Βοήθεια!!!!!

GOMI, σε ομοιοπαθητικό αντί σε συμβατικούς γιατρούς με πήγαινε χρόνια η μητέρα μου όταν ήμουν μικρό παιδί για οποιοδήποτε θέμα υγείας προέκυπτε.
Επίσης πριν κάποια χρόνια επισκέφτηκα έναν γιατρό που είχε και την ιδιότητα του ομοιοπαθητικού... Μου πρότεινε κάποιες θεραπείες που θα βοηθούσαν στο θέμα της τριχόπτωσης (χωρίς όμως να μου πάρει πλήρες ιστορικό ο συγκεκριμένος).
Από όση εμπειρία απέκτησα, αλλά κι από αναλύσεις που έχω διαβάσει πάνω στα ομοιοπαθητικά φάρμακα, καταλήγω πως δεν πιστεύω στην αποτελεσματικότητα τους. Η ήδη προδιαθετημένη μου στάση, πιθανώς να τα έκανε κι άλλο δύσκολο να ενεργήσουν και θεωρώ πως αυτός ο δρόμος δεν είναι για εμένα...
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
elen είπε:
Morbid_Girl....καλημέρα,έχεις σκεφτεί να επισκεφτείς ομοιοπαθητικό?Εγώ το σκέφτομαι αλλά με εμποδίζει το οικονομικό.


@GOMI καλημέρα,έχω ερωτήσεις...1)έχω διαβάσει το post με το scalp massage και προσπαθώ να το κάνω,ζόρι λίγο αλλά κάνει καλό για κάθε περίπτωση??Ή τέλος πάντων,μπορεί να μου κάνει κακό?
2)Διάβασα επίσης και για το βούρτσισμα.Να τα βουρτσίσω όπως λέτε μέσα στο post αποκλείεται,γίνεται χαμός,σπάνε θεωρώ ότι είναι ανέφικτο.Παρ'όλα αυτά εάν βουρτσίζω το κρανίο μόνο με κυκλικές κινήσεις?Αυτό το κάνω επιτυχώς και φουντώνει και στιγμιαία.
3)Το λάδι καρύδας πως το χρησιμοποιώ?Γιατί διάβασα και τη φυσική θεραπεία σου.Βρήκα αυτό http://www.sensities.com/product_details.php?id=1524&mid=18&n=%CE%9A%CE%B1%CF%81%CF%8D%CE%B4%CE%B1_%CE%9B%CE%AC%CE%B4%CE%B9_(EB)_100ml εξυπηρετεί?
4)Από μάσκα έχεις να μου προτείνεις κάτι συγκεκριμένο??



Καλησπέρα. Πολύ πράμα...;D

Καταρχήν, κοίτα, όλες αυτές οι εναλλακτικές "θεραπείες", δεν έχουν σκοπό να ακυρώσουν καμία θεραπεία από τις καθιερωμένες. Είναι ακριβώς αυτό, μια εναλλακτική προσέγγιση για όσα άτομα είτε δεν θέλουν να δοκιμάσουν κάτι με τόσες παρενέργειες, είτε γιατί οι καθιερωμένες δεν δούλεψαν, είτε γιατί δούλεψαν και πλέον δεν δουλεύουν, είτε γιατί απλά τις βαρέθηκαν.

Για να είμαστε εντελώς προσγειωμένοι, στο σύνολό τους, παραμένουν θεωρίες. Το ότι όμως ορισμένες από αυτές παραμένουν ενεργές σε διάφορα φόρουμ τριχόπτωσης, σημαίνει ότι κάτι κινείται. Κάποιοι κάτι βλέπουν και το συνεχίζουν. Το ότι δεν είναι πολυέξοδες και το μηδαμινό ποσοστό παρενεργειών τους, τις κάνει ακόμα πιο πολύ δελεαστικές.

Εφόσον μπήκες στο κόπο να διαβάσεις στο ποστ που έχω για τη φυσική προσέγγιση, θα παρατήρησες και εσύ πως εγώ είδα καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που μου παρείχαν τα τελευταία χρόνια άλλες, καθιερωμένες κατά τ άλλα θεραπείες. Δεν σημαίνει πως όλα τα άλλα που δοκίμαζα δεν δούλεψαν, αλλά ότι είχαν σταματήσει να δουλεύουν και ότι σιχάθηκα τις παρενέργειές τους.
Να επισημάνω όμως ότι πλέον είχα φτάσει στο σημείο να αποδεχτώ το πρόβλημα και δεν με ένοιαζε καθόλου να ρισκάρω μέχρι τέρμα.

Αυτό το τονίζω, γιατί έχει μεγάλη σημασία κάποιος να καταλαβαίνει το ρίσκο του να ακολουθεί κάτι που δεν έχει από πίσω του επιβεβαιωμένες αποδείξεις που να δείχνουν ότι θα δουλέψει, πότε θα δουλέψει, για πόσο θα δουλέψει και τι γίνεται στην αντίθετη περίπτωση.

Γι αυτό το λόγο ούτε έχω προτείνει σε κανέναν να παρατήσει ότι κάνει και να δοκιμάσει αυτές τις προσεγγίσεις, ούτε γενικότερα προτρέπω κανένα να το κάνει. Αν παρατήρησες και από την αρχή της συζήτησής μας, δεν αναφέρθηκα σε τίποτα από αυτά. Απλά συζητήσαμε τις συγκεκριμένες προτεινόμενες θεραπείες του δερματολόγου, με τα υπέρ και τα κατά τους.

Εφόσον όμως ρωτάς έχει σημασία να γνωρίζεις στο περίπου τι αφορούν οι συγκεκριμένες τεχνικές, διαφορετικά, όπως έχω πει και σε άλλα ποστ, το να δοκιμάζουμε κάτι γιατί απλά το είπα εγώ, ή επειδή το διαβάσαμε κάπου, δίχως να γνωρίζουμε τι προσπαθούμε να καταφέρουμε με αυτό, δεν θα μας βοηθήσει στο να καταλάβουμε αν δουλεύει, πως δουλεύει και αν επίσης δουλεύει αντίστροφα από αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε.

Σύμφωνα με αυτά λοιπόν οι περισσότερες τέτοιου τύπου θεωρίες, αφορούν την ελλιπή αιμάτωση προς τους θύλακες. Αυτό ακούγεται σωστό και λογικό. Αν η παροχή αίματος προς το θύλακα είναι μειωμένη, είναι φυσικό και αυτός σιγά σιγά να εξασθενεί, να συρρικνώνεται και στο τέλος να ατροφεί εντελώς.
Οι αιτίες που μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι αρκετές, οπότε θα μπορούσαμε να αναφέρουμε αιτίες μέχρι αύριο.

Η επίσημη μέχρι σήμερα επιστημονική απάντηση είναι τα ανδρογόνα και ότι όσοι έχουν Α.Α. έχουν κατά βάση κληρονομήσει ευαίσθητους θύλακες σε αυτά σε συνδυασμό με την υπερέκφραση υποδοχέων ανδρογόνων στα dp cells. (κύτταρα που συντελούν στην ανάπτυξη των θυλάκων)

Αν αυτό ως εξήγηση σε καλύπτει, τότε οι επιλογές σου είναι συγκεκριμένες και περιορισμένες. (αντιανδρογόνα κοινώς)

Για μας τους άντρες, δεν είναι επιλογή και προσωπικά για μένα δεν ήταν ποτέ. Από κει και πέρα το τι κάνει ο καθένας, είναι σεβαστό και κατανοητό.

Το πως μπορεί να αυξηθούν τα ανδρογόνα και να ενεργοποιηθούν οι ανδρ.υποδοχείς το έχω περιγράψει όσο πιο αναλυτικά μπορούσα σε ένα θέμα που αφορά την ινσουλίνη.
Αν ισχύει ή όχι μπορεί να κρίνει ο καθένας μόνος του.

Από κει και πέρα, η μινοξιδίλη έχει αρκετά πονηρά παρακλάδια.

Το ένα αφορά τη διαστολή στα αιμοφόρα αγγεία, άρα περνάει περισσότερο αίμα από αυτά προς το θύλακα.
Άρα η θεωρία της αιμάτωσης δεν φαίνεται άτοπη.

Το δεύτερο που έχω επίσης περιγράψει στο θέμα με την ινσουλίνη αφορά τον έλεγχο της υπέρτασης και της ινσουλίνης με τη δράση που έχει ως calcium channel blocker τοπικά στα κύτταρα αλλά και ως συστηματική απορρόφηση από το αίμα προς τα b cells. (κύτταρα που εκκρίνουν ινσουλίνη από το πάγκρεας όταν επιφορτίζονται θετικά από αυξημένη γλυκόζη)

Το άλλο θέμα της αφορά στον έλεγχο του κολλαγόνου. Σε αυτό τον τομέα βέβαια οι έρευνες είναι αρκετά περιορισμένες. Παρόλο αυτά σε κάποιες από αυτές δείχνει ότι παρεμβαίνει στο έργο των ινοβλαστών.

Για να μην σε κουράσω με αυτά, (αν δεν το έκανα ήδη) στα ανέφερα γιατί κάποιες από αυτές τις θεωρίες έχω προσπαθήσει να τις "παντρέψω" όλες μαζί μέσα όμως από μια πιο φυσική και χωρίς παρενέργειες προσέγγιση.

Το θέμα της ινσουλίνης είναι καθαρά θέμα διατροφής και μερικών συμπληρωμάτων, οπότε το αφήνω απ έξω το τι θα επιλέξει και αν φυσικά επιλέξει κάποιος να προσέξει τη διατροφή του.

Αυτό όμως που παραμένει σημαντικό είναι το θέμα του κολλαγόνου.

Ενδεχομένως αυτό να είναι το πιο σημαντικό απ όλα, αφού και τα ανδρογόνα και η ινσουλίνη μέσω του igf 1 προκαλούν την υπερέκφραση των ινοβλαστών οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη σύνθεση του κολλαγόνου.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον του κολλαγόνου, κυρίως στην περιοχή που λέγεται χόριο (είναι η περιοχή ακριβώς μετά την επιδερμίδα) βρίσκονται και τα αιμοφόρα αγγεία και οι σμηγματογόνοι αδένες που είναι υπεύθυνοι για τη λιπαρότητα και οι ιδρωτοποιοί αδένες που αποβάλλουν τις τοξίνες μέσω του ιδρώτα αλλά και οι θύλακες μας.

Αν αυτό λοιπόν μέσα από την υπερέκφραση των ινοβλαστών αλλοιωθεί, συμπυκνώνεται και δεν ανανεώνεται εύκολα πλέον με αποτέλεσμα να χάνει την ελαστικότητά του και να γίνεται ινώδες.

Μέσα σε αυτό το μη εύκαμπτο περιβάλλον λοιπόν, φαίνεται λογικό, πολλά πράγματα να μη μπορούν να δουλέψουν σωστά, ενώ, παρόλο που ο θύλακας χρειάζεται να αιματώνεται για να αναπτύσσεται, ο κύκλος των φάσεων που περνάει (αναγενη-τελογενη-καταγενη) εξαρτάται άμεσα από το κολλαγόνο και την επιδερμίδα. Ότι χρειάζεται για να ξεκινήσει τον κύκλο του εκ νέου βρίσκεται στην επιδερμίδα. Αν αυτή νοσήσει, τότε αργά η γρήγορα θα νοσήσει και ο ίδιος.

Οπότε σε αυτό το μηχανισμό των ινοβλαστών, σιγά σιγά προκαλείται η αντίδραση του ίδιου του οργανισμού ο οποίος τι κάνει?
Στέλνει λευκοκύτταρα και ενεργοποιεί τις κυτοκίνες ώστε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον φλεγμονής για να καταπολεμήσει αυτή την ανωμαλία.
Κατά συνέπεια, όλοι αυτοί οι φλεγμονώδης παράγοντες που αναπτύσσονται στην περιοχή, μας προφυλάσσουν από άλλα προφανώς πράγματα, (εκτός αν ο οργανισμός μας είναι απλά ηλίθιος) αλλά μας καταστρέφουν τα μαλλιά.

Κάτι σαν παράπλευρες απώλειες όπως το έχω αναφέρει ξανά.

Κάτι που κοιτάω τις τελευταίες ημέρες και το έχω αναφέρει στο θέμα του μασάζ, αφορά την πάθηση που λέγεται σκληρόδερμα και δείχνει να έχει πάρα πολλές ομοιότητες με την πιο σημαντική να είναι ότι οι ίδιοι ακριβώς φλεγμονώδης παράγοντες που υπάρχουν στην αύξηση αυτή του κολλαγόνου που προκαλεί το σκληρόδερμα, οι ίδιοι ακριβώς υπάρχουν και στην Α.Α. και έχουν επισημανθεί ότι αναστέλλουν τη φυσιολογική λειτουργία του θύλακα.

Τέσπα, όλα αυτά στα ανέφερα γιατί αυτό που προσπαθούμε να επιτύχουμε με το μασάζ που λες, ακόμα και με το βούρτσισμα ή και το ρολλερ είναι να κινητοποιήσουμε λίγο αυτό το κολλαγόνο.
Η αιμάτωση είναι συνεπακόλουθο και όχι αυτοσκοπός.

Αυτή είναι η ταπεινή οπτική γωνιά η δικιά μου δίχως να είμαι απόλυτα σίγουρος ή να μπορώ να την στηρίξω ακόμα με αποδείξεις.

Άρα το μασάζ αν το κάνεις, προσπάθησε να έχεις στο μυαλό σου ότι προσπαθείς να μαλακώσει ουσιαστικά το δέρμα σου. Αν τώρα ως γυναίκα έχεις μακριά νύχια θα σου δυσκολέψει λίγο το έργο. ;D

Είναι πιο εύκολο να το κάνεις καθιστή και να σκύβεις το κεφάλι προς τα γόνατά σου ώστε να είναι πιο εύκολο να τσιμπάς το δέρμα. Όταν το κάνεις αυτό προσπάθησε να το κρατάς 2-3 δευτερόλεπτα και να μην το αφήνεις αμέσως. Το ίδιο να κάνεις σε όλο το κεφάλι. Τη διάρκεια κρίνε τη μόνη σου μιας και αναφέρονται ιδανικά τα 20λεπτα αλλά μοιάζουν ατελείωτα.
Αν δουλεύει ή όχι ακόμα είναι νωρίς να πούμε,ενώ σε ένα φίλο στο αντίστοιχο θέμα μέχρι στιγμής φαίνεται να δημιουργεί προβλήματα. Αντίθετα σε ένα φόρουμ στο εξωτερικό έδειξε regrowth στους κροτάφους σε ένα μέλος.

Το βούρτσισμα τώρα, μιας και έχεις μακρύ μαλλί, θέλει σίγουρα βούρτσα με αραιές γραμμές, αλλά αν τα μαλλιά σου είναι όπως λες αδύναμα και σπάνε εύκολα, θα πρέπει να είσαι αποφασισμένη να ρισκάρεις για λίγο διάστημα να γίνεις χειρότερα μέχρι να αρχίσουν να δυναμώνουν.
Προσωπικά θεωρώ ότι θα το κάνουν, αλλά το ψυχοφθόρο της υπόθεσης πρέπει να το αντιμετωπίσεις μόνη σου.
Οπότε και αυτό που αναφέρεις να πιέζεις κυκλικά - τοπικά ώστε να ερεθίζεις λίγο το δέρμα, είναι επίσης καλό. (ίσως βούρτσα με ξύλινα δόντια να ήταν καλύτερη γι αυτό το τρόπο) Εξάλλου και ο σκοπός του βουρτσίσματος είναι το δέρμα. Στα μαλλιά αφορά μόνο για να μαζεύει υπολείμματα και τη λιπαρότητα. Οπότε γι αυτό και μόνο πέρνα τα πιο χαλαρά.

Τοπικά τώρα που αναφέρεις, έχω σκοπό να δοκιμάσω πολύ πράμα, που αφορά και το κολλαγόνο και την ανασύστασή του. Αλλά δεν αναφέρω κάτι γιατί πρέπει να τα δοκιμάσω πρώτα. Δεν ξέρω πως θα λειτουργήσουν.

Δοκιμασμένα είναι και η καρύδα όπως αναφέρεις και το λάδι emu και σε πολλές γυναίκες έχω διαβάσει να κάνει καλό και το Jamaican Black Castor Oil.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες οδηγίες γι αυτά. Βάζεις με applicator στη ρίζα και όχι στα μαλλιά, τα αφήνεις για κανένα 2ωρο και μετά λούζεσαι. (αν θες να τα ζεσταίνεις ελαφρώς θα είναι καλύτερο)

Στις μάσκες δεν πολυπιστεύω, αλλά μπορείς να προσθέσεις διάφορα αιθέρια έλαια σε κάποιο από τα παραπάνω, όπως κανέλλας, δενδρολίβανο, τζίντζερ κ.α.

Νομίζω ότι ίσως τώρα ξέρεις περισσότερα για την Α.Α από τους δερματολόγους που πηγαίνεις....7SFGSFA

Y.Γ. sorry για το μακροσκελές κουραστικό κείμενο αλλά είχα χρόνο και ξέφυγα λίγο.


Morbid_Girl είπε:
GOMI, σε ομοιοπαθητικό αντί σε συμβατικούς γιατρούς με πήγαινε χρόνια η μητέρα μου όταν ήμουν μικρό παιδί για οποιοδήποτε θέμα υγείας προέκυπτε.
Επίσης πριν κάποια χρόνια επισκέφτηκα έναν γιατρό που είχε και την ιδιότητα του ομοιοπαθητικού... Μου πρότεινε κάποιες θεραπείες που θα βοηθούσαν στο θέμα της τριχόπτωσης (χωρίς όμως να μου πάρει πλήρες ιστορικό ο συγκεκριμένος).
Από όση εμπειρία απέκτησα, αλλά κι από αναλύσεις που έχω διαβάσει πάνω στα ομοιοπαθητικά φάρμακα, καταλήγω πως δεν πιστεύω στην αποτελεσματικότητα τους. Η ήδη προδιαθετημένη μου στάση, πιθανώς να τα έκανε κι άλλο δύσκολο να ενεργήσουν και θεωρώ πως αυτός ο δρόμος δεν είναι για εμένα...

Δεν το ανέφερα εγώ για την ομοιοπαθητική. Ούτε εγώ την πολυπιστεύω ως "ιατρική". Σπάνια να πετύχεις σωστό ομοιοπαθητικό και ακόμα πιο σπάνια να χτυπήσει στη ρίζα του το πρόβλημα.
 

elen

New Member
GOMI είπε:
Καλησπέρα!Μακροσκελές αλλά ουσιαστικότατο μήνυμα με απαραίτητες πληροφορίες :) Τα έχω διαβάσει με πολύ προσοχή και έχω καταλήξει ότι πρέπει να χτυπάμε το πρόβλημα στη "ρίζα" του αλλιώς επαναλαμβάνεται!Και αυτό ισχύει σε όλα τα θέματα,υγείας,σχέσεων,χαρακτήρα κτλ..Πέρα από τα χημικά όπου είμαι λίγο διστακτική σε πρώτη φάση,μιας και δεν ξέρω τι συμβαίνει στο κεφάλι μου,δεν θέλω σε καμία περίπτωση να βγάλω μαλλιά σε λίγο διάστημα και να εξαφανιστούν πάλι...δεν έχει νόημα για εμένα(όσον αφορά το ψυχολογικό κομμάτι της υπόθεσης).
Τώρα, επειδή ανέφερες το κολλαγόνο,θα μπορούσε σε κάτι τέτοιο να βοηθήσει το πόσιμο κολλαγόνο???Υπάρχει σε φαρμακεία ξέρω.
Για βούρτσα έχω στρογγυλή ξύλινη με 100% φυσική αγριόχοιρου λέει,είναι μαλακή βέβαια,θα πάρω και μία ξύλινη.
Όσο για τα λάδια,θα τα πάρω όλα,τουλάχιστον ένα μήνα θα το προσπαθήσω έτσι και αν δω ότι χειροτερεύει θα επαναπροσδιορίσω τις αποφάσεις μου.Απλά,να βάζω κάθε μέρα λάδι??
ΥΓ:Θα αρχίσω να πληρώνω εσένα στο τέλος γιατί προσπαθείς πολύ και ενημερώνεις περισσότερο,για τους δερματολόγους ασχολίαστο...
Thanks ξανά!


Gomi sorry δεν ξέρω πως το εμφάνισα έτσι
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
elen, μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο. Βλέπεις οι περισσότεροι από εμάς εδώ προσπαθούμε μόνοι μας να βγάλουμε μια άκρη, χωρίς τη βοήθεια των όποιων "ειδικών". Δυστυχώς όμως, ακόμα και έτσι, πολλά πράγματα που αφορούν την τριχόπτωση είναι αντικρουόμενα μέσα από έρευνες ενώ κάποια άλλα ανατρέπονται συνεχώς. Οπότε όπως σου ανέφερα και παραπάνω, το ρίσκο είναι μεγάλο. Γι αυτό και ο τόσο μεγάλος πρόλογος, ώστε να κρίνεις στο τέλος μόνη σου.

Το πόσιμο κολλαγόνο που αναφέρεις, χωρίς να είμαι απόλυτος είχα βρει μια αναφορά που έλεγε ότι δεν απορροφάται όπως θα έπρεπε από το έντερο. Διαφορετικά, αν και πολύ πιο ακριβό, αυτό θα ήταν πολύ καλύτερο.

http://www.gold-collagen.com/el/product-information/ingredients

αλλά έχει 40 ευρώ τα 50ml νομίζω. (μερικά site το αναφέρουν ως 500, αλλά μου φαίνεται δύσκολο μιας και είναι πολύ ανώτερο από το κλασσικό που διαφημίζεται στην ΤV.)

Η άλλη εναλλακτική η οποία είναι σίγουρα βιοδιαθέσιμη από τον οργανισμό είναι η ζελατίνη που έχουμε αναφέρει στις πίσω σελίδες και είναι και πολύ πιο οικονομική.
Επίσης στη δημιουργία κολλαγόνου βοηθάνε πολύ η βιταμίνη ester C σε συνδυασμό με το MSM.

Τα έλαια δεν είναι ανάγκη να τα πάρεις όλα, ξεκίνα με τη καρύδα (να ξέρεις ότι το χειμώνα στερεοποιείται και θέλει λίγο ζέσταμα να γίνει υγρό) και το black castor oil. To καλό λάδι emu, είναι ακριβό σχετικά. Οπότε αν δεις ότι πας καλά και θέλεις να συνεχίσεις έτσι, το παίρνεις αργότερα.

2 φορές το καθένα μέσα στην εβδομάδα, διαφορετικές ημέρες είναι μια χαρά. Δεν θέλει υπερβολές.
 

dk1984

Member
εγω δε μπορω να καταλαβω gomi γιατι βαζουν σιροπι φρουκτοζης θα μπορουσαν λιγο στεβια αν θελαν να ειναι γλυκο.
Το collagen pro που επερνα ηταν υπερβολικα γλυκο... εστω μια μικρη κουταλια σε λιγωνε
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ναι το σιρόπι αυτό είναι και το μέγα αρνητικό του. Νομίζω ότι έχει να κάνει με την γρηγορότερη απορρόφηση στο αίμα, αλλά δεν παύει να είναι αρνητικό.
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Για να δούμε τις διαφορές των δικών μας δερματολόγων με τους υπόλοιπους, (λίγοι φυσικά) πρόσφατα διάβαζα σε ένα αντίστοιχο φόρουμ κάποιο μέλος ο οποίος παλεύει και αυτός με την Α.Α. για χρόνια απ ότι λέει. Πηγαίνοντας σε μια δερματολόγο, αυτή μετά από λεπτομερή εξέταση στο κεφάλι του είπε ότι έχει αυτοάνοση αλωπεκία. Του εξήγησε πως το συμπέρανε αυτό από τη μορφή της αραίωσης που είχε η οποία ήταν ιδιαίτερα συμμετρική. (εδώ δεν μπορώ να καταλάβω φυσικά τη διαφορά από την Α.Α. και απ ότι ανέφερε, ούτε ο ίδιος)

Για να μην τα πολυλογώ του είπε πως έχει θεραπεύσει αρκετό κόσμο και έχει καταφέρει να τους επαναφέρει σχεδόν όλα τους τα μαλλιά.
Απ όσο μπόρεσα να καταλάβω αυτό το επιτύγχανε με κάποιο τοπικό το οποίο δημιουργούσε μια πολύ έντονη φλεγμονή στο δέρμα (με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό) και κατ αυτόν τον τρόπο οδηγούσε τα λευκοκύτταρα του ανοσοποιητικού να ασχοληθούν με αυτό αφήνοντας έτσι τους θύλακες ήσυχους, για τους οποίους ανέφερε πως για το ανοσοποιητικό θεωρούνται ως εισβολείς - ξένα σώματα γι αυτό και τους επιτίθεται.

Το τοπικό που πρότεινε είναι αυτό (SADBE)

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15897160

Για πειράματα μόνοι μας φυσικά δεν το συζητώ, αλλά αν υπήρχε ένας δερματολόγος της προκοπής που να ήξερε τι έκανε και θα μας παρακολουθούσε, θα είχε ενδιαφέρον...
 

elen

New Member
Η ester C και τo msm ενδιαφέρον.Αυτό το πόσιμο κολλαγόνο έχω ακούσει ότι είναι σχεδόν απάτη για ακριβώς αυτό το λόγο ότι δεν απορροφάται αλλά αναρωτήθηκα μήπως εδώ έπιανε τόπο αλλά πάλι όχι.Διάβασα επίσης ότι βοηθά η μαγιά μπύρας δεν εξηγούσε ακριβώς πως αλλά εστίαζε κυρίως ότι είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και του χρωμίου που επίσης είναι συστατικά της.
Anyway,όσο για τους δερματολόγους στο εξωτερικό,τουλάχιστον η εν λόγω φαίνεται ότι το έχει το ψάξει λίγο παραπάνω και κατέληξε στο squaric acid dibutylest?να πω την αλήθεια ούτε που ξέρω τι είναι,πιτυρικό οξύ κάτι....Υπάρχει ελπίδα όμως αφού κάποιοι προσπαθούν και ψάχνουν,είτε γιατροί είτε παθόντες :)
 

detumescence

New Member
To msm ασπριζει τις τριχες και γενικα οτιδηποτε υπαρχει ως μεμονωμενο συστατικο και το καταπινουμε λαμβανεται υποψη απο το σωμα σα δηλητηριο και το παραπανησιο βρισκει το δρομο του προς τα εξω.

Για το σχηματισμο κολλαγονου τρια συστατικα κυριως παιζουν ρολο
βιταμινη c-πορτοκαλια,φυλλο τσουκνιδας,μουρα κτλ
πυριτιο/σιλικα- εκουιζετο ,βραζιλιανικοι καρποι
μαγνησιο-μαυρη σοκολοτα,κολοκυθοσποροι
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
έχω κάνει με msm +vit. C + quercetin 2 κύκλους από 3 μήνες τη κάθε φορά. Προς το παρόν δεν έχω δει αύξηση σε άσπρες τρίχες.
 
Μπλουζα