Για όσους θέλουν να πάρουν Proscar....

TheoZKS

Member
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ παιδιά. Εχω καιρό να γράψω εδώ μέσα αλλα παρακολουθώ συχνά.

Εχω κάνει οτι θεραπεία μπωρει να φανταστεί κανείς και τελικά ξαναγύρισα στην Φινα.

Παλιά επέρνα Φινα αλλα είχα ψυχολογικές στεναχώριες όποτε μέσα σε 4-5 μήνες με φοβερά αποτελέσματα ήρθαν τραγικές παρενέργειες. Για να μην πολυλογώ, περνώ ξανά Φινα 1μγ την ημέρα εδώ και 10-11 μήνες με καθόλου παρενέργειες και νομίζω πως αυτό οφείλετε στο οτι ούτε καν το σκέφτομαι και γενικά στην ζωή μου μου πάνε όλα καλά. Το θέμα ειναι οτι εχω τριχόπτωση και η αραίωση πέρνει φώρα.

1 μγ Φινα
1 εφαρμογή αφρού Μινοξ
1 φορά την εβδομάδα Ρολλερ 1,5μμ
1 Φορά την εβδομάδα Φολιγγεν ( μετά το Ρολλερ )

Τι λέτε να κανω ;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tasos

Active Member
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ παιδιά. Εχω καιρό να γράψω εδώ μέσα αλλα παρακολουθώ συχνά.

Εχω κάνει οτι θεραπεία μπωρει να φανταστεί κανείς και τελικά ξαναγύρισα στην Φινα.

Παλιά επέρνα Φινα αλλα είχα ψυχολογικές στεναχώριες όποτε μέσα σε 4-5 μήνες με φοβερά αποτελέσματα ήρθαν τραγικές παρενέργειες. Για να μην πολυλογώ, περνώ ξανά Φινα 1μγ την ημέρα εδώ και 10-11 μήνες με καθόλου παρενέργειες και νομίζω πως αυτό οφείλετε στο οτι ούτε καν το σκέφτομαι και γενικά στην ζωή μου μου πάνε όλα καλά. Το θέμα ειναι οτι εχω τριχόπτωση και η αραίωση πέρνει φώρα.

1 μγ Φινα
1 εφαρμογή αφρού Μινοξ
1 φορά την εβδομάδα Ρολλερ 1,5μμ
1 Φορά την εβδομάδα Φολιγγεν ( μετά το Ρολλερ )

Τι λέτε να κανω ;

.....είχες αραίωση μόνο με Φίνα και Μίνοξ και μετά πρόσθεσες Ρόλλερ και Φόλιγκεν ???

.....είχες αραίωση μόνο με Φίνα και Μίνοξ και μετά πρόσθεσες Ρόλλερ και Φόλιγκεν ???
Για μετρα την DHT, και την α-διονη απο εκει θα φανει τη συμβαινει.
Παρε και zn gluconte ετσι θα ανεβει η Τ.
Προφανως εχεις αυξημενη prostagladine, γιατι οπως λεει και ο G. Kotsarelis (δεν φτανει μονο η χαμηλη DHT για να σταματησει η τριχωπτωση)
Πρεπει να μειωθει και η prostagladine.2015-06-21-02-02-42-1068727773.jpeg

TheoZKS

Member

Όχι το Ρολλερ ειναι παλιός σύντροφος.
Επίσης ειχα διακόψει την Μινοξ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πριν 11 μήνες ξεκίνησα δυναμικά Μινοξ και Φινα μαζί και επίσης για ένα 20ημερο Ντακτοντορ κρέμα. Το Boost που ειχα ήταν απίστευτο και για μερικούς μήνες ειμουν με τα παραπάνω που ανέφερα σε σταθερότητα και γενικά ευχαριστημένος. Εδώ και 2 μήνες εχω κάνει ένα μπιφτέκι άλλο πράγμα. Περίπου Nw4 εχω φτάσει.

tasos

Active Member
Όχι το Ρολλερ ειναι παλιός σύντροφος.
Επίσης ειχα διακόψει την Μινοξ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πριν 11 μήνες ξεκίνησα δυναμικά Μινοξ και Φινα μαζί και επίσης για ένα 20ημερο Ντακτοντορ κρέμα. Το Boost που ειχα ήταν απίστευτο και για μερικούς μήνες ειμουν με τα παραπάνω που ανέφερα σε σταθερότητα και γενικά ευχαριστημένος. Εδώ και 2 μήνες εχω κάνει ένα μπιφτέκι άλλο πράγμα. Περίπου Nw4 εχω φτάσει.

....Για δες και αυτά που είπε ο Γιώργος παραπάνω σχετικά με το να πάρεις Zn gluconate.

Αν βάζεις Φόλιγκεν πολύ καιρό....το οποίο είναι πεπτίδια χαλκού μπορεί να διατάραξε την ισορροπία Zn με Χαλκό και το οποίο (εμπειρικά) προκαλεί τριχόπτωση !

Εγώ απ'την άλλη τώρα αν πάρω Ζn έστω και απο σαμπουάν μου τα κάνει χάλια τα μαλλιά..... Δεν εχω πάρει ποτέ Χαλκό σαν θεραπεία ή συμπλήρωμα. Εσύ μάλλον είσαι η αντίθετη περίπτωση !

Υποθέσεις κάνω........

Νικολας νικ

Well-Known Member
Τι ειναι η προσταγλαδινη αδερφε;
Για μετρα την DHT, και την α-διονη απο εκει θα φανει τη συμβαινει.
Παρε και zn gluconte ετσι θα ανεβει η Τ.
Προφανως εχεις αυξημενη prostagladine, γιατι οπως λεει και ο G. Kotsarelis (δεν φτανει μονο η χαμηλη DHT για να σταματησει η τριχωπτωση)
Πρεπει να μειωθει και η prostagladine.Προβολή συνημμένου 8181

Εχει καμια σχεση αν καποιος περασε προστατιτιδα;
Goolgare Dr George Kostarelis undersanding hairloss
θα δεις το βιντεο τι λεει για την prostagladine.
Σε γενικες γραμμες αυτη η ερευνα απο τον Ελληνα Καθηγητη ειναι οτι πιο καινούργιο υπάρχει στη ερευνα για την κατανοηση της τριχωπτωσης. Οπως ειδες και στην εικονα η τριχωπτωση δεν προκαλειται οχι μονο απο την αυξημενη DHT αλλα προκαλειται απο την συνδιασμενη δραση DHT και prostagladine.
Οι προσταγλαδινες ειναι 4 πρωτεινες, οι τρεις προκαλουν τριχωπτωση και η 4 διναμωνει το μαλλι.
Αρα χρειζομαστε 3 παρεμποδιστες που να μειωνουν την υπερβολικη παραγωγη των βλαβερων προσταγλαδινων και καποια ουσια που να ενισχυει την παραγωγη της βοηθητικης προσταγλαδινης.
Οι προσταγλαδινες παρουσιαζονται να παιζουν κυριαρχικο ρολο εκει που η Φινα δεν φερνει αποτελεσμα.
Δηλ οπου υπαρχει και το ενζυμο HSD17B.
Δηλ σε οσους βοηθα η spiro, ο zn, και η κουρκουμινη.

sta8is

New Member
Goolgare Dr George Kostarelis undersanding hairloss
θα δεις το βιντεο τι λεει για την prostagladine.
Σε γενικες γραμμες αυτη η ερευνα απο τον Ελληνα Καθηγητη ειναι οτι πιο καινούργιο υπάρχει στη ερευνα για την κατανοηση της τριχωπτωσης. Οπως ειδες και στην εικονα η τριχωπτωση δεν προκαλειται οχι μονο απο την αυξημενη DHT αλλα προκαλειται απο την συνδιασμενη δραση DHT και prostagladine.
Οι προσταγλαδινες ειναι 4 πρωτεινες, οι τρεις προκαλουν τριχωπτωση και η 4 διναμωνει το μαλλι.
Αρα χρειζομαστε 3 παρεμποδιστες που να μειωνουν την υπερβολικη παραγωγη των βλαβερων προσταγλαδινων και καποια ουσια που να ενισχυει την παραγωγη της βοηθητικης προσταγλαδινης.
Οι προσταγλαδινες παρουσιαζονται να παιζουν κυριαρχικο ρολο εκει που η Φινα δεν φερνει αποτελεσμα.
Δηλ οπου υπαρχει και το ενζυμο HSD17B.
Δηλ σε οσους βοηθα η spiro, ο zn, και η κουρκουμινη.

Με ποίες εξετάσεις πρέπει να κάνουμε για να δούμε αυτές τις 4 πρωτεΐνες?και αν μπορείς να απαντήσεις μια προς μια τι πρέπει να πάρουμε για την αντιμετωπισή της καθεμια ξεχωριστά. Για αυτή πέρνουμε εκείνο κτλ κτλ. Ίσως το έχεις ήδη απαντήσει σε αλλα post που έχεις κάνει για αυτό αλλα έτσι όπως το ανάλυες με τις άγνωστες ορολογίες περισσότερο μπερδεύτηκα παρα κατάλαβα.

Νικολας νικ

Well-Known Member
Αγγλικός όρος
prostaglandin, PG

Ορισμός
Μεγάλη ομάδα βιολογικά δραστικών, ακόρεστων λιπαρών οξέων με 20 άτομα άνθρακος που παράγονται κατά τον μεταβολισμό του αραχιδονικού οξέος και διαμέσου της οδού της κυκλοξυγενάσης. Πρόκειται για τοπικές ορμόνες που σχηματίζονται ταχέως, δρουν στην γειτονική περιοχή και στην συνέχεια διασπώνται και καταστρέφονται από ένζυμα. Οι προσταγλανδίνες PGD2, PGE2, PGF2α, PGI1PGI2, (προστακυκλίνη) και η ΤΧΑ2 (θρομβοξάνη) αποτελούν σημαντικούς μεσολαβητές της φλεγμονής. Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα αναστέλλουν την παραγωγή προσταγλανδινών. Οι προσταγλανδίνες επηρεάζουν ένα ευρύ αριθμό βιολογικών διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένων της αγγειοδιαστολής, της αγγειακής διαπερατότητας, του βρογχόσπασμου, της συγκόλλησης των αιμοπεταλίων, της δυσμηνόρροιας, την αναστολής της γαστρικής έκκρισης, της διέγερσης των νευρικών υποδοχέων του άλγους κατά την καταστροφή των ιστών, την αναστολή του ύπνου και την διατήρηση ανοικτού αρτηριακού πόρου. Η εξωγενής χορήγηση PGE2 υπο μορφή ζελ χρησιμοποιείται για την μαλάκυνση του τραχήλου πριν την έναρξη του τοκετού

Με ποίες εξετάσεις πρέπει να κάνουμε για να δούμε αυτές τις 4 πρωτεΐνες?και αν μπορείς να απαντήσεις μια προς μια τι πρέπει να πάρουμε για την αντιμετωπισή της καθεμια ξεχωριστά. Για αυτή πέρνουμε εκείνο κτλ κτλ. Ίσως το έχεις ήδη απαντήσει σε αλλα post που έχεις κάνει για αυτό αλλα έτσι όπως το ανάλυες με τις άγνωστες ορολογίες περισσότερο μπερδεύτηκα παρα κατάλαβα.
Υπαρχει ετοιμο ΚΙΤ που μετραει
απο την
https://www.caymanchem.com/app/template/Product.vm/catalog/514010
514010.png
και αυτο ειναι πολυ συμαντικο γιατι οσοι δεν εχουν αποτελεσμα με τη Φινα δηλ.Εχουν υψηλη α-διονη και Ιστρονη μπορουν να βρουν θεραπεία σιγουρη.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Νικολας νικ

Well-Known Member
New hair follicles growth with PGD2 blocker
The lipid compound called Prostaglandin D2 (PGD2) kills the hair follicles, and it has been observed to be much more abundant in people losing hair than in non balding men.

A receptor called GPR44 is present in the hair follicles, and the prostaglandin D2 attaches to it, causing hair loss.

Some pharmaceutical companies are testing some drugs that should either block the receptor in the follicles, or disable the enzyme that creates PGD2.

This could put the brakes on balding scalps.

Good results have been obtained so far, but only in lab-cultured follicles, and the way to human trials is still very long and not exactly cheap.

Also, it remains to be seen if an anti PGD2 drug can stop hair loss and promote the growth of new hair in areas of the head completely bald.

Αρχικα βρηκα αυτο που ειναι στα ελληνικα και ειπα να το ποσταρω για να εχουμε μια αναφορα των προσταγλαδινων μετα ψαχνοντας στο endofhairlos.uk βρηκα το δευτερο που ειναι πολυ ενδιαφερον αποδυκνειοντας οτι γινονται ερευνες ωστε να μπλοκαριστει αυτη η μορφη προσταγλαδινης που προκαλει το θανατο στο τριχοθυλακιο, το δευτερο ειναι του Ελληνα ερευνητη, ομως τα πειραματα γινονται ακομα σε ποντικια....ισως καποια μερα υπαρχει κατι αναλογο της φινα για το μπλοκαρισμα αυτης της ορμονης...ειδωμεν:cool: παντωςπολυ καλη πληροφορια γιωργο !

New hair follicles growth with PGD2 blocker
The lipid compound called Prostaglandin D2 (PGD2) kills the hair follicles, and it has been observed to be much more abundant in people losing hair than in non balding men.

A receptor called GPR44 is present in the hair follicles, and the prostaglandin D2 attaches to it, causing hair loss.

Some pharmaceutical companies are testing some drugs that should either block the receptor in the follicles, or disable the enzyme that creates PGD2.

This could put the brakes on balding scalps.

Good results have been obtained so far, but only in lab-cultured follicles, and the way to human trials is still very long and not exactly cheap.

Also, it remains to be seen if an anti PGD2 drug can stop hair loss and promote the growth of new hair in areas of the head completely bald.

Αρχικα βρηκα αυτο που ειναι στα ελληνικα και ειπα να το ποσταρω για να εχουμε μια αναφορα των προσταγλαδινων μετα ψαχνοντας στο endofhairlos.uk βρηκα το δευτερο που ειναι πολυ ενδιαφερον αποδυκνειοντας οτι γινονται ερευνες ωστε να μπλοκαριστει αυτη η μορφη προσταγλαδινης που προκαλει το θανατο στο τριχοθυλακιο, το δευτερο ειναι του Ελληνα ερευνητη, ομως τα πειραματα γινονται ακομα σε ποντικια....ισως καποια μερα υπαρχει κατι αναλογο της φινα για το μπλοκαρισμα αυτης της ορμονης...ειδωμεν:cool: παντωςπολυ καλη πληροφορια γιωργο !
Υπαρχει ετοιμο φαρμακο τα δικαιωματα τα αγορασε Πρόσφατα η Kythera Biopharma απο τον Costareli.

http://www.streetinsider.com/dr/news.php?id=10250714
Το φαρμακο λεγεται setipiprant.

Τελευταία επεξεργασία:
μα την παναγια εχω πελαγωσει , ξεκινησα πριν απο κατι μηνες ρολερ με φολι και σεν μιν ,και ω3 σε χαπια , αλλα δεν ειδα τπτ και τα παρατησα, εχω πει οτι δεν προκειται να παρω φινα ουτε μινοξ ποτε και τωρα το σκεφτομαι γιατι εχω χειροτερεψει , ειμαι νορ 1 προς 2 αλλα μεχρι την μεση του κεφαλιου υπαρχει αραιωση , δλδ ουσιαστικα το κεφαλι μου ειναι αγνο δεν εχω βαλει περα απο ενα μηνα τπτ ,τωρα διαβαζω διαφορα οτι μπορεις να παρεις φινα αλλα με σπανακι μπορεις να αποφυγεις τις παρενεργειες εχω διαβασει τοσα πολλα ρε μαγκες που αληθεια δε ξερω τι να κανω .

Γιωργο τι ειναι αυτη η α-διονη ρε συ ,την γκουγκλαρα και δεν μου την βγαζει καν, την μετρανε ?
δλδ αν μετρησουμε dht και α-διονη και ειναι και οι δυο ανεβασμενες περνουμε φινα και αν δεν ειναι τοτε πρεπει να μετρησουμε προσταγλαδινες -καταρχην μετριουνται αυτες- και αν ειναι ανεβασμενες τις ριχνουμε πχ με ω3 ?

Και για να το δω αυτό κανω ειδικες εξετάσεις αίματος? καθε ποτε? ευχαριστω πολυ
Ναι σου παιρνουν λιγο αιμα και σου μετραν τα επιπεδα των ορμωνων.
Μας λες τα αποτελεσματα, και μπορουμε να δουμε σε πια κατηγορια ανηκεις, απο τοις τεσσερεις που υπαρχουν για την τριχωπτωση, μετα δεν θα φοβασαι τι ιδιαιτερα θα γινει στο μελλον με το μαλλι.

μα την παναγια εχω πελαγωσει , ξεκινησα πριν απο κατι μηνες ρολερ με φολι και σεν μιν ,και ω3 σε χαπια , αλλα δεν ειδα τπτ και τα παρατησα, εχω πει οτι δεν προκειται να παρω φινα ουτε μινοξ ποτε και τωρα το σκεφτομαι γιατι εχω χειροτερεψει , ειμαι νορ 1 προς 2 αλλα μεχρι την μεση του κεφαλιου υπαρχει αραιωση , δλδ ουσιαστικα το κεφαλι μου ειναι αγνο δεν εχω βαλει περα απο ενα μηνα τπτ ,τωρα διαβαζω διαφορα οτι μπορεις να παρεις φινα αλλα με σπανακι μπορεις να αποφυγεις τις παρενεργειες εχω διαβασει τοσα πολλα ρε μαγκες που αληθεια δε ξερω τι να κανω .

Γιωργο τι ειναι αυτη η α-διονη ρε συ ,την γκουγκλαρα και δεν μου την βγαζει καν, την μετρανε ?
δλδ αν μετρησουμε dht και α-διονη και ειναι και οι δυο ανεβασμενες περνουμε φινα και αν δεν ειναι τοτε πρεπει να μετρησουμε προσταγλαδινες -καταρχην μετριουνται αυτες- και αν ειναι ανεβασμενες τις ριχνουμε πχ με ω3 ?
androstedione λεγεται

https://en.m.wikipedia.org/wiki/17Beta_Hydroxysteroid_dehydrogenase

και με τη δραση του ενζυμου υδροξυ,στεροιδο,αφυδρογοναση μετατρεπεται σε Τεστοστερονη.
Εφοσον λοιπον οι μετρησεις σου σε Androstedione ή α-διονη για συντομια ειναι αυξημενες και η DHT κανονικη τοτε η Φινα θα σου κανει μονο προβληματα γιατι θα σου μειωσει πολυ την DHT που δεν πρεπει να την πειραξεις.
Το προβλημα ειναι λοιπον οι prostagladineς που πρεπει να μειωσεις.
Η μετρηση γινεται με το παρακατω Κιτ, αλλα πρεπει να δουμε ποιος μπορει να τοις μετρησει στην Ελλαδα.
Και αυτο φοβερα σπουδαιο να μπορουμε να τοις μετρουμε.
https://www.caymanchem.com/app/template/Product.vm/catalog/514010
Για την θεραπεια θα σου πω αυριο Θεου θελοντος και χρονου επιτρεποντος.

Τελευταία επεξεργασία:

lmg 7

Active Member
Ρε Γιωργο βρισκεσαι σε καθε ποστ ρε φιλε και πραγματικα δεν βγαζω ακρη απο τι κ αν λες.....οι γνωστες του φορουμ δεν σου εχουν δωσει καν σημασια,δεν υπαρχει ατομο εδω μεσα που να μην σε περναει για τρολ,απορω πως ο kapa δεν εχει επεμβει ακομα........ βαλε τις σκεψεις σου σε μια ΣΕΙΡΑ ρε ανθρωπε να καταλαβουμε τι εννοεις και λιγο πιο ορθογραφημενα γιατι μας εχουν βγει τα ματια

Νικολας νικ

Well-Known Member
Ρε Γιωργο βρισκεσαι σε καθε ποστ ρε φιλε και πραγματικα δεν βγαζω ακρη απο τι κ αν λες.....οι γνωστες του φορουμ δεν σου εχουν δωσει καν σημασια,δεν υπαρχει ατομο εδω μεσα που να μην σε περναει για τρολ,απορω πως ο kapa δεν εχει επεμβει ακομα........ βαλε τις σκεψεις σου σε μια ΣΕΙΡΑ ρε ανθρωπε να καταλαβουμε τι εννοεις και λιγο πιο ορθογραφημενα γιατι μας εχουν βγει τα ματια
Ο τροπος που γραφει μπορει να ειναι δυσνοητος αλλα ο σκοπος του δεν ειναι κακος αντιθετα θελει να βοηθησει τωρα αν θελεις μπορεις μονος σου να ψαξεις μεσα απο τις λεξεις κ τους ορους που αναφερει και θα δεις οτι αυτα που ποσταρει εχουν βαση και ερευνητικη τεκμηριωση ...απλα εχουμε μαθει να μας σερβιρουν το φαγητο στο πιατο αυτο εχω καταλαβει και κατι ακομη ...το φορουμ ειναι ανοιχτο σε ολους και μπορει να γραφει οποιος θελει αλοιμονο αν περναμε απ τα μουτρα οποιον δεν μας αρεσει, και εγω κουραζομαι πολλες φορες απο τα ποστ του γιωργου αλλα μου αρεσει που ασχολειται και γραφει οποτε καλα θα ηταν να μη τον αποπερνεις φιλε img7

sta8is

New Member
Το θυμαρι μειωνει την PGE2.
Το λινελαιο μειωνει την PGF2.
Η κουρκουμίνη μειώνει την PG.
Το σταφυλαιλεο χρειαζεται για την αυξηση της.

Σε προσωπικό μήνυμα που μου έστειλε ο Γιώργος.

Κανεις τις εξετάσεις που πρέπει και εφαρμόζεις την αντίστοιχη θεραπεία. Τώρα αν δεν μπορείς να κανεις τις εξετάσεις άμεσα λόγο κόστους ή για άλλον λόγο τα εφαρμόζεις όλα και είσαι κομπλέ :D Δεν τα εφαρμόζεις μαζί ταυτόχρονα γιατί αλληλοεξουδετερώνονται.

Οι εξετάσεις που πρέπει να κανεις : ορμονες Τ, DHT, a-dione, Estrone.

Αν δεν τα κατάλαβα λάθος. Αν έκανα κάποιο λάθος Γιώργο διορθώσε με.

Aπο περιέργεια εγώ θέλω ταξινομήσει τις ορμόνες για να βγάλουμε μια άκρη. Δηλάδη η Dht έιναι η PGe2 , η αδιονι είναι η PGF2 κτλ κτλ.

Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα