Αυξημένα λευκά αιμοσφαίρια και τριχόπτωση.

Δε μπορώ να πάρω θέση, καθώς δεν είμαι ειδικός, αλλά πέτυχα μια νέα για εμένα πληροφορία, σε ένα ξένο forum και την παραθέτω. Στη συζήτηση αυτή λοιπόν, γυναίκες συζητούσαν για την τριχόπτωση μετά τη διακοπή αντισυλληπτικών, και συγκεκριμένα κάποιο που έχει μέσα και αντιανδρογόνο (στην Ελλάδα φαντάζομαι πως το Diane 35 που αναφέρουν είναι το αντίστοιχο του Gynofen 35.). Δεν έκανα την ανάρτηση στην κατηγορία για τη γυναικεία τριχόπτωση, γιατί αυτό που είδα, πιθανότατα δεν σχετίζεται καν με το φύλο.

Στην τελευταία απάντηση του thread -το παραθέτω παρακάτω- μια γυναίκα αναφέρει πως κάποιος ειδικός μεταμοσχέυσεων που επισκέφτηκε, της είπε πως τα αυξημένα της λευκά αιμοσφαίρια, επιτίθενται ουσιαστικά στους ίδιους της τους τριχοθήλακες, και της χορήγησε κάποιο φάρμακο που τα μειώνει. Αναφέρει θεαματική βελτίωση πάνω στο θέμα της τριχόπτωσης. Το φάρμακο αυτό κυκλοφορεί και στην Ελλάδα από όσο είδα κάνοντας μια σύντομη έρευνα, αλλά θα τονίσω πως πραγματικά φαίνεται απερίσκεπτο το να υποβαθμίσουμε το ανοσοποιητικό μας σκόπιμα, χωρίς ιατρική οδηγία. Δεν είμαι σίγουρη και τι ειδικότητας γιατρός θα ασχοληθεί με κάτι τέτοιο.

Για εμένα να αναφέρω πως σε ΌΛΕΣ μου τις εξετάσεις αίματος, τα λευκά είναι ανεβασμένα, κι έχω χρόνιο έντονο shedding. Δεν ήμουν ούτε ελάχιστα άρρωστη τις φορές που εξετάστηκα, ούτε καν στο πρόσφατο παρελθόν, και για την ακρίβεια αρρωσταίνω σπάνια (πυρετό, έχω να ανεβάσω από παιδί). Μου γεννιέται επιπλέον το ερώτημα του κατά πόσο κάτι τέτοιο μπορεί να υποδηλώνει τη λεγόμενη χρόνια φλεγμονή.

http://discussion.femalefirst.co.uk/viewtopic.php?t=250873&start=45
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα