Δερματικος λεκες, μαλλον λογω ηλιου

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

cool11

Well-Known Member
Παρατηρησα πριν λιγο, οτι εχω αποκτησει στο μετωπο μου, δερματικο λεκε!
Δεν ξαναειχα ποτε στο παρελθον, πουθενα στο προσωπο.
Βεβαια, θα μου πειτε οτι για ολα υπαρχει η πρωτη φορα.
Ωστοσο, επειδη η ηλικια μου δεν δικαιολογει δερματικους λεκεδες λογω...γηρατος, θεωρω οτι ειναι θεμα ηλιου.
Ειμαι ανοιχτοχρωμος, και επειδη γενικα δεν εκτιθεμαι στον ηλιο, θεωρουσα οτι δεν εχω προβλημα με τον ηλιο, ειδικα τον χειμωνα. Και ειδικα οταν η δουλεια μου ειναι εντος γραφειου.
Ο ηλιος συνηθως με 'βλεπει' για λιγα λεπτα της ωρας, τις καθημερινες μερες του χειμωνα.
Θετω εδω το προβλημα μου, απλα για να παρω καποιες γνωμες, επειδη ειμαι 'εκτος εδρας' αυτες τις μερες, και δεν μπορω να επισκεφτω δερματολογο, πραγμα το οποιο θα κανω αμεσως μολις επιστρεψω στην βάση μου.

Εχω ανησυχησει αρκετα.
Στο φως μιας λαμπας δεν φαινεται. Ειναι ευμεγεθης ομως, πχ. οπως το χερι ενος μικρου παιδιου, και ειναι σε εμφανες σημειο, στο μετωπο οπως ηδη ειπα. Βεβαια, αν με δει καποιος με λαμπα σε εσωτερικο χωρο, δεν θα το καταλαβει μαλλον. Αλλα σε φως ημερας, αν καποιος με παρατηρησει καλα στο προσωπο, θα το παρατηρησει. Δεν εχω δηλαδη 'τρομερο' προβλημα, δεν εχω γινει 'εμπριμε', αλλα ομως το προβλημα υπαρχει, δεν ειναι της φαντασιας μου.
Το αποδιδω στον ηλιο, καθως τις τελευταιες μερες, μετακινηθηκα σε ταξιδια αρκετες ωρες, και ειχε ηλιοφανεια. Ηλιος απο το παραθυρο του αυτοκινητου δηλαδη. Μαλλον απο εκει.

Τελικα ενδεικνυται αντηλιακη παντα, και χειμωνα, και με χιονια, ολο το χρονο, καθε μερα? Για εμας τους 'λευκους'/ανοιχτοχρωμους;

Οποιος ξερει ας μου πει, οτι ξερει σχετικα, μεχρι να μπορεσω να παω σε δερματολογο:

- Αυτος ο λεκες, που δεν ειναι λογω γηρατος, αλλα μαλλον λογω ηλιου, φευγει με τον καιρο? Αν βαζω αντηλιακη προσωπου και ελαχιστοποιησω την εκθεση σε ηλιο?
- Αν δεν φευγει με τον καιρο, φευγει ισως με καποια ειδικη κρεμα?
- Αλλιως αν δεν φευγει ουτε με κρεμα(δεν θελω να το πιστεψω!), μετα μιλαμε για ...λεϊζερ?
- Τι μου προτεινετε για αμεσα να κανω? Ισως να παρω κατι απο το φαρμακειο? Κατι αλλο που να βοηθαει? Τι μπορω να περιμενω?

Ελπιζω απο την συζητηση, εκτος απο ενημερωτικα σχολια, να εχω και καποια θετικη ανταποκριση, δηλαδη θετικη προοπτικη αντιμετωπισης του προβληματος, αν και φυσικα θελω να ακουσω την αληθεια, οχι ψεματα.

Οτι ξερετε σχετικο, πειτε το. Ελπιζω να μην 'πληρωσω' ακριβα(θεραπειες, χρόνος, ταλαιπωριες), την όποια αμέλεια μου.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tatini

New Member
Απ: Δερματικος λεκες, μαλλον λογω ηλιου

Κοίταξε, εγώ θα σου δώσω τη συμβουλή μου και εσύ θα κάνεις ό,τι κρίνεις καλύτερο. Είσαι και ανοιχτόχρωμος, η αδυναμία μου, δηλαδή αν είσαι και ξανθός σε παντρεύομαι.

Οι περισσότερες ενυδατικές κρέμες τελευταίας τεχνολογίας περιέχουν και λευκαντικούς παράγοντες για να ανοίγουν το χρώμα της επιδερμίδας, να το κάνουν πιο ομοιόμορφο και λαμπερό. Αυτή είναι η πρώτη σου επιλογή που πρέπει έτσι κι αλλιώς να εφαρμόζεις για να διατηρείς το δέρμα σου ανοιχτόχρωμο και απαλό σαν ένα λευκό μεταξωτό μαντήλι (ααααχ...).

Εφόσον η δυσχρωμία είναι ευδιάκριτη, εκτός από την ενυδατική θα πρέπει να περάσεις σε κάτι πιο δυνατό, που να περιέχει κατά προτίμηση οξέα φρούτων. Τα οξέα φρούτων έχουν ισχυρές λευκαντικές ιδιότητες και επειδή είναι πολυ δυνατά θα φοράς την κρέμα μόνο βράδυ (ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός, ΠΟΤΕ κατά την έκθεση στον ήλιο, γιατί θα γίνεις εμπριμέ). Δύο κρέμες που γνωρίζω πως περιέχουν οξέα φρούτων είναι η La Mer η οποία ανακαλύφθηκε από έναν αστροφυσικό που είχε πάθει εγκαύματα και έψαχνε λύση, επειδή όμως για να αγοράσεις τη La Mer θα χρειαστείς δάνειο, μπορείς να δοκιμάσεις Avene που πωλείται στα φαρμακεία και είναι αισθητά πιο φτηνή, όνομα της συγκεκριμένης μη με ρωτήσεις, δε θυμάμαι, αν ρωτήσεις τη φαρμακοποιό "θέλω της Avene με τα οξέα ΑΗΑ γιατί είμαι πολύ γκομενιάρης και προσέχω την εμφάνισή μου και στην τελική δε σε νοιάζει μπορεί να τη θέλω και για λεύκανση στον ποπό μου όπως η διάσημη Μαριάννα Ντούβλη" θα καταλάβει. Η ύστατη λύση είναι το laser στην οποία θα καταφύγεις μόνο αν τελειώσεις ένα σωληνάριο Avene και δεν δεις αποτέλεσμα.

Για ό,τι άλλο θες ρώτα με.
 

tatini

New Member
Απ: Δερματικος λεκες, μαλλον λογω ηλιου

Να σημειώσω ότι τα παραπάνω ισχύουν σε περίπτωση που ο λεκες προέρχεται όπως γράφεις από έκθεση στον ήλιο, είναι δηλαδή σκουρόχρωμος. Αν είναι ανοιχτόχρωμος παίζουν άλλα πράγματα, όπως πχ λεύκη, και πρέπει να πας σε γιατρό.
 

cool11

Well-Known Member
Απ: Δερματικος λεκες, μαλλον λογω ηλιου

ok, διαβαζω ολες τις δημοσιευσεις εδω με προσοχη, κανω και τα αντιστοιχα ψαξιματα στο google, και θα δω τι θα κανω.
Εννοειτε οτι μολις μπορεσω, μολις επιστρεψω στα μερη μου, θα παω σε δερματολογο, αυτο ειναι εκ των ουκ ανευ, δεν το συζητω.
Απλα θελω για την ωρα καποιες γνωμες, και ισως κατι 'προχειρο'(οσο προχειρη μπορει να θεωρηθει πχ μια φαρμακευτικη κρεμα) για πιο αμεσα. Τι στην ευχη, χειροτερο πιστευω δεν μπορει να γινει, καλυτερο ελπιζω πως ναι.
 

tatini

New Member
Απ: Δερματικος λεκες, μαλλον λογω ηλιου

οι κρέμες που σου πρότεινα δεν είναι φαρμακευτικές, είναι καλλυντικές, άρα αν τις εφαρμόσεις όπως σου είπα μόνο καλό θα κάνουν στο δέρμα σου. Τελικά σκουρόχρωμος είναι ο λεκές ή ανοιχτόχρωμος;
 

cool11

Well-Known Member
Απ: Δερματικος λεκες, μαλλον λογω ηλιου

Ειμαι ανοιχτοχρωμος, και ο λεκες ειναι ελαφρως σκουροχρωμος. (ισως γι αυτο θα πρεπει να αποκλειστει και το ενδεχομενο λευκης, αφου ειμαι ηδη ανοιχτοχρωμος, και ο λεκες σκουροχρωμος ελαφρως, κι οχι το αντιστροφο-να ειμαι μελαχρινος και να 'ασπριζω' τοπικα).
Ψαχνω να βρω κανενα λινκ για την κρεμα της avene για να διαβασω περισσοτερα γι αυτη αλλα δεν εχω καταφερει να βρω κατι ακομη.
 

tatini

New Member
Απ: Δερματικος λεκες, μαλλον λογω ηλιου

έψαξα κι εγώ στο site και δεν την βρήκα, εγώ την είχα πάρει πριν πολλά χρόνια, οπότε υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει καταργηθεί. Δεν έχει σημασία αν θα είναι Avene συγκεκριμένα, αλλά να περιέχει AHA (και ΒΗΑ, ακόμα καλύτερα) και να πωλείται στα φαρμακεία για να έχει διαπιστευμένη ασφάλεια. Aν αποφασίσεις να αγοράσεις, επειδή όπως σου είπα είναι πολύ σημαντικό να μην εκτίθεσαι στον ήλιο ενώ κάνεις θεραπεία με οξέα φρούτων, θα σου δώσω 2 συμβουλές: 1) Για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια, η ενυδατική που θα φοράς το πρωί να περιέχει αντιηλιακούς παράγοντες (είπαμε την κρέμα με τα οξέα μόνο βράδυ θα τη φοράς) και 2) δοκίμασε για 2 εβδομάδες να εφαρμόζεις μια σταγόνα από την κρέμα σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο (πχ στο μικρό δάχτυλο του δεξιού χεριού σου) για να δεις αν θα έχεις θέμα με τον ήλιο, γιατί δε λέει να πας για μαλλί και να βγεις κουρεμένος.
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα