμμα και σήμερα θα πάρω να κλείσω ραντεβού για να με εξετάσει αποκλειστικά η Κ.Χ@σάπη ή ο Κ@ρ@λέξης.
Η ερώτηση μου λοιπόν ειδναι το αν μπορούν να διορθωθούν οι δυστροφικές τρίχες εφόσον ο θύλακας παραμένει ζωντανός και δεν ευθύνεται η ΑΑ γι'αυτό. Η περιοχή που έχω το πρόβλημα, είναι πλούσια από δυστροφικές...αλλα σαφώς και ελλιπής. Ίσως δια πάντος :( παίρνω 5 μήνες μίνο που μου είχε δώσει άλλη γιατρός και δεν βλέπω αύξηση της διαμέτρου. Ίσως είδα λίγο, ή ίσως εχει φουντώσει το μαλλί από κάποιες φύτρες που έβγαλα. Λεπτές οι περισσότερες. Όμως οι ήδη λεπτές τρίχες παραμένουν έτσι σχεδόν. Πολλές ειναι κοντα στο αόρατο.; Να φοβηθώ;; Χθες έπιασα μια δυστροφική και χωρίς να την τραβήξω μου έμεινε στο χέρι. Αν είναι να τις χάνω όλες έτσι..ζήτω που καήκαμε.
Είχα και χαμηλή φερριτίνη όμως παρόλο που προσπαθώ ήδη να φτιάξω τις τιμές παίρνοντας σίδηρο. Δεν πιστεύω ότι ευθύνεται ούτε αυτή, ούτε η χασιμότο.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα