Βοήθεια στην επιλογή θεραπείας

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

adiavastos

New Member
καλησπέρα,
είμαι 25χρονος, και τα τελευταία 2 χρόνια παρατηρώ μεγάλη τριχόπτωση. τα μαλλιά μου ήταν μακρύτερα αλλά τελυταία που τα έκοψα η αραίωση είναι αρκετά εμφανής.
είχα πάει τα χριστούγεννα σε δερματολόγο όπου μου είπε να δοκιμάσω το propecia για 6 μήνες. το είχα παρατήσει στον ένα μήνα για το φόβο μην υπάρξουν σοβαρές παρενέργεις (που όπως διαβάζω τώρα υπάρχουν). επίσης μου έδωσε ένα σαμπουάν, νομίζω το λένε coparex το οποίο συνεχίζω να χρησιμοποιώ.
παλαιότερα ένας άλλος μου έδωσε μια συνταγή για σκεύασμα (σταγόνες, με εφαρμογή τοπικά) το οποίο μου έφτιαξαν σε φαρμακείο. δεν θυμάμαι τις ουσίες. θυμάμαι όμως ότι είχε μια αδιάλυτη λευκή ουσία στον πάτο του, και ήθελε πολύ ανακάτεμα πριν τη χρήση. αυτό στην αρχή είχε βοηθήσει κάπως την τριχόπτωση, αλλά νομίζω πως σταδιακά έχασε την ισχύη του.

θα ήθελα να με βοηθήσετε να διαλέξω θεραπεία, καθώς δεν έχω ιδέα τι θα μπορούσε να βοηθήσει λιγότερο ή περισσότερο στην περίπτωσή μου.

η αραίωση παρατηρείται στο μπροστινό μέρος της κεφαλής και πιο πίσω. γενεαλογικά, το σόι του πατέρα μου, αν και φορείς στίγματος μεσογειακής αναιμίας, δεν έχει καμία εμφάνιση τριχόπτωσης, ακόμη και στα 50 τους, ενώ της μητέρας μου παρουσιάζει μεγάλη τριχόπτωση, από μικρές ηλικίες.

διάβασα διάφορα που έχετε γράψει για κάποιες θεραπείες, αλλά δεν γνωρίζω μήπως προτιμάται κάτι συγγεκριμένο για την ηλικία και την περίπτωσή μου.
όπως βλέπω από τον πίνακα norwood είμαι σε φάση 2 με τάση να πάω τουλάχιστον στην 4

ευχαριστώ εκ των προτέρων
αδιάβαστος

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

adiavastos

New Member
Απ: Βοήθεια στην επιλογή θεραπείας

ευχαριστώ για την απάντηση, και καλώς σας βρήκα :)

λοιπόν τα έχω διαβάσει αυτά, αλλά χάνομαι λίγο στο τελευταίο στάδιο που αφορά συγκεκριμένα τα φάρμακα.

απ΄όσα καταλαβαίνω, πρέπει να πάρω κάτι για να σταματήσει την πτώση και κάτι να ξεκινήσει νέες τρίχες. αντι-ανδρογόνα και growth stimulators.

πέρα απ' αυτό δεν ξέρω τι θα ήταν καλύτερο να πάρω. διάβασα στο νήμα για τις τοπ 3 μεθόδους, όπου

η #1 λέει για φιναστερίδη+μινοξιδίλη+σαμπουάν κετοκοναζόλης, αλλά μάλλον θα αποφύγω τη φιναστερίδη για τις παρενέργειες (εκτώς αν εσείς πιστεύετε ότι δεν είναι σημαντικές)

η #2 λέει μόνο για μινοξιδίλη και revivogen και προαιρετικά το proxiphen (που αν καταλαβαίνω είναι κάπως παρόμοιο με τη μονοξιδίλη)

οπότε η απορία μου είναι σχετικά με το συνδιασμό των σκευασμάτων. αν ακολουθήσω τη 2η μέθοδο γιατί να μην χρησιμοποιήσω και το σαμπουάν της 1ης ; ή επιπλέον κάποιο άλλο φάρμακο;

δηλαδή με το διάβασμα που έκανα δεξιά αριστερά, μια πρώτη σκέψη είναι σαμπουάν Fingoral, Regain 5% (για μινοξιδίλη) και Zix ή Revivogen.
αυτά για ένα εξάμηνο τουλάχιστον και βλέπουμε, και να αποφεύγω σαμπουάν με ψευδάργυρο

τι λέτε;

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Απ: Βοήθεια στην επιλογή θεραπείας

Μπορείς να κάνεις και συνδιασμούς προιόντων ακολουθόντας πάντα αυτό: dht-blocker + growth stimulant + Σαμπουάν κετοκοναζόλης. Θεραπείες δεν είναι μόνο αυτές που γράφτηκαν στο συγκεκριμένο thread που ανέφερες, είναι και άλλες, ψάξε στο φόρουμ σε "ιδιοκατασκευές" , "τοπικα blockers" κτλ. Επίσης η μινοξιδίλη αλληλεπιδρά με οποιoδήποτε προιόν έχει ψευδάργηρο (zinc) , όπως τα super zix και revivogen, οπότε θα πρέπει να έχουν αρκετές ώρες διαφορά μεταξύ τους όταν τα βάζεις. Επίσης σαμπουάν κετοκοναζόλης κάνει να χρησιμοποιείς 2-3 φορές την εβδομάδα, για τις υπόλοιπες μέρες επέλεξε κάποιο άλλο.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα