Διαφορές απορίες περί θεραπείας με minoxidil και αλλα..

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

kwstas_1232

New Member
Καταρχήν καλησπέρα και συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που γίνετε σε αυτό το forum.
Στο θέμα μου τώρα, είμαι 24 χρονών και εδώ και 1 ακριβώς χρόνο έχω παρατηρήσει σχετική τριχόπτωση(ειχα παρα πολυ πυκνό μαλλί παλιά) και μια μικρη(για αρχή, η οποία εξελίσσετε γρήγορα ομως και πλέον ειναι αντιληπτή) αραίωση. Προβληματίστηκα γιατί δεν υπάρχει ιστορικό αλωπεκίας στην οικογένεια (ουτε στους 2 παπουδες ουτε σε πατερα κατι εντονο) anw μάλλον ήμουν εγώ ο άτυχος. Επίσης γενικά τα εχω "ψιλολιωσει" τα μαλλιά μου γιατι κανω χρήση "μπιστολακιου" και λακ εδω και 6 σίγουρα χρόνια τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα,(και το καλοκαίρι για 2 μηνες καθημερινά) απο οτι διαβασα εδω βεβαια το μπιστολάκι δεν ειναι αιτία μόνιμης τριχοπτωσης.
Πήγα λοιπόν σε έναν δερματολόγο και μου έδωσε το εξης "cocktail"
minoxidil 5%
panthenol 10%
mometasone
σε biotrin hair tonic

Αυτό μου είπε να το βάζω επειδή δεν εχω και μεγαλο προβλημα μια φορα την ημερα καθε βραδυ για 2 μηνες, οσο για την δοσολογία χωρίς να ειμαι εντελώς σίγουρος μου ειπε 15 σταγονες που αντιστοιχουν σε 3 ψεκασματα λογικα απο το συγκεκριμένο(γραφει επανω η συσκευασία 1 ψεκασμος ισοδυναμεί με 5 σταγονες)
Γενικά πως το βλέπετε σαν μείγμα? Απο οτι καταλαβα απο αυτα που διαβασα επεσα μαλλον σε καλο δερματολογο γιατι αυτα που περιέχει τα χρησιμοποιούν πολοι απο το forum. Υπαρχει κανενα προβλημα να συνεχίσω να χρησιμοποιώ μπιστολακι κατα την διαρκεια της θεραπειας? Και κατι τελευταίο, επειδη δεν ειναι και πολυ κοντα τα μαλλια μου με 3 ψεκασμούς που ειναι η δοσολογια που ειπα δεν νομιζω να φτανει να απλωθεί καλα στα σημεια που θελω, ποση ειναι η μεγιστη δοσολογια που μπορω να βαζω?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Maria

New Member
Απ: Διαφορές απορίες περί θεραπείας με minoxidil και αλλα..

Γειά σου Κώστα! μου φαίνεται ότι οι 15 σταγόνες είναι λίγες και είναι και λίγο να τις βάζεις μόνο μια φορά την ημέρα. Η μινοξιδίλη θέλει 6 ψεκασμούς 2 φορές την ημέρα (ούτε παραπάνω, ούτε παρακάτω!!). Δε νομίζω ότι κάνεις τίποτα με 3 ψεκασμούς μια φορά την ημέρα κι απορώ γιατί σου είπε να το βάζεις έτσι.

cool11

Well-Known Member

Εγω παντως βαζω minox μονο μια φορα τη μερα. Ελεγχομενη κατασταση βλεπω.

Conan

Member

κι εγω μια φορα το βραδυ βαζω, 6 ψεκασμους. Σε εμενα τουλαχιστον λαδωνουν ασχημα αν βαλω 2 φορες την ημερα. Ετσι κι αλλιως, κι ο Ακης ειχε πει οτι σημασια δεν εχει η ποσοτητα αλλα η ιδια η ουσια. Η μινοξ, οπως ειχε πει, μενει περιπου 22 ωρες στον οργανισμο και στο κεφαλι. οποτε τι μια φορα, τι δυο, ε?

bger

New Member

Εγώ το πρωϊ λούζομαι, στεγνώνω το μαλλί και χρησιμοποιώ το Regaine 2% που δε λαδώνει το μαλλί και εξατμίζεται γρηγορότερα, ενώ το βράδι πριν κοιμηθώ βάζω το Regaine 5% που όντως λαδώνει πάρα πολύ το μαλλί αλλά στον ύπνο δε με ενοχλεί καθόλου.

kapa

Μέλος του προσωπικού

εγω χρησιμοποιω regain 5% καθε πρωι και σε μιση ωρα εχει φυγει εντελως η λαδιλα,εχει να κανει πολυ με το δερμα του καθενος 8)

Conan

Member

καλα και σε μενα με 1 φορα ειναι οκ

3746741

Member

εγω παιδια που χρησιμοποιω το 5% η λαδιλα δεν με ενοχλει καθολου!

Αντιθετα τις τελευταιες 15 μερες με εχει σκισει η φαγουρα κ τι ξεφλουδισμα!

Μιλαμε για υπερβολικη φαγουρα ομως!

Δοκιμασς τζελ αλοης αλλα στο μονο που με βοηθαει ειναι να μην ξυνομαι για καμια ωρα μετα....παλι το μαρτυριο!

Τινα κανω ρε παιδια????????

Το εχει παθει κανενας αλλο ??????????

Εχετε καμια ιδεα για αντιμετωπιση???????

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα