Γυναικεία αλωπεκία

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Γειά σας!

Σας ανακάλυψα τυχαία και πραγματικά κάνετε πολύ καλή δουλειά! Είμαι 27 χρονών και έχω πρόβλημα με τα μαλλιά μου από την εφηβεία. Έχω πάει σε αρκετούς γιατρούς και δεν μπορώ να βρώ κάποια άκρη. Πολλές φορές έχω απελπιστεί και νόμιζα ότι ημουν η μοναδική που της έχει συμβεί κάτι τέτοιο...
Στην εφηβεία τα μαλλιά μου είχαν πέσει μόνο στο πάνω μέρος της κεφαλής αλλά πλέον το πρόβλημα είναι σε όλο το κεφάλι. Έχω βάλει πάρα πολλές λοσιόν, (όπως Regaine και άλλα που τα φτιάχνουν στα φαρμακεία), αρκετές πολυβιταμίνες, τοπικά ενέσεις που πρέπει να ήταν κορτικοστεροειδή. Με κάποια είχα δεί μία μικρή βελτίωση αλλά μετά από κάποιο ορισμένο χρονικό διάστημα πάντα χειροτερεύουν. Οι γιατροί σηκώνουν τα χεριά ψηλά και δεν ξέρουν τι να μου πούν.
Οι ορμονικές εξετάσεις είναι εντάξει, πολυκυστικές ωοθήκες δεν έχω. Γενικά οι εξετάσεις μου είναι καλές. Προσπαθώ να βρώ κάποιο γιατρό που να ασχολείται με τη γυναικεία τριχόπτωση. Εδώ και κάποιους μήνες ενώ κάνω θεραπεία δεν μπορώ να σταματήσω την τριχόπτωση και ανησυχώ πολύ. Ίσως να υπάρχει κάποια ανωμαλία στον οργανισμό μου που να μη μπορεί να εντοπιστεί εύκολα.. γιατί δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου έχει συμβεί αυτό.
Πραγματικά αν κάποιος γνωρίζει ή έχει ακούσει για κάποιον γιατρό θα το εκτιμούσα πολύ αν μου έστελνε ένα μήνυμα!

Σας ευχαριστώ πολύ!!
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Ntia

New Member
Απ: Γυναικεία αλωπεκία

Γεια σου Χριστίνα... :)

Αυτό που πιστεύω εγώ, είναι ότι κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, δλδ ότι μπορεί στον καθένα να μας να εξελιχθεί κάτι διαφορετικά από κάποιον άλλο. Επίσης αυτό το πρόβλημα, όταν είναι χρόνιο αλλάζει μορφή. Για παράδειγμα εμένα το τελευταίο καιρό από ανδρογενετικού τύπου είχε γίνει διάχυτη αλωπεκία.
Αν όντως, και είσαι βέβαιη γι' αυτό που λες, δεν αντιμετωπίζεις κανένα ορμονικό πρόβλημα, ή πρόβλημα με τον σίδηρό σου και φυσικά με τον θυροειδή σου, παράλληλα με τον θυορειδή τσέκαρε για το μεταβολικό σύνδρομο και για υπερινσουλιναιμία, θα πρέπει να αποκλέισεις όλες τις άλλες πιο σπάνιες περιπτώσεις για να είσαι 1000% σίγουρη. Υπάρχουν δλδ παθήσεις που πρέπει επίσης να αποκλέισουμε, από τη στιγμή που μας λές ότι η κατάσταση σου είναι σοβαρή και χρόνια και δεν έχεις βοηθηθεί ουσιαστικά. Για παράδειγμα, μια φίλη έπασχε από χρόνια αρθρίτιδα και δεν το γνώριζε. Η τριχόπτωση είναι ένα σύμπτωμά της. Επίσης άκουσα για μια γνωστή μου η οποία είχε λύκο ώπου επίσης βασικό σύμπτωμα η τριχόπτωση και υπάρχουν και άλλες περισσότερο ή λιγότερο σοβαρές παθήσεις που έχουν αυτό το σύμπτωμα και υπάρχουν και οι ανάλογες θεραπείες. Και ας μην ξεχνάμε τη κληρονομικότητα!
Κάτι άλλο που πιστεύω για αυτό το πρόβλημα, είναι ότι δεν μπορείς να διακόπτεις τη θεραπεία μόλις βλέπεις κάποια βελτίωση. Δεν είναι δλδ κάτι που περνά με ένα φάρμακο, πρέπει συνέχεια να συντηρούμε την οποιαδήποτε βελτίωση δούμε...
Είμαι σίγουρη ότι με τη κατάλληλη θεραπεία θα δεις εξέλιξη. Μην περιμένεις να κοπεί η τριχόπτωση μαχαίρι, σ' έμενα δεν έγινε αυτό. Θα αρχίσεις να αισθάνεσαι μικροβελτίωσεις στα μαλλιά σου και μετά από κανένα τρίμηνο θα αρχίσει να περιορίζεται η τριχόπτωση. Αν κάνεις σωστή θεραπεία, παρ' όλο που η τριχόπτωση συνεχίζεται θα γίνεται ουσιαστική δουλειά παράλληλα και θα χρειαστεί κάποιο διάστημα για αποτελέσματα. Δες το και αλλιώς, μία τόσο σοβαρή και χρονια κατάσταση πως μπορεί να σταματήσει γρήγορα. Πιστεύω ότι θέλει χρονο για να δεις αποτελέσματα. Μη ξεχνάς να έχεις επιμονή.
Αν θέλεις πες μας και τι χρησιμοποιείς!

Να σκέφτεσαι θετικά και μη στεναχωριέσαι θα βρεθεί λύση. Είμαι στη θέση σου και σε καταλαβαίνω απόλυτα. ;)
 

Maria

New Member
Απ: Γυναικεία αλωπεκία

Γειά σου Χριστίνα, γιατρό δε μπορώ να σου συστήσω γιατί δεν ξέρω..κι εγώ σε τρεις δερματολόγους πήγα αλλά δεν είδα βελτίωση. Νομίζω ότι δεν ενημερώνονται οι περισσότεροι κι έχουν σαν εύκολη λύση το Regaine. Νομίζω ότι σκέτο Regaine δεν αρκεί γιατί αν και προάγει την τριχοφυία, δεν καταπολεμεί το σαράκι που τρώει την τρίχα, τη DHT. Τώρα σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω τοπική σπιρονολακτόνη που είναι αντιαδρογόνο και περιορίζει την DHT, την κύρια αιτία της ΑΑ. Επίσης θα χρησιμοποιήσω και revivogen που περιορίζει τη DHT και διεγείρει την τριχοφυία. Ελπίζω να δω βελτίωση σε κανα 6μηνο, εως τότε θα κάνω υπομονή και θα προσπαθήσω να μην αγχώνομαι...
 
Απ: Γυναικεία αλωπεκία

Γειά σου Ντία :)

Θα αναφερθώ στις πιο πρόσφατες θεραπείες:
Για το ορμονικό που μου λες έχω κάνει 2 φορές εξετάσεις και οι τιμές είναι φυσιολογικές. Βέβαια έχω αναπτύξει τριχοφυία σε σημεία που δεν θα έπρεπε να έχω. Για πολυκυστικές ωοθήκες έχω κάνει αρκετους υπερηχους και είναι εντάξει. Για τοπικά αντιανδρογόνα που αναφέρεται ο Παναγιώτης δεν μου είχαν αναφέρει ποτέ οι δερματολόγοι. (Και φυσικά εννοείται ότι όταν κάνω μία θεραπεία μόλις βλέπω βελτίωση, δεν την διακόπτω.)
Για δύο χρόνια έβαζα Regaine σε συνδυασμό με Locason Scalp ή την Betnovate. Η Regaine μετά από κάποιους μήνες μου είχε δημιουργήσει απίστευτη φαγούρα!! Επίσης έπαιρνα τα Genofen35 (δεν είχα σταθερό κύκλο) και το τελευταίο εξάμηνο έπαιρνα και Roaccutan, τα οποία μου τα είχε δώσει για την υπερβολική λιπαρότητα. Επίσης για ένα χρόνο έκανα τοπικά ενέσεις με Propiochrone. Όλα αυτά το ίδιο χρονικό διάστημα.. Οι ενέσεις γίνονταν στην αρχή κάθε μήνα και μετά από λίγο χρονικό διάστημα κάθε 20 μέρες περίπου.
Τον πρώτο χρόνο τα μαλλιά μου είχαν διπλασιαστεί...και μετά από ενάμιση χρόνο άρχισε πάλι η τριχόπτωση ενώ τα έκανα όλα αυτά.
Μετά πήγα σε άλλη δερματολόγο και μου είπε ότι τα Roaccutan προφανώς με έβλαψαν γιατί ούτε είναι για τη λιπαρότητα των μαλλιών αλλά ότι προκαλούν και τριχόπτωση ( το είχα διαβάσει και εγώ στις οδηγίες αλλά εμπιστεύτικα τον γιατρό - μα τι στο καλό είναι δυνατόν είπα να μην ξέρει ο γιατρός τί δίνει;;;;;;; ???)
Όσο για το θυροειδή στις τελευταίες εξετάσεις το Τ3 ήταν λίγο ανεβασμένο και οι τιμές οριακές αλλά ο υπέρηχος ήταν εντάξει. Ο ενδοκρινολόγος μου είπε οτί πιθανότατα ο θυροειδής να ανέβηκε από τα αντισσυληπτικά. Επίσης αναμένω κάτι εξετάσεις και ο ενδροκρινολόγος μάλλον θα μου χορηγήσει αντιανδρογόνα ( που οι δερματολόγοι ουδέποτε μου είχαν μιλήσει για αυτά). . Μου είπε ότι πολλές φορές ενώ οι ορμόνες μπορέι να είναι φυσιολογικές μπορεί να υπάρχει ευαισθησία στα ανδρογόνα Πρόσφατα έκανα καμπύλη σακχάρου και ο ενδοκρ. μου είπε οτι η ινσουλίνη είναι λίγο ανεβασμένη αλλά δεν μου μίλησε για υπερινσουλιναιμία. Μου έδωσε και σίδηρο. Για το μεταβολικό σύνδρομο που λες δεν γνωρίζω κάτι...Το έψαξα στο διαδύκτιο και δεν νομίζω να μου συμβαίνει κάτι τέτοιο...Μήπως σχετίζεται και με παχυσαρκία; Δεν έχω πρόβλημα βάρους και ούτε από τις εξετάσεις μου δείχνει κάτι τέτοιο από ότι κοίταξα μόνη μου.
Όλα αυτά που αναφέρω παραπάνω (Regaine,ενέσεις κτλ.) τα έχω σταματήσει εδώ και κάποιους μήνες..Η καινούρια δερματολόγος μου έχει δώσει μια λοσιόν που μου φτιάξανε στο φαρμακείο αλλά η τριχόπτωση δεν σταματάει με τίποτα! :( (Δεν μπορώ να καταλάβω τα γράμματα της για να έγραφα τα συστατικά αλλά μπορώ να το κοιτάξω) Και να μην αναφερθώ σε βιταμίνες!!! πάρα πολλές!!! Διάβασα ενα μήνυμα απο την kimkat και πολύ πιθανόν να πηγαίνουμε στην ίδια...και εμένα μου μίλησε για ασπράδια αυγών,ελαιόλαδο,πορτοκαλάδες....
Προσωπικά έχω καταλήξει ότι η διατροφή δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο...Το πρώτο που πιστεύω ότι παίζει ρόλο είναι η κληρονομικότητα!
Δεν ευελπιστώ να ξαναέχω ποτέ τα μαλλιά που είχα πριν μου παρουσιαστεί το πρόβλημα,νομίζω ότι πλέον αυτό είναι κάτι ουτοπικό απλά θέλω να σταματήσω την τριχόπτωση, να τα καταφέρω και να καλυτερέψουν για να έχω και μια ποιότητα ζωής....κουράστηκα....!!!!!!!!!!!
Γνωρίζετε κάτι για λιπαρότητα; Μπορεί να προέρχεται από κάτι;
Μαρία καλή επιτυχία σου εύχομαι!

Η γνώμη σας μου είναι πολύτιμη! Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι.. ;)
 

Ntia

New Member
Απ: Γυναικεία αλωπεκία

Χριστίνα σε καταλαβαίνω απόλυτα...

Συμφωνώ ότι η διατροφή βοηθά αλλά δεν παίζει ρόλο. Σίγουρα όταν κάνουμε μια καλή διατροφή βελτιώνουμε μια κατάσταση αλλά δεν νομίζω ότι τη θεραπεύουμε...
Όσον αφορά το Roaccutan ξέρω ότι συστηνέται κυρίως στην ακμή και έχω ακούσει ότι έχει σαν παρενέργεια τη τριχόπτωση και φυσικά όχι μόνο. Είναι πολύ βαρύ φάρμακο. Άλλη μία γνωστή του παρενέργεια είναι η κατάθλιψη, φαντάσου... Ίσως και να χειροτέρεψε την ήδη υπάρχουσα κατάσταση... Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στο έδωσαν.
Για τη καμπύλη ζαχάρου θα σου σύστηνα να έδειχνες τα αποτελέσματα και σε κάποιον άλλο ενδοκρινολόγο. Ενημερώσου για την υπερινσουλιναιμία, δες πληροφορίες και στο διαδίκτυο.
Ενέσης κορτιζόνης δεν έχω κάνει, δεν ξέρω να πω κάτι πάνω σε αυτό, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τις συστήνουν. Εννοώ από τη στιγμή που μπορείς να χρησιμοποιήσεις κορτικοστεροειδές, με μέτρο πάντα όπως λέει ο Παναγιώτης, μέσα σε διαλύματα.
Aπό αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι έχεις πάρει κι εσύ αρκετά, να σου πω ότι εγώ δεν έχω πάρει genofen αλλά έχω πάρει στο παρελθόν meliane μαζί με androcur των 50 (απ' όσο ξέρω και το genofen περιέχει androcur σε κάποια ποσότητα) που είναι ισχυρό αντιανδρογόνο και είχα αντενδείξεις το τρίτο μήνα, γι' αυτό και έχω αποφασίσει μέχρι στιγμής και όσο έχω το περιθώριο να αποφύγω φάρμακα δια του στόματος και όλα αυτά τα ορμονικά παρασκευάσματα... Επίσης έχω μια θεωρία, σκέφτομαι, για πόσο θα τα παίρνω αυτά?? Ορμόνες για όλη μου τη ζωή??? Με απέτρεψε και η δερματολόγος βλέποντας το ιστορικό μου και είπαμε να κάνουμε μια προσπάθεια τοπικά...
Τώρα για τη λιπαρότητα, εμένα με βοήθησε λίγο και το διάλυμα που βάζω αλλά και κάποια σαμπουάν. Λιπαρό μαλλί είχα πάντα, από μικρή απλά είχε χειροτερέψει. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι που αλλάζει ριζικά αλλά και αυτό είναι κάτι που βελτιώνεται. Σε καμιά περίπτωση δεν θα έπαιρνα reoccutan για τη λιπαρότητα! Είναι το τελευταίο που με ένοιαξε!!! Το φοβάμαι αυτό το φάρμακο...
Όσον αφορά το regaine, εγώ προσωπικά βάζω διαφορετικά διαλύματα ανά μήνα και όλα έχουν ως κύριο συστατικό τους τη τρετινοίνη. Μινοξιδίλη συνήθως περιέχεται στο διάλυμα ανά δεύτερο μήνα. Το ίδιο και τα κορτικοστεροειδή. Φαίνεται πως αυτό με βοηθά αλλά είναι νωρίς για συμπεράσματα.
Πιστεύω και το λέω κάθε φορά, ότι συνήθως διαφέρει αυτό που βοηθά ουσιαστικά τον καθένα μας, σε ποσότητα, συχνότητα αλλά και σε είδος...
Συμφωνώ απόλυτα ότι κύρια ευθύνη φέρει η κληρονομικότητα!

Να έχεις υπομονή και θα βρεθεί η άκρη! Πάνω απ' όλα ψυχραιμία... ;)
 
Απ: Γυναικεία αλωπεκία

Τα Genofen έχουν και αντιανδρογόνο :eek: :-\ :eek: :-\.....
Απ΄ ότι βλέπω γνωρίζετε όλοι εδώ τα συστατικά... :eek:
Διαβάζω εδώ το πόσο ασχολούνται οι άντρες και μου κάνει εντύπωση,δεν είχα καταλάβει ότι τους απασχολεί τόσο πολύ...Βέβαια καλά κάνουν! Η πρόληψη είναι το πάν.... :) Αν και στους άντρες είναι κοινωνικά αποδεκτό ενώ εμείς είμαστε και λίγο έως πολύ δακτυλοδεικτούμενες.....
Σε κάτι άλλο που συμφωνώ απόλυτα μαζί σου είναι η διαφορετικότητα και η μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου. Μιας γνωστής μου της είχαν πέσει τα μαλλιά σε ένα σημείο και είχε πάει σε έναν δερματολόγο και τα έβγαλε πάλι όλα σε πολύ λίγους μήνες. Τον ίδιο δερματολόγο τον είχα επισκεφθεί και εγώ αλλά τζίφος...τίποτα....
Πάντως για λιπαρότητα μου έχουν πει το εξής: Καλό είναι το λούσιμο να είναι με χλιαρό νερό και όχι με ζεστό και τα ξεβγάζεις με: Στίβεις λεμόνι και σε μία κανάτα το αραιώνεις με νερό....Δεν ξέρω εσένα ή κάποιον άλλον αν τον βοηθήσει ....... Εμένα πάντως δεν με βοήθησε ιδιαίτερα.

Προσπαθώ να βρώ κι άλλη υπομονή ,δεν έχω άλλη επιλογή εξάλλου :-[
 

Ntia

New Member
Απ: Γυναικεία αλωπεκία

Χριστινάκι,

Το παν είναι η υπομομή και η προσπάθεια. Έχω έρθει πολλές φορές σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και πίστεψέ με σε συμπονώ πολύ.

Ναι, τα gynofen περιέχουν και μια ποσότητα androcur το οποίο είναι γνωστό αντιανδρογόνο και σίγουρα γι' αυτό στα είχαν δώσει... Εγώ όπως σου έγραψα έπαιρνα meliane που θεωρούνται ελαφριά αντισυλληπτικά και έπαιρνα androcur ξεχωριστά και μάλιστα των 50. Όπως κατάλαβες, δείξουν δεν δείξουν κάτι ορμονικό οι εξετάσεις, η θεραπεία που συνήθως δίνεται βασίζεται σε ορμόνες... Γι' αυτό και προς το παρών θέλω να τα αποφύγω αυτά και προσπαθώ τοπικά. Όχι μόνο λόγω του ιστορικού μου, γιατί είχα πρόβλημα με αυτά, αλλά επειδή τα φοβάμαι κιόλας και θέλω να έχω τον οργανισμό μού καθαρό. Είμαι και σε γόνιμη ηλικία και θα ήθελα να όταν έρθει η ώρα για παιδάκι να μην έχω το άγχος για τό αν ο οργανισμός μου είναι καθαρός... Ίσως είμαι υπερβολική αλλά είμαι και φοβιτσιάρα και όσο μπορώ θα συνεχίσω να προσπαθώ μόνο τοπικά. Θα μου πεις, κάποια από αυτά που βάζουμε σίγουρα απορροφούνται αλλά μέχρι στιγμής τουλάχιστον ελέγχεται...

Η αλωπεκία που είχε η γνωστή σου, δλδ αυτό που λες ότι είχαν πέσει σε ένα σημείο μόνο τα μαλλιά, νομίζω θεραπεύεται πιο εύκολα από το δικό μας πρόβλημα -συνήθως.

Τώρα για τη λιπαρότητα για αρχή θα σου συστήσω ένα πολύ καλό σαμπουάν το οποίο χρησιμοποιώ κι εγώ, είναι το argeal της ducray και στοιχίζει περίπου 9.50. Προσπάθησε να λούζεσαι 2 φορές τη βδομάδα με αυτό. Γενικά προσπάθησε να μειώσεις τις φορές που λούζεσαι μέσα στη βδομάδα. Αυτό στο λέω γιατί έτσι αρχίζει λίγο να συνηθίζει το μαλλι, εμένα με βοήθησε πολύ. Προσπάθησε να λούζεσαι το πολύ 4 φορές και σιγά σιγά μείωσέ το στις 3. Εγώ κάθε δεύτερη τα πιάνω κοτσίδα αν είναι λίγο λαδωμένα και είναι οκ. Σιγά σιγά διόρθωσα τη λιπαρότητα έτσι σε μεγάλο βαθμό.. Για το νερό, αυτό που κάνω είναι ότι προσπαθώ να είναι χλιαρό όταν λούζομαι, όχι πολύ ζεστό. Και στο ξέβγαλμα, το πάω προς το κρύο, όχι να ξεπαγιάσω αλλά όσο το αντέχω για λίγη ώρα το αφήνω να τρέξει αρκετά.. Επίσης δεν χρησιμποποιώ προιόντα σταιλινγκ, συνήθως λίγη λακ αλλά οχι συχνά. Επίσης απέφυγε τη μαλακτική γιατί λαδώνει τα μαλλιά. Το λεμόνι αντικαθιστά εξαιρετικά το ζελέ μαλλιών...

Κάτι άλλο που έμαθα από αυτή την ιστορία, είναι ότι καμιά φορά πάμε να διορθώσουμε κάτι και χαλάμε κάτι άλλο... Γι' αυτό κι επιμένω τόσο σε κάποια πράγματα. Για παράδειγμα, όταν εμένα ήταν όλα καλά στην υγεία μου και άρχισα τα αντισυλληπτικά με τα αντιανδρόγονα και μετά είχα παρενέργειες που μου πηρε καιρό να ξεπεράσω, έτρεχα σε γιατρούς, ήμουν χάλια ψυχολογικά και οικονόμικά γιατί όλη η υπόθεση μετά στοίχισε χρήματα, τι να το κάνω??? Πίστεψέ, όταν ήμουν με την αιμοραγία και έκλαιγα γιατί οι ορμόνες μου είχαν κάνει τη διάθεση κουρέλια, έλεγα χέστηκα και για τα μαλλιά, χέστηκα και για όλα... Βέβαια, όταν τα ξεπέρασα και αυτά, άρχισα πάλι τον αγώνα αλλά νομίζω πιο κατάσταλλαγμένα αυτή τη φορά. Προσπάθησα να βρω γιατρούς που θα νιώσω εμπιστοσύνη και που θα το κατέχουν, δεν ξέρω αν τα έχω καταφέρει, αλλά προσπαθώ, είμαι συνέχεια με τα αυτιά και τα μάτια ορθάνοιχτα για να βρω τον κατάλληλο. Πλέον έχω την εναλλακτική των αντισυλληπτικών αλλά ξέρω ακριβώς τι είναι και αν το αποφασίσω θα το κάνω γιατί το κατέχω και γιατί θα είμαι συνέχεια σε ετοιμότητα και παρακολούθηση από γιατρό.. Αλλά προσπαθώ να προσέχω όσο μπορώ, δεν θέλω για χάρη των μαλλιώ να καταστρέψω την υγεία μου.
Δυστυχώς δεν κάτι από το οποίο λες ξεμπερδεψα... Μάλλον αυτή η συζήτηση θα κρατήσει καιρό... ;)

Κι εγώ πιστεύω ότι υπερτερούν οι άντρες σε σχέση μ' εμάς... :(
Αλλά σκέψου κι εμείς ότι υπερτερούμε, από τη άποψη ότι το κεφάλι δεν θα μείνει ποτέ άδειο εντελώς και έχω την εντύπωση ότι τα τριχοθυλάκια ενεργοποιούνται γρηγορότερα... :p

Άντε να δούμε 8)
 

christina

New Member
Απ: Γυναικεία αλωπεκία

Επίσης αυτό το πρόβλημα, όταν είναι χρόνιο αλλάζει μορφή. Για παράδειγμα εμένα το τελευταίο καιρό από ανδρογενετικού τύπου είχε γίνει διάχυτη αλωπεκία.



Γεια σας και απο μενα!!!

Καλη μου ntia,αρχιζω και ανυσηχω!!!δεν ξερω τι ειδους '"τριχοπτωση" εχω τελικα!!!!

Ειναι βεβαιο οτι το χρονιο ΠΡΟΒΛΗΜΑ αλλαζει μορφη????και αν αλλαζει,αλλαζει προς το καλυτερο?????

Εγω απο μικρη ηξερα οτι εχω αλωπεκια.Αλλωτε ακουγα ανδρογενετικη αλωπεκια,αλλωτε ακουγα διαχυτη τριχοπτωση,αλλωτε γυροειδης αλωπεκια...Δεν μπορουσα και δεν μπορω ακομα να καταλαβω την διαφορα!Φαινεται ειμαι πολυ ανενημερωτη σχετικα με αυτο που εχω!!!

Δεν ξερω αν ακουγεται ασχημο η οχι,εγω παντως "χαιρομαι" που ξερω οτι δεν ειμαι μονη !!

ΦΙΛΙΚΑ :)
 

Ntia

New Member
Απ: Γυναικεία αλωπεκία

Christina,

Σίγουρα ΔΕΝ είσαι μόνη!!!

Όσο περνάνε τα χρόνια, συνειδητοποιώ ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν πρόβλημα με τα μαλλιά, το οποία προκαλείται απο διάφορους παράγοντες...

Αυτό που ξέρω και λέω με βεβαιότητα, όχι σαν ειδικός γιατί δεν είμαι, αλλά σαν άνθρωπος που κατανοώ την κατάστασή σου γιατί την έχω βιώσει, ίσως με άλλη μορφή, αλλά την έχω βιώσει, είναι ότι ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ! Αυτό συνεπάγεται και το ότι κάθε οργανισμός είναι μοναδικός...

Άποψη μου είναι να πάρεις μια γνώμη και από άλλον γιατρό και να ακολουθήσεις τη θεραπεία και τον γιατρό που θα καταλαβεις ότι μπορείς να εμπιστευτείς και ότι αυτα που σου λέει σου φαίνονται λογικά.. Το ξέρω ότι δεν είναι η καλύτερη συμβουλή που μπορεί να δώσει κανείς, αλλά επειδή έχω εμπειρία από γιατρούς, κατέληξα στο ότι αυτός που θα σε προσεγγίσει σαν ασθενή και όχι σαν πελάτη, έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να σε βοηθήσει... Κάτι άλλο που πιστεύω, είναι ότι θα πρέπει όταν αποφασίσεις να εμπιστευτείς εν τέλει ένα γιατρό, να ακολουθήσεις κατά γράμμα αυτό που θα σου πει και να δώσεις μια ευκαίρία χρονική στη θεραπεία σου για να δεις αποτελέσματα... Τουλάχιστον 4-6 μήνες...

Αυτά τα λίγα από μένα και εύχομαι καλή αρχή σε ότι ακολουθήσεις!

Θα τα ξαναπούμε!
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα