Γυναικεία Τριχόπτωση λόγω Ορμονικών Διαταραχών/Εφηβε

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

LEONTOKARDOS

New Member
Καλησπέρα παιδιά!

Παρακολουθώ το site αυτό εδώ και καιρό και θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήριά μου γιατί φαίνεται αρκετά εμπεριστατωμένο και update.

Ο λόγος που σας γράφω είναι ότι πέρα από μένα, ένα πολύ δικό μου άτομο αντιμετωπίζει πρόβλημα έντονης και ραγδαίας τριχόπτωσης. Λοιπόν, πρόκειται για κορίτσι που είναι στην εφηβεία (15 ετών). Οι αναλύσεις έδειξαν μείωση των γυναικείων ορμονών στο αίμα αλλά κανένα πρόβλημα στο ψευδάργυρο και στο σίδηρο. Σημειώστε ότι έχει εμμηνόπαυση 8 μήνες τώρα. Έχασε απότομα βάρος (περίπου 10 κιλά) λόγω διατροφής που έκανε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σημειώστε επίσης ότι μόνη της επέβαλε στον εαυτό της τη διατροφή αυτή. Η έντονη τριχόπτωση της προκάλεσε ψυχολογικό στρες, νεύρα, μελαγχολία. Δεν ξέρουμε πως να αντιμετωπίσουμε το όλο θέμα. Ο δερματολόγος πρότεινε το ecrinal σε ταμπλέτες και σε σαμπουάν και μας είπε ότι η θεραπεία θα πάρει μήνες. Ο γυναικολόγος είπε ότι εάν δεν έρθει η έμμηνος ρύση τότε πρέπει να την προκαλέσει ο ίδιος σε κάποιες μέρες με αντισυλληπτικά (το οποίο δεν είναι και το καλύτερο). Σημειώστε ότι προσπαθούμε να τη βοηθήσουμε να βελτιώσει τη διατροφή με τρόπο όμως που να μην της προκαλέσει σοκ και ανορεξία. Άρα το συμπέρασμα είναι ότι η τριχόπτωση οφείλεται στο ορμονικό πρόβλημα και ίσως και το άγχος.

Λοιπόν το ερώτημά μου είναι:

Είναι σωστή η θεραπεία του δερματολόγου; Η τριχόπτωση δεν έχει μειωθεί ακόμη.

Ποια είναι η λύση στο πρόβλημα;

Όταν λυθεί το πρόβλημα των ορμονών θα επανακτήσει τα μαλλιά που έχασε (αδυνάτισαν πολύ τα μαλλιά);

Πώς αντιμετωπίζεται το ψυχολογικό και η μελαγχολία από την αραίωση μαλλιών σε μια κοπέλα που βρίσκεται στην εφηβεία;

Το Tricomin που προτείνεται εδώ στο site είναι ιδανικό για την περίπτωση αυτή ή αφορά ΜΟΝΟ την ανδρογενετική αλλωπεκία;

Τι άλλες θεραπείες θα προτείνατε;


Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας. Είναι πραγματικά σημαντικό για μένα να έχω τις συμβουλές σας γιατί δε βρίσκουμε την άκρη. Ελπίζω κι προσεύχομαι να περάσει όχι μόνο για το δικό μου άτομο αλλά και για όλους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ιατρικά προβλήματα! Πάνω απ'όλα κουράγιο και πίστη.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Maria

New Member
Απ: Γυναικεία Τριχόπτωση λόγω Ορμονικών Διαταραχών στ

γειά σου λεοντόκαρδε,
το κορίτσι πόσα κιλά είναι; όταν ήμουν στην ηλικια της, ήμουν 45 κιλά οριακά κι ίσως έπεσα λίγο πιο κάτω, οπότε μου κόπηκε η περίοδος κι εμένα για 7-8 μήνες. Μετά πήγα 46 κιλά κι επανήλθε χωρίς προβλήματα.
Μήπως το κορίτσι είναι πολύ αδύνατο; μήπως της έπεσαν τα μαλλιά της από την αυστηρή δίαιτα που έκανε;; Οι στερητικές δίαιτες μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση, πόσο μάλλον σε μία έφηβη που είναι ακόμα στην ανάπτυξη κι έχει αυξημένες διατροφικές ανάγκες.
Αυτό που της έδωσε ο δερματολόγος δεν το ξέρω. Ούτε ποια είναι η λύση στο πρόβλημα, πιστεύω όμως θα πρέπει να κοιτάξει τη διατροφή της, μιας και είναι η βάση για καλή υγεία και, κατ'επέκταση για την υγεία των μαλλιών. Δε μπορεί να υποσιτίζεται και να ψάχνεται για ορμονικά θέματα, λογικό είναι να απορρυθμίζονται οι ορμόνες όταν ακολουθεί λάθος δίαιτες.
Όσο για το ψυχολογικό, είναι το πιο δύσκολο κομμάτι και δε νομίζω ότι μπορείς να τη βοηθήσεις και πολύ αν δε δει τα μαλλιά της να δυναμώνουν.... μόνο τότε θα φτιάξει η ψυχολογία της.
 

mindtrapper

Member
Απ: Γυναικεία Τριχόπτωση λόγω Ορμονικών Διαταραχών στ

Δεν έχω πολύ χρόνο για να απαντήσω απλά θέλω να σου πω ότι πρέπει να αντιμετωπίσετε διαφορετικά το θέμα. Η κοπέλα πιστεύω έχει ήδη νευρογενή ανορεξία. Δε νομίζω ότι η έντονη τριχόπτωση της προκάλεσε ψυχολογικό στρες, νεύρα, μελαγχολία όπως λες αλλά ότι αυτά προϋπήρχαν. Διακοπή έμμηνου ρύσης και εφηβεία ή προ εφηβεία σχεδόν επιβεβαιώνουν ότι έχει ήδη Ν.Α.

Είναι σωστή η θεραπεία του δερματολόγου; Η τριχόπτωση δεν έχει μειωθεί ακόμη.

Μπορεί να βοηθήσει αλλά δε θα λυθεί τελείως το πρόβλημα μόνο με αυτό.

Ποια είναι η λύση στο πρόβλημα;

Ψυχίατρος και support group πιστεύω.

Όταν λυθεί το πρόβλημα των ορμονών θα επανακτήσει τα μαλλιά που έχασε (αδυνάτισαν πολύ τα μαλλιά);

Κατά πάσα πιθανότητα. Δεν είναι ορμονικό το πρόβλημα όμως, οι ορμονικές διαταραχές είναι συνέπεια όχι αιτία.

Πώς αντιμετωπίζεται το ψυχολογικό και η μελαγχολία από την αραίωση μαλλιών σε μια κοπέλα που βρίσκεται στην εφηβεία;

Απάντησα πριν.

Το Tricomin που προτείνεται εδώ στο site είναι ιδανικό για την περίπτωση αυτή ή αφορά ΜΟΝΟ την ανδρογενετική αλλωπεκία;

Δε νομίζω ότι θα κάνει κάτι το Tricomin για αυτή την περίπτωση.

Τι άλλες θεραπείες θα προτείνατε;

Δεν πιστεύω ότι σε τέτοια περίπτωση η οριστική λύση θα δοθεί από λοσιόν και χάπια. Ίσως μπορεί ο γυναικολόγος να παρακολουθεί στενά τα ανδρογόνα και τα οιστρογόνα και να βοηθήσει λίγο με κάποια υποκατάσταση; Ούτως ή άλλως και το αντισυλληπτικό που θέλει να της δώσει οιστρογόνα είναι.

Περαστικά.
 

Ntia

New Member
Απ: Γυναικεία Τριχόπτωση λόγω Ορμονικών Διαταραχών στ

Αγαπητέ,

Η κατάσταση που περιγράφεις είναι πολύ σοβαρή. Θέλει λεπτότητα στο χειρισμό της και συντονισμένες ακριβής κινήσεις. Το παιδί είναι σε μία κρίσιμη ηλικία και πρέπει η υποστήριξη και η βοήθεια που θα λάβει να είναι άμεση και ακριβής.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ-ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ

κατα τη γνώμη μου πάντα με αυτή τη σειρά.

Εάν το πρόβλημα είναι λόγω της ορμονικής διαταραχής που προκλήθηκε από την απώλεια βάρους και ταυτόχρονα επηρεάστηκε και η ψυχολογία τότε με τη κατάλληλη βοήθεια να επανακάμψει από τον πρώτο μήνα το θέμα των μαλλιών. Κατά τη γνώμη μου είναι όλα αλληλένδετα. Και να μην ξεχνάμε ότι είναι ένα κορίτσι στην τόσο ευαίσθητη περίοδο της εφηβείας, στο ζενίθ των ορμονών.

Ψυχραιμία και όχι βεβιασμένες κινήσεις. Όχι φάρμακα στο κεφάλι του παιδιού χωρίς να έχει κάνει τον κύκλο της παρακολούθήσης του.

Και πάνω απ' όλα αγάπη και κατανόηση.

Εύχομαι σύντομα περαστικά και όλα θα πάνε καλά.
 
Απ: Γυναικεία Τριχόπτωση λόγω Ορμονικών Διαταραχών στ

Καλησπέρα και από μένα. Γύρω στα 16 με 17 είχα κάνει κάποια δίαιτα και δεν είχα περίοδο για 6 μήνες. Είχα κάνει υπερηχογράφημα και είχα κάποιες μικρές κύστες , ακολούθησα τις οδηγίες του γυναικολόγου και λύθηκε τότε το πρόβλημα. Η τριχόπτωση όμως είχε ξεκινήσει αρκετά πριν συμβεί αυτό, στα 15 και στα 16 το μαλλί μου είχε αραιώσει .

Η νευρική ανορεξία είναι κάτι πολύ δύσκολο, πριν κάποια χρόνια είχα φτάσει 45 κιλά και ήθελα να χάσω κι άλλο βάρος έβλεπα πάλι περιττά κιλά χωρίς να υπάρχουν, είχα 2 χρόνια να φάω ζάχαρη και οτιδήποτε τηγανητό και προσπαθούσα να μη τρώω τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη, έτρωγα σαν να ήμουνα μωρό, είχα φτάσει να έχω αντιπάθεια στο φαγητό. Έτρωγα μόνο για να ζω χωρίς να απολαμβάνω τις γεύσεις. Οι πολύ δικοί μου άνθρωποι έδειξαν μεγάλη κατανόηση και προσπάθησαν μέρα με τη μέρα να με κάνουν να τρώω ολοένα και περισσότερο.Συνειδητοποίησα ότι κάτι δε παει καλά όταν άρχισα να βλέπω κάποιες φωτογραφίες που είχα βγάλει και κατάλαβα ότι είχα λάθος εικόνα για τα κιλά μου.

Η κοπέλα όμως βρίσκεται στην εφηβεία και αυτό το κάνει ακόμη πιο δύσκολο. Συμφωνώ με ότι είπαν όλοι πιο πάνω. Υπομονή, πολύ αγάπη και κατανόηση και φυσικά ιατρική παρακολούθηση. Υπομονή και δύναμη χρειάζεται εκτός από το πρόσωπο που το βιώνει και η οικογένεια.
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα