Γυναίκες με αδύναμα μαλλιά

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Maria

New Member
Κορίτσια γειά σας!
Το τοπικ αυτό το ξεκινάω για να συζητήσουμε ποιες είχαμε από πάντα αδύναμα μαλλιά κι αν έχουμε ελπίδα για περισσότερα...
Προσωπικά είχα πάντα λεπτή τρίχα με πολλά μαλλιά πίσω και πολύ-πολύ λιγότερα όμως στο πάνω μέρος του κεφαλιού. Ειδικά στην εφηβεία διαμορφώθηκε αυτή η εικόνα, πιο παλιά δε θυμάμαι τι γινόταν αλλά δε θυμάμαι να είχα και πρόβλημα σαν παιδί. Δηλ. από την εφηβεία μου είχα μεγάλη χωρίστρα στο πάνω μέρος του κεφαλιού (αεροδρόμιο ;D).
Τώρα μετά την τριχόπτωση το αεροδρόμιο έγινε Ελ.Βενιζέλος και αναρωτιέμαι αν έχω ελπίδα να το φέρω στα συγκαλά του ή να πυκνώσω ακομα πιο πολύ το μαλλί μου χρησιμοποιώντας θεραπείες όπως μινοξιδίλη, τα αντισυλληπτικά ως αντιανδρογόνα, σίδηρο(αν χρειάζεται), βιταμίνες... Στην εφηβεία δεν έιχα πάρει ποτέ αντισυλληπτικά, είχα πάρει όμως ένα διάστημα σίδηρο, βιταμίνες και betnovate που μου είχε δώσει η δερματολόγος για να δυναμώσει και η αλήθεια είναι ότι είχα δει βελτίωση, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ το μαλλί μου πυκνό στο πάνω μέρος στην ίδια πυκνότητα όπως στο πίσω μέρος του κεφαλιού!!! Αυτό είναι το μεγάλο μου παράπονο... Πιστεύετε ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποκτησει την ίδια πυκνότητα μπρος και πίσω;; Οι υπόλοιπες γυναίκες της παρέας που υποφέρετε από τριχόπτωση είχατε το ίδο πυκνό μαλλί σε όλο το κεφάλι; Είχατε δυνατά μαλλιά ή σαν τα δικά μου λεπτά και λίγα στο πάνω μέρος; Θέλω να καταλάβω αν η αλωπεκία χτυπάει μόνο όσες έχουμε αδύναμο μαλλί και λίγο από φύση μας στο πάνω μέρος ή μπορεί να πλήξει και τις γυναίκες με πλούσιο μαλλί και χοντρή τρίχα.
Στο κεφάλι μου επίσης βλέπω πάρα πολλά μικρά τριχίδια (κι υποθέτω ότι πάντα τα είχα, απλά πριν πάθω τη μεγάλη τριχόπτωση ποτέ δεν είχα "ψειρίσει" το κεφάλι μου τόσο εξωνυχιστικά ) τα οποία είτε μακραίνουν και γίνονται άχρωμα και λεπτά είτε παραμένουν έτσι κοντούτσικα. Λέτε αυτά να βοηθηθούν με τη μινοξιδίλη ή μήπως επειδή πάντα είχε τέτοια εικόνα το μαλλί μου από την εφηβεία τώρα είναι αργά για θαύματα με τη μινοξιδίλη;; Δεν ξέρω τι να κάνω για να τα βοηθήσω να πάρουν τα πάνω τους...
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

captain

New Member
Απ: Γυναίκες με αδύναμα μαλλιά

Mαρία καλημέρα και καλή χειμερινή σεζόν σε όλες.
Ανήκω κι εγώ στην κατηγορία "αδύναμα μαλλιά από πάντα". Κι εγώ στην εφηβεία είχα κάποιο καλοκαίρι μια πάρα πολύ έντονη τριχόπτωση που άλλαξε την εικόνα του κεφαλιού μου. Πλατιά χωρίστρα και ένα κενό σε μία από τις δύο κορυφές. Ουσιαστική θεραπεία και αντιμετώπιση δεν έκανα τότε. Ένα σαμπουάν μου είχε δώσει ο δερματολόγος. Παρόμοια τριχόπτωση βίωσα και μετά από 4 χρόνια. Εκεί έκανα μια τρίμηνη θεραπεία με κάποια λοσιόν (δεν έχω ιδέα τι) και θυμάμαι ότι η δερματολόγος μου είχε πει πως για την ηλικία μου (20) τα μαλλιά μου στο πάνω μέρος του κεφαλιού μου δεν είναι τόσο πυκνά όσο θα έπρεπε.
Από τότε και μέχρι πέρσι τέτοιο καιρό δεν είχα ξανά πρόβλημα. Το μαλλί ήταν σε ένα σταθερό επίπεδο, αδύναμο πάντα και με τα κενά που ανέφερα, αλλά διατηρούνταν μια χαρά. Μάλιστα μια εποχή που είχα πάρει σίδηρο (γιατί έχω στίγμα) η κομμώτρια μου είχε πει ότι έχω γεμίσει φύτρες.
Από εκεί και πέρα άρχισα να τα χάνω πέρσι το καλοκαίρι πολύ απότομα, ξεκίνησα regaine το Σεπτέμβριο, και η τριχόπτωση σταμάτησε τον Γενάρη. Βλακωδώς σταμάτησα το regaine τον Μάρτιο (λανθασμένη συμβουλή της δερματολόγου η ανά έξι μήνες χρήση) και από τον Ιούνιο έως τώρα γίνεται χαμός. Δε θέλω να επεκταθώ σε λεπτομέρειες για το πόσο έχω αραιώσει, πάντως δεν έχει μειωθεί και έστω και αν σταματήσει τώρα, είναι ήδη προβληματική η εικόνα του κεφαλιού. Κάνω θεραπεία με αντισυλληπτικά και μινοξιδίλη όπως κι εσύ.

Εμένα τα μαλλιά μου έχουν πυκνότητα μόνο στο πίσω κάτω μέρος. Κι εκεί όμως όχι τρελά πράγματα, απλώς πιο φυσιολογική εικόνα. Αυτά τα μικρά τριχίδια που λες τα έχω κι εγώ σε κάποια σημεία μπροστά και στους κρόταφους. Αυτά τα είχα πάντα. Είναι κατά τη γνώμη μου δυστροφικές τρίχες που δεν μεγαλώνουν ποτέ πολύ. Κάποια στιγμή νομίζω πως κι αυτές θα σταματήσουν να υπάρχουν με την πάροδο των ετών και της ηλικίας. (αυτό δυστυχώς μου το είπε η μητέρα μου που μοιάζουν πολύ τα κεφάλια μας και τα είχε κι εκείνη). Ωστώσο θεωρώ πως η μινοξιδίλη μπορεί σίγουρα να βοήθησει να παραμείνουν. Αλλά για να μεγαλώσουν δεν το βλέπω.
Κατά τ' άλλα και από όσο έχω ενημερωθεί μέσα από το site, η διάρκεια που ένα τριχοθυλάκιο παραμένει ενεργό από τη στιγμή που θα πέσει η τρίχα, είναι τα 2 χρόνια περίπου. Άρα ελπίδες μπορούμε να έχουμε για ό,τι έχει χαθεί μέσα σε αυτό το διάστημα. Δε θέλω να σε απογοητεύσω Μαρία μου, ούτε εμένα, αλλά εγώ δεν ελπίζω σε αποκατάσταση πέρα από ένα μικρό ποσοστό. Κι αυτό θα είμαστε σε θέση να το ξέρουμε μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα συστηματικής θεραπείας και συντήρησης.
Επίσης γνωρίζω κοπέλα που είχε πολύ πολύ πλούσιο μαλλί και πέρασε κάτι ανάλογο. Απλώς όσες δεν έχουν αδύναμα και λεπτά μαλλιά δεν αντιμετωπίζουν την ορατή αραίωση. Λιγοστεύουν απλώς τα μαλλιά τους. Τυχερές κατά αυτή την έννοια. Εμάς με το αδύναμο και λεπτό μαλλί δεν μας παίρνει για πολλά πολλά.
Υπομονή, συστηματική θεραπεία και προσαρμογή είναι τα μόνα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Εκτός κι αν πάμε όλοι μαζί παρέα για μεταμόσχευση. (που μακάρι να ήταν σίγουρη λύση, αλλά δεν είναι).
Περούκες σας ερχόμαστε...
 

