Για πόσο καιρο μπορείς να αντέξεις να κάνεις θεραπεία?

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

son

New Member
Καλημέρα

Απο όσα έχω διαβάσει σε αυτό το φόρουμ έχω καταλήξει οτι η πιο ενδεδειγμένη θεραπεία για την αποκατάσταση των μαλλιών ειναι η χρησιμοποίηση συνδυασμού ενός growth stimulant, DHT blocker και ένα φάρμακο σαμπουάν. Εαν χρησιμοποιήσουμε λοιπόν ταυτόχρονα μινοξιδόλη και φιναστεριδη ή ντουταστερίδη σε κάποιους μήνες θα αρχίσουν να εμφανίζονται κάποια θετικά αποτελέσματα. Το πρόβλημα μου όμως ειναι το μετά. Τι κάνουμε μετά? Όλοι ξέρουμε στο φόρουμ οτι αν σταματήσουμε τη λήψη των παραπάνω φαρμάκων τα μαλλιά μας θα αρχίσουν να πέφτουν ξανά και με πιο γρήγορους ρυθμούς (αυτό ειναι επιστημονικά αποδεδειγμένο). Όποτε τι κάνουμε? Θα συνεχίσουμε να παίρνουμε τα φάρμακα αυτά για πόσο καιρό?Για πόσα χρόνια? Η μακροχρόνια ληψη τέτοιων φαρμάκων σίγουρα επιβαρύνει τον οργανισμό (στομάχι, συκώτι, σπλήνα, πίεση αίματος) και ειδικότερα η χρήση proscar-avodart, φάρμακα που ειναι για τον προστάτη, έχουν και επιπλέον επιπτώσεις (μείωση ανδρικών ορμόνων κλπ).
Καταλαβαίνω απόλυτα το πρόβλημα με την τριχόπτωση, την ανασφάλεια την χαμηλή αυτοπεποίθεση. Όλοι θέλουμε να έχουμε τα μαλλιά μας. Όμως μέχρι που είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε για να τα σώσουμε? Να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας για 6 μήνες, 2-3-5-10 χρόνια και ΙΣΩΣ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ, να συμβάλουμε στη δημιουργία κάποιου άλλου σοβαρότερου προβλήματος που θα ανακύψει αργότερα. Αυτές ειναι οι δικές μου απόψεις και πραγματικά θα ήθελα να δω τις δικές σας σκέψεις, που σίγουρα όλοι όσοι κάνετε θέραπεια, έχετε κάνει

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

cool11

Well-Known Member
Απ: Για πόσο καιρο μπορείς να αντέξεις να κάνεις θεραπε

Εγω επειδη εχω παρομοιες φοβιες με τις δικες σου, εχω επιλεξει να μη παιρνω χαπια για τα μαλλια.
Μονο τοπικα στο κεφαλι οτι μπορει να μπει, και τελος.

tropheus

Well-Known Member

son είπε:
Καλημέρα

Απο όσα έχω διαβάσει σε αυτό το φόρουμ έχω καταλήξει οτι η πιο ενδεδειγμένη θεραπεία για την αποκατάσταση των μαλλιών ειναι η χρησιμοποίηση συνδυασμού ενός growth stimulant, DHT blocker και ένα φάρμακο σαμπουάν. Εαν χρησιμοποιήσουμε λοιπόν ταυτόχρονα μινοξιδόλη και φιναστεριδη ή ντουταστερίδη σε κάποιους μήνες θα αρχίσουν να εμφανίζονται κάποια θετικά αποτελέσματα. Το πρόβλημα μου όμως ειναι το μετά. Τι κάνουμε μετά? Όλοι ξέρουμε στο φόρουμ οτι αν σταματήσουμε τη λήψη των παραπάνω φαρμάκων τα μαλλιά μας θα αρχίσουν να πέφτουν ξανά και με πιο γρήγορους ρυθμούς (αυτό ειναι επιστημονικά αποδεδειγμένο). Όποτε τι κάνουμε? Θα συνεχίσουμε να παίρνουμε τα φάρμακα αυτά για πόσο καιρό?Για πόσα χρόνια? Η μακροχρόνια ληψη τέτοιων φαρμάκων σίγουρα επιβαρύνει τον οργανισμό (στομάχι, συκώτι, σπλήνα, πίεση αίματος) και ειδικότερα η χρήση proscar-avodart, φάρμακα που ειναι για τον προστάτη, έχουν και επιπλέον επιπτώσεις (μείωση ανδρικών ορμόνων κλπ).
Καταλαβαίνω απόλυτα το πρόβλημα με την τριχόπτωση, την ανασφάλεια την χαμηλή αυτοπεποίθεση. Όλοι θέλουμε να έχουμε τα μαλλιά μας. Όμως μέχρι που είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε για να τα σώσουμε? Να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας για 6 μήνες, 2-3-5-10 χρόνια και ΙΣΩΣ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ, να συμβάλουμε στη δημιουργία κάποιου άλλου σοβαρότερου προβλήματος που θα ανακύψει αργότερα. Αυτές ειναι οι δικές μου απόψεις και πραγματικά θα ήθελα να δω τις δικές σας σκέψεις, που σίγουρα όλοι όσοι κάνετε θέραπεια, έχετε κάνει

Είναι σίγουρο ότι αν θέλεις να κρατήσεις τα μαλλάκια σου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πάνω στο κεφάλι σου ΝΑΙ θα πρέπει να κάνεις συνεχή χρήση φαρμάκων... Όπως και αν θέλεις να κρατήσεις στη θέση τους τα δόντια σου και πάλι πρέπει να τα φροντίζεις συνέχεια.

Το θέμα είναι ότι επειδή μπορεί η μακροχρόνια χρήση φαρμάκων που λαμβάνονται από το στόμα (κυρίως) μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ... ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ η κατά περιόδους εξέταση (check up) όλων των δεικτών που μπορεί η χρήση των φαρμάκων αυτών να επιδράσει.
Ούτως η άλλως προβλέπεται ένα γενικό check up μια φορά το χρόνο άσχετα με το αν παίρνουμε φάρμακα η όχι.

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

son είπε:
Καλημέρα

πόσο καιρό είσαι προετοιμασμένος να έχεις μαλλιά;

αναρωτήθηκες ποτέ πόσο καιρό θα συνεχίσεις το βούρτσισμα των δοντιών ,το στοίχημα το χοιρινό κρέας κτλ ;

κάνεις 1 θεραπεία και ελέγχεις συστηματικά την κατάσταση του οργανισμού σου - ελπίζουμε όλοι ότι η μόνιμη λύση είναι κοντά...

son

New Member

Καταρχήν δεν ειναι το ίδιο να βουρτσίζεις τα δόντια σου κάθε μέρα με το να παίρνεις χάπι προσκαρ κάθε μέρα. Προσωπικά γνωρίζοντας τις συνέπειες του πρόσκαρ και του αβονταρτ θεωρώ οτι ειναι ανόητο να το παίρνει κάποιος σε χάπι μόνο για να διατηρήσει τα μαλλιά του (σε τοπικό διάλυμα ή χρήση ειναι άλλο θέμα). Θα ήταν καλύτερο τα μέλη του φόρουμ να μην προτείνουν την χορήγηση αυτών των φαρμάκων εθελοτυφλώντας στις ιατρικά αποδεδειγμένες παρενέργειες τους. Επιπλέον η μακροχρόνια χρήση μινοξιδόλης οδηγεί στη ξηρότητα του δέματος της κεφαλής και δεν παράγει πλέον αποτελέσματα.
Η δική μου πρόταση ειναι να σταματήσετε τη χορήγηση κάθε φαρμάκου στα μαλλιά για έξι περίπου μήνες μέχρι καταλήξουν στο στάδιο αλωπεκίας που πραγματικά βρίσκονται και τότε βρείτε ένα καλό γιατρό και κάντε την μεταμόσχευση. Ειναι ακριβή αλλά σκεφτείτε τα χρήματα που θα αποταμιεύσετε απο τα φάρμακα που ξοδεύσατε κσι ξοδεύετε και τελείωσε το θέμα σας μια για πάντα. Άλλωστε δεν ειναι και φυσιολογικό ρε παιδια να ασχουλούμαστε όλη μέρα και κάθε μέρα με τα μαλλιά μας (το πρωί θα βάλω εκείνο, το μεσημέρι το άλλο, στις 5 το τάδε και πάει λέγοντας μέχρι το βράδυ). Δεν ειναι ζωή αυτό λέγεται εμμονή. Όποτε καλύτερα μια μόνιμη λύση μια για πάντα.
Ευχαριστώ

NGL

Member

εδω μεσα φιλε son μονο προτασεις γινονται κι οχι υποδειξεις. 8)
και με τα σπυρια στο προσωπο μπορεις να ζησεις.ομως παρολα αυτα κανεις θεραπεια για να φυγουν.
το αν δεν αξιζει να παιρνεις καποιο χαπι για τα μαλλια για τους γνωστους λογους ειναι κατι που ο καθενας το κρινει αντικειμενικα και αναλογως πραττει.
μια ερωτηση μονο .Αν καποιος ειναι norwood 3 και μπορει να διατηρησει τα μαλλια του με μια θεραπεια,να τα αυξησει κανοντας μια μικρη χωρις μεγαλο κοστος μεταμοσχευση και καταφερει τελικα να μην φτασει norwood 6,γιατι να μπει στην διαδικασια να περασει ολη αυτη αυτην την ψυχοφθορα διαδικασια που προτεινεις παραπανω?
επισης πρεπει να γνωριζεις οτι ποιοτικα το αισθητικο καθαρα αποτελεσμα σε μια μεταμοσχευση σε περιπτωση nw3 ειναι πολυ καλυτερο απ οτι σε nw6,εκτος απ το καθαρα οικονομικο που ας πουμε οτι αντισταθμιζεται απ τα εξοδα της θεραπειας. 8)

geofish

New Member

Η τριχόπτωση όπως ανάφερα σε άλλο πόστ δεν έχει ηλικία και δεν έχει συγκεκριμένη διάρκεια. Από την στιγμή που θα σου επιτεθεί η DHT άλλος θα τα χάσει σε ένα χρόνο άλλος σε 2 άλλοι σε 10 και άλλοι σε 20-30 χρόνια.
Καμιά φορά λέω στον εαυτό μου καλυτέρα να τα έχανα σε ένα χρόνο (δεν παίρνω και όρκο ;D) παρά αυτό που περνάω εδώ και 15 χρονιά. (αργή αλλά εκνευριστική τριχόπτωση). Οπότε το παράδειγμα που ανάφερες για 6 μήνες θα ίσχυε μόνο σε αυτούς που θα τα χάσουν σε αυτό το διάστημα. Από την άλλη σκέψου έναν εικοσάρη στην ηλικία που ερωτεύεται και φλερτάρει να του πεις μην κάνεις τίποτα ας τα να σου πέσουν γίνε φαλακρός και μετά κάνεις μια μεταμόσχευση.
Αλλά και μεταμόσχευση πέρα από το μεγάλο οικονομικό κόστος (ακόμη και αν πας σε τοp γιατρό) δεν είναι σίγουρο ότι θα σε θα ικανοποιήσει απόλυτα.

kabamarou

Member

Mια καλή μεταμόσχευση για την περίπτωση μου κοστίζει γύρω στα 7500 ευρώ ενώ αυτά που βάζω τώρα κοστίζουν γύρω στα 15-20 ευρώ τον μήνα.
Υπάρχει επίσης και η θεραπεία με tricomin και superzix που δεν έχει τις παρενέργειες που αναφέρεις

tropheus

Well-Known Member

son είπε:
Καταρχήν δεν ειναι το ίδιο να βουρτσίζεις τα δόντια σου κάθε μέρα με το να παίρνεις χάπι προσκαρ κάθε μέρα.

Η σύγκριση των μαλλιών με τα δόντια έγινε μόνο για το γεγονός ότι και τα δύο θέλουν καθημερινή και αδιάκοπτη φροντίδα.

son είπε:
Προσωπικά γνωρίζοντας τις συνέπειες του πρόσκαρ και του αβονταρτ θεωρώ οτι ειναι ανόητο να το παίρνει κάποιος σε χάπι μόνο για να διατηρήσει τα μαλλιά του (σε τοπικό διάλυμα ή χρήση ειναι άλλο θέμα).

Για πες μας τις προσωπικές σου εμπειρίες από το proscar και το avodart ... γιατί έχω και εγώ να πω για την ασπιρίνη ...

son είπε:
Θα ήταν καλύτερο τα μέλη του φόρουμ να μην προτείνουν την χορήγηση αυτών των φαρμάκων εθελοτυφλώντας στις ιατρικά αποδεδειγμένες παρενέργειες τους.

Και οι παρενέργιες της ασπιρίνης είναι ιατρικά αποδεδειγμένες ...

son είπε:
Επιπλέον η μακροχρόνια χρήση μινοξιδόλης οδηγεί στη ξηρότητα του δέματος της κεφαλής και δεν παράγει πλέον αποτελέσματα.

Δε χρειάζεται να περάσες πολύ χρόνος για να δεις - αν δεις - ξηρότητα στο δέρμα του κεφαλιού λόγω του οινοπνεύματος που περιέχει. 'Οσο αφορά το αποτέλεσμα είναι γεγονός ότι
με το πέρασμα του χρόνου τα θετικά της minox στα μαλλιά μειώνονται.

son είπε:
Η δική μου πρόταση ειναι να σταματήσετε τη χορήγηση κάθε φαρμάκου στα μαλλιά για έξι περίπου μήνες μέχρι καταλήξουν στο στάδιο αλωπεκίας που πραγματικά βρίσκονται και τότε βρείτε ένα καλό γιατρό και κάντε την μεταμόσχευση. Ειναι ακριβή αλλά σκεφτείτε τα χρήματα που θα αποταμιεύσετε απο τα φάρμακα που ξοδεύσατε κσι ξοδεύετε και τελείωσε το θέμα σας μια για πάντα. Άλλωστε δεν ειναι και φυσιολογικό ρε παιδια να ασχουλούμαστε όλη μέρα και κάθε μέρα με τα μαλλιά μας (το πρωί θα βάλω εκείνο, το μεσημέρι το άλλο, στις 5 το τάδε και πάει λέγοντας μέχρι το βράδυ). Δεν ειναι ζωή αυτό λέγεται εμμονή. Όποτε καλύτερα μια μόνιμη λύση μια για πάντα.
Ευχαριστώ

Μακάρι η μεταμόσχευση να έλυνε οριστικά το πρόβλημα. Έλα όμως που δεν είναι έτσι τα πράγματα.
ΓΙΑ ΨΑΞΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ FORUM ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ... (ΚΑΙ ΒΓΑΖΩ ΕΞΩ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ)

Μακάρι φίλε son να μη χρειαζόταν να πάρουμε φάρμακα και με μια μεταμόσχευση να καθαρίζαμε.

Sorry αν σε κάποιο σημείο έγινα σαρκαστικός ...

Georgex6

Well-Known Member

φιλε μου ειναι επιλογη σου αν θελεις να εχεις μαλλια η οχι
αν θελεις πρεπει να περνεις προσκαρ (τα τοπικα δεν ειναι τοσο αποτελεσματικα)
επισης αν αφησεις τα μαλλια σου να πεσουν και να φτασεις ν6 μετα θες 3 μεταμοσχευσεις πολλες χιλιαδες grafts πολλες χιλιαδες ευρω και παλι δεν θα εχεις τη πυκνοτητα που θα ειχες αν δεν εκοβες τα χαπια

nikos76

Member

Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε tropheus... και η ασπιρίνη έχει παρενέργιες και το depon και όλα τα φάρμακα γι αυτό και δεν πρέπει να γίνεται αλόγιστη χρήση..δεν φαντάζομαι εσύ να πέρνεις κάθε μέρα ασπιρίνη ή depon?Πέρνεις όμως proscar ή βάζεις regaine..

Τέλος πάντων αν κάποιος πέρνει proscar ή regaine ή οποιοδήποτε άλλο φάρμακο για το μαλί και δεν έχει παρενεργιες τότε καλά κάνει και το πέρνει και είναι και πολύ τυχερός.Αυτό θα έκανα κι εγώ...

Από την στιγμή όμως που κάποιος πέρνει proscar ή τελος πάντως κάποιο dht blocker και έχει παρενέργειες..π.χ πτώση λίμπνιντο, τι να κάνει?Να συνεχίσει?

Δύο λύσεις υπάρχουν: Ή ξυρίζει το κεφάλι και το παίζει γκουσγκούνης ή πάει για μεταμόσχευση.. :)

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

lalakos

Member

tropheus είπε:
αφορά το αποτέλεσμα είναι γεγονός ότι

Μην είστε και τόσο σίγουροι ότι με τα χρόνια η δράση της minox στα μαλλιά μειώνεται.
Το θέμα είναι ότι μετα από αρκετό καιρό χρήσης minox έχεις δει τα μέγιστα απο regrowth. Οπότε αν δεν βλέπεις
regrowth νομίζεις πως δεν κάνει τίποτα. Η minox όμως βοηθά τα τριχοθυλάκια να παραμένουν στην αναγεννή τους φάση μεγαλύτερο διάστημα και αυτό είναι πολύυυυ σημαντικό

tropheus

Well-Known Member

lalakos είπε:
[quote author=tropheus link=topic=826.msg14863#msg14863 date=1247779625]
αφορά το αποτέλεσμα είναι γεγονός ότι

Μην είστε και τόσο σίγουροι ότι με τα χρόνια η δράση της minox στα μαλλιά μειώνεται.
Το θέμα είναι ότι μετα από αρκετό καιρό χρήσης minox έχεις δει τα μέγιστα απο regrowth. Οπότε αν δεν βλέπεις
regrowth νομίζεις πως δεν κάνει τίποτα. Η minox όμως βοηθά τα τριχοθυλάκια να παραμένουν στην αναγεννή τους φάση μεγαλύτερο διάστημα και αυτό είναι πολύυυυ σημαντικό
[/quote]

Για δες εδώ φίλε lalakos ...

file1kq7.gif

Georgex6

Well-Known Member

σημερα γυρισε ο αδερφος μου απο δερματολογο εχει πολυ πυκνο μαλλι αλλα εχασε κροταφους του εδωσε φιναστεριδη και του ειπε οτι μεσασε 3 μηνες θα δει τρελα αποτελεσματα του ειπε για παρενεργειες αλλα ο γιατρος ηταν καθετος το χουμε δοκιμασει σε 3000 ασθενεις και κανεις δεν ειδε τπτ του ειπε επισης οτι η καραφλα κληρονομειτε απο τους παπουδες.τον στενοχωρησε λεγοντας του οτι γυρω στα 34 ολα αυτα δεν θα κανουν πλεον τπτ γιατι πεθαινουν τα κυταρα σιγα σιγα.για τα βλαστοκυταρα ειπε οτι ειναι συνδιαστικη θεραπεια μαζι με τα φαρμακα ανοιγοντας νεους θυλακες οι οποιοι ομως θα πρεπει να κρατουντε απο φινα-regaine.η μοναδικη λυση θα ερθει απο τα γονιδια μεχρι τοτε μεταμοσχευση

son

New Member

Καλημέρα

Καταλαβαίνω οτι ο σκόπος του φόρουμ ειναι η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων που όλες ειναι σεβαστές. Η λύση της μεταμόσχευσης (σίγουρα δεν ειναι πανάκεια), που πρότεινα σχετίζονταν με μια άμεση και μόνιμη για τη κάλυψη των περιοχών που άδειασαν. Αν τώρα μπορείς να αποδεχτείς τα μαλλιά σου όπως ειναι ακόμα καλύτερα. Η μινοξιδόλη και η φιναστερίδη αποτελούν τα πιο δραστικά φάρμακα για την προστασία και ανάπτυξη των μαλλιών. Το θέμα όμως ειναι οτι κάποτε πρέπει να απαλλάγείς απο την καθημερινή χρήση φαρμάκων και η λύση ότι πρέπει να τα παίρνουμε όσο καιρό χρειαστεί, όσα χρόνια χρειαστούν, εμένα με συγχωρείτε, αλλά μου φαίνεται λίγο επιπόλαιη. Επίσης φίλε tropheus δεν γίνεσαι καθόλου σαρκαστικός αλλά συμφωνώ με το παλικάρι που σου απάντησε σχετικά με την αλόγιστη χρήση φαρμάκων. Εξάλλου την ασπιρίνη την παίρνεις ενίοτε και αυτό για να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα που σου εμφανίζεται παρωδικά. Τέλος πάντων, ο κάθένας κρίνει πιο ειναι το καλύτερο για τον ευατό του και έχει τις δικές του απόψεις που όπως ανέφερα και στην αρχή ειναι απόλυτα σεβαστές.

afnman

New Member

@son: Φιλε son βρισκομαι μέσα στο μυαλό σου και σε καταλαβαινω απόλυτα. Επιβαρύνουμε τον οργανισμο μας με 1002 πράματα δυστυχως για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Παρα ταύτα,πίστευω οτι ειναι θέμα πως "ζυγιζει" τα πράματα ο καθενας μεσα του:

Μπορεις να αποδεκτεις τον εαυτό σου φαλακρό ή ή θα πέσεις σε κατάθλιψη, όταν θα αρχίσουν τα "σχόλια" απο τρίτους (αρνητικά ή θετικά,αυτά σιγουρα δεν αποφευγονται ).
Κατα καποιο τροπο η φιναστεριδη και η μινοξιδιλη, αντικαθιστούν τους ψυχολογους (ισως και ψυχοφαρμάκα σε ακραιες περιπτώσεις ) που πιθανόν να μας κάνουν να αποδεκτούμε - να νιωθουμε καλά με τον εαυτό μας :p. Προσωπικα ενιωθα "ξαλαφρωμενος" κάθε φορα που έβαζα το regain στο μαλλι μου: "Ουφ, το σωσαμε και σήμερα το μαλλί" και όταν εμενα 2-3 βδομάδες χωρίς να βάζω κάτι τότε αρχισε να με ενοχλεί ξαφνικα κάτι μεσα μου καθε φορα που χτενιζόμουν "Ωχ, κατι πρέπει να βάλω κατι για να σώσω το μαλλί μου".
Το να βομβαρδιζεις καθημερινα το σωμα σου με φαρμακά και να περιμένεις το ΠΟΤΕ και ΕΑΝ ρθει η μονιμη λύση εχει ΚΑΙ ψυχολογικες επιπτωσεις.
Αρα πρεπει να σταθμισει ο καθένας μεσα του τα κόστη:
Ψυχολογικο + Σωματικο για διατηρηση μαλλιων VS Ψυχολογικο κόστος οταν πλεον ειμαστε φαλακροι.

Τέλος,προσωπικά πιστεύω η καλύτερη θεραπεία ειναι να αποδεκτούμε την κατασταση μας (τον ΕΥΑΤΟ ΜΑΣ) και να σταματήσουμε να τον επιβαρύνουμε ψυχολογικα και σωματικά.
Εγω ακομα το προσπαθω αλλα δεν το εχω αποδεκτει αλλωστε γιαυτο βρίσκομε σε αυτο το forum αλλιως τωρα θα ημουν σε Greek Bald Community :p

vayero

Member

son είπε:
Καταρχήν δεν ειναι το ίδιο να βουρτσίζεις τα δόντια σου κάθε μέρα με το να παίρνεις χάπι προσκαρ κάθε μέρα. Προσωπικά γνωρίζοντας τις συνέπειες του πρόσκαρ και του αβονταρτ θεωρώ οτι ειναι ανόητο να το παίρνει κάποιος σε χάπι μόνο για να διατηρήσει τα μαλλιά του (σε τοπικό διάλυμα ή χρήση ειναι άλλο θέμα). Θα ήταν καλύτερο τα μέλη του φόρουμ να μην προτείνουν την χορήγηση αυτών των φαρμάκων εθελοτυφλώντας στις ιατρικά αποδεδειγμένες παρενέργειες τους. Επιπλέον η μακροχρόνια χρήση μινοξιδόλης οδηγεί στη ξηρότητα του δέματος της κεφαλής και δεν παράγει πλέον αποτελέσματα.
Ευχαριστώ

Θέλεις να ρωτήσεις κάποιον που έχει... τελειώσει με το "θέμα μας" μια για πάντα (το κυριότερο)... που βρήκε κάποιους επιτυχημένους "γιατρούς" (επιτυχημένοι είναι γιατί εξαπατούν χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια σαν και μένα - αλλά όχι γιατροί) και με τις μεταμοσχεύσεις που έκανε έχει αποταμιεύσει χρήματα από τα φάρμακα όλα που γλύτωσε;;;;;;!!!!!!

nickgr01

New Member

afnman είπε:
@son: Φιλε son βρισκομαι μέσα στο μυαλό σου και σε καταλαβαινω απόλυτα. Επιβαρύνουμε τον οργανισμο μας με 1002 πράματα δυστυχως για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Παρα ταύτα,πίστευω οτι ειναι θέμα πως "ζυγιζει" τα πράματα ο καθενας μεσα του:

Μπορεις να αποδεκτεις τον εαυτό σου φαλακρό ή ή θα πέσεις σε κατάθλιψη, όταν θα αρχίσουν τα "σχόλια" απο τρίτους (αρνητικά ή θετικά,αυτά σιγουρα δεν αποφευγονται ).
Κατα καποιο τροπο η φιναστεριδη και η μινοξιδιλη, αντικαθιστούν τους ψυχολογους (ισως και ψυχοφαρμάκα σε ακραιες περιπτώσεις ) που πιθανόν να μας κάνουν να αποδεκτούμε - να νιωθουμε καλά με τον εαυτό μας :p. Προσωπικα ενιωθα "ξαλαφρωμενος" κάθε φορα που έβαζα το regain στο μαλλι μου: "Ουφ, το σωσαμε και σήμερα το μαλλί" και όταν εμενα 2-3 βδομάδες χωρίς να βάζω κάτι τότε αρχισε να με ενοχλεί ξαφνικα κάτι μεσα μου καθε φορα που χτενιζόμουν "Ωχ, κατι πρέπει να βάλω κατι για να σώσω το μαλλί μου".
Το να βομβαρδιζεις καθημερινα το σωμα σου με φαρμακά και να περιμένεις το ΠΟΤΕ και ΕΑΝ ρθει η μονιμη λύση εχει ΚΑΙ ψυχολογικες επιπτωσεις.
Αρα πρεπει να σταθμισει ο καθένας μεσα του τα κόστη:
Ψυχολογικο + Σωματικο για διατηρηση μαλλιων VS Ψυχολογικο κόστος οταν πλεον ειμαστε φαλακροι.

Τέλος,προσωπικά πιστεύω η καλύτερη θεραπεία ειναι να αποδεκτούμε την κατασταση μας (τον ΕΥΑΤΟ ΜΑΣ) και να σταματήσουμε να τον επιβαρύνουμε ψυχολογικα και σωματικά.
Εγω ακομα το προσπαθω αλλα δεν το εχω αποδεκτει αλλωστε γιαυτο βρίσκομε σε αυτο το forum αλλιως τωρα θα ημουν σε Greek Bald Community :p

+1@ afnman

Φιλος συμφωνω απολυτα. Οσο και να ποναει το θεμα μαλλι , το αντιμετωπιζει ο μισος αντρικος πληθυσμος (μη σου πω και περισοτεροι). Για να εχουμε την ψυχολογικη μας υγεια πιστευω πως πανω απο ολα θα πρεπει να δεχτουμε τον εαυτο μας - δεν λεω να μην κανουμε κατι για να σωσουμε οτι μπορουμε να σωσουμε, αλλα υπαρχει ενα οριο μεταξυ προσπαθειας και ψυχωσης.
(Αν το καλοσκεφτεις τα μαλλια δεν ειναι το μονο πραγμα που πρεπει να εχει καποιος για να χαρακτηριστει ωραιος 8) (αν μιλαμε για το θεμα της εμφανισης που μας καιει).
Προσωπικα δεν ειμαι διατεθημενος να βαλω την υγεια μου σε κινδυνο για την τριχοπτωση (και μονο η ιδεα φτανει). Οτι μπορει να μπει τοπικα Fungoral + ενα DHT blocker (προσωπικα ειμαι στην φαση να επιβεβαιωσω σε συνεννοηση με ενδοκρινολογο οτι η μακροχρονια τοπικη χρηση σπιρονολακτονης ειναι ασφαλες για την υγεια μου, αν οχι θα στραφω μαλλον στο super zix που ακουγεται οτι ειναι πιο φυσικο).
PS: Παντως το κοντο κουρεματακι πιστευω παει λιγο πολυ σε ολους , ασε που μας δειχνει και ποιο νεους ;D

Αυτα τα λιγα.

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

οπως βουρτσιζεις τα δοντια σου καθε βραδυ
ετσι τωρα για να κρατησεις τα μαλλακια σου αν θελεις θα πρεπει να βαζεις κατι

πρεπει να το δεις ετσι

αν κανεις χρονια χρηση φιναστεριδης και λοιπα μολις παρεις τα μεγιστα αποτελεσμα μπορεις να χρησιμοποιεις σπειρονολακτονη 2% και οχι 5%

οπως επισης revivogen η crinagen οπου ειναι ακινδυνα

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα