Δερματίτιδα

vaggelisk

New Member
Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω αν ξερετε, μπορεί κάποιος με σμηγματορροικη δερματιτιδα- θυλακίτιδα να κάνει μεταμοσχευση μαλλιών;
Ευχαριστώ.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Nik.Mos

Well-Known Member
Καλησπερα φιλε μου,η σμηγματορροικη δερματιτιδα δεν αποτελει αντενδειξη για μμ.
Αντενδεικνυται ομως η πραγματοποιηση της σε περιοδους εξαρσης του φαινομενου.Σιγουρα υπαρχουν περιοδοι που το φαινομενο καταλαγιαζει ή δεν σε ενοχλει καθολου(σαν να κοιμαται) και αλλες περιοδοι που η σμηγματορροικη δερματιτιδα ενεργοποιειται (υποθετω καλοκαιρι? ).Ποσο χρονων εισαι ;Καποτε αντιμετωπιζα σοβαρο θεμα με σμηγματορροικη δερματιτιδα η οποια υποχωρησε με τα χρονια μεχρι που εντελει εξαφανιστηκε.
Παντως αυτο ειναι κατι που θα πρεπει να συζητησεις με τον γιατρο που θα σε υποβαλλει σε επεμβαση,ιατρικες γνωματευσεις θα πρεπει να γινονται απο ειδικευμενους γιατρους και μονο.Καλη επιτυχια ευχομαι,αν υποβληθεις σε μμ μην διστασεις να ενημερωνεις το φορουμ για την πορεια της,φιλικα
 
Τελευταία επεξεργασία:

vaggelisk

New Member
Καλησπέρα και ευχαριοστώ πολύ για το χρόνο και τις συμβουλές. Η αλήθεια είναι ότι με αγχώνει το γεγονός το πως θα συμπεριφερθεί το δέρμα του τριχωτού όταν κάνω την μμ σε περίοδο έξαρσης. Ισχύει αυτό που λες οτι υπάρχουν περίοδοι εξάρσεων ακι υφέσεων. Αλλά προφανώς θα πρέπει να παώ σε κάποιον είδικό. Αν υπάρχει κάποιος που έχει δερματίτιδα πάντως και έχει κάνει μμ και θελει να μοιραστεί την εμπειρία του θα ήταν πολύ καλό. Ευχαριστώ πολύ.
 

Nik.Mos

Well-Known Member
Καλησπερα φιλε μου.
Σε περιοδο υφεσης του φαινομενου θα μπορεις να την πραγματοποιησεις,σε περιοδο εξαρσης οχι.
Ποτε πραγματοποιειται εξαρση φαινομενου;Εχει καποιο μοτιβο;
Επισης,ειναι στα αμεσα πλανα σου η μεταμοσχευση;Αν ναι τοτε να απευθυνθεις στον γιατρο σου και θα σου λυθουν οι αποριες με επιστημονικες γνωματευσεις.Αν δεν εχεις βρει γιατρο ακομα θα σου προτεινα να περιηγηθεις στο φορουμ και να διαβασεις οσο περισσοτερο μπορεις πριν παρεις καποια αποφαση.

Υ.γ.Εχεις δοκιμασει να χρησιμοποιησεις μια διατροφη χωρις γλουτενη;Η γλουτενη γενικα επηρεαζει δραματικα και συνδεεται αμεσα με την σ/δ.Εγω την αφαιρεσα τελειως απο την διατροφη μου και εκτοτε δεν με εχει ενοχλησει ξανα.Δεν γνωριζω αν θα ειναι αποτελεσματικη και στην δικη σου περιπτωση αλλα δεν εχεις τιποτα να χασεις αν δοκιμασεις.We are what we eat
 

vaggelisk

New Member
Καλημέρα και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τις συμβουλές.
Όσον αφορά το μοτίβο περίπου κάθε μήνα έχω μια έξαρση οπότε και βάζω ένα τοπικό αντιβιοτικό και είναι πολύ καλύτερα μετά αλλά η αλήθεια έιναι ότι με έχει κουράσει. Εχω δοκιμάσει να κόψω και τη γλουτένη αλλά με πολύ μικρά αποτελέσματα.
Εσύ για πόσο καιρό είχες τη δερματίτιδα? Έκανες κάποια θεραπεία?
Έχω πάει σε πάνω από 10 δερματολόγους αλλά όλοι μου λένε ότι είναι κάτι που θα έρχεται και θα φεύγει. Έχω κατα νου το καλοκαιρι να μπω στη διαδικασία τη μμ αν και φοβάμαι ότι επειδή ειμαι ακόμα 33 θα χρειαστεί πάλι παρακάτω να κάνω νέα..
 

Nik.Mos

Well-Known Member
Kαλησπερα φιλε μου.Ποσο χρονων εισαι;
Προσωπικα με ταλαιπωρουσε κυριως στην εφηβικη ηλικια.Οι χειροτερες περιοδοι για μενα ηταν οταν ειχα αυξημενο αγχος ή κακη ψυχολογικη κατασταση ,η ελλειψη ποιοτικου υπνου και οι περιβαλλοντικες συνθηκες(πχ υγρασια).
Να φροντιζεις να κρατας το δωματιο σου καθαρο και να αεριζεται οσο το δυνατον περισσοτερο.Ακομη ,να αλλαζεις συχνα μαξιλαροθηκες.
Θα σου προτεινα να φτιαξεις ενα διατροφικο πλανο ακολουθωντας το με ευλαβεια.
Μειωσε δραστικα την καταναλωση αλλαντικων,υδατανθρακων,ζαχαρης,τηγανητων και προσθεσε απλετα φρουτα λαχανικα και οσπρια.Εστιασε σε προιοντα gluten-free.
Επισης κατι που θεωρειται αυτονοητο αλλα πολλες φορες παραβλεπεται ειναι το νερο.Να πινεις τουλαχιστον δυο λιτρα την ημερα.Η ενυδατωση ειναι συμμαχος σου.Μειωσε την καταναλωση του καφε και ειδικα του αλκοολ.
Εχω ακουσει απο γνωστους οτι και το λαδι φυσικης καρυδας ειναι αποτελεσματικο.
Επισης θα σου προτεινα να φτιαξεις και ενα προγραμμα γυμναστικης.

Μονο στο τριχωτο της κεφαλης παρουσιαζεται η σ/δ ή και στο προσωπο γυρω απο μυτη φρυδια κτλ;Εχεις ακμη;
Εγω την ιδια περιοδο αντιμετωπιζα εκτος απο σ/δ μεγαλο θεμα με ακμη και ακολουθησα μια απο τις πιο δυνατες αγωγες που συνισταται σε θεματα ακμης η οποια και με απαλλαξε μια και καλη,δεν ξερω αν σχετιζονταν μεταξυ τους οι 2 νοσοι.

Τηρωντας αυτο το γενικο πλανο θεωρω πως θα μπορεις να διατηρησεις την κατασταση σε ελεγχομενα επιπεδα.Πρεπει οπωσδηποτε βεβαιως να βρεις και εναν καλο δερματολογο.Οτι αλλο χρειαστεις εδω ειμαστε.
 
Μπλουζα