Maria

New Member
Απ: Γυναίκες με αδύναμα μαλλιά

captain πάνω κάτω στην ίδια κατάσταση είμαστε από ότι καταλαβαίνω.

Εμένα ο φόβος μου είναι η μινοξιδίλη... ενώ τη χρησιμοποιώ κοντά στους 3 μήνες, παίζω με την ιδέα να την κόψω γιατί φοβάμαι να τη χρησιμοποιώ για μια ζωή... Εσύ είδες αποτέλεσμα με εκείνα τα τριχακια που είχες με τη μινοξιδίλη; σου τα δυνάμωσε κι έγιναν μαλλί;

Παράλληλα παίρνω και αντισυλληπτικά, σίδηρο και βιταμίνες και έχω δει κάποια βελτιωση, δεν ξέρω όμως σε τι απο όλα οφείλεται, μάλλον στα χάπια κι όχι στη μινοξ γιατί είναι πολύ νωρίς να δω αποτέλεσμα από μινοξ φαντάζομαι...ούτε 3 μήνες χρήσης δεν έχω συμπληρώσει αλλά βλέπω να βγαίνουν τρίχες ακόμα και σε σημεία του κεφαλιού που δε βάζω μινοξ (άλλος ένας λόγος να πιστεύω ότι δε φυτρώνουν από τη μινοξ αλλά από τα τόσα χάπια που κατεβάζω..)
Δεν ξέρω πραγματικά αν έχω να ωφεληθώ από τη μινοξ κι αν αξίζει τον κόπο να τη βάζω έστω και για συντήρηση για μια ζωή..
Αλλά αυτά τα τριχίδια μήπως δεν πρόκειται να πάρουν τα πάνω τους αν δε τα ψεκάσω με μινοξ; Πάντα τα είχα και πάντα είχα λίγο μαλλί στην "οροφή" της κεφαλής... μήπως και τα τριχάκια θέλουν τη μινοξιδίλη τους;;

Δεν ξέρω πραγματικά τι χρειάζεται.... πάντως εμένα η δερματολόγος μου είπε να μη βάλω καθόλου μινοξ ή αν θέλω να βάζω 2 φορές τη βδομάδα για να μη τη συνηθίσω αλλά δεν την άκουσα γιατί πάνω στην απελπισία μου και προσπαθώντας να βοηθήσω στο μέγιστο την κατάστασή μου είπα να βαλω ρεγκαιν που είναι και αυτό που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι, λίγο- πολύ...
 

captain

New Member
Απ: Γυναίκες με αδύναμα μαλλιά

Σου απάντησα και στο topic για το regaine Μαρία. Δώσε λίγο χρονο στα αντισυλληπτικά και μετά (εφόσον δε θες να βάζεις μινοξιδίλη συστηματικά) ελάττωσέ την σταδιακά.
Το καλύτερο είναι να συμβουλευτείς την γιατρό σου, κι ας μην άκουσες την συμβουλή της. Εμένα η δικιά μου γιατρός μου είχε πει πρώτα να κάνει ένα κύκλο θεραπείας η μινοξιδίλη (12-18 μήνες) και μετά με δοκιμές να ελαττώνουμε και βλέποντας. Αυτό που παρατήρησα πάντως στις αρχές Ιουνίου που ξεκίνησε αυτή η σοκαριστική τριχόπτωση που ζω τώρα, ήταν ότι έπεφταν και οι μικρές τρίχες. Τις έβλεπα δηλαδή στα χέρια μου. Πιστεύω ότι βοηθάει λοιπόν.
Δες το αλλιώς. Έχεις κάποιο ορμονικό έλεγχο στα χέρια σου; Κάποιες εξετάσεις; Όταν ξανακάνεις με το καλό και δεις βελτίωση και σε αυτές, τότε κάνε δοκιμή να ελαττώσεις. Γενικά εγώ θα σου έλεγα να περιμένεις. Και όχι παραπάνω από 5-6 ψεκασμούς βράδυ πρωί.
Επίσης μην αντιμετωπίζεις το θέμα "να πιάσουν οι θεραπείες να ξεμπερδεύουμε". Είναι αγωγή όσα κάνουμε και όχι θεραπεία. Σου τα λέω γιατί κι εγώ έτσι ένιωθα. Να περάσει η τριχόπτωση, να κόψω τα φάρμακα και να επανέλθει η ψυχολογία μου και η καθημερινότητα στα φυσιολογικά τους ήθελα. Τώρα, μετά από το μαλλί που έχω χάσει, έχω δεκτεί ότι μπορεί να χρειαστεί να ασχολούμαι με το θέμα κι ότι δεν θα είναι εύκολο να κλείσω τη πόρτα και πάπαλα. Όμως δεν είναι τόσο τραγικό.
Έχω διαβάσει πολλούς που λένε ότι βάζουν μινοξιδίλη 15 χρόνια και τους έχει βοηθήσει. Δεν την φοβάμαι λοιπόν.
 

Maria

New Member
Απ: Γυναίκες με αδύναμα μαλλιά

Captain με είδε η δερματολόγος χθες και μου είπε να μη βάζω ρεγκαιν γιατί το κεφάλι μου είναι σε κακή κατάσταση (το δέρμα είναι ερεθισμένο). Μου είπε ότι δεν ενδείκνυται για μένα γιατί έχω χρόνια σμηγματορροϊκή δερματίτιδα η οποία δεν αφήνει τα μαλλιά να αναπτυχθούν. Πάντα αυτη η εικόνα του αδύναμου μαλλιού που έχω περιγράψει ότι είχα συνοδευόταν από λιπαρότητα και σμηγμα στο τριχωτό το οποίο δεν έπεφτε σε άσπρες φωλιδες όπως η πιτιρίδα αλλά κόλλαγε πάνω στο κρανίο.

Είπε ότι έχω πολλές φύτρες αλλά είναι αδύναμες να αναπτυχθούν γιατί αν δε φτιάξουμε το δέρμα δε θα έχουν το κατάλληλο "έδαφος" να αναπτυχθούν. Γενικά είναι της νοοτροπίας θεραπεία εκ των έσω (αντισυλληπτικα, σίδηρος) και τοπικά να μη βάζω κανένα διάλυμα. Απλά να λούζομαι 2-3 φορές την εβδομάδα με fungoral ή stieprox μου είπε και τις υπόλοιπες μέρες με κάποιο απαλό για καθημερινό λούσιμο (μου πρότεινε το anaphase της Ducray).
Λέω λοιπόν να πάψω τη χρήση του ρεγκαιν και να προσπαθήσω να βελτιώσω την υγεια του τριχωτού της κεφαλής και μετά βλέπουμε πώς θα πάει....
Επίσης μου έδωσε ένα χάπι , το aerius, είναι αντιαλλεργικό για την αλλεργική αντίδραση στο ρεγκαιν και τη φαγουρίτσα, το οποίο θα το πάρω για κανα μήνα.
Αχ αντε να δούμε πού θα πάει αυτή η υπόθεση.. Προσπαθώ να διατηρήσω την αισιοδοξία μου και συνεχίζω χωρίς τοπικά , μόνο αντισυλληπτικά, σίδηρο.. και υπομονή!
 

mel1980

New Member
Απ: Γυναίκες με αδύναμα μαλλιά

ΜΑΡΙΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΛΕΝΕ ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΕΧΩ Κ ΕΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΠΡΙΝ ΚΑΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΙΧΑ ΕΝΤΟΝΗ ΞΗΡΟΔΕΡΜΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΑ ΑΦΗΣΕΙ ΠΗΓΑ Κ ΕΓΩ ΣΕ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΗΡΟΔΕΡΜΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΚΟΡΝΤΙΖΟΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΒΑΖΑ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΙΚΕ Η ΞΗΡΟΔΕΡΜΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ FUNGORAL 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΟΥ ΞΑΝΑΠΗΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ MINOX ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ!ΑΛΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΕΡΝΩ ΑΝΤΙΣ-ΚΑ YASMIN KAI ΚΑΨΟΥΛΕΣ PERFECTIL MAZI ME ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ POST ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ!
 

Maria

New Member
Απ: Γυναίκες με αδύναμα μαλλιά

Γειά σου Μελίνα! Να μη σταματήσεις την αγωγή με μινοξιδίλη γιατί όλοι λένε ότι τα χάνουν όσα μαλλιά εβγαλαν άμα διακόψουν. Δε σου είπε η δερματολόγος ότι πρέπει να τη βάζεις συνέχεια για ένα διάστημα και μετά να κάνεις συντήρηση; Πάντα είχες αδύναμα μαλλιά ή ξαφνικά παρουσιάστηκε το πρόβλημα; Αντισυλληπτικά σου έδωσε για πολυκυστικές; Και για πόσους κύκλους σου είπε να τα πάρεις; Εμένα μου έδωσε τα gynofen 35 για 6 κύκλους γιατί έχω πολυκυστικές ωοθήκες. Τα perfectil σου τα πρότεινε η δερματολόγος; είναι καλά;; Εμένα δεν έδειξε να θεωρεί απαραίτητες τις βιταμίνες, μόνο σίδηρο μου έδωσε γιατί η φερριτίνη ήταν χαμηλά.
 

mel1980

New Member
Απ: Γυναίκες με αδύναμα μαλλιά

καλημερα Μαρια ο δερματολογος μου ειπε οταν τελειωσει το διαλυμα να σταματησω και να ξαναπαω να με δει τελος σεμπτεμβρη. βασικα αδυναμα μαλλια δεν ειχα στο παρελθον ισα ισα ειχα πολυ μαλλι τοσο που τρομαζαν οι κομμωτριες να τα βαψουν τον τελευταιο χρονο ομως τα μαλλια μου αλλαξαν δραματικα και γι αυτο ψαχτηκα με εξετασεις και σε γιατρους! ο γυναικολογος μου εδωσε τα αντισ-κα γιατι οι ορμονικες εξετασεις εδειξαν ανεβασμενη fsh ορμονη και μου ειπε να τα παρω για τρεις κυκλους και να ξανακανω εξετασεις! επισης του ειπα το προβλημα με τριχοπτωση και μου ειπε οτι κανουν καλο τα χαπια αλλα θα δω βελτιωση μετα απο τους δυο κυκλους! αντε βγαλε ακρη μου την εχουν σπασει γενικα ολοι οι γιατροι γιατι δεν μου λενε ξεκαθαρα απο τι στο καλο πεφτουν τα μαλλια! τελος παντον η φεριτινη μου ειναι καλη οπως και ο σιδηρος! τα perfectil ειναι πολυ καλα και εχω δει βελτιωση στην ποιοτητα της τριχας και στο δερμα αλλα και στα νυχια την περνω καθε πρωι μαζι με φυσικο χυμο πορτοκαλι και παντα τρωω τρεις φορες τη βδομαδα ασπραδια αυγων!επισης εχω κοψει να βαφω τα μαλλια μου με αμμωνια γιατι ειναι οτι χειροτερο και τα βαφω με φυτικη βαφη που μου φερνει το κομμωτηριο!το χω ψαξει το θεμα με το μαλλι και πραγματικα με οτι σου γραφω εχω δει τρομερη αλλαγη και οχι μονο εγω αλλα και οι γυρω μου! το θεμα βεβαια τησ τριχοπτωσης δεν σταματαει αλλα τι να κανουμε ας φαινεται τουλαχιστον υγειες αυτο που εχουμε ετσι? ;D
 

captain

New Member
Απ: Γυναίκες με αδύναμα μαλλιά

Mαρία πολύ λογικά μου ακούγονται όλα αυτά. Καλή επιτυχία σου εύχομαι. Πώς πάει η τριχόπτωση; Δεν έχεις δει βελτίωση όλο αυτό τον καιρό; Κάποια μεταβολή έστω; Πόσο μαλλί φεύγει την ημέρα;
 

captain

New Member
Απ: Γυναίκες με αδύναμα μαλλιά

Μελίνα γεια σου κι από 'μένα.
Πολύ δυνατή και ολοκληρωμένη μου φαίνεται η αγωγή που κάνεις. Ο γυναικολόγος εξέτασε το ενδεχόμενο πολυκυστικών ωοθηκών; Αυτές επηρεάζουν την τριχόπτωση. Από ψυχολογία πώς ήσουν αυτόν τον τελευταίο χρόνο; Παίζει κι αυτή το ρόλο της στο να ενεργοποιηθούν οι κληρονομικές καταβολές.
Σου συνιστώ να συνεχίσεις την θεραπεία με μινοξιδίλη για ένα διάστημα 18 μηνών και άνω (ρώτα και τον δερματολόγο) και οπωσδήποτε να μην την διακόψεις απότομα αλλά σταδιακά. (Το λέω γιατί εγώ από άγνοια την κράτησα μόνο ένα εξάμηνο και τρεις μήνες μετά τη διακοπή είχα πολύ μεγάλο πρόβλημα.)
Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία.

Υ.Γ. Θα κάνω την ίδια ερώτηση που έκανα και στη Μαρία, κι ας φαίνεται χαζή.. Πόσο μαλλί περίπου φεύγει; Είναι πολύ έντονη τριχόπτωση; Έχει μειωθεί καθόλου; Έστω και λίγο.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

mel1980

New Member
Απ: Γυναίκες με αδύναμα μαλλιά

γεια σου captain αυτο θα κανω θα την συνεχισω τη minox! δεν εχω προβλημα με πολυκυστικες ωοθηκες εχω κανει ολες τις εξετασεις το χω ψαξει το θεμα! και πραγματικα εχω δει βελτιωση με αντι-κα μινοξ βιταμινες perfectil και διατροφη! πριν τα κανω αυτα εχανα στο λουσιμο 150 τριχες περιπου και καμια τριανταρια στη χτενα.τωρα 70 στο λουσιμο και καμια 20 στη χτενα! ειναι κατι!!!ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΥΣΙΜΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΑΛΑΚΤΙΚΗ Η ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΤΟ ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ!!ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΕ ΟΛΑ!! ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ!!!! πολλες πρωτεινες!!! ελπιζω να σε βοηθησα! ;D
 

mel1980

New Member
Απ: Γυναίκες με αδύναμα μαλλιά

κατι που ξεχασα γενικα ειμαι στρεσαρισμενη λογο δουλειας και τοτε αλλα και τωρα δυστηχως το αγχος δεν μπορω να το αποβαλω!
 

Maria

New Member
Απ: Γυναίκες με αδύναμα μαλλιά

mel1980 είπε:
ΜΑΡΑΚΙ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ? ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ ΚΑΘΟΛΟΥ? : :)

Μελίνα μου σε ευχαριστώ, νομίζω πως εσύ δε θα έχεις πρόβλημα να επαναφέρεις τα μαλλιά σου αφού λες ότι είχες πάντα πολλά μαλλιά, εγώ που έχω λίγα από παλιά , είμαι σε χειρότερη μοίρα! Τα ασπράδια των αυγών σου είπε ο γιατρός να τα τρως για να βοηθήσεις το μαλλί; Το άγχος μάλλον φταίει στην περίπτωσή σου απ' όσο καταλαβαίνω, για την fsh σου είπαν ότι μπορεί να φταίει;
 

Maria

New Member
Απ: Γυναίκες με αδύναμα μαλλιά

captain είπε:
Mαρία πολύ λογικά μου ακούγονται όλα αυτά. Καλή επιτυχία σου εύχομαι. Πώς πάει η τριχόπτωση; Δεν έχεις δει βελτίωση όλο αυτό τον καιρό; Κάποια μεταβολή έστω; Πόσο μαλλί φεύγει την ημέρα;

captain δε μπορώ να πω ότι έχω καμια τρελή τριχόπτωση, νομίζω ότι χάνω λίγο παραπάνω από όσες έχανα τον παλιό καλό καιρό πριν εμφανιστεί το πρόβλημα. Δεν έχω μετρήσει ποτέ πόσες τρίχες χάνω, αλλά σίγουρα δεν έχω παθολογική τριχόπτωση αυτό τον καιρό. Το ζητούμενο είναι να ξαναφυτρώσουν και να πυκνώσουν οι περιοχές που αραίωσαν. Βελτίωση έχω δει με το σίδηρο και μετά από 2 μήνες χρήσης αντισυλληπτικών είδα νέες φύτρες και κάποιες τριχούλες έχουν γίνει κανονικές τρίχες αλλά έχω δρόμο μπροστά μου ακόμα!!
 

Maria

New Member
Απ: Γυναίκες με αδύναμα μαλλιά

Μελίνα να σου πω, τώρα μου ήρθε μια σκέψη. Επειδή είπες ότι είχες πολλά μαλλιά πάντα και τρόμαζαν οι κομμώτριες...μήπως ήταν υπερβολικό που σου έδωσε μινοξιδίλη ο γιατρός; Μήπως θα έπρεπε να πας με πιο ήπια θεραπεία που δε θα σου δημιουργήσει τη δέσμευση της συντήρησης; Εδώ εγώ που πάντα είχα λίγα μαλλιά δε τη βάζω και θα το παλεψω αλλιώς, και είμαι σίγουρη ότι εσυ ΤΩΡΑ έχεις περισσότερα μαλλιά από όσα είχα εγώ όταν δεν είχα το πρόβλημα της αλωπεκίας!!! Μήπως με τα αντισυλληπτικά και λιγότερο άγχος επανέφερες το μαλλί σου;; ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ χρησιμοποιείς μινοξιδίλη;
 

mel1980

New Member
Απ: Γυναίκες με αδύναμα μαλλιά

Μαρακη καλημερα!ο δερματολογος μου ειπε οτι η διατροφη βοηθαει πολυ και τα ασπραδια αυγων εχουν πολυ πρωτεινη και τα μαλλια μας αποτελουνται απο πρωτεινη και οχι μονο οποτε βοηθαει! οσο για την fsh ο δερματολογος ειπε οτι παιζει ρολο στην τριχοπτωση και ο γυναικολογος οχι! πραγματικα αλλα λεει ο ενας και αλλα ο αλλος τα χω παρει μαζι τους! μαλλον πρεπει να επισκεφτω ιδιωτικο δερματολογο και οχι του ικα.......ειναι στ @@ τους! τελος παντον το θεμα ειναι χτες που λουστικα παλι εχασα πολυ μαλλι και η διαθεση μου ειναι χαλια .....φιλια μαρακη περιμενω νεα σου! εσυ πως τα πας ?
 

Maria

New Member
Απ: Γυναίκες με αδύναμα μαλλιά

Μελίνα μην αγχώνεσαι, είναι και η εποχή τώρα που πέφτουν περισσότερα μαλλιά. Εγώ νομίζω ότι για να στο λέει ο δερματολόγος για την FSH κάτι θα ξέρει, γι αυτό δε σου έδωσε και αντισυλληπτικά, για να τη ρυθμίσει; Συνέχισε με τη διατροφή, βιταμίνες και μην αγχώνεσαι γιατί παίζει πολύ μεγάλο ρόλο!! Σκέφτηκες αυτό που σου είπα για τη μινοξιδίλη; σε κάποιο ποστ σου διάβασα ότι θες να προσπαθήσεις για παιδί... δε θα πρέπει τότε να χρησιμοποιείς μινοξιδίλη!! Μήπως δεν είναι σωστό να τη χρησιμοποιείς;; Αφού εσύ είχες πολλά μαλλιά παλιά νομίζω ότι κακώς τελικά σου πρότεινε μινοξιδίλη και δεν το πάλεψες με κάτι πιο ήπιο. Δε νομίζω ότι δε θα ανακτήσεις τα μαλλιά σου αργά ή γρήγορα.. Πιστεύω ότι οι γυναίκες με δυνατό μαλλί δεν το χάνουν ποτέ μόνιμα τουλάχιστον από φίλες μου που είχαν περάσει τέτοια φάση τους επανήλθαν τα μαλλιά τους, αντίθετα όσες έχουν λίγα κι αδύναμα από πάντα κινδυνεύουν πολύ περισσότερο.. Απλές σκέψεις κάνω δε θέλω να σε επηρεάσω , σκέψου όμως και την περίοδο της εγκυμοσύνης...
 

mel1980

New Member
Απ: Γυναίκες με αδύναμα μαλλιά

ελα Μαρακη δεν ειχα δει την επομενη σελιδα! :D λοιπον με τη μινοχ νομιζω οτι εχεις δικιο και λεω να την σταματησω σιγα σιγα γιατι δεν θελω να δεσμεβομαι........οσο για τα αντισ/κα μου τα δωσε ο γυναικολογος για την fsh γιατι ειχα μονο μια μερα περιοδο εδω και ενα χρονο περιπου τοτε αρχισε και η τριχοπτωση!σ ευχαριστω πολυ!
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα